Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Autotrakční lehátko



Marie Churavá - 12.9. 2006 21:47
Máte někdo zkušenosti s autotrakčním lehátkem? Slyšela jsem o něm spíš reklamní chválu, nemůže s ním člověk ublížit? Marie



Pavla Talpová - 15.9. 2006 10:47
Hezký den paní Marie. Máme autotrakční lehátko v naší provozovně ve Žďáře a mohu jen doporučit. Trakci provádíme tak, že u klienta stojíme a korigujeme pohyby, aby nebyly prudké. trakce je příjemná a účinná, před ní si klienta nejprve uvolníme masáží. Trakce je vhodná nejen na páteř, ale i na třeba pokleslé vnitřní orgány. Né každá má ovšem odvahu jít do trakce. Pohyb trakčního lehátka se dá později, až si jej vyzkoušíte a zvyknete na něj regulovat pouhým vlastním rytmem dýchání. Příjemný den



Dan - 15.9. 2006 11:00
Autotrakční lehátko jsem si jednou vyzkoušel právě u paní Talpové. Celkově to na mne působilo příjemně, "tah za nohy" nebyl nijak velký nebo nepříjemný. Chce to zpočátku trochu citu pro koordinaci, avšak jak paní Talpová zmínila, vždy je zde ona "lidská pojistka", která nedovolí, aby se klient převrátil nechtěně nějak výrazně.
Toť můj laický názor člověka, který autotrakční lehátko jednou vyzkoušel:-)



Zdeňka Moserová - 7.12. 2006 18:35
Autotrakční lehátko vlastním, je super, po zvládnutí počátečního strachování si na něm nyní lebedím, a v klidu relaxuji, někdy si přitom i 1/2 hodinku čtu knížku. Doporučuji.



Petr - 25.12. 2006 14:31
Autotrakční lehátko lze lehce objednat zde:
http://pyramida.zotto.cz/eshop/zobraznahled.php?sekce=3



Helena - 10.5. 2008 07:04
Chtěla bych se zeptat, jaké má případné negativní dopad na zdraví autotrakční lehátko. Děkuji za odpověď.
Helena
email: frank.v.h@seznam.cz



Zdenka - 11.5. 2008 19:52
Dobrý den, paní Heleno, používáme autotrakční lehátko již mnoho let, celá rodina. Nyní jej nabízím jako doplněk masérských služeb ve svém studiu. Kontraindikací je vysoký KT, i nitrooční a nezavěšuji na něj klienty, kteří mají panický strach z polohy hlavou dolů, tedy i z houpaček a podobných atrakcí. Naopak má mnoho léčivých účinků nejen na páteř a klouby, ale i vnitřní orgány. Blíže se dočtete na: http://lehatko.cz/ucinky/ Já si je nemohu vynachválit! Zdravím Zdenka



Pavel - 12.5. 2008 20:12
Okopírováno od výrobce autotrakčního lehátka http://lehatko.cz/pouziti/
Použití autotrakčního lehátka nedoporučujeme pro lidi s následujícími lékařskými diagnozami: vážné srdeční onemocnění(těžší stavy po infarktu myokardu, těžké vrozené
srdeční vady), stavy po mozkové mrtvici, při bolestech hlavy po zánětu mozkových blan, při výduti mozku, zelený zákal oční, akutní stavy po zlomeninách obratlových těl, totální endoprotézy kyčlí a kolen, po čerstvých operacích plotének páteře, při hemofilii, při těžké cukrovce, stavy po operaci lebky, stavy po vysoké amputaci jedné dolní končetiny, těžké psychotické stavy (stavy nepříčetnosti apod.), trvale vysoký krevní tlak, nadměrně zvýšená
činnost štítné žlázy, vážná vnitřní onemocnění (např. kolagenozy, akutní záněty a další dle lékaře). U lidí vážně nemocných nebo trpících různými vážnými zdravotními problémy musí vhodnost cvičení na AL a jeho aplikaci doporučit ošetřující lékař. Tito lidé by AL neměli bez doporučenÌ lékaře používat.
Pokud se použitím AL při léčbě bolesti prohlubují, nedoporučujeme těmto pacientům k léčbě nadále používat AL bez konzultace s lékařem.



Iva.M - 17.8. 2008 10:09
Koukala jsem na stránky, kde se dá lehátko objednat, ale nikde jsem se nedočetla, jakou má lehátko nosnost.



Zdenka - 17.8. 2008 23:15
Obě varianty mají nosnost do 120kg viz parametry:http://lehatko.cz/parametry/



andy - 26.8. 2008 15:13
též mohu doporučit, párkrát jsem si lehátko vyzkoušela, cena mě ale nemile překvapila



Iva.M - 26.8. 2008 16:50
Je nějaký rozdíl mezi lehátky které uvádí Zdenka a lehátkem Apollo ze zdravotnických potřeb? Vypadá o něco stabilněji-ovšem i cena je dvakrát taková.



Rosťa - 20.10. 2008 22:32
Osobně preferuji v našem salónu manuální trakci. která je účinnější a bezpečnější. Rozhodně bych se dříve, než bych se takové trakci podrobil, zajímal o to, jestli má osoba provádějící takovou terapii patřičné vzdělání, jelikož masérovi bez zdravotnického vzdělání takové úkony provádět nepřísluší. Ať už na autotrakčním lehátku nebo bez něj.



Markéta - 11.8. 2009 14:08
Mám vyhřezlou ploténku cca 9 mm v bederní pateři. Poradíte mi, zda i tak mohu lehátko používat a zda pomůže ? děkuji :-).



Jarek B. - 14.9. 2009 17:31
Mám ho doma už několik let. Mohu doporučit, stával jsem na hlavě, ale je to náročný na krční páteř, a toto je bez problémů. je to skvělá relaxace, koupil jsem ho za 5000, je to drahé, ale rozhodně se to vyplatí.



Madla - 22.10. 2009 11:45
Lehátko jsme si pořídili kvůli páteři. Jeho pravidelným užíváním (cca 10 min. d.) jsem se zbavila, kromě jiného, tinitu v uchu. Lehátko se ovládá velmi snadno, vše si člověk řídí sám pohybem rukou a dechem. Do týdne se vám zdá stav beztíže i stoj hlevě přirozený a příjemný.



Pavla Talpová - 14.11. 2009 13:47
Pro Markétu
Na vyhřezlou ploténku se autotrakční lehátko určitě také hodí výrobce v brožuře uvádí zkušenost léčitele pana Spěváčka, že 95 lidí ze 100 nemusí na operaci. Máme lehátko též v našem salonu a využíváme ho také pro vlastní relaxaci po práci. Nevýhodou je trochu náročnost na prostor. Co se týká ploténky mimo lehátko bych Vám doporučila cvičení sm system. Je to elastické lano s kterým se cvičí podle možností doma, v práci, na dovolené, podle potřeb. je skladné a cvičení nenáročné a přitom velmi efektivní. Opět to má ale jednu nevýhodu. 10 minut denně za Vás nikdo cvičit nebude. Hezké podzimní dny přeji.



Eva P - 26.12. 2009 06:47
Souhlasím s Pavlou ohledně cvičení SM system, při kterém vzniká rovněž trakce páteře a uvolnění utlačovaných struktur na páteři. Oproti lehátku to má ale jednu výhodu.Posilujete si tím vlastní svaly a vytváříte dynamickou stabilizaci páteře.Čili svalový korzet, který bude držet páteř pěkně pohromadě a bude lépe odolávat různému zatěžování,přetěžování, které nás doprovází každý den, a to již od dětství. Rovněž gravitační síla nám stlačuje páteř dolů.Proto se dospělí lidé s věkem zmenšují.Ale jak píše Pavla, problém je, najít v sobě vůli a energii zacvičit si po práci.O čas nejde. Jedná se o 10-15 minut denně.



Miro - 12.5. 2010 09:45
Samozrejme že súhlasím so SM cvičením aj ja. Ale ja chem len toľko mám problémy s chrbátom už niekoľko rokov, chodil som po rehabilitáciach,cvičil som hádam všetko až SM systém začal zaberať. Cvičím to už asi rok a pol a podotýkam, že pravidelne každý deň. Zlepšenie nastalo, ale zázraky sa nediali a bolesť tam stále bola a obmedzenia ztak isto.Keď som si zakúpil autotrakčné lehátko tak takmer okmžita zmena až potom môžem povedať, že sa začali diať zázraky. Taže SM systém v kombinácii s lehátkom = miracle. Myslím to vážne.



Janka - 26.5. 2010 00:03
Som po druhej operácii krčnej chrbtice, t. č. mi odstránili titanové platničky, mám odstránenú podstatnú časť stavca C6 a segmenty C5-C7 má stabilizované titanovou dlahou. Operovaná som bola 10/2009, myslíte, že by som mohla používať AL a že by mi pomohlo odstrániť bolesti a tŕpnutie rúk, ktoré sa po druhej operácii niekoľkonásobne zvýšilo?



dobeš - 25.8. 2010 18:24
mam bechtěreva zajima mne cena autotrakčniho lehatka



Katka - 27.8. 2010 23:00
ceník najdete zde: http://www.lehatko.cz/



Jaroslav - 22.9. 2010 21:51
chtel bych se zeptat, jestli doporucujete autotrakcni lehatko, kdyz jsem po operaci bederni plotenky, dekuji



Helena - 19.11. 2010 11:10
Pro p. Jaroslava
Hned po operaci se cvičení na autotrakčním lehátku nedoporučuje.



Pavla Talpová - 27.11. 2010 14:42
doporučila bych spíše sm system. Pokud máte již lehátko doma tak vodorovnou polohu. Nepíšete jak jsme po operaci dlouho.



Petr - 11.3. 2011 00:07
Je prosím vhodné použít AL při výhřezu ploténky v krční páteři?



Renata - 30.5. 2011 10:43
Mám AL doma nemohu si ho vynachválit,
Také mám vyhřezlé ploténky, a když mě začnou bolet, tak je to veliká úleva. jsem schopna na něm i zdřímnout.



Renata - 26.7. 2011 12:53
Mám vyhřezlou ploténku 9 mm a lehátko a mě zachráchránilo od operace, která mi hrozila. Samozřejmě k tomu ještě cvičím na posílení svalů kolem páteře. Ale na lehátko nedám dopustit. Doporučuji!!!



Jan Samiec - 10.8. 2011 12:13
Sám jsem AL vyzkoušel a funguje to. Ale podstatu problému výhřezu meziobratlové ploténky neřeší, pouze tlumí bolest tím, že dojde k tomu, že se od sebe oddálí jednotlivé obratle, které tlačí na ploténky v meziobratových prostorech, a pokud je ploténka poškozená-prasklá a došlo k jejímu výhřezu do svého okolí, v němž se nachází nervíky, na které výhřez tlačí, což bolí, nebo hůř tlačí tak, že nerv přestane plnit svou inervační funkci pro něj dané oblasti, nejčastěji nohou v případě výhřezů v bederní oblasti, a nohy se přestávají hýbat a cítit (hrozí tí pádem operace, která výhřez laicky řečeno seřízne a ploténku zašije, ale onu hmotu-obsah vyhřezu již do plotenky nevrátí, díky čemu se ploténka o to sníží a do nervu už nebude tlačit výhřez ale samotný snižený obratel, což už je průser který se, až se problém necitlivosti nohou opět objeví, bude řešit jinou operací radoby bajpasem-přemostením-či smontováním dvou obratlu nad sebou v jeden pevyný a nepohyblivý, což se projeví ještě větším omezením pohybu, no a s čím člověk už umře,pokud nenastanou další komplikace které bude opět nutno léčit dalším lékařským zákrokem-A NAPROSTO ZBYTEČNĚ A ZA TĚŽCE VYDĚLANÍÉ PENÍZE TAKTO LEHCE HÁZENÉ DO STUDNY ZDRAVODNICKÉHO PRŮMYSLU) nicméně zavěšení do trakčního lehátka může snížit ono napjetí způsobené vahou těla přenášenou obratly na meziobratlové ploténky a od bolesti ulevit.

TO CO JE DŮLEŽITÉ U TOHOTO POSTIŽENÍ je pochopit jeho princip, který jsem tady velmi laicky rozepsal. Padl v této diskusi i pojem sm systém a k tomu bych se přikláněl víc. Jedná se o ještě málo známé "rehabilitační" MUDr. Richarda smíška a jeho rodiny (rehabilitační je v uvozovkách proto, že se absurdně toto uniíkátní cvičení na rehabilitacích necvičí, proč taky, zdravotnictví nepotřebuje uzdravovat ale léčit a řešit průšvihy, které samo napáchá) které funguje hodně podobně jako autotrakční lehátko jen s tím rozdílem, že u AL dochází poouze k uvolnění napětí, u SM Systému dochází kromě uvoknění i ke stimulaci-zpevnění-stabilizaci svalstva v tomto případě kolem obratlů, aby plnili správně svou mobilní funkci, systém S-stability M-mobility pohybového aparátu. Svaly tak na sebe potom mohou převzít zpět ulohu stabilizátoru páteře, obratle tak opět začnou držet ve správném postavení vůči sobě, nebudou na sebe zbytečně tlačit a ohrožovat meziobratlové ploténky. Ba co víc dojde k vyživení plotenky opravě výhřezu (který se jakobxy vcucne zpátky do ploténky) a obnově tkání-zahojení praskliny ploténky.

Schválně si všimněte, že tímto onemocněním tprí přecvážně obézní lidé či lidé s atrofovanými břišními svaly, zkrácenými svaly dna pánevního-zaroveň zablokovanými lymfatickými uzlinami této oblasti, postižením ledvina mocčových cest, což už je jen přidružená výroba prozaického faktu svěšeného břicha způsobujícího zvýšené funkční prohnutí v bederní páteři tvz. hyperlordozu, při níž se obratle k ploténkám chovájí jako kleště cvíkačky, a pokud je už organismus člověka starší či nadměrně opotřebovaný, může dojít k prasknutí ploténky a jeímu výhřezu. Podobně je to s výhřezy plotének mezi krčními obratli vlivem hyperlordozy krční páteře v důsledku předsazené brady tak typické pro sedavé zamestnání.

SM Systém i AT jsou jen berličky k tomu jak pochopit vlastní hloupost, že jsem to nechal dojít až tak daleko. SM systém je cvičení které vám ho skutečně pomůže vyřešit, pokud ovšem pro vás není jednodušší tomuhle nevěřit, protože svůj problém necítíte ve svém myšlení a uvažování o svém zdraví a lehat si pravidelně skřipec autotrakčního lehátka, která od bolesti rozhodně uleví ale neřeší ji. Chápu že pro lidi s tlustými břichy a zadky je velmi těžko jimi pohnout, pakliže existuje jiný způsob, jak si ulevit pohodlněji od toho co jim zplsibuje nadváha, špatné pohybové stereotypy a nezdravé uvažování nepídící se po jádru pudla svého problému a raději užívající růžové pilulky, kterým je v tomto případě i ono autotrakční lehátko.

Omlouvám se za svou výřečnost a dvojakost, za niž jsem peskován pohodlnými.

Honza



Jan Saniec - 10.8. 2011 12:33
... ještě jednu věc k SM sytému. Je to neaerobní srdce nezatěžující cvičení, cvčení které se citlivě přizpůsobuje momentálnímu stavu a schopnosti provádět jednotlivé pohyby, které je vhodné pro jakoukoliv věkovou i zdravotně postiženou kategorii lidí. Ještě perlička na závěr. Ve své praxi jsem se dokocne setkal i s případem, kdy už jsme byli s klientkou-starší paní rozhodnuti začít cvičit, ale po podradě s jejím lékařem, lékař jí cvičení zakázal, a podal své pacientce švédské hole, které tak paní již do konce života budou držet v předklonu s vystrčeným zadečkem a problémem se stále víc prohlubujícím a uvažovaáním, že jen lékaři mají patent na zbavení jejich neduhů. Škoda.

Honza



Jana - 28.8. 2011 09:15
Kde získám podrobnosti k SM systému o kterém hovoří pan Saniec, kde zakoupím potřebné nářadí a jaké a kde získám odborný návod k postupu při cvičení. Děkuji za odpověď.



Petr Němec - 28.8. 2011 10:06
dobrý den Jano, informace získáte buď na www.smsystem.cz , nebo jestli jste někde z Prahy 6 nebo západ, můžete přijít na kurzy i k nám :-) Hezkou neděli Petr Němec - www.masaze.info/petr-nemec



Stanislava Siroka - 29.7. 2012 20:04
Zakoupila jsem si před týdnem autotrakční lehátko od firmy Aquabath cz, jsem s nim velice spokojena, lehátko je citlivé - přesně reaguje na pohyb rukou, praktikuji polohy 180, 270 (hlava rovně dolů) a pro mě nejoblíbenější 230 stupňů po dobu 15-ti minut.



KAMILA - 29.3. 2013 11:34
Dobrý den,může někdo poradit? Jsem 14 dní po porodu, tudíž ještě měsíc, než skončí 6ti nedělí, je bezpečné lehátko použít?
Masér mi doporučil toto lehátko. Nemá ale zkušenosti s maminkama po porodu. Děkuji za jakokoliv radu. K.



Ondřej Dvorský - 30.6. 2013 17:55
Dobrý den, uvažoval jsem o pořízení autotrakčního lehátka do své provozovny. Jsem fyzioterapeut masér - nižší zdravotnický pracovník. Prohlížel jsem si stránky firmy Dolejší www.lehatko.cz. Může mi někdo poradit, kde se pořádají kurzy na zaškolení při používání lehátka? Jako masér bych rád vlastnil certifikát, že jsem oprávněn s lehátkem namipulovat a nabízet službu klientům. Myslíte, že jako nevidomý budu schopen správně korigovat polohy klientů? Mockrát děkuji za vaše názory.



Pavla Talpová - 7.7. 2013 14:14
Hezký den pane Dvorský, myslím, že nejlépe vás zaškolí pan Dolejší, protože vám vysvětlí princip na jakém to funguje vyzkoušíte to na sobě třeba přímo u něj a určitě to zvládnete. Autotrakční lehátko jsme si původně koupili pro sebe, ale protože nám doma zabíralo spoustu místa, postoupili jsme ho do naší provozovny a máme řadu pacientů, kteří po masáži využívají lehátko pravidelně.



Šimonka - 10.7. 2013 23:30
souhlasím s p.Talpovou a totéž jsem napsala panu Dvorskému. S panem Dolejším jsem také osobně jednala, je to bezva popovídání a získání informací a hlavně - osobní pocit při vyzkoušení lehátka u p. Dolejšího je ten nejdůležitější.



vlasta mei - 30.9. 2013 13:19
též doporučuji cvičení, ale SM je třeba začít s odbornou ukázkou, pak teprve případně doma, je naprosto důležitá přesnost a dýchání a vše zkoordinovat.
Existují i další metody cvičení, které pomohou. Ale najděte si něco ve svém okolí a začněte pravidelně. :-))



Jaroslav - 13.11. 2013 02:41
Je to možné, aby sa po ležaní na autotrakčnom lehátku vo vodorovnej polohe-uvolnili bolesti v krížovej časti a mierne stuhli svaly na hrudnej chrbtici .Ďakujem za každú odpoveď



Josef - 20.12. 2013 14:01
Pořídil jsem si AL (Dolejší) z důvodu bolestí v bederní oblasti a jsem s ním spokojený. Při zaškolení jsem p. Dolejšího upozornil, že manželka je po totálce kyčle. Byl jsem ubezpečen, že to nevadí, pokud bude provádět závěs max. pod úhlem 30° (?). Já jsem se navíc dodatečně z manualu dozvěděl, že se AL nerdoporučuje m.j. lidem se zeleným zákalem. Sice mám nitrooční tlak v normě a bez kapek, ale nerad bych si způsobil větší problém. V tom manualu je výčet diagnóz nevhodných pro použití AL takový, že by ho po 50. roku věku nemohl využívat skoro nikdo.



Václav - 27.12. 2013 15:17
Je AL vhodné i pro pacienty po onkologické léčbě, kdy se masáže vůbec nedoporučují ? ( karcinom nosohltanu)
Děkuji za odpověď.



machy - 27.1. 2014 23:08
Já jsem měl tu možnost si vyzkoušet na jednom masérském semináři v středisku pro nevidomé a můžu říct, že je to báječná věc.Pokud se dodržují kontraindikace.



machy - 28.1. 2014 19:02
Janu Samijcovi se omlouvám, měl pravdu. Já jsem se spletl- skutečně zadní oblouk je kyfóza a přední je lordóza.



peter - 8.2. 2015 13:14
dobry den, mam herniu disku L4 a L5, skoliozu hrdnej casti chrbtice a povysunutu platnicku v krcnej chrbtici. zakupil som si AL a zacal sa na neho vesat niekolko krat denne, do skoro uplne prevratenej polohy asi po 5 minut. dnes su to 4 dni, chrbat ma po rannom cviceni neuveritelne rozbolel, ze chodim 4nozky, neviem sa ani pohnut...nemohol som si nejak ublizit? necvicil som az prilis? ako sa zo zaciatku lehatko spravne pouziva? vdaka za pomoc



Míša Kučerová - 9.2. 2015 12:14
Pokud se na AL jen věšíte hlavou dolů, aniž byste současně posiloval svaly zad, není to cvičení a není to účinné. Jen dočasně rozvolníte obratle a uvolníte míšní kanál. Po převrácení zpět vše brzy sesedne zpátky a možná ještě hůř. Jediná pomoc je polohy obratlů srovnat, svaly podél páteře, svaly beder a krční oblast cvičením pravidelně posilovat a AL používat jako vhodnou doplňkovou proceduru.



Míša Kučerová - 9.2. 2015 22:08
Zapomněla jsem hodně důležitou věc: nenapravovat ani necvičit v případě akutních bolestí, které popisujete. Nechte to uklidnit, navštivte fyzioterapeuta nebo dornoterapeuta a začněte znovu - ale od nápravy a posílení celé oblasti. Před nápravou samotnou bude zřejmě nutné uvolnit stažené svaly.



Iva - 15.3. 2015 22:58
SM Systém mi vyhovuje jsem po autonehodě před cvičením jsem měla velké bolesti a tíhu na hrudníku velmi se mi ulevilo.



Šimonka - 29.3. 2015 22:18
AL slouží i k prokrvení a vyživení velkých kloubů z "opačné" strany, než je tělo zvyklé, také orgány se dobře prokrví. na AL jste v poloze, v jaké nikdy nebýváte , ani na posteli :-D . AL výborně slouží obratlům a celkově klientům prospívá . samozřejmě , jak píše Míša - vždy je super kombinovat se cvičením a také změnou životního stylu. hezké dny.



Alex - 6.6. 2015 13:05
Dobrý den, moje diagnóza: iritačně-zánikový kořenový syndrom L4 vlevo. Specifikace: Antalgické držení trupu v anteflexi, napřímená L lordoza, omezené rotace Th-L př. a rozvíjení Lp, Thom ke kolenům, fázovité napřimování, extense bolestivá - jen do zákl.postavení, omezené prožení obou SIS, bolestivější vlevo, Lasengue 70/60, takt.čití neporušeno, hypotonie a hypotrofie lýtkového i stehenního svalu vlevo, akrálně bez deficitu sval.síly, výrazně oslabený r.L2-L4 vlevo, r.L5-S2 stř. Nyní jsem 2 dny po obstřiku ozónem. Aplikace do kořene i do středu disku. Úleva od bolesti 75%, ale pro hybnost a chůzi tak 20%. Má někdo zkušenosti s podobným zraněním? Doporučujete trakční lehátko a SMsystém již tři týdny po tomto zranění? Budu vděčný za každou radu! Jsem 47 let, aktivní fitness sportovec (3x týdně). Zranění jsem utrpěl při práci v předklonu na zahradě (skalka). Dodám, že mám brániční kýlu - bez operace.



Pavla Talpová - 27.6. 2015 14:14
doporučuji uvolnění masáží, zařadit sm systém, případně i lehátko, potírat postižená místa uyan nomo, a doporučila bych i vnitřní výživu živá buňka VI a další, v případě zájmu se ozvěte kontakt najdete na těchto stránkách.



Magda Rihova - 5.1. 2016 18:43
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda používá AL někdo po operaci TEP kyčlí? Je mi známo, že je to kontraindikace k používání, ale pokud by se nepoužívalo do krajní polohy, ale např. pouze do 60°sklonu. Mám sama bechtěreva a velmi mi pomáhalo, ale od operace v r. 2011 (2x TEP,36 let) jsem nenašla odvahu ho použít a nikde jsem se nedočetla, zda je to tímto způsobem možné. Budu vděčná za jakoukoli radu. Přeji hezké dny.



Mário - 26.2. 2016 09:02
Ahoj, prosím vás ako správne vybrať lehátko.Vidím na eshopch rôzne ceny ale neviem podľa čoho vyberať ďakujem vopred za každú radu a skúsenosti.



Robert Filip - 28.2. 2016 18:40
Dobrý den,paní Talpová jsem po CT vyšetření, nález: chondrosa disku L4 a L5, herniace disku L4 dorsoparamediálně doleva s kompresí kořene L5 sin. Neurolog mi doporučuje nyní klid rehabilitace až v dubnu. Nemám bolesti,ale špatně se mi chodí na levou nohu. Na víkend jsem si půjčil AL byl jsem na něm čtyřikrát, začalo se mi lépe chodit už tolik neplácám chodidlem (neudržím se na levé patě, když zkusím jít po patách), ale začala mě noha mírně brnět. K výhřezu došlo koncem ledna. Chci se zeptat jestli mohu Al používat po čerstvém výhřezu?
Chtěl bych si ho pořídit.Předem děkuji za odpověď.



Křížová Danuše - 13.6. 2017 15:55
Dobrý den,koncem února jsem měla subakutní blokádu LSp.Nyní v červenu po infůzích,mgnetoterapii a rehabilitačním cvičení, potíže zhoršeny,velká bolest lytka a brní mi i prsty u nohy.Od rehabilitační Mudr.doporučené protahovací cviky co nejvíce natahovat bederní páteř,ale po cvičení se mi bolesti zhorší, mohla bych vyzkoušet autotrakční lehátko přestože nemám vyšetření magnetické rezonance?



Kateřina - 23.6. 2017 10:32
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli je ATL vhodné jako doplněk léčby předsunutého postavení hlavy. Cvičím "zásuvku", uvolňuji svaly krku a chystám se na SMsystem. Učím se spát převážně v poloze na zádech s rovnou hlavou (na tvrdší matraci). Pomohlo by podložit páteř pod 4.obratlem třeba složeným ručníkem, tak aby se páteř lehounce prohýbala na opačnou stranu? Fyzioterapeutka mi řekla, že se předsunuté držení hlavy nedá napravit, maximálně zvevněním svalů nebude tak viditelné, ale s tím se nechci smířit. Děkuji předem za odpověď.



Pavla Pištěková - 25.9. 2017 06:26
Je vhodné používat lehátko, když má člověk skoliózu páteře?



Jitka - 4.1. 2018 15:47
Dobrý den,
syn má 16 let a má skoliózu páteře 30% - v oblasti mezi lopatkami. Je vhodné použití lehátka. Děkuji za odpověď.



Petr Němec - 5.1. 2018 08:04
Dobrý den, spíše bych doporučoval cvičit SM-Systém. Petr



Iveta Plevova - 14.4. 2018 00:17
Dobry den chcela by som sa opytat na skusenosti extruzie disku 7×16 mm som bez bolesti pravidelne cvicim sm aj natahovacie cviky pomoze trakcne lehatko aj pri tak velkej extruzii dakujem



Bohouš X - 26.9. 2018 23:12
Ahoj, nevíte prosím, která lehátka mají vyměnitelné úchopy kotníků pro zavěšení na břiše? Díky. Bohouš



Eva - 20.3. 2019 09:32
My máme zakoupené na naši provozovnu občejnější autotrakční lehátko z i-market.cz a vyměnitelné úchopy kotníků má. Přitom jde jen o hodně obyčejný model- brali jsme ho spíše jen tak na yzkoušení s tím, že pokud budeme s výsledky rehabilitací jak my, tak pacienti spokojení, tak koupíme nějaké profi. No a nakonec to dopadlo tak, že lehátko slouží už asi 5 let k naší spokojenosti a zatím není důvod ho měnit.



Jiří Lukeš - 2.2. 2020 11:26
Dobrý den. Po týdnu cvičení na AT mám bolesti v kolenou,kříži a ramenou. Také mám rýmu a bolesti hlavy.které jsem neznal ale to s tím nemusí souviset,že.Snížil jsem náklon a dobu cvičení ale pokračuji v naději,že je to normální stav před uzdravením a že to přejde. Mám na nějaký čas přestat?



Marjana - 27.12. 2020 21:37
Dobrý den.
Prosím o radu, jestli AT je vhodné pro níže popsány problém se zády?
Mám velké bolestí bederní páteře a střílí mi to do nohy a občas cítím i mravenčí v stehně.
Po výsledku s RTG a pan doktor mi řekl že páteř má hodně problémů od nesprávné polohy, přes posunutý obratel o 4mm až po zůžené ploténky. Vybrala jsem rehabilitace,nepomohlo,poslala mě na další rehabilitace také mi nepomohlo. Beru akorát léky od bolestí a chodím na obstřik,po obstřiku se mi uleví ale to jen na pár hodin. Furt mám tupou bolest která nemizí. Moc děkuji



Alena - 17.4. 2021 17:59
Dobrý den. Pořídila jsem si AL. Mám posun obratle L4 11mm,L5 6mm.4x jsem jejvyzkoušela po dobu 10mm.Po absolvování mám šumění v hlavě, uších. Chtěla by znát názor nebo zkušenosti, zda je to pro mne vhodné. Děkuji. Alena.



Věrka - 25.4. 2021 17:31
Dobrý den Alenko, AL je velmi dobrá věc, ale nejdřív bych hledala maséra, který se zabyvá Dornovou metodou a je schopen vás pravidelně kontrolovat a s kým můžete konzultovat svoje věci.Přeji hodně trpělivosti. Věrka Smolková



Eliška - 2.8. 2022 22:55
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, dědečka boli záda, chtěla bych mu také koupit lehátko ale je po obou endoprotezach kyčelních kloubů... Je pro něj vhodné??



Anna Jakubcová - 10.8. 2022 19:32
Dobrý den, tam bych byla hodně opatrná. Na kyčle bude působit váha celého těla a některým starším lidem už jen pozice hlavou dolů nedělá dobře. Raději bych se nejdříve poradila s lékařem ortopedem a ideální by bylo, kdyby si lehátko nejprve někde dědeček vyzkoušel. Přeji, ať se brzy uleví od bolesti. Anna



Jan - 11.10. 2022 11:56
Paní Eliško totální endoprotézy kloubů kyčlí a kolen je AL kontraindikace.



Lucie - 13.4. 2023 11:18
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné lehátko použít pokud jde o verifikace lýzy oblouku L5/S1. Není možná zátěž páteře, předklony a rotace. NCH hlediska inaptus. Děkuji za odpověď Lucie



Jana - 21.4. 2023 12:51
Dobrý den, mám dceru která má skoliozu 38 stupnů, nosí korzet na 23 hodin denně. Je vhodné na tento problém autotrakční lehátko? Sníží se jí tím stupně skoliozy?
děkuji za odpověd



Vendula - 30.10. 2023 16:29
Ztotožnuji se s kladnymi účinky autotrakčního lehátka. Ale pozor jsou zde pouze dve firmy, které mají znalcem oboru a Státním ústavem pro kontrolu léčiv autotrakční lehátka schváleny jako funkčnï a to je www.lehatko.cz a www.aquabath.cz ,
pevné zdraví všem, V.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj