Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Certifikáty a osvědčení.



Zdeněk - 1.5. 2008 15:37
Zdravím všechny,chtěl bych poprosit o rady ohledně potřebných osvědčení na určité druhy masáží.Masíruji přes dva roky,mám kurz sportovní a rekondiční masáže s akreditací MŠ a chtěl bych nabídku rozšířit o medové,čokoládové a těhotenské masáže.Je potřeba mít oficiální kurzy potvrzené papírovými osvědčeními abych mohl masáže provádět?Díky moc všem za jakoukoliv odpověď.Pevné zdraví a spousty spokojených zákazníku přeje Zdeněk .



ILONA - 6.5. 2008 15:19
Prosím o radu mám zájem o masérský kurz kam se nejlépe obrátit,jaký doporučujete?



Zdeněk - 6.5. 2008 16:19
ILONA: Záleží na tom odkud jste Ilono a o jaký kurz máte zájem.



Zdeněk - 6.5. 2008 18:02
ILONA: Záleží na tom odkud jste Ilono a o jaký kurz máte zájem.



Marcela - 9.5. 2008 15:21
Ilona:Dělám masérske kurzy v Praze i individuálne. V případe zájmu pište na email: admiral.mk@centrum.cz



Marcela - 9.5. 2008 15:25
Zdenek: Na vykonávání masáži,by ste skutečne mel projít rekvalifikací.O finální osvedčení nejde,duležité je,aby ste to umel a neublížil ...



Zdeněk - 12.5. 2008 02:16
Marcela: Ano,já vím,jak píšu nahoře,mám řádný kurz sportovní a rekondiční masáže akreditovaný MŠ.Jde mi o to jestli mohu nabízet medové masáže a ušní svíce aniž bych na tyto druhy činnosti měl "papír".Provádět je umím,učil mě masér který je delší dobu aplikuje a má zmíněné rekvalifikace.Učil mě v rozsahu daleko vetším než kdybych se zůčastnil nějakého víkendového kurzu.Díky moc za odpověď.



Hanka - 15.6. 2008 06:25
Nemusíte mít nic víc. Můžete ostatní zahrnout do své nbídky.
Hanka



Iva - 2.10. 2008 20:20
Další osvědčení nejsou nutná - pokud vám někdo ukáže postup, jistě to pochopíte i sám. Na kurzech (doplňkových) je ale dobré to, že se dozvíte nějaké podrobnosti, detaily, uslyšíte jaké zkušenosti mají ostatní maséři, poznáte možná něco nového...
Takže klidně dělejte medovky, důležitý je kurz na akreditovaný kurz sportovní a rekondiční masáže, a ten máte.



Lenka - 6.8. 2009 10:59
No já spíš bych reagovala jako zákazník,když nikde neuvidím pověšený certifikát o absolvování kurzu tak nevím zda bych šla na tyto procedury.. Samozřejmě stálý zákazník důvěřuje takže ten pochyby nebude mít, ale nový klient.. ?



machy - 17.11. 2009 21:56
Já si myslím, že na každý typ masáže nebo chcete- li procedůru by měl být absolvován kvalitní kurz, ne si udělat kurz na klasiku a potom odkoukávat od někoho nějakou masáž, proboha kde to jsme. Kvalitní kurzy mají akreditaci IES, je to mezinárodní certifikát platný po celé unii. Ta možnost že by viděl klient vyvěšený certifikát někde na zdi není na škodu, budí to dobrý dojem. Provádět nějakou masáž bez platného osvědčení je barbarství a já bych toto tvrdě stíhal, děje se to, ale nezapomínejme, že pracujeme slidmi živými a jde především o jenich zdraví. To by mohl masírovat kdejaký hňup a svěřit se takovému člověku znamená taky někdy ůjmu na zdraví.



Martina - 13.2. 2011 10:20
Já jsem si na vlastní kůži zažila, že přijde inspekce a chce vidět - co máš v ceníku na to máš papír.nechali mě to dodělat, ale jinak hrozila pokuta. Martina



Pavla - 7.5. 2011 16:35
Moje čerstvá zkušenost - dodělávám kurz sportovní s rekon. masér abych mohla dělat na ŽL.Přednášela nám paní z hygieny a ta řekla, že jakoukoliv masáž nabízíme, tuto musíme mít zapsanou v provozním řádu a taky doložit kopii certifikátu opravnujícího k výkonu té které masáže. Sice z toho nadšená taky nejsem, protože umím medovou a další, které mě učila letitá masérka, ale na druhou stranu je to pochopitelné...A navíc, každá investice do jakéhokoliv kurzu se zcela jistě vrátí. At už dobrým pocitem opravdu dobře odvedené práce, tak i finančně...



petra - 8.5. 2011 13:50
Mám už za sebou nejednu kontrolu a ještě se mi nestalo aby po mně někdo certifikáty chtěl vidět. Na druhou stranu, když tady čtu dotazy na základní věci, na kontraindikace apod., možná je to lepší když to budou chtít. I když to zase nevyřeší problém, že papír Vám dají kolikrát po tříhodinovém kurzu a nic to neřekne o jeho kvalitě ...



Lucie - 10.11. 2011 19:58
Dobrý den,chci se zeptat,mám kurz pro sportovní a rekondiční masáže už asi 5let,ale nevěnovala jsem se tomu,ted jsem na mateřské a chtěla bych si tímto přivydělávat,co musím udělat abych mohla začít???děkuji



Marie - 11.11. 2011 10:58
Lucie, stačí si sehnat vhodný prostor a pravděpodobně ŽL, pokud nebuddete dělat pod někým, kdo ho nevyžaduje. Být Vámi, snažím se ale nejříve namasírovat co nejvíce kamarádek, abyste si opět masáž osvojila.



Jája - 14.12. 2011 21:19
Nevím, já mám certifikátů hodně a ani jeden vystavený nemám, samozřejmě je mám v deskách kdyby je někdo chtěl vidět, ale nikdy se mi to nelíbilo mít celou zeď polepenou papírama a plácat se po hrudi co všechno umím. Co si budeme povídat, dneska si sežene certifikáty úplně každý stačí mít peníze a nic to nevypovídá o masérově kvalitě. Přijde mi hrozně sebestředné "vytahovat se" tím kolik toho mám na zdi, to ještě není zárukou toho, že to umíte dobře. Nikdy mě nenapadlo se ohlížet jestli někdo někde má nebo nemá osvědčení a diplomy! Vždycky mi šlo o kvalitně provedenou práci!



George - international masseur - 23.10. 2013 14:18
Pokud byste studovali aspoň 5 let ájurvédu, zjistili byste, že v oblasti směru masáže a procedur dává nesmírně velké bohatství, snad největší z celé erudice. Je zaprvé první vzniklou medicínou na světě, ájurvéda slavila 5 let, když se teprve zrodil otec západní medicíny a tím základ moderní medicíny na západě. Už v té době se dělali běžně ájurvédské masáže, procedury, akupunktura, akupresura, reflexní terapie a dokonce i chirurgické plastické operace, jak se tvrdí v textech, a dnes historici tuto věc potvrzují a vyvracejí posměšky. Navíc, nemám právě z těchto důvodů se učit jiné masáže, např. medovou, lomi lomi, Bowenovu, Dortovu, Thajskou, Shiatsu, kraniosakrální, baňkování, aj. vše ájurvéda v erudici teorie a praxe zná dřív ve své praxi, ale pod jinými názvy které vznikli před 4500 lety. Proto je zbytečné utrácet za jiná vzdělání, respektujících oborů masáž, ale rozvíjet praxi v terapii a procedurách v ájurvédě, což je můj styl a smysl 20leté praxe.



Nela - 24.10. 2013 16:46
George 20 rokov ajurvedy to je pekna prax. Kde sa to da zacat studovat?



machy - 25.10. 2013 23:08
Já musím trvat na tom, že na každou masáž by měo být osvědčení. Představte si situaci, že se klientovi udělá na masážním stole špatně, srdeční potíže, z důvodu za který masér nemůže, ale může se to stát. Každý vyšetřovatel,pojišťovna se bude pídit po tom, zda masér měl na tu i onu masáž osvědčení. A průšvih je na světě. Nestojí to za to. Já osobně bych si netroufl provádět masáž na kterou bych neměl osvědčení.



Aylan - 21.3. 2014 17:57
Znám maséry bez akreditace, kterým bych se svěřil zcela beze strachu a znám maséry s akreditací, zcela bez citu a talentu, kteří vám tělo zhuntujou ani nemrknete. Papír sám o sobě nic nezaručuje, pokud k tomu nemám vlohy, nepomůže mi ani papír.Pokud nemám vlohy hrát, škola ze mne herce neudělá.



machy - 6.4. 2014 00:14
Ano jsou i takové případy, že masér je dobrý v určité masáži bez osvědčení a je to i v obráceným tgardu. Ale já to uvedu na jasném příkladu. Je to jako by člověk řídil auto bez řidičáku a je problém při kontrole. Kdyby se klientovi něco stalo a nemusí to mít souvislost s masáží, budu mít osvědčení a budu z obliga.



George - 18.2. 2016 16:43
Nela, omlouvám se za několikaletou prodlevu. Kde sa da študovat ayurveda? třeba tam kde jsem studoval já a získal diplom z kurzu z ájurvédské masáže a terapie Pančakarma.

Jižní Dillí centrum - GREEN PARK
F-15 Green Park Extension, New Delhi-110016
(Green Park Main Market Road)
tel: 011 - 41354224/26566342
E-mail: gp@ayurvedasanthigram.com





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj