Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - masáže a ŽL



Monika II. - 12.6. 2009 10:27
Dobrý den,
mám absolvované dva masérské kurzy, indickou masáž hlavy a lifting obličeje. Na tyto kurzy ovšem nedostunu ŽL. Nemám absolvovaný rekvalifikační kurz, na který je možno získat ŽL zajímalo by mne, zda bych mohla masírovat i bez ŽL, měla bych to jen jako přivýdělek. Nechci postupovat nelegálně. Díky reakce.Monika II.



Petr Němec - 12.6. 2009 15:20
Moniko, bez rekvalifikačního kurzu (na který potom získáš ŽL) to ani jako přivýdělek oficiálně nejde. Bohužel :-(( . Petr



Ema - 30.6. 2009 11:14
Pokud nemáš ŽL, tak je to nelegálně vždycky...



Lenka - 6.8. 2009 10:42
Na poskytování masáží musíš mít aspoň základní kurz masáží (sportovně rekondičních )a kurzy co si poté doděláváš-lymfatické manuální,baňky,thajské,lifting a mnoho dalších- už můžeš provozovat na základě živnostenského listu pro sportovně relaxační masáže.Ale jako živnostník musíš mít minimální měsíční příjem takže to se poptej na živnostenském úřadě co bys musela splňovat.



Lenka - 18.9. 2009 10:03
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když máte živnostenský list a jste zaměstnáni v nějakém studiu co všechno si sama hradíte myslím tím třeba sociální,daně z příjmu....



Petr Nemec - 21.9. 2009 16:51
Dobry den Lenko, jste-li v zamestnaneckem pomeru, nehradite nic. Pracujete-li v masaznim studiu a za odvedenou praci jim vystavujete faktury, pak jako OSVC si za sebe vse musite platit sama (zdravotni, socialka, dane z prijmu). Petr



machy - 17.11. 2009 22:01
Noniko, doporučuju ti si udělat nějaký kvalitní kurz klasické masáže na který dostaneš živ. list a od toho se odvíjejí ostatní záležitosti, takže základ je kurz na klasiku, hodně štěstí



Jana - 30.11. 2009 10:48
Dobrý den,mám rekv.kurz klasické masáže.Chtěla bych pracovat v nějakém Wellnes studiu, ale když tam zatelefonuji, tak se hned ptají kolik let mám praxi. Kde teda získám praxi, když jsem čerstvá absoloventka rekval. kurzu? Jak to dělají ostatní. Někde tu praxi musím získat. Dík



machy - 6.4. 2010 22:28
Reakce na poslední příspěvek- no to je právě ten problém, kdyby ti lidé něco o masážích věděli, tak by nemohli být takoví trubky. Všude je pro každého směrodatná délka praxe, ale to je nesmysl, kolikrát začínající maséři jsou daleko lepší než maséři s ohromující délkou praxe, jo taky se člověk něco naučí, ale hlavně to musí mít v hlavěk, která dává pokyny rukám. Já posuzuju maséra jenom na vlastní kůži a rozhodně nedám na nějaké klepy. Máš asi smůlu, že jsi kápla na laiky.



Anet - 9.11. 2010 21:38
hoj, při čtení diskuzí to vypadá, že tu jsou už zavedení maséři. Já osobně jsem teprve na začátku a netrápí mě ani získání klientely nebo zařízení všech potřebných věcí (hygiena, ŽL, apod.), ale spíš to, kde získat praxi, která je nejdůležitější, jak už tu někdo uvedl. Jenže podle mého názoru je to docela těžký, když si každej živnostník chrání svoji klientelu a nebude mít chuť se párat se začátečníkem. A do masážního salonu na praxi bude taky těžký se dostat. Prostě udělat si kurz a nastudovat si teorii nestačí. Zatím mám jen klasický masáže a dělám si rekondiční a sportovní (akreditovaný MŠ) a další už mám vybraný. Nechci tu práci dělat jen kvůli penězům, ale taky pro pocit, že to je někomu užitečný a příjemný. Jenže se pracuje s lidským tělem, který je nevyzpytatelný a hrozně se bojím toho, že spíš abych masáží někomu pomohla, tak mu ublížím. Stalo se vám to už někdy? No a otázek a odpovědí je spousta. Mohli byste mi napsat taky nějakou doporučující literaturu, se kterou jste začínali?



Zoltán - 9.11. 2010 22:19
No jsou i maséři který mají práce nad hlavu a o klienty se nebojí. Ale většina masérů ne jenom že by se nepodělila o zkušenosti ale ani nereagují když je kontaktujete a chtěli by jste prohodit jenom pár slov o masážích. Hodně mně taky zaráží ty inzeráty kde masér ovládající x -technik, x -let praxe a hledá práci. Přece zkušený masér si za ty léta musel najít klientelu.
Taky mi nejde do hlavy když někdo nabízí práci pro maséry, uvede na sebe kontakt a oni mu píšou pod inzerát i přesto že tam uvede svou emailovou adresu.



Jan Samiec - 10.11. 2010 11:54
Milá Anet. Zkuzte si prostudovat stránky Masérny Od hlavy k patě, které nalznete na tomto portálu. Myslím, že najdete odpověď na své otázky.

Jsem jeden právě z těch masérů, kteří mají práce nad hlavu, nicméně své know-how mile rád předám každému, kdo bude mít zájem.

Já v konkurenci nevěřím.

Nedávno jsem se musel přestěhovat se svou provozovnou jinam, protože mi skončil nájem, a šel do prostoru kde již jeden masér dlouhá léta funguje. Myslíte že jsem zkrachoval, ne funguju už tak už pátý měscíc, kolegovi masérovi posílám své lidičky na procedury které já nemám zapotřebí provozovat a oba si žijeme společně a spokojeně a dělí nás pouze jedna tenká stěna.

Nemyslím, že by pro mne byl kdokoliv konkurencí, jako já pro kohokoliv jiného, protože si jsem jistý tím, co vím a umím a to je vlastní pouze mně a nikomu jinému. Stejně tak jako je vlastní a jedinéčné cokoliv každému jinému a to je to na čem by měl každý stavět, kooperovat, pomáhat si dělit se a ne bát se. Jednou jsem se rozhodl strachu nakopat prdel tak, že už se u mých dveří neukáže. Stejně tak je něco vlastní vám milá Anet, a na tom můžete stavě, jen k tomu neumíte zaujmout správný postoj.

Každý člověk přitahuje do života pouze to, co sám vydává, tudíž je-li vašim posláním pomáhat druhým lidem, ten nahoře by byl přece hloupý, kyby vám do života neposlal dostatečné množství klientů na to, abyste své poslání, ke kterému vložil do vašich rukou jisté schopnosti a dovednosti, mohla vykonávat a v tomto díky bohu a jemu žel zároveň materialním světě se taky uživla.

Nicméně první věc na které krachuje většina masérských benjamínků je ta, že školy které absolvovali za ony krátké doby je nenaučili jak to co umí používat v praxi, jak jednat s klienty, jak motivovat, jak se prací nevyčerpávat, jak to udělat aby práce bavila třeba i po devatenácti letech masírování, a hlavně to že si nedovedou zvolit hodotu své práce a tu pak prohlásit za vou podmínku a dokázat požádat o adekvátní odměnu, natož aby si byli schopni určit jak taková adekvátní odměna má vypadat.
A do chce ať souhlasí kdo nechce jeho problémém nikoliv můj. Kdo mé podmínky bere tak bere kdo nechce a nebere jen uvloní místo jinému kdo chcea bere. Já jen dávám, samozřejmě jen podle toho co se mi samotnému vyplatí. Toť vše.

Samořejmě jedna z podmínek je tak, že musím cítit, že masér chce umět, má v hlavě a v rukách, a to poznám když na mě sáhne. Poctivou práci, byť by měla nějaké chyby pozná každý na sto honů.



Martina - 3.12. 2010 13:41
Dobrý den, vyřizuji si ŽL,chci provozovat mobilního maséra jako vedlejší pracovní činnost. Poradí mi někdo co všechno k tomu budu potřebovat a jak postupovat na úřadech?Díky.



machy - 26.12. 2010 22:00
Ještě jednou aneto, každý začínal s nulovou praxí a ve vašem případě po opakovaném přečtení vašeho příspěvku jsem si všimnul toho, že to nechcete dělat pro peníze, ale hlavně pomáhat. To mě hodně zaujmulo a mám pocit že nebudete masáže flákat, protože jste pochopila pravý smysl masáže. Mám pocit že pro klienta jste rozhodnuta udělat maximum, peníze jsou také důležité, aby člověk vůbec žil, ale myslím si, že máte ten zdravý přístup ke klientovi a to je základ. Na druhou stranu se nebojte si říct o odměnu za masáž, ale určitě budete dělat masáže poctivě. Takže hodně zdaru.



kity - 27.3. 2011 20:14
ne všechna studia a nestátní zdr. zařízení, se chovají fér, pozor nato, máte svůj ŽL dají Vám do smlouvy že Vás zaškolili, nesmíte od nich půl roku odejít, jinak jim za to škol. musíte zaplatit, půl roku si budujete u nich klientelu máte malé peníze, no a když už jste oblíbený ( 18 klientů za den můj případ) tak příjmou někoho jiného, s tím že už pro Vás nemají místo. Proto zvažujte kam nastupujete



pro kity - 28.3. 2011 11:33
Můžete mi prosím prozradit, jak jste zvládala namasírovat 18 klientů denně? To vážně nechápu. Začínám mít pocit, že jsem neschopná...



petra - 28.3. 2011 18:59
nechtěla bych být osmnáctý klient... asi ani desátý



kyki - 2.4. 2011 10:20
tomohu, je to denní praxe, pracuji v nestátním zdr. institutu, masáž trvá půl hodiny z toho 7 min zábal, pracuji od 8- 17h, v těch 7 min se i stíháme najíst, podotýkám že samodřejmě nemám tolik lidí každý den, pohybuje se to od 12 do 18 lidí,nejsem samodřejmě jediná



martina - 2.4. 2011 10:29
Asi to místo znám,není náhodou poblíž Václav. nám. v Praze, také jsem tam chvíli dělala, ale vedení bylo hrozné, nedalo se to vydržet,ty holky mají pěkný záhul a nesmějí se ozvat.



kyki - 3.4. 2011 09:55
ne o tuto firmu se nejedná, jistě pochopíte, že nemůžu jmenovat



jarka - 27.12. 2011 18:57
Dobrý den.
víc než 10 let pracuji jako zdrav. masérka v různých rehabilitačních zařízeních. Uvažuji o možnosti samostatné činnosti na část. úvazek v nezdravotnickém sektoru. Lze vůbec získat v takovémto případě ŽL? Uvítám jakoukoli radu, než se pustím do boje s úřady. Děkuji



Eva - 7.1. 2012 20:29
Provozuji kosmetické studio, chtěla bych rozšířit o masáže, mám ŽL na kosmetiku, mohu zaměstnat na DPP maséra s osvědčením, který nemá vlastní ŽL? Nemusím mít vlastní ŽL na masáže, abych jej mohla zaměstnat na DPP? Díky moc za odpověď!



Petr Němec - 7.1. 2012 20:38
DPP není zaměstnanecký poměr, takže masér musí mít vlastní ŽL, aby Vám mohl fakturovat odvedenou práci. Petr



Eva - 8.1. 2012 10:47
Pro p. Petra - Díky moc!



Lenka - 19.1. 2012 08:08
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,zda může masér s 20-ti letou praxí/OSVČ/ mít praktikanta a za jakých podmínek.Děkuji



Zuzka - 16.4. 2012 20:38
Pro Evu a Petra: Na DPP, příp. DPČ nepotřebuje zaměstnanec živnostenský list. Nedochází k fakturaci. Nedochází však ani k odvádění sociálního a zdravotního pojištění (u DPP vůbec, u DPČ až nad určitou vydělanou částku), takže pokud nemá člověk práci jinde na HPP, musí za sebe platit sám.



Dana - 31.8. 2012 14:46
Dobrý den, mám živnostenský list i svůj salonek na masáže. Absolvovala jsem několik kurzů a mám i praxi z wellnes. Mám dotaz zda mohu ve svém salonku provádět zábaly zad jako je rašelina, bahno z mrtvého moře, atd.....Živnostenský list mam na masáže.



Petr Němec - 30.9. 2012 08:59
Hezký den Dano, před nedávnem jsem byl na semináři, který se týkal mimo jiné i naší legislativy. Dle výkladu nám bylo sděleno, že terapeut může vykonávat pouze takové výkony, na které má prokazatelné vzdělání (tedy potvrzení o proškolení - certifikát od akreditovaného školitele). Jestliže jste měla balneoterapie v rámci školy/rekvalifikace, tak by neměl být problém. Jinak doporučuji absolvování školení. Petr



machy - 4.12. 2013 18:02
Tam se někdo v minulosti ptal nějakém velnes studiuna práci a hlavně je zajímalo, kolik let má ta dotyčná praxe. Já jsem na to už reagoval, ale ještě to trochu doplním. Lidi hlavně zajímá jakou má masér nebo masérka dlouhou praxi. Když jsem masíroval v lázních tak u mě byla na 1 den praxe praktikantka od pana Flandery, která měla za sebou asi 4 měsíce kurzu a já jsem se nechal ve volné chvíli od ní namasírovat. Byla to mladá holka a já jsem promiňte mi to slovo čuměl jak masíruje. Byla to profesionální skvělá masáž. A tak se přiklonuju k názoru, že délka skutečně není směrodatná, ale vlastně co ten masér umí.



SreS - 22.12. 2013 16:22
Dobrý den, vyřizuji si ŽL,chci provozovat mobilního maséra jako vedlejší pracovní činnost. Poradí mi někdo co všechno k tomu budu potřebovat a jak postupovat na úřadech?Díky.



machy - 17.1. 2014 22:52
Pro Honzu Samijce - masérská škola člověka nenaučí masírovat, onen masér se to stejně musí naučit sám. Jsou sem tam světlé vyjímky, ale většinou to je tak jak jsem psal.



Veronika - 27.1. 2014 19:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je nutné k provozování živnosti - masáže, regenerační a rekondyční služby - mít bezpodmínečně zkolaudovaný nebytový prostor? Zda je nějaká možnost provozovat tuto živnost v prostorech, které jsou zkolaudované jako byt ( přízemí rodinného domu). Zda tento problém nevyřeší například změna živnosti (aby zachovala nabídku podobných služeb...), nebo zda je nějaké jiné řešení, v případě že rekolaudace není možná. Prostor po hygienické stránce vyhovuje, je zde pouze "zádrhel" v podobě kolaudace.

Velice děkuji za odpověď a jakoukoli radu. Veronika.



Petr Němec - 28.1. 2014 18:03
Veroniko, kolaudace není nutná, stačí si zařídit změnu užívání. Na stavebním uřadě Vám určitě poradí jak na to. Obnáší to i souhlasné stanovisko hygieny a hasičů. Petr



machy - 24.6. 2014 23:35
Pro všechny kdo mají obavy nebo strach že masáže nezvládnou,mají minimální praxi po kurzu- nezbývá vám nic jiného se do toho pustit, musíte se s tím sami poprat, buď to vyjde nebo ne. já jsem půl roku po kurzu nemasíroval , pak jsem nastoupil v Pardubicích k vozíčkářům, Taky jsem si říkal zda to zvládnu. Musel jsem. Po roce jsem nastoupil do lázní Bohdaneč. u vozíčkářů jsem dělalmasáže 30- 45 minut, v lázních to byl přechod do desetiminutových masáží. A taky se mě nikdo neptal zda to zvládnu. Musel jsem.Říkali mě jako nevidomému támhle je umyvadlo, tady máte olej, tady je stůl a okamžitě jsem musel masírovat, nikdo se semnou nemazlil. Říkal jsem si jestli tady chceš pracovat, tak to musíš zvládnout, jiná možnost nebyla, musel jsem upravit sestavu aby trvala 10 minut. Během dvou dnů jsem musel vypilovat hmaty a to všechno za POCHODU.



Andrea - 28.8. 2015 09:29
Dobrý den, v Praze jsem studovala fyzioterapii na VS v rámci celoživotního vzdělávání. Navazující studium abych dokončila Bc.jsem pak již neabsolvoval. Mám tedy certifikát o absolvování programu fyzioterapie v rámci CZV a kompletní výpis absolvovaných předmětů mezi kterými je i fyzikální terapie - mimo jiné tedy masáže. Vím ze k získání ZL to nestačí, ale pokud bych byla zamestnana pod nějakým provozovatelem, např ve wellness centru, staci mi to nebo si musim dodelat rekvalifikaci? Dekuji za odpoved :-)



Gabriela - 23.5. 2016 12:36
Dobrý den, již více jak 10 let mám udělaný rekvalifikační kurs klasické sportovní a relaxační masáže, nyní mám již dodělánou i lymfu.. jsem zaměstaná, ale chtěla bych si masážemi přivydělat, zatím jsem masáže dělala rodině, případně kamarádkám. Jak postupovat: založím si živnostanský list, nemám provozovnu, ale mohu jezdit po klientech, s čím vším musím počítat u ceny za masáž (doprava, prostředky a také odvody..). Kolik se odvádí sociální, zdravotní, daň.. A odvádí se i když už platí za mě zaměstnavatel? Děkuji za odpověď



Mira - 28.7. 2016 17:44
Dobrý den.
Mám nastoupit masírovat do jednoho studia.Majitel chce,abych masíroval u něj na svůj ŽL.a abych mu za práci posílal faktury.Je to možné,když budu masírovat jeho klientelu?Co to pro mne znamená a a co budu muset odvádět?Podotýkám,že jsem zaměstnaný a tohle by bylo na vedlejšák.Nebyla by pro mě výhodnější práce na dohodu o provedení práce?
Děkuji.



Gabriela - 26.6. 2022 09:58
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, jestli můžu dělat masáže na DPP pro fyzioterapeuta,který má samozřejmě i žl na masáže? Rekvalifikační kurz ještě nemám. Je ale v plánu. Masáže mě naučil fyzioterapeut,pro kterého bych na DPP pracovala. Moc děkuji za odpověď.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj