Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Krátkodobá masáž



machy - 12.3. 2010 21:39
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na názory masérů jestli může ůčinně pomoci krátkodobá masáž cca 10 minut. Já si myslím, že ano a jestli ji někdo z vás provádí. Děkuji



Míla - 13.3. 2010 19:36
Masáž, která trvá 10 min jsou vyhozené peníze. Pokud chcete účinnou pomoc je potřeba masáži věnovat potřebnou energii a ta něco stojí. Pokud někdo přistoupí na takové podmínky, tak to není profesionál a raději se poohlédněte jinde.



machy - 14.3. 2010 17:06
Mílo, já nehledám desetiminutovou masáž, já ji přímo vykonávám v lázních, to jsme si nerozuměli. To je prostě záměr firmy, nicméně si myslím že i tak krátká masáž může pomoci, ale mě se spíše jedná o to zda ji někdo tak krátkou masáž dělá. V soukromém světě.



petr Blanensko - 15.3. 2010 12:05
Zdravím Petra do lázní, já ji neprovádím oficiálně, to není na výdělek, v lázních to je trošku o něčem jiném, ale pokud chci pomoci od bolesti krční páteře nebo bederní, atd., někomu, kdo mě požádá nebo přesněji je můj dobrý klient, tak i to se dá stihnout slušně do 10 minut, ten čas je hodně v pohodě. Ale to jsou práce, za které se nedá říkát částka v korunách a ještě huře se platí. Já to proto dělám pouze výběru lidí za poděkování a vím, že mi to vrátí další návštěvou a doporučením, což je nejlepší reklama!! Ale k ideálnímu uvolnění je delší masáž lepší.



Jan Samiec - 14.5. 2012 16:06
Souhlasím s Mílou. Za deset minut skutečně maximálně namasírujete šíji. Dost možná, že jako vícepráce za poděkování se může odrazit na spokojenosti klienta, ale ruku na srdce, když má člověk problém s krkem a namasírujete-li mu pouze krk, problím s krční páteří to vůbec nevyřeší. Tyto problémy jsou úzce spojené s psychikou a neschopnosti se orientovat v životě, protože ten je tak jednostranně zaměřený a zahleděný do jednohosměru, že za deset minut nevyřešíte nic. Masáže v lázních tak jak se provádějí by měli raději zrušit nebo dokonce zakázat, protože jediné co dovedou, tak kazit masérskému řemeslu dobrou pověst.



hanka - 15.5. 2012 10:42
smekám klobouk před všemi maséry v lázních.je to otročina a práce podobná ve fabrice.mým klientům připadá krátká i hodinová masáž takže si neumím představit masírovat 10 min.hodně zdaru všem



Iva - 15.5. 2012 21:23
Jan Samiec: oni si asi spočítali, že když udělají desetiminutovou masáž místo dvacetiminutové, tak získají dvakrát tolik masáží a minimálně o polovinu peněz navíc... Zdá se, že v lázních jde o kvantitu, nikoliv o kvalitu.
(To není výtka proti lázeňským masérům, zřejmě musí dodržovat limity a nemohou si vybírat)



Jan Samiec - 16.5. 2012 19:32
U masírování ale nejde o peníze ale o pocit z dobře dvedené práce, který každý klient pozná, a odrazí se na skutečných účincích masáže a ne na tom co o nich budeme povídat či obhajovat prizdisráčtví.

Masírování na běžícím pásu je skutečně otročina, sám jsem to zažil, radost z takové práce neměl. A spokojenost? Čí má, či klientů? Co to je spokojenost? Budeme-li chodit lyžovat za město na 500m dlouhý kopec, protože není zbytí a budeme o tom tvrdit dobrá lyžovačka, tak si lžeme do kapsy, protože dobrá lyžovačka je v Alpách. Masáže ale nejsou závislé na penězích ani čase.

A o tu jde především. Že si někdo nemůže vybírat limity? Kdo určuje jaké masáže budou? Přece my maséři a ne nějací marketingoví stratégové či doktoři nebo zdravotní pojišťovny, kteří viděli masáž maximálně z okna vlaku, natož aby rozuměli aspektům masérského života. Prachsprostá propaganda, díky níž trpí tisíce masérů, kteří se mají této propagandě strach postavit.

Dokud se nebudou v lázních dělat masáže v soukromých praxích, MASÁŽE DESETI ČI DVACETI MINUTOVKY na poukazy přes zdravotní pojišťovny budou mít stantard takový jaký, už jsem napsal dřív. Raději je zrušit, protože nic neřeší a tahají akorát z lidí peníze. Zbytečně vyhozené.

Po dvaceti letech praxe v oboru mně skutečně nebude nikdo houpat asertivními a lidumilskými kecy, aby v očích druhých vypadal líp než vypadá a masíruje. Ikdyž se budete snažit za těch deset či dvacet minut udělat svou masérskou práci sebepoctivěji, nebude mít pražádný účinek. Působnost účinku takové masáže končí zavřením dveří masérny. Promarněný čas jak klienta tak maséra.



machy - 8.12. 2012 12:06
V lázních to je tak, že tam je hodně klientů a tak aby se dostalo na každého, tak proto tam musí trvat masáže 10- 20 minut. Nedovedu si představit při 30ti masážích denně masírovat každého třeba půl hodiny. Otázka je taková, zda takto krátká masáž pomůže? Pokud je prováděna pořádně, tak jo. Samozřejmě, že se to nedá srovnávat třeba s hodinovou.



Jana - 8.12. 2012 20:33
Já bych krátkodobou masáž brala jen jako takové příjemné zpestření, jako když vás třeba někdo pohladí, je to milé, ale nějaký účinek bych v tom nehledala...



machy - 12.11. 2013 14:31
Pro Jana Samijce, co když vám přijde klient který bude chtí masáž desetiminutovou. Odmítnete ho? Odmitnete ho a on půjde jinam a s váma nadobro skončí. Já už v lázních nedělám, ale nesetkal jsem se s někým, komu by ta krátkodobá masáž vadila. Naopak lidi byli z ní docela hotoví. Masáž k lázním patří, i tak krátká.



Duri - 12.11. 2013 18:06
Zdravím všetkých, 10 min. masážou sa nič nevyrieši. Pri masáži napr.krku sa musia masírovať aj svaly chrbta a ramena.Skúsený masér vie prečo. To akoby ste chceli naprávať len strechu na dome, ktorý má poškodenú statiku. Nikdy nerobím len masáž krku alebo len masáž chrbta. Vždy to robím spolu. 10 min. masáž určite nemá žiaden účinok. Svaly sa ani len nestihnú zahriať a na masáž pripraviť.



machy - 4.12. 2013 16:46
V lázních se během 10 minut muselo stihnout záda i krk, takže na masáž zad bylo tak 7 min a krk 3min. A přesto lidi byli spokojení.



machy - 24.12. 2013 07:42
V lázních se automaticky masíruje pokud to není předepsáno jinak záda a krk. Při masáži zad se samozřejmě masíruje m. trapezius, m. romboideus major i minor, m. teres major i minor. Tohle jsou svaly, které se masírují i při šíji, ale jelikož se masírují také při zádech tak při šíjise už masírovat nemusí. Takže se 10 minutová masáž může provádět tak, že se obsáhne vše. Otázka je zda to pomůže.



machy - 24.12. 2013 08:04
Ještě jsem zapomněl nam. levator scapule a částečně i m. subscapularis.To jsou všechno svaly při masáži zad i šíje. Takže když někdo bude chtít namasírovat jenom šíji tak to taky dá nějakou práci. V lázních se prostě stihá do 10 min všechno.



machy - 2.2. 2014 23:21
Já jsem se nesetkal v lázních s masérem či klientem kterému by vadila tak krátká masáž.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj