Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - parafínové zábaly



Marie - 26.8. 2008 21:40
měla bych dotaz na Ty z Vás kdo praktikujete parafínové zábaly.Ráda bych je také zařadila mezi své služby,ale nemám s tím žádné zkušenosti.Můžete mi prosím popsat postup a je nutné mít spec.ohřívací nádobu?Jaký druh parafínu používáte a kde nakupujete.Děkuji moc.



Iva.M - 27.8. 2008 19:08
Ano ohřívací nádobu budete potřebovat a většinou k ní dodávají i parafín, který je k ní vhodný.My v lázních praktikujeme parafín ve velkém, takže se připravuje tak, že ho v té velké parafínce roztavíme z tuhého stavu a namícháme ho s parafínovým olejem tak, aby se po přiložení nedrolil.V této lázni pak namáčíme roušky a ty přikládáme na tělo ve více vrstvách,na ně slídu a pak zabalíme do plachty.Zábal trvá 10 minut.



Marie - 29.8. 2008 08:30
pro paní Ivu M. děkuji za odpověď a mohla byste mi prosím ještě napsat,kde koupit paraf.olej a roušky a jaké množství parafín. oleje je ho třeba k namíchání s parafínem -nějaký poměr.děkuji



Iva.M - 5.9. 2008 16:19
Jejda, tak na ten poměr budete muset přijít sama, my to děláme opravdu ve velkém, rozpouštějí se velké kvádry tuhého parafínu a do toho se pak přilévá olej.Záleží taky, jak velkou máte parafínku a kolik těch roušek tam budete namáčet.Někdy s tím pracujeme týden, než utrefíme správnou konsistenci - prostě tak, aby se z těch roušek nedrolil.



Monika - 8.9. 2008 14:45
Kupuji parafín v menším balení na www.efekt.cz



Monča - 3.1. 2009 19:16
Dobrý dem. používám též parafín z efektu, či lze objednat na med-helpu, je od značky Tom-fit a velmi se mi osvědčil. je v praktickém balení-doze. Zejmena ti, co mají menší provozovnu, ocení, ze se dá rozehrát ve vodní lázni v obycejném kuchynském hrnci. Nejdríve telo natrete emulzí(nemusíte)následne ho pokladete nekolika vrstvami ubrousku namocených v parafínu. Rarafín se dá nanášet i stetcem na telo. Pokud jde o parafínový zábal rukou, lze je do roztaveného parafínu cca 3x ponorit. Na parafín prikládám pro delsí udrzení tepla folii a suchý rucník/deku.



Alena - 9.1. 2009 22:27
Krásnej večer
Používám parafínové zábaly ale od doktorky jsem se dozvěděla že tyto zábaly můžou způsobit odvápnění kostí čili osteoporózu.Může to být pravda?.



Jitka - 4.2. 2009 11:41
Dobrý den, prosím o informaci, jaké ubrousky jsou nejvhodnější pro parafínové zábaly nohou, příp. rukou. Klasické se mi zdají malé, stejně jako papírové kuch. utěrky. Děkuji za radu.



Iva.M - 4.2. 2009 19:52
No-buďto se ty ruce,lokty nebo nohy namáčejí přímo v prafínu-více vrstev,ty se pak zabalí do folie(sáčku),ručníku a deky, nebo používejte nějaké bavlněné roušky,ty se vykroutí a v několika vrstvách se udělá obklad-aby vydržel parafín déle teplý.Ten znova zabalím do sáčku,ručníku a deky



Katka - 22.2. 2009 21:15
Jakékoliv teplo může zhoršit osteoporózu,proto se starším lidem nedoporučuje saunování ani teplé koupele, tím pádem ani časté parafínové zábaly.Teplo také škodí při hojení zlomenin.



Pavlína - 26.8. 2009 10:50
Speciální nádoba není nutná, ale v ní parafín vydrží déle tekutý. Stačí parafín rozehřát ve vodní lázni, ale tady pozor ne přehřátí a mažnost popálení zákazníka. Pokožku odmastíme pleťovou vodou, vydezinfikujeme, necháme zaschnout.štětcem nanášíme parafín na pokožku zákazníka (třeba ruku). Parafín nanášíme tak aby byl opravdu po celé ruce, mez prsty, nehtech ale i na zápěstí. Naneseme takto asi 3-4 vrstvy. Ruku dáme do igelitového sáčku a zabalíme do froté ručníku či deky. Pro delší udržení teploty zapneme nad takto zabalenýma rukama IR lampu nebo jinou lampu.Asi po 20 min může tam být i dýl parafín stáhneme podobně jako rukavici (na ruby), zbytek odloupneme a popřípadě utřeme do ubrouzkou.
Hlavně parafín nevylévejte do odpadů ( záchod, umyvadlo, atd. ) ucpete tím uplně všecho a pak by jste musela překopoat odpady. Nejlépe ještě teplý štětec pořádně utřít do papírového ubrousku a ten pak vyhodit.štěte potom také samozřejmě vydezinfikujeme nabo pro každého zákazníka nový. Nejvíce se mi osvědčil obyčejný štětec z drogerie. V nádobě parafín necháme zaschnout. Před nanešením parafínu je nutné zkontrolovat ruce, nohy,.. zákazníka nesmí tam být bradavice, plíseň, u ekzému jen na doporučení zákazníka,poranění kůže....
Přeji hodně štěstí



Josef - 13.11. 2009 12:17
Jaký olej používat do parafinové lázně? Jedná se o orginál 5ti litrovou lázeň a parafín používám na obklady.Bez oleje je parafín dost křehký a používat kosmetický parafín.olej je poměrně drahá zaležitost. Děkují.



Renata - 21.11. 2009 17:03
Dobrý den ,jsem úplný začátečník, tak se ptám, existují speciální nádoby na zateplení parafínu.Musí se do parafínu přidávat olej?



mira - 4.2. 2010 10:02
Dobrý deň, môže sa parafínový kúpeľ (ak sa používa metóda ponorenia rúk do paraíového kúpeľa) použiť pre viacerých zákazníkov, alebo po použití je už kúpeľ znehodnotený a pre nového zákazníka je nutné použiť nový. Ďakujem



Judita - 4.2. 2012 15:09
Dobry den,kolikrat do tydne se muze pouzivat parafinova koupel na ruce?



Lucka - 27.5. 2012 21:23
Dobrý večer, a nechcete si náhodou napřed udělat taky kurz balneoterapie nebo něco podobného? Vysvětlí Vám tam, jak se co dělá, kde to koupit a další věci.



Petra Nová - 20.10. 2015 16:33
Dobrý den, ve svém salónu využívám pro parafínové zábaly nohou a rukou parafínovou vaničku Basic: http://www.wellea.cz/parafinova-vanicka-basic





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj