Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Přístrojová lymfatická masáž



Hana - 12.8. 2009 21:10
Dobrý den, našel by se někdo, kdo by mi poradil? Zákaznice po nanesení lymfatického krému, po odblokování lymfa. uzlin v tříslech a následné přístrojové masáži tvrdila, že se jí večer objevily od kolen ke kotníkům otoky. Je možné, že by to způsobila tato masáž? V případě, že ano můžete mi poradit co mám klientce doporučit?

děkuji za odpověď



Petr Němec - 12.8. 2009 22:04
Dobrý den Hanko, příčin může být více. Jestliže jste provedla bazální ošetření krku a uvolnění uzlin, pak by v tomto problém být neměl i když to co píšete by tomuto odpovídalo. Nevím jaký přístroj používáte, ale mohl by to být i problém správného nafukování komor. Paní bych doporučil absolvovat manuální lymfodrenáž a uvidíte. Petr



Tereza - 20.10. 2009 22:25
Dobrý den. Ráda bych si pořídila přístroj na lymfatickou masáž mohly byste mi prosím poradit kvalitní firmu ,která tyto prístroje dodává.Děkuji



Petr Němec - 20.10. 2009 22:40
Dobrý večer Terezo, na našem trhu jednoznačně doporučuji Lymfoven a pak hned za nim Pneuven. Ostatní přístroje jsou zatím bohužel jen slabé odvary.



Hanka - 26.1. 2010 21:03
Dobrý den,chci se zeptat co vše si mám představit pod pojmem lymfatická masáž-přístrojová k čemu je dobrá.Děkuji za odpověď.



Eva - 11.5. 2010 10:15
Při lymfodrenáži, přístrojové i manuální se musí vždy provést drenáž krku, jinak se může stát, že je efekt opačný a klient oteče.



Raven - 17.5. 2010 09:11
Při cvičení na rolleticu je taky na rozproudění lymfy a rozhodně se před tím nemusí dělat lymfodrenáž krku. Lymfa není závislá na jakési drenáži krčních uzlin. Věřím že lymfodrenáž obličeje a krku, popř. dekoltu, je velice vhodná při lymfodrenáži ale rozhodně nesouhlasím, že by to bez tohoto příjemného doplňku mohl být opačný efekt.



Raven - 17.5. 2010 09:13
Ještě jsem viděl přístroj Lymphastim a ten vypadá na dnešní dobu designově a funkcemi velice dobře, rozhodně ne tak obludně jako staré bílé krabice z nemocnice před 50 lety (pneuven, lymfoven...)



Marie Benešová - 4.7. 2010 01:58
Dobry den,
slyšela jsem že musím používat přístroj pouze po kurzu lymfodrenaze, je to pravda ?



Lucka - 17.9. 2010 20:02
Dobrý den, můžete mi poradit kvalitnější přístroj: lymphastim, pneuven? Nejde mi ani tak o vzhled, jako spíše o účinnost a kvalitu drenáže. Děkuji, Lucka



Hana - 2.10. 2010 07:06
Jak dlouho má trvat přístrojová drenáž?



Karel - 19.10. 2010 21:26
Dobrý den, taky by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s přístrojem Lmphastim VS Lymfoven. Máte někdo zkušenosti? Předem děkuji za odpověď. Karel



Olga - 9.4. 2011 12:03
Pořídila jsem si Lymfoven kosmetik a jsem velice spokojená a mé klientky, ale i klienti taktéž. Není to o tom, že "ta krabice" je designem sto let za opicemi, ale o tom, že je opravdu spolehlivá a plně funkční.Stejně ji mám pod lehátkem, protože zvládá dvoje "kalhoty" najednou, tzn. i dva klienty najednou, takže ani není nikomu na očích.



Libuše - 10.8. 2011 11:29
Paní Olgo, můžete mi prozradit jak je možné zapojit dvoje kalhoty? Děkuji.



Hana - 20.9. 2011 12:44
Dobrý den, prosím o radu jaký tlak u přístrojové lymfatické masáže je ideální používat.děkuji za odpavědi.



Olga - 22.1. 2012 20:51
Pro paní Libuši - nejsem sice technický typ, ale pokusím se Vám to trochu vysvětlit. Lymfoven K14 má 2x12 vývodů na které se napojují kalhoty a protože hadičky, které vedou od kalhot mají rozbočení, je možné zapojit do přístroje dvoje najednou.



Zdenek - 21.5. 2012 16:19
Dobry den mužete poradit pro obsluhu přistroje na lymfodrenaže musim mít nějake školeni nebo stači proškoleni firmou ktera mi doda přistroj děkuji.



Petr Němec - 21.5. 2012 17:38
Hezký den Zdeňku, na přístroj by Vás měla zaškolit firma, která přístroj dodala. Každopádně bych doporučoval před zakoupením přístroje absolvovat kurz manuální lymfodrenáže. Tam se dozvíte vše o mízním systému atd.. Prostě vše podstatné co potřebujete vědět i k provozu lymfodrenážních přístrojů. Já osobně bych byl pro, aby tyto přístroje směli obsluhovat pouze lymfo-terapeuté, protože neodbornou lymfodrenáží se může snadno ublížit. Bohužel praxe je taková, že tyto přístroje mají snad už v každém kosmetickém či jiném studiu a pracují s nimi lidi, kteří kolikrát o mízním systému nemají ani tucha :-( . Petr



Romana - 16.7. 2012 17:25
Naprosto souhlasím s Petrem. Vidím podle diskuze, že se do přístrojových lymfodrenáží pouští kde kdo, stačí si zakoupit přístroj. Určiě doporučuji navštivit min. základní lymfomasážní kurz každému, kdo se tomu chce opravdu profesionálně věnovat. Kurz je vetšinou 6-ti denní. Co se týká přístroje, můžete také vyzkoušet lymfodrenážní přístroj od BTL zdravotní technika a.s R.



Jan Samiec - 29.7. 2012 14:02
... jsem dokonce zastáncem názoru, aby lymfatické masáže směli provádět pouze maséři, nikoliv kosmetičky nebo pedikérky. Byť obsahem jejich studia byla "masáž" dekotlu, obličeje, rukou či nohou, nejsou masérky. Obsahem a náplní studia masérů je něco jiného. Ten kdo se chce stát masérem, musí absolvovat patřičné kurzy či školy akreditované ministerstvem školství, tak proč by nějaká firma měla mít právo školit své zákazníky, kteří si koupí fymfodrenážní přístroje, aby pak mohli provozovat tyto lymfodrenáže v praxi. Ať si je provádějí sami doma na vlastní nebezpečí, k tomu ty přístroje jsou určené, a pokud ony firmy tvrdí něco jiného, tak nechám na zvážení selského rozumu každého, zda se tohle smí, či nikoliv.

Samozčřejmě pokud se jedná o vyučené maséry, tak s tím nemám nejmenší problém. Ovšem jen velmi malé procento masérů, kteří dělají masáže rukama budou používat přistroje, že?

Kosmetičky a pedikérky mají oprávnění provádět výhradně kosmetické ošetření nikoliv masáž jako takovou.

A ti kdo si koupí lymfodernážní přístroje pro vlastní potřebu tak ať si to dělají na době ale ne na druhých. Aspekty toho jak se může ublížit pospali výše již kolegové, s nimiž naprosto souhlasím.



Jana - 12.7. 2013 19:32
Mé zdravotní problémy se nahromadily do té míry, že jednoho dne (zcela intuitivně) jsem (ač proti svým zásadám) vyhledala slevový portál a naprosto neinformována zakoupila (poprvé tímto způsobem) - přístrojovou lymfodrenáž.
Jaké bylo mé překvapení, když mi,cca po měsíci, bylo v nemocnici předepsáno totéž ošetření.
Subjektivní pocit - přístroj soukromého centra (jehož službu jsem na slev. portálu zakoupila) vykazoval vyšší výkon (odcházela jsem výrazně objemově menší), ale naprosto zdecimována přístupem - co také chtít, když ošetření bylo zakoupeno ve slevě a co na tom, že celková částka překročila 1300,- Kč - arogance a neinformovanosti jsem za tu částku nakoupila víc než dost - kus na stůl, táhni a rychle se vrat´... - nastavit a zapnout přístroj byl jediný výkon, který mé ošetření vyžadovalo a zjevně p. recepční víc než unavovalo...
Nemocničnímu ošetření přístrojem Lymfoven předcházelo ruční uvolnění lymfy - sestra milá a ochotná,aniž byla žádána, informovala - pit. režim, cviky, stravování,... - subjektivní pocit - vznášela jsem se a létala, jakou objemovou změnu jsem pocit´ovala...
OBJEKTIVNĚ - z objemové velikosti č. 4 jsem přešla během 1 měsíce na velikost č. 2, během 2 let na velikost č. 1 - 2.
Nebýt sestry p. primářky, která při kotrole upřednostńuje své známé a řádně objednané ignoruje - a tím na objednací čas hrubě nehledí - a to až tak, že jim způsobuje nemalé komplikace, nedala bych na nemocnici v Č. Budějovicích dopustit!!!
Obden sportuji - 12 km/ 1,5 hod. rychlé chůze z bydliště do zaměstnání - nechodím jen v zimě (jsou-li zmrazky podél silnice) a v dešti. Dlouhodobě piji zelený čaj, konzumací tvarohu kompensuji kyselý žaludek, nejím uzeniny, hodně piji vodu a nepiji alkohol - otoky nohou ubývají,dokonce ustupují i ty, které před lety vznikly díky štípnutí hmyzem, již jsem se nevrátila do výchozího stavu, kdy mi otoky dolních končetin způsobovaly velkékaždodenní bolesti a nedovolovali mi ani polohu do dřepu a kdy mi i přes noc otékaly plosky nohou tak, že jsem se ráno nevešla do obuva(spím s nohami výrazně výše nad rovinou postele),... to vše je minulost - pokud jste dočetli až sem a alespoń jednomu mé inforamce pomohly, jsem tomu ráda, ostatním děkuji za čas a všem přeji - podnikáš-li, pak tak, at´ se k tobě klient vždy rád vrací, nepodnikáš-li, pak at´ se za svou práci nemusíš stydět a nám všem - hodně zdraví a - vydržte - bude lépe!!! A když to říkám já, životní realista, tak to už je co říci .-)))
PS: Nevíte, prosím, kde se (a za jakou cenu) dá zakoupit kvalitní Lymfoven?
Děkuji.
Jana



Beata - 1.12. 2014 21:41
Prosím vie niekto poradiť kedy sa asi môže aplikovať lymfoven po hysterectomii
ktorá bola prevedená začiatkom júna?

Vďaka za odpoveď





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj