Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Mobilní masér/masérka



Zlatka - 20.3. 2009 10:30
Dobrý den chtěla bych se zeptat jakou zkušenost máte když k někomu dojíždíte chtěla bych se tomu taky věnovat a zajímali by mě vaše názory a úskálí tohoto podnikání děkuji všem.



Eva - 20.3. 2009 22:58
Zlatko.Zkusit to muzes,ale dej si pozor.Jsou lidi,kteri si Te objednaji,ale pak chteji uplne jinou masaz.Coz se mi stalo.Byla jsem rada,ze na me manzel cekal v aute.Jinak delam masaze postizenemu cloveku a tomu to zase pomaha.Proste je to pro i proti



Egon.Zaoral@seznam.cz - 28.3. 2009 21:07
Dobrý den.Začínám živnost Masérské a regenerační služby,a Cvičitel zdravot.těl.výchovy-provozování sportovních akcí a činností,spolu s dalšími živnostmi volnými.Provozovna je jedna na všechny živnosti,20,5 m čtverečných,kancelář kterou mohu rozdělit na kancelář a masérnu. Do sprchy zvl.Muži,Ženy(je uzamykatelná)a na Wc,zvl.Muži,Ženy se chodí mimo,provozovnu,tj.jen 10 m přes chodbu,jako i stejně tak z dalších 20 kanceláří na patře, do kanceláří(provozoven) není zaveden vodovod,kuchyňská linka s přívodem tekoucí pitné vody je na chodbě.Také tekoucí pitná voda je nad umyvadlem na Wc.Chtěl bych si koupit do provozovny úzkou kuch.linku se svisle umístitelným barelem nad umyvadlem a pod umyvadlem též barel na odpadní vodu. Barel s pitnou i odpadní vodou bych pravidelně měnil.Pro použití sprchy bych a pro pohodlí klienta bych koupil několik županů - které bych pravidelně pral a měnil,a omyvatelné sandále.Chtěl bych se zeptat zda tento způsob řešení má šanci před Hygienikem obstát,nebo mám raději Mas.a regen.služby z provozovny od ost živností dát na Živn.úřadu vyškrtnout a raději se nechat zapsat jako mobilní masér a jezdit po lidech,a pokud Mob. Masér, tak se chci zeptat na radu, co všechno to pro mneZ HLEDISKA HZGIENY,pro klienta a pro okr.hygienika obnáší? Předem Děkuji moc za cenné rady.S pozdravem Egon.



Zlatka - 30.3. 2009 17:33
chtěla bych reagovat na váš dotaz mobilní masér zrovna jsem to byla vyřizovat a ptát se tak mi bylo řečeno že pokud nemám provozovnu tak musím mít jen zdravotní průkaz platný ,doklady od olejů kde nakupuji a ohlasit živnost jinak nic jinýho po mě higiena nechce.hezký den.



Iva - 30.3. 2009 21:09
Podle platného zákona musíte mít schválení provozní řád



Iva (2) - 4.4. 2009 20:02
Pokud jde o mobilniho masera, jaky by mel mit provozni rad, kdyz nema provozovnu? Tam si myslim, ze provozni rad neni potreba (jak by vykazoval umisteni, adresu, metry ctverecni, vysku stropu, umyvadlo atd, kdyz by jezdil po domacnostech nebo firmach?).
Mozna by neuskodilo zeptat se rovnou na hygiene.



Iva - 4.4. 2009 20:28
Když on se provozní řád neptá ani na jednu z věcí o kterých mluvíte, Ivo 2.



Iva (2) - 4.4. 2009 22:15
Jak to že se provozní řád neptá na věci, o kterých mluvím? Mluvím o adrese, o vybavení, o velikosti místnosti, o umístění umyvadla - samozřejmě i o dalších věcech, nebudu je jmenovat všechny, možná byste se měla na provozní řád podívat, zde na infu je vzor. Ale chtěla jsem v předchozím příspěvku říct, že jako mobilní masér nevlastní provozovnu (popř. nemá ji v nájmu), proto provozní řád nepotřebuje.
Ale doporučovala bych raději zeptat se na hygieně, zákony se totiž mohou měnit.



Iva.M - 5.4. 2009 09:15
provozní řád mobilní masér samozřejmě potřebuje-sama jsem ho měla než jsem si otevřela provozovnu a je zde na stránkách jeho vzor.



Petr Němec - 5.4. 2009 09:23
Provozní řád skutečně potřebujete. Je sice minimální pravděpodobnost že by vás šel někdo kontrolovat, ale stát se to může. Platný a hlavně hygienou schválený !!! provozní řád vám může kontrolovat Živnostenský úřad.
Pro Ivu (2) - nepleťte si pojmy s dojmy - provozní řád pro mobilního maséra není to samé jako provozní řád pro provozovnu masáží. Každý z nich má své náležitosti a jakékoliv hygienické stanici vám dají vzorový formulář.



Iva (2) - 6.4. 2009 21:10
Díky,mýlila jsem se, ale vítám každou dobrou radu nebo zkušenost. Takže provozní řád ano.



lucka - 11.5. 2009 12:27
dobrý den,chtěla bych se zeptat s čím začít když jsem si uděla kurz na sportovní a regenerační masáže a lymfomasáže a chtěla bych podnikat jako mobilní masér?jsem úplný nováček v podnikání.Budu ráda za jakoukoliv radu.



Olga - 18.5. 2009 23:43
hezký večer všem zájemcům o masáže..co se týče mobilních masérů, tak přidám svoji zkušenost. Taky jsem tak začínala a musím říct, že docela brzy jsem přišla na to, že je to podstatně víc vyčerpávající záležitost, než mít svoji provozovnu a tam pracovat. Přece jen potřebujete hodně energie pro samotného klienta a když ještě připočtete cestování, tahání stolu - který ač přenostný, je pořád dost těžký, další kabely s potřebnými věcmi.. A již zmíněná stránka toho, že nikdy nevíte, kdo tam na Vás "za dveřmi" vlastně čeká. Ale ať už zvolíte provozovnu nebo mobilní podnikání, všem přeji hodně sil a energie a také hodně spokojených klientů.-)



Ivana - 20.5. 2009 08:48
Já byla úředně vedena jako mobilní masér, ale za celé dva roky jsem byla u klienta jenom 2x - a to si pro mně ještě poslal snachu :)Jinak chodili lidi ke mně domů kde jsem na to měla zařízenou cimru a všem to tak vyhovovalo.Pokud bych nyní, v době krize měla řešit úbytek klientů, opět bych na přechodnou dobu masírovala doma (jako mobilní masér) než se situace umoudří a ušetřím na nájmu :)



Lůca - 21.6. 2009 14:46
Jako mobilní masérce mi nikdo neřekl na úřadech, že potřebuji nějaký provozní řád a nic podobného. Dali mi živnost apod.formality k tomu, ale o řádu nikdo nic neříkal.Na hygienu jsem ještě ale nevolala, tudíž nevím, co by mi řekli. Zařídila jsem si pronajatou místnost a tam za mnou lidi chodí. Předpokládám, že jako mobilní masérka je na mě, kde ty lidi udělám, jestli umě doma, u klienta nebo v pronajaté místnosti. WC a sprchy jsou přes chodbu přes dvoje dveře, kde pitná voda je. Tudíž si myslím, že nejsem ničím napadnutelná, nemýlím-li se, poraďte prosím, jestli je to OK:-) díky



Iva.M - 21.6. 2009 15:58
Na úřadech Vám nic neřeknou, provozní řád je věc hygieny.Pokud máte zřízenou provozovnu-záleží jestli je oficielně určena Vámi k provozování masáží nebo se tam jen s klienty domlouváte.Pokud to není oficielní masérna, potřebujete stejně provozní řád pro mobilního maséra.



Ivaa - 21.6. 2009 17:01
A pokud je děláte v pronajaté místnosti tak nejste mobilní masérka. A nejste ani mobilní masérka, když je děláte u sebe doma, což by vám stejně hygiena nedovolila, ať už se budete jmenovat různě. A těm, co za nimi jdou klienti domů bych vzkázala, že to jde do doby, než vás konkutrence a nebo někdo jiný udá na hygieně a pak .... A nikdy to není na vás, protože se jená o zdraví lidí a od toho je tady ona hygiena, vlastně tedy Hygiena....



Petr - 18.7. 2009 23:04
Ahoj všichni masérští odvážlivci, jsem zaměstnán jako masérv nejmenovaných lázních a jsem spokojen, nemám starosti s účtařinou jako živnostník a proto se snažte se nechat zaměstnat. Dnes je masérů jako máku všude možně a prorazí jenom ti nejlepší. Já bych si na to netroufl a proto smekám klobouk před maséry podnikateli. Já byych začal souukromě až jako poslední možnost, protože jsem skoro nevidomý a asi bych to nezvládl. Držím palce a přeju hodně spokojených klientů. Zdraví masér Petr z Hradce Králové



petr - 19.7. 2009 09:05
No jo, to ale potřebuješ mít papíry na masera do zdravotníckého zařízení, což je drahe a trochu těžší na učení nebo máš nejspíše školu za sebou s maturitou, přesto v něčem máš pravdu ale na druhou stranu když jsi zaměstnanec nejsi vlastním pánem a já nerad mám někoho nad sebou na koho dělám. Takže kolego a jmenovče pozdravuj Hradec Kralove a Pardubicko.... Petr od Brna



Andrea - 19.7. 2009 09:44
Ahoj, já jsem živnostník a podle mě je lepší být v tomto směru sám za sebe. V práci by člověk prostě měl udělat co mu daj. Takhle si to všechno můžu řídit sama a neumasírovat se k smrti. Znám zaměstnavatele, kteří absolutně netuší co tato práce obnáší a krčí nad tím rameny a říkaj že chápou, ale...



Iva - 19.7. 2009 14:00
Ahojky, já mám za sebou dva roky v lázních, dělám teď sama na sebe a už bych se tam nevrátila. Takhle si sama určím, kolik lidí denně jsem schopna zmasírovat tak, abych zvládala i svůj soukromý a rodinný život a nevracím se domů vyřízená a neschopná se postarat ani o děti...



Ivaa - 19.7. 2009 14:30
Kraťoulince jsem masírovala pro lázně pro jejich welnes pobyty, před tím jsem nějakou dobu nemasírovala a tak jsem si to chtěla "zopáknout". Na jednu hodinu jsem měla objednaný 3 lidi, těch lidí bylo na 6 hodin 18 a za hodinu mi dávali 75¨,- Kč hrubého. Bylo to v moc hezkém zařízení s moc hezkým vybavením, nic jsem¨si nenosila. Po dvou víkendech jsem zjistila, že jsem nic nezapomněla a že za blbku fakt nemusím /když jsem ještě ve dvě v noci nespala a nevěděla jak uložit ruce/, ale možná to byla i moje chyba, protože jsem to neflákala, ale dělala poctivě. Kromě jinýho mi vadila i ta manufaktura... záda šíje...Který trdlo tam masísruje nyní nevím¨.



petr - 20.7. 2009 22:05
Vážení, to se ale krásně rozjelo jako vždy vše na diskuzích, no za dvacet minut, hmmm... lidi záda a šíji no to není nic k odpočinku pro pacienta a vydělat si 75,-hrubého, to jsou zlatokopové a vyděrači ti nahoře!!!! Proto nerad dělám na druhý, ale Petře z HK je to jen můj názor, ale obdivuji Tě za to co jsi ochoten dělat pro ty nad tebou v nejmenovaných lázních.



Eliška - 21.7. 2009 21:44
Ahoj, ctěla jsem se zeptat jestli s masérským kurzem mohu pracovat v lázních?



petr - 21.7. 2009 21:52
Ta otázka se dá odpovědět že můžeš, neb Ti nikdo nemůže zakázat podnikat v lázenském městě, ale v zařízení, kde výkon platí pojištovny, tak to už nepůjde.



Eliška - 23.7. 2009 14:58
Před 2 lety jsem začínala jako mobilní masérka,která byla věčně unavená nejen fyzicky,ale také psychicky.Dnes mám koupený svůj salon nejen na masáže a nemůži si to vynachválit.Jde jen o to být dobrý a chytit se.Všem a nejen začínajícím hodně síly a klientů.
Eliška z Pardubic



Tereza - 29.7. 2009 13:30
Zdravím, chtěla bych požádat o radu, mám za sebou masérský kurz a plánuji další doplňovací, moc ráda bych si vydělavala masírováním, nebo alespoň přividělávala, ale nevím jak. Pracuji jako recepční 4 týdně po 12 hod., své lehátko mám, ale ještě si musím zařídit živ.list..další problém je, že i když jsem obvolala celé město, nikdo nepřijímá, aniž by uchazeč neměl klienty ( to mi řekli dva lidé). Prosím, nemůžete mi poradit co dál, nemáte nějaké nápady??



Petr - 11.10. 2009 14:53
Ahoj kolegyně a kolegové, na toto diskusní fórum jsem se dostal až teď, jsem nevidomý masér Petr, který měl příspěvek někdy v červenci. Je pravda, že pracovat v lázních masér není svým pánem, je pravda, že krátké masáže moc lidem nepomůžou, ale když se provádějí poctivě, tak se nechá hodně pomoci. A ty peníze nejsou pro mě největší stimul, masáže mě hlavně moc baví. Nevím já si skutečně myslím, že mít klientelu je docela problém a masérů je fakt dost, hlavně těch velkých borců, co si myslí, že jsou středem masérského světa. V lázních jsou opravdu lidé, kteří masáže potřebují, jedná se o různé problémy jako onemocnění kyč. kloubů, arrtózy, artritidy a bechtěrev, já jim tam pomáhám a to mě moc uspokojuje. Taky chci reagovat na kolegyni, která napsala, že v lázních pracují trdla, to se velice mýlí, protože v lázních pracují samí odborníci, protože pracují ve zdravotnickém zařízení, musí být na tuto práci masérský kurz s osnovami ministerstva zdravotnictví. Ahoj, zdraví masér Petr z Hradce Králové



Petr - 11.10. 2009 17:01
Ahoj Petře od Brna, napsal jsi, že mě obdivuješ moje masírování za jakýsi levný peníz. Máš pravdu, že jako zaměstnanec nemám mnoho, ale já to skutečně beru jako můj koníček. V roce 2006 jsem absolvoval rekv. kurz v Praze ve středisku pro nevidomé- nemůžu jmenovat, byla by to reklama. Po kurzu jsem půl roku nemohl sehnat práci a tak jsem vděčný za to, že jsem se upíchl v těch lázních. Už jsem byl zoufalý, protože pro mě půl roku nemasírovat je utrpení. A tak se mě nediv, že pracuju za nějakkou mzdu. Nevíš o nějakých soustředěních masérů? Petr z HK



Petr Blanensko - 11.10. 2009 19:12
Ahoj Petře z HK, netušil jsem, že jsi měl problém sehnat místo, vůbec to nechápu, ale já osobně si myslím, že ta tvoje zdravotní nevýhoda, je pro řadu zákazníků, hlavně zákaznic velká výhoda a právě v tomto povolání. Proto to nechápu, že Tě nikdo nechtěl. Práce masera musí se dělat jako koníček, jinak to zákazníci poznají a odejdou od masera hodně rychle.

O soustředění maserů jsem neslyšel, ale když jsi to zde nadhodil, budu velice rád, kdyby se něco takového dalo dohromady, předávat si vědomosti a vlastní dokonalejší praktiky by bylo velkým přínostem. Nebo se pletu?? Takže dáváme výzvu, kdo se k nám připojí. petr (od Brna) a pozdravuji lázně



Jana - 11.10. 2009 21:05
Pravda je,ze toto povolani musi bavit,pro penize se to jen delat neda.Ja jsem zacinala s par zakaznikama,delam to na ZL jiz pres tri roky a za nic bych nemenila.Objednavam lidi,jak potrebuji a jak jim i mne to vyhovuje, a pravda kdyz je clovek svym panem,je to lepsi,nez nekoho poslouchat a jeste ke vsemu,kdyz tomu sef nerozumi.Jak je psano nade mnou,tato prace se nesmi sulit,protoze lide to hned poznaji a jdou jinam.Mam mnoho lidi,kteri se vraci a uz jsem musela udelat stop stav,protoze bych se do maserny mohla odstehovat.Asi jsem mela vic stesti nez rozumu.Ale dekuji memu napadu,udelat si dva stejne kurzy a pokazde u nekoho jineho.Je to dost velky rozdil a muzete si to porovnat a kdyz si budete delat dalsi kurzy,tak uz vite u koho.Tim jsem jen chtela rict,ze se clovek musi stale ucit.Ale pokud to v sobe clovek nema,tak si muze udelat dalsi kurzy,ale neni mu to nic platne.Proste nejlepsi reklama je reklama od lidi,kteri odchazi spokojeni a pusti to dal.Vsem preji,aby jim to slapalo,protoze v dnesni dobe vydrzet,dokazi jen silni jedinci,kteri se nedaji odradit.Vsem maserum a hlavne tem zacinajicim radim delat vse poctive a vydrzet hlavne ty zacatky!!



Petr z Hradce Králové - 12.10. 2009 00:09
Máte všichni recht, masáže se musí dělat poctivě, klienti to poznají. Já jsem asi docela dost ovlivněn tím, že jsem pracoval rok u vozíčkářů a pak jsem šel do lázní. Masíruju necelý 3 roky a za tu dobu jsem zažil hodně tragických osudů, zvláště u vozíčkářů a tak se na to dívám trochu jinak, beru masáže jako pomoc, taky nejsem úplně vázán na příjem z masáží, protože mám plný ID. No Petře taky bych uvítal nějaké setkání masérů, podávání si zkušeností atd, ale nevím, jak to zorganizovat. Hodně mě masáže zajímají a masér se musí pořád zdokonalovat, protože nikdy nedosáhne dokonalosti, kdo si to myslí, nikdy nebude dobrý masér. Kdo bude chtít jít se mnou do nějakého setkání, prosím kontaktujte m ě, jsem schopen číst i sms. 603903735



Slávek - 12.10. 2009 14:28
Zdokonalovat se bude masér jen tehdy pokud bude mít koho masírovat a tudíž získávat aktivní praxi a také když se bude neustále vzdělávat v oboru. Proto si myslím, že by masér měl mít min. 3 roky poctivé praxe pod dohledem zkušeného a ve zdravotnictví vzdělaného maséra a ne si do praxe započítávat vzdělávání, jak je dnes dost rozšířené nebo by měl absolvovat roční kurz zdravotní masáže pro nižší zdravotnický personál a dva roky praxe a teprve pak by měl mít právo získat ŽL, tak jako je tomu ve většině vyspělých i těch méně vyspělých Evropských zemích, kde jim jde hlavně o ochranu spotřebitele, na což se tady dost kašle. Masér musí mít tělíčka tzv. pořádně osahané a pak ho nic nezaskočí. Můj názor je takový, že jestli je někdo dobrý masér a hlavně, že bude dobrý masér i v budoucnu, se ukáže nejdříve po dvou až třech letech aktivní praxe. Kvalitní masáž je dřina a člověka to musí opravdu moc bavit, aby to ustál. Ono udělat poctivě 8 - 10 masáží denně po 45 minutách (záda+šíje) dá opravdu zabrat. Přesně poznáte kvalitního maséra podle toho, že provádí masáže ručně a ne strojem, že si nevymýšlí různé post masáže, jen aby se nenadřel a je mu úplně jedno, že ta masáž je k ničemu. Hlavně ať zákazník zaplatí.
Nejdůležitější je kvalita a ne kvantita. Doporučení získají jen ti, co tomu dají maximum.



Ivaa - 12.10. 2009 21:59
Jenom krátce, nemám dneska moc času... který trdlo myšleno v těch konkrétních lázních, kde jsem byla já, protože 3 lidi za hodinu s minutou pro přesun klienta a umytí rukou a udělat tak 20 klientů a za tu hodinu 75 Kč hrubého, tak to ať si na to seženou nějaký jiný trdlo. Ale to je na dlouhou rozpravu. Určitě jsem tím nemyslela, že kdo pracuje v lázních je trdlo. A ještě ke Slávkovi, ono udělat ruční fakt poctivou masáž cca 45 min pro 10 lidí denně je o tom, brzy si oddělat ruce. I když dobrou technikou, když to nervete jenom silou to dost ovlivní. A i dkyž to je téma fakt na delší řeč, řada lidí chodí na masáže ne, protože má zdravotní problémy, ale pro relaxaci a pak se nedivím, že maséři nabízí jiný než jenom ruční "práci". Jednak se na tom dá vydělat, tím neříkám zbohatnout a jednak klienti ledasco chtějí...



Petr z HK alias Machy - 12.10. 2009 22:19
Přesně tak Slávku, přesně jsi vystihl i můj názor. Pokud masér má pracovat kvalitně, musí mít k masážím vztah a cítění. Na živnost by měl jít masér až po určité dobbě, protže masérský kurz je jen teorie a každý se stejně musí naučit masírovat sám. V mas. kurzu ti ukáží jak ten či onen hmat dělat, ale ten se může dělat nespočetným množstvím způsobem, myslím si, že masér do toho musí dát i taky svoje já, prožívat to s klientem, protože jsou i maséři, kteří masírují, ale nejraději by s tím praštili, protože je to nebaví. Taky jsem slyšel o případu, že někdo získal osvědčení za nějaké peníze, kdy jim bylo sděleno jenom zlomek učiva a masíruj. To je hrozná představa, že mezi máma jsou i takoví maséři, kteří Ahojtřeba ani neví, že existuje femur.



machy - 12.10. 2009 22:57
Jasně Jano, máš pravdu. Pochopil jsem tvůj příspěvek tak, že pokud má masér kvalitně masírovat, měl by mít k masírování i to jak se říká dar od přírody, zkrátka vlohy. Taky si myslím, že masér může mít sebeprestižnější kurz či školu a nebude mít jakse říká buňky k tomu, asi nebude mít mnoho ůspěchů. A naopak může mít někdo kurz méně významný, ale příroda mudala onen dar, bude skvělý masér.Zkrátka masáže je věda a ne řemeslo, i když se cítíme v lázních jako řemeslníci, ale záleží na tom jak se k tomu jedinec postaví.



petr Blanensko - 13.10. 2009 18:36
Zdravím Vás všechny a hlavně Petra z HK alias Machy, to jen, aby nevypadalo, že jsem přestal psát najednou.



Machy - 13.10. 2009 21:38
I já se připojuji a hlavně zdravím všechny poctivé maséry, ky. Jenom bych chěl podoknout, že jsem se dal na maséra až vlastně v 45 letech, kdy jsem si udělal kurz, takže jsem vlastně takový spíše přestárlý masér. No, ale konečně jsem našel práci která mě baví, i když za to může taky moje slepota, jinou práci asi nemůžu dělat, masírovat se dá v pohodě i poslepu, ale musí se vědět kam šáhnout, což se člověk naučí v anatomii. Ahojda všichni



Iva - 14.10. 2009 14:16
Machy, důležité je, že tě práce baví. Lépe později, než vůbec!
A přeji ti hodně spokojených klientů a to nadšení aby vydrželo co nejdéle!



Slávek - 15.10. 2009 09:12
Ono se těch 10 masáží po 45 minutách denně odmasírovat dá s pžehledem, ale je důležité vědět jak u masáže stát, jak přenášet váhu a neničit si ruce a mít dobrou techniku.



Lenka - 15.10. 2009 14:47
Ahoj, jsem z Pardubic, masérský kurz teprve začínám dělat a zajímalo by mě, jakou mám šanci na uplatnění, když jsem začatečník a Pardubice mají podle mě dost maséru na výběr.



Machy - 15.10. 2009 19:22
Lenko, nezáleží na tom že jseš začátečník, u nás v lázních se občas objeví na praxi masérky a maséři, kteří absolvují kurz a můžu ti říct, že jsou to už kolikrát skvělí maséři, prostě někdo na to má a nemusí mít ani praxi. Záleží na tom jak jseš si jistá, takže si nedělej těžkou hlavu z toho, že třeba začínáš. Spíše přemýšlej o tom, kde zkrátka masírovat. Já jsem měl to štěstí, že jsem sice až po půl roce nastopil v PA u vozíčkářů a teď jsem v nedalekých lázních, prostě je to o neustálém shánění práce a nebo běž rovnou do soukroma, jestli máš možnost doma, kvůli neplacení nájmu. Jestli chceš nejdřív masírovat jako zaměstnanec, tak doporučuju nějaké velké zdrav. zařízení a pak se uvidí. Pokus se zeptat u nás v Bohdanči, občas shánějí někoho na brigádu, popřípadě můžeme pokecat, dělám na Langr, masérna 2. Ahoj



Lenka - 16.10. 2009 12:23
Ahoj Petře, díky za povzbuzení, masíruju doma rodinku už léta a všichni si to pochvalují a protože jsem momentálně bez zaměstnání, řekla jsem si, že si udělám ten kurz, třeba mě to rozšíří obzory a pomůže i k nové práci. Máš pravdu, asi se nejdříve zkusím dát zaměstnat v nějakém zařízení a jestli se zadaří, tak bych to riskla sama. Do Bohdanče bych se někdy přijela podívat.



Lucka - 13.11. 2009 10:48
MÁM PROSBU!!! četla jsem tu, žemobilní asi i klasický) masér musí mít zdravotní průkaz. Je to pravda? Já o ničem takovém neslyšela a ni ho nemám? Týká se to i relaxačních masáží nebo jen zdravotních?? Já o takovéto podmínce slyším prvně... Prosím moc o info, jak to je!! Díky moooooc. ;-) Lucka



Lucka - 13.11. 2009 11:10
Jeste dovetek k tomu, co jsem tu cetla. Musim rict, ze ze me se stal maser proto, ze uz to laicky delam dlouho, bavi me, prozivam to, myslim, ze to proste mam v sobe, myslim, ze umim prijimat i davat energii... Kurz mi potvrdil, ze si to myslim spravne, clovek k te "praxi" ziskal vice teorie. Urpimne receno je to smutne a prosim, nechci se nikoho dotknout, urcite tu jste i skveli maseri. Ja byla na mnoha desitkach masazi a ty zazitky byly dost tragicke. Nejen masaz jako takova, nekdy skvele, nekdy slabsi, ale ten zbytek jako pristup masera, chovaní, prostredi, katastrofalni...zmrzle nohy, naha stojic na studene zemi, nez si maser neco dopsal a podobne, ponizujici a ne uvolnujici...proste me zkusenosti byly z 90% spatne. Ale jako ten blb jsem si rikala, asi je to normalni, ze to tak boli, asi je normalni, ze se me na nic nezepta, ze me prikryje niaturnim rucninek, ze koukam na jeho spinave nehty na nohou, ze ziram na bile opryskane zdi, ze ze me nesetre olej a jdu domu mastna jak sekaná atd... Zivim se jinymi sluzbami a je pro me nadpozemsky dulezite, aby byly klientky ci klienti navysost spokojeni, ne aby si rekli Hm dobry nebo slo to. Mne osobne strasne zalezi na jejich pocitech a spokojenosti. A proto jsem si rekla, ze i presto, ze je neskutecna konkurence chtela bych se venovat masazim prave proto, ze chci dat klientum nejen odpocinek, relaxaci, odpomoct od bolesti, ale aby i dusicka byla na chvili stastna a spokojena. Aby odchazeli s usmevem na rtech, jestli mi rozumite. A taky jeste nechapu, ze nezamestnaji nevidomeho ci temer nevidomeho, presne jak tu bylo napsano-pro zenu je to uzasna preference a navic si myslim, ze tito lide maji abnormalne citlive prsty a byvaji nejlepsimi masery...tot muj nazor. Mym snem je dostat se ke skvelemu nevidomemu maserovi, pro ten prozitek, pro pocit beze studu, ale hlavne, abych mohla porovnat jeho prsty od klasickych... Tot jen me poznatky a nazory, doufam, ze vy jste tu maseri na stejne vlne...:-)



Petr Němec - 13.11. 2009 11:43
Ahoj Lucko, asi máš z části pravdu ohledně služeb, které se lidem nabízejí. Problém je myslím v tom, že maséři se teď množí jako houby po dešti, protože hodně lidí si myslí že na klienta napatlá trochu oleje, pohladí ho po zádech a vydělá majlant. Další, pro mně nepochopitelná věc je, že po třítýdením kurzu "masér" získá ŽL a bez dohledu si může otevřít praxi. Já osobně bych byl pro, aby byla poviná praxe (alespoň 2-3 roky) než by si mohli otevřít svoji živnost. Každopádně si myslím, že se mezi námi nachází hodně kvalitních masérů-terapeutů, kteří si uvědomují že naše práce není jen o masáži samotné, ale o celkovém přístupu k člověku jako takovému. Čas určitě ukáže kdo "přežije", protože se již hodně setkávám s klienty, kteří si raději připlatí za maséra který na ně má čas a věnuje se jim, než aby byli ve stresu, že když přijdou o 5 min. později tak už masáž nestihnou celou, protože na ně bude bušit balší klient, jelikož masér má den rozpočítaný na minuty. P.S. znam několik nevidomých masérů a neměli problém práci sehnat.



Jana - 28.11. 2009 22:50
Ahojte lidi. Dnes jsem se poprvé začetla do této diskuze. Masérský kurz mám asi 8 let a sama jsem pociťovala, že to byl kurz "chrlící" mnoho rádoby masérů, pociťovala jsem nedostatky, které jsem doháněla praxí. Nás chodilo do tohoto kurzu 10 a jsme myslím dvě, co se tomu věnujeme. Já ještě jen dvě odpoledne v týdnu, "živí" mne jiná práce. Masáže mne hodně baví, ke klasice jsem si udělala lávovky, lymfu a indickou masáž hlavy. Lymfa mne moc nenadchla, tak ji nedělám. A když si udělám nějaký kurz, koupím si pak k tomu i knihu, pokud je. Před těmi osmi lety jsem začínala s cca 5-ti zákazníky, dnes je jich o dost více a dvě odpoledne mi přestávají stačit pro uspokojení zájemců. Na jednu stranu jsem moc ráda a těší mne, že lidé chcou masáže ode mne, na stranu druhou nevím, jak to udělat, nemám na to čas a někdy i energii "otevřít" další odpoledne. Přeji vám všem mnoho úspěchů a krásnou práci, která vás naplní. A určitě bych také uvítala nějaké soustředění. Jana.



Machy - 29.11. 2009 15:40
Pro Lucku, šeredně se mýlíš Lucko, že nevidomí maséři jsou nejlepší maséři díky tomu, že si myslíš, že mají citlivější ruce. To je jen mýtus, že slepci mají vyvinutější hmat, jde jen o to, že my používáme tento smysl častěji, více se na hmat soustředíme a tak se zdá, že tento smysl máme lepší, je to nesmysl. Já znám několik nevidomých masérů, kteří jsou slepí od narození a tak by se zdálo, že jsou špičkoví maséři, ale chyba lávky, nikdy se neměli stát maséry a naopak znám hodně masérů vidoucích a jsou skvělí.



lenka - 6.1. 2010 11:22
Pro Machy, ahoj, někdy v listopadu jsi mi napsal, že bych se mohla přijet podívat do Bohdanče, snažím se masírování rozjet a potřebovala bych radu od zkušenějšího kolegy. Platí to ještě a kdy tam budeš?



Zdeňka - 6.1. 2010 13:44
Ahoj všichni. Náhodou jsem se dostala na tyto stránky. Je mi 50.let.Jsem nezaměstnaná, udělala jsem si pečovatelský kurz a na praxi jsem zjistila, že by mě bavilo masírování, že to mám v rukách. Těžko se to vysvětluje , ale je to prostě někde uvnitř. Navíc jsem vždy chtěla pomáhat lidem a cítím,že toto je to pravé ořechové. Scháním informace a vše,co s tím souvisí. Přes svůj věk jsem vitální, cítím se nejmíň o dvacet let méně. Přesto váhám, zda vůbec v těchto letech začínat. Kurz, který jsem si vybrala a který uznávám, je kurz akreditovaný MZ a trvá v rozsahu 500.hodin. Jiný bych nechtěla právě z důvodu dobré kvality.U nás na vesnici a i známí mi říkají, ať do toho jdu, že tu je těchto služeb potřeba. Když jsem se dívala na osnovy, je to opravdu dost těžké, zvláště anatomie.CHci to dělat poctivě a také s myšlenkou pomoci a úlevy těm pacientům. Také cítím, že každý si musí, nebo by měl, přijít na svoji techniku. Myslím si, že síla určitě není na prvním místě, ale že je to hlavně cit a schopnost vnímat ten přítomný okamžik. Mám zkušenost, že co se dělá silou, tak že to nejen vyčerpává, ale nemá to takový efekt. Takže vás prosím o vaše názory k tomuto mému přízpěvku. Díky.



introvert4 - 6.1. 2010 14:42
příspěvek je to hezký, jestli se tím ale chcete živit tak bych si to hodně rozmyslel, konkurence je obrovská.



Čiko - 11.1. 2010 23:12
Zdeňko, rozhodně se nenechte odradit. Zmapujte si konkurenci v okolí, podle ní si upravte ceny a do toho! Pokud pro to máte vlohy, lidi to poznají a zůstanou. Jen počítejte s tím, že budete muset ze začátku vynaložit větší úsilí na reklamu a propagaci, aby se o Vás vědělo. Co se týká Vašeho věku, rozhodně není pozdě začít. Takovým lidem já fandím.



Katka - 12.1. 2010 08:24
Můžu se zeptat, jestli mají některé ženy-masérky špatnou zkušenost s muži na masérně? Mám docela obavu, když tam s ním budu sama. Přece jenom ho neznám a nevím co od něj čekat. Mají muži pocit, že si mohou k masérce dovolit?



Katka - Katce - 14.1. 2010 13:12
Katko nebojte se, jen si chovejte někde kasr nebo jinou zbraň kterou se nesmíte bát použít. Já zažila už otravování ale stačilo zle říci že nemám zájem že by se to manželovi nelíbilo. Je to dost časté jestli jste hezká tak to zažijete možná co měsíc několikrát. Většinou pouze slovní loudění ...



Zdeňka - 17.1. 2010 18:14
Ahoj Čiko, díky moc za povzbuzení. Bydlím na vesnici a už dost lidí mi říkalo, že by rádi, aby tu byla i masérka. Moc mě to láká, o lidi nemám obavy. Spíše mám strach z té anatomie. Půjčila jsem si knížku od Ivana Dylevského, Základy anatomie pro maséry. Mám pocit, že tohle se nemohu naučit. A tak, jestli do toho nepůjdu, tak jen kvůli tomuto, ale rozhodně né kvůli lidem. Ty já mám totiž ráda a mám radost, když jim mohu pomoci. Třeba i slovem , to dělá divy. Ahoj.



machy - 24.1. 2010 17:40
Ahoj Lenko, promiň, že píšu až teď, ale nebyl jsem na tomto foru. Jasně to platí, jsem v práci denně od 7. 30 do 14. 30. Zeptej se na recepci kde je pavilon Langr- slatinné zábaly a dělám na slatině 2. Jmenuju se Petr Machačka, musíš tam dojít sama, já nemám mnoho času a jako slepý bych tam stejně asi nedošel. 28. 1. nebudu v práci, dávam ti k dispozici t. č. 603903735. Přijď pokecáme, nějaký čas vyšetřím. Ahojky



machy - 25.1. 2010 16:58
Zdenko, pokud cítíš, že to máš v sobě tak neváhej. Nikdy není pozdě, já jsem si udělal masérský kurz v 45 letech a tudíž masíruju 3 roky a plně mě to uspokojuje. Ta anatomie není zas až tak náročná, to se jenom zdá. Držím ti palce a houšť takového elánu, zdá se že tě to bude bavit, to je předpoklad, že budeš dobrá masérka. Tak hrr na to.



Filoména - 5.2. 2010 12:45
Už více jak rok dělám mobilní masérku v naší 5tisícové obci,kam jsme se před pár lety přistěhovali. Konkurenci tu nemám žádnou(je tu jen 1 masérka,která masíruje načerno doma,takže nikde nemá reklamu a ví o ní jen místní domorodci),ale začátky byly opravdu hodně těžké. Samotný kurz, dojíždění na něj,pořízení mob.lehátka a pořízení dodatkových věcí k živnosti mě stálo nemalý peníz ..takže mi tolik nezbylo na reklamu. Pouze letáky,plakátky na obchod a sem tam reklama na kabelovce.A jelikož lidé tuto službu neznají ,aby je přímo k nim domů někdo přišel namasírovat,trvalo mi asi čtvrt roku než se mi vůbec někdo ozval. Navíc lidé šetří a radši místo masáže si pořídí 2 kg masa a i tak po roce mé živnosti mám svoji klientelu, která se mi pomalinku rozrůstá.Jelikož přes den mám své jiné zaměstnání a masáže provádím po večerech, tak to beru jako velmi příjemnou relaxaci. Dostanu se z domu (a od mých dvou dětí), zákazníkovi udělám dobře na těle a pomůžu i teplým lidským slovem...
ale na zbohatnutí to rozhodně není (spíše lepší přivýdělek)....



Zdeňka - 10.2. 2010 10:08
Ahoj Filoméno/krásné jméno/, prosímtě, mám dotaz. Máš udělaný kurz akreditovaný MZ, a nebo jen pro sportovní masáže? čili ak. MŠMT. Také mám pocit, že je to spíše jako přivýdělek a pro radost, než hlavní činnost. Tak díky za odpověď a ahoj.



machy - 12.2. 2010 19:42
Filoméno, máš velkou šanci jakse říká uzmout té konkurenci rybník, protože lidi také se budou dívat na to, že máš osvědčení. A je dobře, že to není tvoje hlavní příjem, máš relativně klid a věnovat se plně masážím. Tak ti přeju hodně štěstí a možná to bude třeba jednou tvé hlavní zaměstnání. Ahoj



Filoména - 19.2. 2010 13:28
Zdeňko, mám udělaný kurz v masérské škole a k tomu i živnostenský list (no bez živnosťáku bych si ani nedovolila zákazníky oslovit-bála bych se udání) a mým původním povoláním je zdr. sestra, ale to už nevykonávám..jsem teď administrativní pracovnice. Zatím jsem ráda, že mi sociálku a zdravotní platí zaměstnavatel a účetnictví zvládám sama...protože i to je velká úspora.



Martina - 5.3. 2010 13:43
Mám dotaz ohledně mobilního maséra. Začínám a chystám se jezdit domů dělat masáže, ale mám i možnost 1x týdně masírovat v obci, kde byli zvyklí docházet. Musím i přesto, že je to takhle zřídka a asi nehrozí, že by mě někdo "prásknul" si udělat provozní řád i pro tuto místnost? A ještě bych chtěla poradit s nástavbami masáží. Mám udělanou medovku a přemýšlím o Dorneově metodě. Jsem z Berounska, ale z vesnice a kolem jsou také vesnice. Jsem ještě do července na mateřské, takže zatím bych ráda dělala jen v okolí. Dále přemýšlím jestli to lidi tady uvítají, ale asi když to nezkusím, nebudu vědět, že? Jsou to už dražší masáže. Díky moc za radu.



Milan - 8.3. 2010 20:46
Srdečně zdravím všechny.Masírování je již pár let mým koníčkem, na ŽL ho však dělám teprve 2roky, a to jen pár lidí za rok.Mým zaměstnáním je péče o seniory, těžce nemocné i tělesně postižené.Byl jsem však zaměstnavatelem "prásknut na hyg.stanici k přešetření" a taky jsem nevěděl, že musí být provoz.řád. Martino, nespoléhej, že by tě někdo "neprásknul".Rád bych se osamostatnil jako mob.maser, ale bez klientely to nelze.Zdravím.



Renata - 11.3. 2010 20:34
pro Martinu z Berounska- bacha, tady lidi práskaj- mám sama tuto zkušenost.. Hygiena Beroun je snad nejhorší a nejpřísnější v ČR, takže bez provozního řádu nedělej nic, nestojí to za to. A kurzy, Dornovku ti taktéž hygiena nedovolí dělat, pokud nejsi zdravotník. Dobrá je Čínská energetická u Dextra. Tak hodně štěstí - a opatrnosti !



Martina - 12.3. 2010 10:05
Pro Renatu - díky, a teď dělám v místnosti spolu s pedikérkou, kde Hygiena schválila tuto místnost. Střídám se tam s pedikérkou. Tak to snad je v pořádku ne? A k té dorneovce, u těcho nástaveb nepíšou, že bych měla mít kurz pro zdravotníky, prý stačí ten hlavní klasický rekonvalescenční?



Petr Němec - 12.3. 2010 11:30
Ahoj Martino, jestliže byla místnost hygienou schválena i k provozování masáží a ne jen pedikury, tak je vše v pořádku. P.S. kurz je rekvalifikační a ne rekonvalescenční :-)



Katka - 12.3. 2010 12:56
Já se střídám s masérkou, která měla schválený řád, sama jsem taky masérka a hygiena chtěla, abych si udělala dodatek k jejímu řádu za svou osobu, protože jedem každá na vlastní IČ.



Renata - 13.3. 2010 13:44
pro Martinu- raděj si nech schválit ten dodatek, nebo se zeptej na hygieně v Berouně , co chtějí. U Dornovky- kurz tě nechají dělat, když máš základní masérský, ale mě to zakázala právě ta paní na Berounské hygieně vykonávat. Přesně- kdo není zdravotník, nesmá podle ní vykonávat nic víc než relaxační masáže, které nemají léčebný efekt. Ale každá masáž má nějaký efekt... Zakázala mi i lymfodrenáže. Tak hodně štěstí :o)



machy - 14.3. 2010 17:36
Taky si myslím, že k absolvování zmíněné techniky stačí absolvovat masérský kurz s osnovami ministerstva školství, kurz s osnovami zdravotnictví opravňuje k práci ve zdravotnickém zařízení. Nevím, to se mě nějak nezdá, ten Beroun je nějakej podezřelej. Ano, každá masáž má určitě nějaký efekt, já dodnes nechápu jak lékařská komora neuznává třeba klasickou masáž jako léčebnou procedůru. Tato metoda určitě odstraňuje migrény, kontraktůry, infraktůry, různé namoženiny, jsou potřebné na prevenci proti decubitus, doplněk po operačních stavů atd atd. Takže co je léčebný nebo neléčebný proces, o tom skutečně rozhodují lidé, kteří jsou momentálně u moci. A to je asi i případ té příjemné paní na té hygieně.



Katka - 19.3. 2010 15:17
V Plzni nechtějí provozní řád, byla jsem přímo na hygieně a spíš mi skoro vynadali že otravuji, že takovou absurditu neslyšeli když jsem mobilní masérka tak provozní řád nelze. Tak pak se v tom vyznejte, cha. Každý chce něco jiného.



renata - 30.3. 2010 11:38
souhlas, o spoustě věcí rozhodují bohužel často lidi, kteří té konkrétní věci prd rozumějí- včetně našich politiků :o) Takže pevné nervy a štěstí všem :o)



machy - 5.4. 2010 22:34
Pro Zdenku ze dne 6. 1. Zdenko, máš naprosto stejný názor jako já na masáž. Skutečně masáž není o síle, možná mají lidé představy, že maséři musí být vazby, proč? Podle mě má být masáž co nejpříjemnější, ale zároveň účinná, to znamená žádné hlazení; to si můžou říct klientky doma partnerům a klienti partnerkám, ale taky ne žádné řezání do masírovaného jako pr... Skutečně stačí se sžít toho kdo je momentálně na stole, ptát se jak to působí a zda je klient spokojený, samozřejmě musí tlak uzpůsobit indivinduálně. Zkrátka člověk musí slézt ze stolu ůplně hotový, příjemně, pak to má nějaký smysl. Čus, ale to už docela odbíhám od tématu, které se týká mobilní masérky, ale snad to někomu nevadí.



misa - 19.4. 2010 09:34
Dobrý den, četla jsem tuto diskuzi a chtěla bych se zeptat pokud bych masírovala při sportovní zařízení (fitcentru) zda mohu být vedená jako mobilní masérka. Ve fitcentru by byla na to vyhrazená místnost. Předem děkuji za odpovděď



Jana - 19.4. 2010 09:44
mila Miso,

pokud by vas nikdo nenahlasil, tak muzete. Jakmile, ale pracujete v nejakych prostorach, tak byste je mela mit nahlasene jako svou provozovnu a splnivat predepsane podminky. Predpokladam, ze to fitko ma tu mistnost skoulaudovanou pro tyto ucely, takze vam odpada behani na hygienu apod. Kazdopadne pro pripadnou kontrolu zivnostensky uradem musite mit: oznacenou provozovnu, cenik, vyvesene osvedceni o vasi kvalifikaci, najemni smlouvu nebo souhlas majitele nemovitosti s jejim uzivanim... Presny seznam veci vas sdeli vas Zivnostensky urad. Pro hygienu musite mit: provozni rad. Svestlou vysku stropu, umyvadlo s teplou vodou apod. za vas asi jiz vyresilo to fitko :-) ale radeji si to zjistete, protoze kontroly pujdou po vas jako po zivnostnikovi nikoliv po majiteli prostor.

Hodnen zdaru! Jana



Soňa - 5.9. 2010 10:12
Dobrý den. Všechny vás moc zdravím! A mám otázku na Milana: jakým způsobem jste se dostal k péči seniory, nemocné a postižené osoby. Já nastupuji na 3měsíční kurz masér, který je akreditovaný MZ a chci pečovat hlavně o postižené děti. Jen, stále nevím na jakou cestičku, se po úspěšném absolvování kurzu, vydat. Vím, že je potřeba se dále vzdělávat a učit. Mám toho hodně přečteno, mám několik certifikátů na relaxační masáže (kameny,aromat.,Thajské olejové,Indická masáž hlavy...) a o jednoho postiženého človíčka pečuji, ale to je asi pro prokázání znalostí v tomto směru, málo... Prosím, poraďte! Kam směřovat po kurzu abych se mohla věnovat a pomáhat postiženým dětem! Děkuji a přeji hodně štěstí. Soňa



machy - 26.9. 2010 16:50
Zdravím Soňo, zdraví vás ne Milan, ale Petr. Já jsem nevidomý masér, který rok pracoval u vozíčkářů jako masér, zůčastnil jsem se konkurzu. Já bych vám po ůspěšném absolvování masérského kurzu poradil kontaktovat různé chráněné dílny, ústavy pro postižené děti a různé centra atd. Vše byste měla zjistit na internetu. Máte ušlechtilé myšlenky, ale ono to někdy nestačí k tomu, aby mohl člověk vykonávat to co by chtěl. Nakonec jsem se upíchl ve zdravotnickém zařízení typu lázní a jsem tam spokojený, víte ono někdy si ti postižení neváží toho co jim člověk dává.



Lucka - 22.10. 2010 21:02
Zdravím všechny.Jsem masérka od roku 2006. Dva roky jsem masírovala pouze rodinu a známé. Někdo mi za dal nějakou tu kačku. V roce 2009 jsem založila živnost a pracuji jako mobilní masérka. Klienty mám zatím suprové, hlavně maminky s detmi, které se jen tak z domova nedostanou. Nyní, dle zájmu a poptávky, si budu rozšiřovat služby o dornovu metodu a lektorský kurz masáže dětí a kojenců + aromaterapie. Cílem je pomoci více lidem a maminkám vysvětlit správné vedení ruky při masážích svých malých miláčků. Věřím, že i klientů přibude. Jinak držím palce všem začínajícím masérům mezi které se stále zařazuji.



Milan - 6.11. 2010 22:40
Ahoj Soňo!
K péči o seniory a osoby postižené/různorodý věk klientů/ jsem se dostal přes konkurs pro pracovníky těchto osob v přímé péči/zde je myšlena péče v domácím prostředí klienta a to skutečně různorodá/.Smozřejmně vzdělání-kurs základní akreditovaný MŠ se musí pravidelně doplňovat různými kursy, školeními a praxí/např.pracovní praxe v Centru pro mentálně postižené či v hospici atd./.Velká výhoda pro příznivce masáží je možnost velmi často pomáhat i zcela doživotně nehybným kompletně ochrnutým lidem pozitivně laděnými doteky snižovat bolest a předávat láskyplné kontakty s trochou energie......Je to často namáhavá práce jak fyzicky tak psychicky ale člověk často vidí jak efektivně může energeticky působit na člověka, vystaveného někdy "skutečně velice silným osudovým zkouškám...".Preji všem masérům dostatek trpělivosti, klientů kteří zrovna nemají proklatě hluboko do kapsy a pevné zdraví spolu s jasnou myslí........



Jan Samiec - 8.11. 2010 16:18
Mobilní masér je úžasná věc třeba v případě, že máte na jednom místě třeba 15 lidí. Nímím tím navázání spolupráce např. s cestovními kanceláření či fitness cvičitelkami, které pořádají víkendové zájezdy pro své klientky. Je to úžasný prostor pro benjamínky, kteří se potřebují vymasírovat, nabrat zkušenosti s práci se skupinami, většinou se jedná o záležitosti regionální, tudíž značí obrovský potenciál pro tvorbu vlastní klientely a nabídku své práce v místě jejich bydliště ve vaší kamenné provozovně. Jinak je samozřejmě služba mobilní masér velmi vhodná v momentě, když si vás objednají i menší skupiny, třeba manželské páry s maminami malých dětí, které nemají hlídání. Většinou se jedná o skupinku kámošek popř. jejich manželů, u kterých se dá srávit moc pěkný den. Který se vyplatí víc než pobíhat z místa na místo pálit benzín a čas a nad finančním výsledkem oči pro pláč, kromě tedy posledního způsobu, řekl bych z tohoto pohledu rádoby charitativního rázu pro koho je tato služba nejvíc ocenitelná, jsou tělesně postižení lidé. Samozřejmě pokud nemáte k postiženým odpor.

Každopádně založit svou masérskou praxi pouze na ježdění za klienty je hovadina jak mraky. Ten kdo má svou masérnu či salon jistě ví o čem píšu. Domácí prostředí vlastní masérny je naprosto jedinečné a dotvářející osobitost každého z nás masérů. Znám spouty těch kteří mají provozovnu a platí za ni nájem jen proto aby ji měli a přitom jezdí za klienty domů. Je to dle mého hloupost. Chytrý klient totiž volí pro své zdraví návštěvu neutrálního prostředí masérny, kde mu neštěká pes, neběhají děti, nehraje televize, nesedí ve vedlejším pokoji naštvaný manžel apod.. Osobně raději volím chytré klienty, hloupé nechám hloupým masérům. Každopádně stran know-how masérského života pořádám Kurz profesionálního masérství, takže kdo uvažujete začít pracovat na vlastní triko, věnuji se tomu už od roku 1992, takže se rád s každým, kdo bude mít zájem podělím o to co vím a nejen to. Ať už se jedná o tzv. tápající profíky zvažující zda vůbec tuto práci jsou schopni zvládnout, vlivem spousty otázek, které je při každodenním setkání s klienty napadají, stejně tak pro nováčky, kteří nechtějí marnit zbytečně čas objevováním Ameriky stylem pokus omyl. Kdo chce, tak ten si mě najde, kdo nechce fungovat mi to bude i bez něj. Papa všem a hezký den.



ivaa - 11.11. 2010 10:12
Nějak si myslím, že máte pravdu, Jane.



Nikol - 9.12. 2010 13:34
Dobrý den,právě jsem dokončila masáže pro sportovní a rekondiční masáže.Chtěla bych začít podnikat.Pro zatím bych byla jako mobilní masér a z části bych to chtěla provozovat doma.Mám byt 1+1.Dále co budu vše potřebovat?budu potřebovat i provozní řád?Samozdřejmě živnostenský list a dál?Prosím poradte.Děkuji za odpovědi.



ivaa - 9.12. 2010 22:12
Milá Nikol, ve vašem bytě, pokud tam sama bydlíte, vám nikdo masáže nepovolí. Pokud tam enbydlíte, ale je to byt v domě, taky to má svoje pravidla



machy - 25.12. 2010 13:51
Nikol, já jsem nikdy nepodnikal, ale kdybych začal, což nepředpokládám, asi bych to udělal takto, ale to jenom ve vašem případě a to ve světě vidoucích. Začal bych jako mobilní masér, to znamená, že bych musel mít auto, kde bych si převážel masážní stůl a věci na masírování. snažil bych si udělat klientelu a s vlastním kamenném masážním salónem bych začal až později. Ti klienti, které bych si zajišťoval jako mobilní masér by pak codili do salónu, prostě si myslím, že začít hned jako masér se salónem není to pravé ořechové. Protože konkurence je hodně velkáá a tak se prostě dostat do povědomí jako mobilní, lidé by to ocenili, že by nemuseli za mnou. Takže asi takhle.



Jan Samiec - 22.1. 2011 14:03
Nikol, to co tvrdí pan machy je zavádějící. Zajímalo by mně jak by potom pan machy postupoval, kdyby si vytvořil již klientelu ježděním po lidech, jak by tyto lidi přemluvil k tomu aby mu začli chodit do kamenné masérny. Nerealizovatelné. Důležitá je řídící myšlenka. POkud chce někdo jezdit po lidech, o čem jsem se zde už rozepisoval v dřívějších příspěvcích, pak jeho řídící myšlenka či podnikatelský záměr bude směřován na tento druh aktivity čím přitáhne klienty, kteří chtějí aby maséři jezdili za nima, ale tito z většiny nebudou ochotni pak za masážema chodit. Takže rozhodně se na věc koukat z tohoto pohledu.

Záleží však zda cse skutečně cítíte na to vzít na sebe onu odpovědnost samostatně výdělečné činosti.

Rozhodně bych vám doporučoval na začátek masírovat doma své známé a známé svých známých, vymasírovat se, můžete ale taky nemusíte za to brát peníze. Záleží na tom, zda potřebujete aby vám někdo poležel, pak vám bude odměnou za odvedenou práci jeho ochota, že vám poležel, anebo když už se začnete cítit vymasírovaná tak si můřžete začít říkat o finanční odměnu. Samozřejmě to jen mezi vámi a vašim známým, jestli bude ochoten vám dát peníze, podobně jako dá matka dítěti peníze, když jede na lyžařský zájezd a potčřebuje na vlek, vy na olej. Práce načerno je trestná.

No a když se začnete cítit silná v kramflecích tak jste se ptala co je zapotřebí pro samostatnou výdělečnou činnost. Zaprvé živnostenský list a k tomu vysvědčení z masérské školy s atestem ministerstva a vyplnit žádost o udělení živnosti vázané na ŽL. Potom musíte zajít na sociální správu v místě bydliště a finanční se zaregistrovat jako OSVČ no a taky na zdravotní pojišťovnu. Mnozí už jen z toho chytají těžké osýpky, protože jim vzniká povinnost platit zálohy na soc a zdr. poj. což je minimálně cca 3200 Kč. Do toho byste již měla vědět kde budete své služby nabízet ( v překlenu abyste nezůstala bez peněz když ještě nemáte zařízený prostor, protože to nějaký čas potrvá než ho vybavíte a zařídíte vše potřebné) tzn. k nákladům připočítejte nájem prostoru a služby, no a vstupní investici do vybavení masérský stůl, tři skříňky na špinavé prádlo, na čisté prádlo, na masérské oblečení odděleně od civilního. Chemické desinfekční prostředky tři rozdílné druhy, úklidový denník, musíte zajistit aby prostor měl studenou a teplou tekoucí vodu a byl dostupný jeden záchod pro vás a jeden pro klienty oba musí být větratelné či s odvodem vzduchu do stupaček, prostor k masážím musí být větratelný a mít okna s přístupem denního světla, tohle vše po vás bude chtít hygiena, plus tedy provozní řád a v případě, že prostor před vámi nesloužil k masážím pak žádost o změnu užívání. No a potom si připočítejte náklady na hovadinky dle vašeho cítění např. stůl, židle ať si má klient kde sednou a převléci se, takže věšáky, místo pro obuv no co hrdlo ráčí a peněženka snese.

Pokud byste Nikol měla zájem pomoci při prvních krůčcích vaší samostatně výdělečné činnosti, pořádám kurz profesionálního masérství, nabízím i dlouhodobou spolupráci a pomoc začínajícím masérům. Samozřejmě je to jeden z okruhu mé činnosti, zabývám masážemi od roku 1992 no a začal jsem koketovat před dvěmi lety s myšlenkou nabízet i jiné služby které s mou prcí souvisí. Sám jsem kdysi začínal a vím jak jsem tehdy potřeboval někoho, kdo by mi pomohl. Nikdo takový nebyl a tak jsem začal makat jako zaměstnanec a vymasdíroval se v lázeňských a sportovních zařízeních, vypracoval si osobitý rukopis během toho navštěvoval doprovodné kurzy zájmové přednášky a stále masíroval a masíroval. Pak jsem si vypracoval metodu o práci s energií, která je nejen o masírování ale i uvažování, což za mnou táhne mé klienty. Reklamy, slevy, či jiné motivcační triky mi nefungují, většina lidí 98% chodí na doporučení kvality mé práce, za kterou si umím říci adekvátní odměnu, která není zrovna z těch nelevnějších, ale dokážu si to před sebou i klienty ustát, a na to mám taky způsoby. Takže kdybyste chtěla kouněte na mé stránky, zjistěte si podmínky za kterých do předávání vlastního know-haw chodím se svými žáky. Můžete k tomu nemít důvěru, protože kdo by někomu říkal co stojí za jeho úspěchem, přece by si tak vytvářel konkurenci anebo ten kdo takových služeb využije musí být hlupák, protože tam musí jít jen o vytáhnutí peněz z někoho něco mu nabulíkovat... . Samozřejmě takhle uvažuje 95% masérů, kteří si chrání to své jako oko v hlavě a nedej bůh aby náhodou někdo dělal to samé jako on. Proto říkám to co dělám má svůj důvod a já vím proč to tak dělám. Ta možnost tu je. Každopádně se můžete třeba zeptat třeba Andy Lazarské s Bystřice pod Hostýnem, která na základě spolupráce se mnou (absolvovala vše co jsem nabízel) si je dnes tak jistá že otevírá svou provozovnu v místě kde je dalších 8 masérů na prostoru malilinkého městečka. Uvidíme jak se jí povede, ale našlápnuto má a kadžopádně tím, že absolvovala mé kurzy naše spolupráce nekončí.

Přeji dobré pořízení.

Honza



Jarka - 25.1. 2011 10:53
Dobrý den, mohli byste mi poradit jak je to v případě masírování klientů doma u maséra? Společný vchod, koupelna, samostatná plně vybavená jedna místnost. Je to v tom nějaký problém? Jednalo by se zatím pouze o přivýdělek. Dalo by se to "ukecat" na mobilního maséra?Samozřejmě možnost dojet za klientem by nebyl problém, ale raději bych masírovala u sebe doma a po vypracování bych si zařídila svůj/pronajatý prostor. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?Bojím se otevřít si provozovnu rovnou-bez klienteli a zatím pouze jako přivýdělek.Děkuji za všechny rady a názory!!Hezký den Jarka



Petr Němec - 25.1. 2011 12:23
Hezký den Jarko, odpověď na Vaši otázku byste jistě našla, kdybyste si přečetla příspěvky v této diskuzi. Již několikrát se zde psalo, že masírovat doma je nezákoné. Provozovat masáže můžete pouze ve schválené provozovně, nebo jako mobilní masér u klienta. Budete-li masírovat doma, věřte že dříve či později Vás někdo "práskne" . Druhá věc je, jetli vůbec riskovat a cizí lidi pouštět do svého bytu, já bych to teda rozhodně nedělal. Přeji mnoho úspěchů a hodně spokojených klientů. Petr



Jarka - 25.1. 2011 13:52
Moc děkuji za odpověď a váš čas. Takže byste doporučil zařídit si něco svého/pronájem? Nebo se stát pro začátek mobilním masérem?Jak říká pan Samiec, obávám se, že si potom klienty nepřilákam do kammenné masérny.



Petr Němec - 25.1. 2011 13:58
Jarko, doporučuji začít rovnou někde v pronájmu. Jste-li šikovná, lidi si k Vám cestu najdou. držím palce. Petr



Saša - 26.1. 2011 08:46
Jarko, myslíte si, že v současné nejen ekonomicky špatné době praktikuje své služby stovky a tisíce masérů a masérek s živnostenským listem své služby v nájmu v provozovnách, salonech,atd? Velké množství praktikuje masáže a další služby v bytech,v domech atd.Taková je nejen současná doba a realita.Všechno lze, když se chce,podívejte se jak a kde se masíruje v Asii,Americe,Africe atd.Sama praktikuji své služby v bytě již více jak rok,když nepracujete na černo,tak lze mnohé i v tomto státě.



Janka - 26.1. 2011 09:13
Pro Sašu: Máte tím na mysli, že masírujete ve svém bytě? Pokud ano, potom bych se ráda zeptala, jak se Vám to povedlo, že ve svém bytě masírujete oficiálně. Co jsem zatím slyšela, tak taková varianta není prý pro úřady schůdná...



Jan Samiec - 28.1. 2011 07:51
Paní Saša píše o tom, že masíruje doma načerno. Co je možné a jaká je dnešní doba je věc jedna ale druhá je to co je člověk schopen ustát. V případě paní Saši si myslím, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až se ucho utrhne. Přiklonil bych se k názoru pana Němce výše. Načerno, dá-li se to tak nazvat můžete masírovat své přátele a známé o kterých jste si 100% jistá že vás neudají, neb závist je taktéž v dnešní době bezmezná. Nikdy nevíte k do k vám může přijít a za opletačky s hygienou, finančním úřadem, živnostenským úřadem a já nevím jaké všechny zákony byste masírováním doma v bytě porušila, nestojí za to. Věřím že dostat se do křížku se zákonem člověka hodně brzo ze všech pokoutných záměrů na hodně dlouho vyléčí. Myslím tím obyčejného člověka, který se snaží něco dělat poctivě, ale tak trošku nee. Všechno se jednou vrátí. Takže i když zariskujete a najdete si nějaký luxusní prostůrek u náměstí, nebo tam kde se pohybuje hodně lidiček, pustíte trošinku penízků do rozjezdové akce Masírovací měsíc za polovic, kde uvěďte cenu před a potom, v podobě pěkného vystižného a hlavně stručného letáčku, který rozhoďte v okolí no a potom věřte a děkujte za každého človíčka, kterého udělejte jak nelíp dovedete, řekněte si o odměnu a upozorněte na fakt že příště už to bude za plnou taxu, a zeptejte zda bude chtít přijít příště. Za měsíc vám tak lehne na stůl minimálně 100 lidí čož už je potenciál, ze kterého by příště přišlo 30-50 lidiček za plnou cenu, a ti vám přivedou další. Rohodně je nemotivujte tím, že jim dáte slevu když vám přivedou další klienty. Vaše práce je tím, co je přesvědčí to pro vás udělat zadarmo. Věřte si a dokážete to.



machy - 30.1. 2011 16:48
Kdybych si udělal klientelu jako mobilní masér, později se rozhodl pro vlastní salón, prostě bych to oznámil klientům, samozřejmě bych musel počítat s tím, že by všichni za mnou nejezdili, ale někdo určitě. Ovšem musela by tomu odpovídat moje práce. V případě kdyby tomu odpovídaly masáže, jsem přesvědčený, že lidé jsou masérovi věrni.



Jan Samiec - 31.1. 2011 21:44
Věrnost je věc jedna, ale pohodlnost věc druhá. Pohodlnost vítězí z 99,9%. Buhužel dnešní svět a uvažování lidí je takové. Ukažte člověku jak může změnit svůj život, dejte mu osvědčené rady, ukažte mu to aby to pocítil na vlastní kůži, ale když bude zase sám onen krok k rozhodnutí neudělá, protože je pohodlnější žít "posraný" život, který mu dává jakéstakés jistoty, než začít něco ve svém životě měnit a přijímat něco nového nepohodlného. Mobilních masérů je hromada, tak proč nevyzkoušet jiné, existuje jich spousta stejně dobrých v mnohém jiných možná i lepších, tak proč měnit pohodlíčko svého domova a muset se někam štrachat.

Mobilní masér je slžba kterou bohužel nechápou jak maséři tak klienti tuto službu využívající. Proto aby masáž měla účinek se podílí kromě zdatných rukou maséra a jeho dalších schopností, především fakt, že doma se nikdy klient neuvolní tak jako v masérně. V kuchini zuří manžel, děcka lítají po baráku, maséra otravuje domácí mazlíček-pejsek, který se motá pod nohama a klietn ležící na stole komunikuje s pejskem, že tohle nesmí apod..

Jak už jsem v této diskusi několikrát zmínil, mobilní masér je služba opravdu vhodná pouze v případech, že se jedná o člověka postiženého, který problém spojený s dopravou je objektivní, popřípadě jedná-li se o skupinovou akci mamin s dětmi, kterým nemá kdo pohlídat a tak udělají domácí slezinu, kde může být mobilní masér příjemným zpestřením a navázáním další spolupráce s dlouhodobějším učinkem, až budou decka větší. POopř. se s nima svezou i jejich chlapi.

Ale stavět si živnost na službě mobilní masér mi vytváří úsměv na tváři se shovívavostí vůči nevědomosti na obou stranách.



Petr Němec - 15.2. 2011 12:54
ahoj Martino, nejsem si 100% jist, ale světlá výška by myslím měla být min. 2,5 m . Zavolej si na příslušný stavební úřad a jistě Ti tuto informaci podají. Petr



Kateřina - 22.3. 2011 18:13
Ahoj lidičky, tak jsem se pročetla Vašemi diskuzemi a celkem zajímavé :-) Taky teď začínám, mám pronajatou místnost na místním obecním úřadě a chci se zeptat, když je to místnost, kde funguje i kadeřnictví, musim extra povolávat hygienu na kontrolu, nebo by to mělo být již schváleno, když to OÚ zařizoval? Chystám se založit teď ŽL, tak kvůli té provozovně, jinak částečně masíruji i doma a dojíždět si troufnu jen ke známým díky výše zmíněným důvodům, které bych neradal zažila. Díky za info



Kateřina - 22.3. 2011 18:15
Jo a ještě, jestli je nutné mít v momentě zařizování ŽL zdravotní průkaz, nebo si ho mohu dodělat třeba o den déle...?



Marcela - 23.3. 2011 10:29
Když si zařizuješ ŽL tak nechtějí zdravotní průkaz (aspoň po mě ho nechtěli)



Jiří Tůma - 23.3. 2011 14:21
Ten chtějí až na Hygieně.



Beata - 6.6. 2011 14:58
Ahoj, myslíte, že kvalitní mobilní lehátko se dá použít jako stálé lehátko do kamenné provozovny? Začínám dělat kurz a na něčem trénovat musím - a dovolit si mohu zatím jenom to mobilní.



Marie - 7.6. 2011 08:08
Beato, samozřejmě, že se použít dá a také ho většina masérů používá. Ne každý má peníze na hydraulické lehátko. A v začátcích už tuplem ne.



Beata - 8.6. 2011 17:49
Děkuji,Marie. A ještě jeden dotaz pro všechny již zaběhnuté maséry. Myslíte si, že můžou vedle sebe v rámci jedné ulice, nebo menšího města fungovat 2 masážní salony?



Libuše - 8.6. 2011 22:39
Beato, muzou.
Znam jedno male mestecko, kde je asi sest maseru a vsichni se uzivi :). Kdyz budes nabizet poctivou a kvalitni praci, klienti se Ti budou vracet a nejlepsi reklama je spokojeny klient!
Preji vse krasne!



Beata - 9.6. 2011 14:07
Hm, já plánuji nejdřív se vymasírovat na svých známých - tak rok, dva. A potom si to neumím dál představit. Nechci být mobilní masérka. Chci mít svúj salon. Nechci lidi lákat na podivný slevy. Chci mít stále ceny za dobře vykonanou práci. Ale jak to udělat: pronajmu si prostory, vše zařídím, někde dám reklamu a pak budu čekat a čekat a čekat .... na zákazníky. Toho se bojím. Že neuplatím za první měsíce nájem.



Petr Němec - 12.6. 2011 17:19
Milá Beato, slevy jsou cesta do pekla, přitáhnete si akorát klientelu, která pak nebude ochotna platit plnou cenu masáží a většina z nich dál chodit nebude. Nebojte se svouji práci dobře ohodnotit. Co se týká reklamy, tak nejlepší je spokojený zákazník. Chcete-li začít rovnou ve svém prostoru, musíte určitě počítat s tím, že prvních pár měsíců budete ve ztrátě. Bez toho to holt nejde, ale vydržte. Moc držím palce. Petr



Jitka - 13.6. 2011 21:44
Ahoj lidičky, zajímavé a pro mne poučné. Mám nabídku z masérského a kosmetického salonu, v masérně mají na zemi koberec, což se mi moc nezdá. Na kurzu nám říkali, že Hygiena vyžaduje mimo jiné omyvatelnou podlahu. Taky bych ráda věděla, zda musím mít vyvěšené osvědčení o absolvování kurzu kromě zákl.masáží i na další druhy masáží, např. japonská Yumeiho masáž. Zdokonaluji se u svého učitele a zatím jsem osvědčení neřešila. Děkuji za odpověď.



Marie - 14.6. 2011 08:33
Ahoj Jitko, koberec je v masérně nevhodný a pochybuji, že by to na hygieně prošlo. Vždyť občas se trocha oleje vylije, lidé tam chodí v botech zvenku...
Vyvěšené cetrifikáty mít nemusíš, zatím se mi nestalo, že by je kdokoli v masérně chtěl vidět. Pro svůj pocit je můžeš mít schované v šuplíku (nebo jejich kopie). Pro vystavení ŽL musíš mít jen certifikát "Masér pro sportovní a rekondiční masáže". Jinak hygienu spíš zajímá nabídka masáží (např. lávovými kameny kvůli jejich dezinfekci).



machy - 17.6. 2011 17:24
Beato, myslím si, že pokud to je ve vás nemusíte se dva roky vymasírovávat, zkuste si pár masáží mimo soutěž na známých a pak to zkuste.Možná máte zbytečný strach.



Jan - 9.8. 2011 23:36
Dobrý den. Mám na vás dotaz. Rád bych si zřídil masérnu v bytě. Je to možné, aniž by to nevadilo úřadům a zároveň neporušoval jejich zákony? Děkuji za odpověď Jan



Jan - 9.8. 2011 23:38
A ještě jedna věc mi vrtá hlavou. Když podnikám a chci navázat s nějakou firmou spolupráci (dohodu, že k nim budu docházet a masírovat jejich zaměstnance), jakou písemnost bych s nimi měl uzavřít? Pracovní SMLOUVU? Nebo jiný dokument, jako např. Dohodu o provedení práce nebo jak? Díky Jan



Petr Němec - 10.8. 2011 09:43
Dobrý den Jane, v bytě Vám masérnu úřady nepovolí. Musí být jasně oddělen komerční prostor a bytové jednotky. Co se týká spolupráce s firmama, tak si myslím že je dostačující objednávka Vašich služeb ze strany zadavatele. Petr



Jan - 10.8. 2011 16:01
Děkuji Vám za odpověď.



Míša - 30.11. 2011 09:11
Dobrý vespolek.
Chci se zeptat zkušenějších. Dostala jsem nabídku masírovat v mateřském centru - jako mobilní masér - maminky, kterým MC pohlídá prcka, nebo zatímco prcek bude na hodině s lektorkou, mamča si dopřeje masáž. Jako mobilní masér neplatím nájem, ale v případě MC je to jak? nějaké procento z masáže? nevím, jak si nastavit podmínky. Díky za nápady a zkušenosti.



Petr Němec - 30.11. 2011 10:38
Hezký den Míško, záleží na Vás jak se dohodnete s majiteli MC. Domnívám se, že ideální by bylo domluvit se na procentech z odmasírovaných lidí, než na nájmu za prostor. Alespoň by měli motivaci Vám dělat reklamu :-)) . Držím palce a přeji hodně spokojených klientů. Petr



Míša - 30.11. 2011 22:05
Petře děkuji. Procento z lidi?kdyz diky me budou mit děti na hlídání? A mohu to realizovat jako mobilní maserka,ze jo?no myslím,ze klientek bude dost,nebude mi stačit čas,který tomu chci sama dat( jsem na mateřské)a na hledání vlastního prostoru dojde asi brzy.Nicméně děkuji!



Tomáš - 25.1. 2012 18:20
I já jsem se setkal s tím, že lidé nakonec chtěli úplně něco jiného. Že by si to jinak vyložili :-)

Ale z vlastní skušenosti musím říct, že se zákazníky, kteří si mě objednají se pracuje skvěle. Cítí se lépe, uvolněně, protože jsou v prostředí, které je jim nejvíce příjemné.

Na druhou stranu je to taky risk, protože lidé se stále více bojí někoho si pozvat domů. Proto veškeré dokumenty sebou a dokonce i po mě chtěli vidět občanku :-)

Jinak hodně štěstí :-)



George - 29.1. 2012 08:19
Vážení, pracuji ve zdravotnictví a mimo HPP vykonávám i mob.maséra. Ve vztahu klientů se mi nestalo za 20leté praxe že by mě si změnil objednávku k nevhodnosti. Záleží na tom jak formulujete požadavek a využíváte občanský zákoník adt. každá objednávka je před zahájením i osobně sepsána a podepsána s dohodou termínu.Ve vztahu zdravotního průkazu, dle mé zkušenosti ho musíte mít už v době zahájení ŽL, né že až u hygieny, pokud tak svámi někdo jednal porušoval hyg.řád atd..., dnes převážně mobilní maséři (hygiena to začíná protlačovat)uplatňují masérské klekačky, osobně ho používám a vyměnil jsem ho za lehátko. Rád bych reagoval na reakci že koberec nesmí z hygienických důvodů být, není to pravda, např. u orientálních masáží kterých se věnuji většina mých kolegů má koberce a hygienou schválené, dokonce i od inspekce hl.hygienika, což z pohledu mé praxe silně osuzuji.
Pro začátečníky doporučuji mob.maséra ale v prvé řadě si prostudovat nebo poradit s právním řádem o klientele-obtěžování. Já osobně nechodím a mám to v požadavku masírovat ženy !! aby nedocházelo k nízkostem.



Lenka - 11.4. 2012 09:42
Dobrý den, bylo by v souladu s pravidly, když by mě, jako mobilní masérce, moje známá kadeřnice přenechala na dva dny v týdnu kadeřnictví? Děkuji za názory.



Monika - 19.4. 2012 15:32
Dobrý den paní Lenko, ty dva dny které by jste pracovala v kadeřnictví by už nebyli brány jako mobilní masáže ale jako masáže ve studiu...masérně a tu místnost by jste musela mít schválenou hygienou a musela by jste mít provozní řád.



Lenka - 19.4. 2012 15:54
Ano, máte pravdu. Už jsem si to zjistila, ale děkuji. Dokonce musím mít znovu schválenou provozovnu, která už schválená je pro jiného maséra, se kterým bych se tam střídala.



Soňa R. - 8.6. 2012 09:04
Hezký den všem, mám dotaz na mobilní maséry - podle naší hygieny je třeba se převlékat do pracovního oděvu až na místě - v bytě klienta (abych si v autě pracovní oděv nezašpinila apod.) Opravdu to tak v praxi děláte? Díky za odpověď!



Ria - 4.7. 2012 22:27
Ahoj všem =) ráda bych se zeptala jestli někdo nevíte, když budu mít živnostenský list na provoz masážního salónu jestli musím mít zvlášť i nějaké povolení nebo hygienu na mobilního maséra?Myslím to tak, že salón by byl hlavní a občas nějaká mobilní zakázka.Děkuju za rady.



Eva - 7.7. 2012 07:57
Pro Riu: je nutné mít schválený provozní řád na hygieně pro mobilní masáže.



Saša - 27.3. 2013 10:07
Dobrý den,
je nutné hlásit na ŽÚ sídlo provozovny, v případě mobilního maséra,který si pronajme cca 2x v týdnu(event.dle potřeb klientů)masérnu,od jiného maséra(který již má provozovnu pronajatou a pravděpodobně schválenou)? Pokud ano,stačí vytvořit smlouvu mezi maséry , či musí být vyjádření vlastníka nemovitosti? Děkuji za vaše názory.



machy - 18.1. 2014 14:14
Ještě jednou pro jana samijce- Pokud je masér skvělý tak klientela s dob mobilního maséra za ním přijdou i do nového masérského salónu.



František - 7.4. 2014 22:33
Zdravím, dnes jsem byl na živnostenském úřadu v Olomouci, po mnoha pročtených diskuzích jsem myslel, že mě hned pošlou pryč, že mi něco chýbí. Paní potřebovala jen občanský průkaz a osvědčení z masérského kurzu. Neptala se vůbec na žadný řád ani jestli mam něco potvrzené z hygieny ... jen jsem ji nahlásil hlavni pracovní poměr a zaplatil 1000 kč.

Máte zkušenosti jak se dostat mezi lidi, jaká forma propagace je nejlepší ? Webovky, letáčky, vizitky atd.... děkuji za odpovědi



katee - 23.4. 2014 09:33
Nejlepe doporuceni...letacku je vsude spousta a lidi uz na ne moc nereagujou..



Sára - 25.1. 2016 19:07
Dobrý den,taky přidám svoji zkušenost... masíruji 3roky,pracovala jsem ve wellness hotelu a jeli jsme opravdu 6dní v týdnu, málo se stalo že jsem měla celý víkend volný,všechny svátky,velikonoce,v létě jen týden volna, Silvestr,Nový rok,masáže 10-15lidí za den,ale střídali jsme se i na vodoléčbe, masakr. 31.12 jsem skončila, dál jsem to nepodepsala a jsem zatím spokojená,mám malé děti,které jsou nejvíc spokojené. Nabídli mi smlouvu na tom samém hotelu na DPČ ale bojím se že stejně tam budu trávit i soboty nebo neděle.Mám v hlavě mobilní a externí masér,ráda bych to zkusila takhle,chodí mi domů známí,kteří se vracejí ale takhle jet jak jsem jela 3roky už nechcei,ani nevím jak jsem to mohla vydržet za 55,-Kč., z toho 2500,- projeté.



Pro Ivu - 1.1. 2020 21:36
Zdravím nemohla bych dostat na Vás email, chtěla bych se Vás na pár věcí zeptat a nechci se rozepisovat zde, děkuji Lena





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj