Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - křik u masáže



anička - 28.10. 2008 22:00
stalo se Vám někdy že Vám někdo při másáži křičel bolestí



Zdenka - 30.10. 2008 19:37
Ne, masáž by neměla by bolet. Musíte ji přizpůsobit konstituci a potížím zákazníka. Stává se mi, že smějí, když je to "lechtá" :-)



anička - 31.10. 2008 11:36
ale co když jsou tak ztuhlý že i když na ně jen lechce šáhnete tak křičí



Zdenka - 31.10. 2008 21:07
Ztuhlý sval musíte nejdřív třením rozehřát,tření nebolí, co může bolet, jsou tepací hmaty na hyždích v místech tzv. SI skloubení, kde bývá často bolestivá křeč. To klient cukne a ozve se, že to bolí. Ale ještě jsem se nesetkala s nikým, kdo by při masáži křičel bolestí...



Jana - 3.1. 2009 18:36
Dobrý den,
brouzdám po NETu a hledám informace o blokádě SI skloubení. Podle všeho by jednou z možností odtranění měla být rehabilitace a masáže, ale nevím na koho se obrátit.



Zdenka - 4.1. 2009 12:39
Bolestivé SI skloubení souvisí s dráhou moč. měchýře a se špatným postavením pánve. doporučuji "srovnat" kyčle a pánev a SI skloubení Dornovou metodou, terapeut Vám ukáže cviky, které budete doma provádět. Křeč SI skloubení také uvolňuje masáž třezalkovým olejem. Činnost ledvin podpoříte pitím ledvinového čaje J.Janči. Blokáda SI skloubení zvláště u žen, také často souvisí s hromaděním škodlivin v pánevní oblasti, kdy lymfatický systém dobře nefunguje. Pomůže brániční dýchání do břicha, "protláčet" lymf. uzliny v tříslech (po směru hodinových ručiček), popř.lymfatické masáže břicha.



Iva - 21.3. 2009 22:03
Jednou se mi stalo, že klient cítil bolest už při lehčím přitlačení - nic razantního. Problémy byly už delší dobu. Masáž jsme zkoušeli dvakrát, dohodli jsme se, že masáže ukončíme. Později jsem se poptávala, klient byl ještě u jednoho maséra, problém byl stejný. Nakonec se zdravotní stav zlepšil údajně díky léčiteli (jméno neznám) a nějakým tinkturám, které klient užíval. Takže problém byl možná spíš vnitřní. Chci jen říct, že se to opravdu může stát. Ale je to výjimka.



machy - 7.11. 2009 21:43
Já mám takový názor, že klient by měl slézt z m. stolu ůplně hotový, ale příjemně, to znamená že když má ztuhlé svaly měl by se takový sval rozmasírovat postupně a ono to potom bolí čím dál míň. Vše má svůj čas, nic se nemá uspěchat. Jen tak klient přijde zas, třeba jenom z relaxačních důvvodů.



Radim - 7.6. 2010 20:10
Můžete uvolnit i pomocí reflexní terapie,dále zharmonizovat dráhu moč. měchýře ,hlavně m.soleus a m.medius, krční páteř je samozřejmostí. Posílit ledviny a mrknout se i na žlučník,Tls a m.piriformis u starších žen.Cviky na doma na protahování hýžďových a pánevních svalů.Psychicky uvolnit strach. Z pohledu GNM strach,že něco neustojí(vztah,situaci,finance...).Kdo ovládá EFT, tak najde i emoční příčinu. Kdo pracuje i s QE,tak tím začne a pod..S pozdravem Radim,Kineziologie Olomouc



machy - 12.2. 2011 18:52
Ještě k tomu křiku, když klient začne křičet bolestí při masáži a masér na to nereaguje, tento masér by měl vrátit osvědčení a nemasírovat. Přece není nic jednoduššího se zeptat co se děje a podle tohose přizpůsobit, přece musíme dbát na to aby se masírovaný cítil dobře a aby znova přišel až bude mít potřebu masáže. V mém případě by se jednalo o stížnost, protože jsem zaměstnaný, takže když klient řve bolestí, svědčí o omezenosti maséra, který si myslí, že on má vždycky pravdu.



machy - 23.1. 2014 22:43
Na enormně zatuhlé SI bych aplikoval intenzívní klasiku, masáž dlaní, možná nejlépe použít emulzi hřejivou.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj