Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - medová masáž



eliška - 7.11. 2007 08:29
kdo mi prosím poradí přesný postup medové masáže.předem moc děkuji.
prosím na: masaze.v.pce@seznam.cz



hanka - 8.11. 2007 09:12
Pro Elišku - zakup si knížku medové masáže, vše tam je. při medové masáži se na záda nanese rozehřátý med zhruba 2 polévk.lžíce, podle velikosti zádíček a potom se tzv.pumpuje rukama - masírovat se samozřejmě nedá :-) asi 20 min. , vytvoří se nažloutlé "žvýkačky", med se setře vlhkým ručníkem nebo tak něčím. potom ještě jednou celé znovu. ta druhá masáž už je více cítit pro klienta. všichni si zatím velice pochvalují. pomáhá při detoxikaci, uvolnění svalů, zjisti se ale, zda není klient alergický na med. :-) H.



moomy - 28.7. 2008 13:04
mám za sebou kurz klasických masáží a "křišťálovky" a medovku se zatím učím sama na základě toho co vím o indikacích a kontraindikacích nejen u medovky ale i u klasické masáže.na začátku roztírám med lehkou masáží jako při "klasice" a přítel si to pochvaloval mnohem víc, než když šlo jen pumpování. k tomu se dostávám až po krátkém klasickém roztírání a masírování.na kurz medovky se teprve chystám.



Medová masáž - 3.9. 2008 11:57
Hezké dny,
zase jsem bohatší o zkušenosti s medovou masáží. Vždyt mi takové "tekuté zlato" děláme doma, ale nevím jaký druh či tekutost medu zvolit? díky Hanka



Marek - 10.2. 2013 09:40
Zdravím.Jako včelař doporučuji pro práce s masáží hlavně pozdní med.Jde o to že ten nejen,že pomaleji tuhne(cukernatí)což je nesporná výhoda,ale celkově je jeho konzistence pro masáže lepší.Dříve začne pracovat s kůží.Velkou a duležitou hodnotou je jeho složení.Pokud se využije med květový tj.stáčený do cca června tak je sice daleko bohatější na vitamíny ale plnější alergenů což je pro masáže nechtěné.Pokud masirujete ovšem někoho kdo není alergik a jste si jisti že mu alergeny z medu nevadí,tak směle do práce.Dodá tělu více vitamínů.Většina zákazníků ovšem sami ani netuší jak se bude chovat kuže v reakci s medem.Proto jednoznačně doporučuji med pozdní-medovicový.Ten má daleko nižší obsah alergenních látek a jak bylo zmíněno lépe se sním pracuje.



Pavla Talpová - 7.7. 2013 14:46
Hezký den přeji, dělám medovou masáž převážně z květového medu. Zkoušela jsem různé medy, ale tento se mi nejvíce osvědčil. Záleží na každém co si kdo vyzkouší a co mu vyhovuje. Medovou masáž bych určitě doporučila, mám ji moc ráda jako masér a ještě raději jako masírovaná :-)
Hani, vyzkoušejte a zjistíte , který med je pro vás nejpříjemnější pro práci.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj