Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - atopický ekzém a medová masáž



kamila - 16.11. 2007 10:46
ahojky kolegové, chtěla jsem se optat na váš názor ohledně medové masáži,když trpí klient atopickým ekzémem ,zda provádět či nikoliv.
moc díky za odpovědi pá



Iva - 29.12. 2007 19:26
Ahoj,slyšela jsem, že atopický ekzém je pouze kožní projev vnitřního znečištění organizmu.Takže pokud masáže medem působí detoxikačně,tak myslím, že logicky pomůžou organismus pročistit a tím se i postupně zbavit ekzému.A na lokalitách, které jsou ekzémem postiženy bych nejdříve vyzkoušela na malé ploše reakci, nebo se těmto místům vyhla pokud to jde.Ale je to jen můj názor, třeba se ještě někdo připojí.



M.Fink - 30.12. 2007 10:31
atopický exém je porucha autoimunitního systému.dávat med na postiženou kůži bych nedoporučoval.Je to konrtaindigace.navíc může mít alergickou reakci.at se pacient zeptá svého kožaře.



mila - 26.11. 2008 16:28
predevsim v prvni rade dokazat rozeznat o jaky atopicky exem se jedna.Jde o vnitrni procesy v organismu.Vnejsi a vnitrni vlivy,pusobeni okoli atd.



lola - 10.12. 2008 11:31
Aho , můj názor je , že bych tady určitě medovou masáž nedoporučovala. Lidé s atopickým ekzémem mají kůži dost citlivou a ve většině přípádů jsou i alergici.Volila bych šetrnější metodu, kde dojde i k promaštění pokožky, což je u atopiků přínosem.



Stanka - 16.12. 2015 06:10
Med je velmi vhodným pro lidi s atopickým ekzémem. Prodělala jsem ekzém (hodně škaredý) v dětství a do medu mě balili až na dvě hodiny. Jsem vyléčená a po ekzému už více jak dvacetpět let ani památky. Samozřejmě,že jsem nebyla léčená jen medem :-)



Eva - 20.2. 2016 21:03
Na lidi s atopickym ekzemem pouzivam cisty dynovy olej a pro zakazniky je to velka uleva,moc si to chvali.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj