Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Nevidomí maséři



Machy - 31.1. 2011 18:05
Někdo tu psal, o nevidomých masérech, že jsou nejlepší, já už jsem na to trochu reagoval, ale ještě doplním, protože si myslím, že to dlužím. Považuju se za nevidomého, i když mám jakési zbytky zraku a tak se domnívám, že můžu takto psát. Už jsem psal, že nevidomí nejsou nejlepší maséři, to si lidé jenom bláhově myslí. Je to tak, že nevidomí nemají o nic lepší hmat než vidoucí, ale více se na ten smysl soustředíme, více tento smysl jaksi využíváme. A už vůbec to nesouvisí s masážemi. Já si myslím, že jak to masér cítí, jakou má povahu, zkrátka jak chce masírovat, tak masíruje. trochu se teď pochlubím, lidé mě říkají, že moje masáže jsou příjemné a myslí si, že je to tím, že mám daleko lepší hmat, ale to je mýtus. Opravdu se v masáží projeví to o čem už jsem psal. Já jsem přesvědčený o tom, že bych masíroval příjemně i v případě, že bych skvěle viděl, já prostě nemám pocit, že za to může moje postižení. Já opravdu cítím, že masáže takto chci dělat. Kdybych byl přesvědčený o tom, že masáže mají být hodně razantní nebo zase naopak hlazení tak masírovat prostětak budu. Mě už osobně už není příjemné, že mě lidé říkají, že masíruju příjemně a zdůrazňují, že mám citlivé ruce, protože já jim opět musím neustále vysvětlovat, jak to vlastně je až mě už to je nepříjemné. Takže už dost toho mého kecání a nevěřte tomu, že nevidomí jsou nejlepší maséři, to je skutečně blbost.

Rozeznávat mince aniž se na ně dívat se v pohodě naučí i vidoucí člověk se rozeznávají podle okrajů, které jsou typicky hmatné . stačí si zapamatovat tvary těchto okrajů, stačí mít pamatováka. Takže nemáme dokonalejší hmat. Toť vše.



Janka - 1.2. 2011 17:37
Machy: Asi si prostě musíme zvyknout na to, že jako nevidomí jsme obestřeni mýty a polopravdami... Já jsem na základní škole například na vlastní kůži zažila mýtus, že každý nevidomý má dobrý hudební sluch a každý nevidomý by měl hrát na hudební nástroj. Já byla vyjímkou, která potvrzuje pravidlo... Málo kdo má tak špatný hudební sluch jako já...
A s tím masírováním je to asi něco podobného... Já začínám masírovat a právě naopak mám trochu strach, že můžu přehlédnout nějaké to znaménko, jizvu a nebo prostě jiné místo na kůži, kterému by bylo dobré se vyhnout. Jak tenhle problém třeba řešíš Ty?
Ale na druhou stranu si myslím, že zase to, že masér/ka nevidí, může například odbourávat určitý ostych... Já osobně jsem třeba velká stydlivka a kdybych šla na masáž a věděla, že mě masér/ka nemá šanci vidět, když jsem bez určité části oblečení, asi bych se cítila na masáži zase o kousek líp. A to si myslím, že v téhle oblasti jsou i horší případy stydlivek a stydlivců, než jsem já.
Takže já osobně si myslím, že nevidět a masírovat má určité své výhody a nevýhody (tak jak je to vlastně u všeho). Ale to je jenom můj osobní názor a jak už jsem napsala, já v masážích začínám...



machy - 6.2. 2011 19:37
Janko, co se týče ostychu si myslím že klient či klienka se bude stydět i před nevidomým masérem, takže je to čistě individuální záležitost. A různé neduhy na těle klienta zjistíš přejetím rukama po těle před masáží, ale i během masáže to v pohodě cítíš, prostě využij naše větší soustředění hmatové.



machy - 12.2. 2011 17:52
Janko, já s vlastní zkušenosti vím, že lidé mají různé pihy, lipomy atd docela málo, takže z toho nemusíš mít strach.



machy - 26.2. 2011 23:57
A co se týče těch mýtů, tak těch se nezbavíme, vidoucí lidé zkrátka nikdy nepochopí o čem se tady vlastně píše, protože jsou vidoucí a tak ani nejsou schopni toto chápat. Takže jsem možná zbytečně nadnesl toto téma. Já mám nějaké zbytky zraku, nicméně jsem asi před 2 roky zkusi masírovat poslepu tím způsobem, že jsem měl zavřené oči a klient vůbec nic nepoznal. Lze z toho usuzovat že, slepý masér je naprosto stejně schopný jako vidoucí v okamžiku procesu masáže, akorát může mít problém s přemísťováním k oleji, zpátky ke stolu, k umyvadlu atd, ale to jde natrénovat a pak se už pohybuje dobře. Jiná situace nastává, když masér je člověk, který nikdy v životě neviděl. Já když jsem si dělal masérský kurz, tak tam byl kolega, který je slepý od narození a učili jsme se třeba hmat sluníčko, který se provádí tak že z určitého bodu cca TH 7 se rozjíždí paprskovitě do stran jakoby když si malé dítě kreslí sluníčko. Tak ten člověk neměl představu jak se vlastně sluníčko kreslí a měl problém toto pochopit, ale člověk který někdy viděl tak to věděl. Takže pro člověka, který je slepý od narození může být problém s výukou, ale to se vystříbří. Já ne, ale hodně mých nevidomých kolegů má dost doškolovacích kurzů a vše zvládají v pohodě, ale musí si dát jako např. baňky na stejné místo, aby zkrátka věděli kde to mají, problém nastává když jim to třeba někdo přemístí i omalý kousek. Takže nevidomý člověk- masér musí mít všechno na stejném místě, pak je rovnocenným kolegou jako vidoucí.



Petruška - 12.12. 2012 13:54
Janko a Machi, naprosto souhlasím. Mezi nevidomými i vidícími jsou maséři dobří i špatní, bez ohledu na postižení. Slyšela jsem názory klientů, kteří byli spokojeni s mým manželem jako nevidomým masérem, ale naprosto nespokojeni s jiným nevidomým masérem, ke kterému by už nešli, protože jim připadaly jeho hmaty moc razantní. Je to spíše o přístupu k té práci a lásce k ní.



machy - 1.7. 2014 16:11
Chtěl bych se zeptat mých nevidomých kolegů jak řešíte délku masáže, Určitě používáte minutku, ale tato minutka neřeší kolik vám zbývá do konce masáže. řešíte to tak, že vám klient během masáže říká kolik zbývá do konce masáže. Musíte přece vědět kolik zbývá abyste nebyli zaskočeni náhlým signálem od minutky. říká vám to klient během masáže pohledem na hodiny, které musí být na takovém místě aby na ně klient pohodlně viděl z každé pozice.



Linda - 24.10. 2014 10:59
http://ilonaprotifka.blog.cz/1410/nevidomi-maseri

Moje zkušenost a zhodnocení.



Eva Teicherová - 3.12. 2014 13:34
Ahoj Machi,
Já nevím, jak bych to řeklak, ale mám dojem, že vidících masérů je hodně a neumí to. Myslím sim, že nezáleží jenom na hmatu, ale, že se víc vyznáme i v duševním stavu klientů. Mám takový pocit, že i po praktické stránce se snažíme víc, ale nevím, co si myslíš ty.
Nejde jenom o mě. Mám pocit, že, když chce nevidomý masér sehnat místnost na masáž, tak se vůbec neozvou a přitom muto slíbí, jako se to stalo mě, když jsem volala dvakrát do studia světélko a pořád nemůžu napsat životopis a mám dojem, že jsem to asi pokazila já.



Eva Teicherová - 11.12. 2014 20:41
Ahoj Machy,
Já vím, jak bych to řekla, mám dojem, že nevidících masérů je hodně a neumí to. Myslím si, že záleží jenom na hmatu, ale, že se nevyznáme v duševním stavu klientů. Mám takový pocit, že i po praktické stránce se nesnažíme , ale vím, co si myslíš ty.



DoeJohny - 22.12. 2014 14:27
Neberte to lidem, ať si to myslí. Jsou to plusové body pro nevidomé maséry v konkurenčním boji.



machy - 30.12. 2014 01:29
No plusové body nevidomých masérů jsou tak akorát ty, že se klienti či klientky tolik nestydí se svléknout. Protože nevidíme. Jinak není pravda, že máme daleko lepší hmat než vidoucí, takže by se mohlo zdát, že naše masáže jsou příjemnější. Není to pravda, jsou nevidomí maséři kteří by udělali lépe kdyby nemasírovali, i kteří jsou naprosto skvělí. Tak jaképak plusové body.



Ikaros - 30.12. 2014 19:17
Machy mas moje uznanie za objektivitu.



DoeJohny - 1.2. 2015 13:06
Tak ještě jednou... V přspěvku jsem netvrdil nic o lepším - horším... V příspěvku jsem psal: "Neberte to lidem, ať si to myslí." Prosím aby bylo chápáno jak je napsáno...



DoeJohny - 1.2. 2015 13:13
Plusové body vysvětlím: běžný občan se rozhlíží po masážích, najde ve městě vidícího a nevidomého masíra. O obou neví nic, nemá reference. Můžu ubezpečit, že nevidomost maséra bude rozhodně ležet na "jeho" misce vah při rozhodování. Pak už je jen na něm, aby po první návštěvě už klient ani "nemohl" chtít jinam.



machy - 20.5. 2015 16:12
No jási myslím, že ten či onen zájem o maséra je individuální záležitost. Já bych neupřednosťoval nevidomost maséra, podle mého názoru není důvod.



Nemcej - 31.8. 2016 10:51
Jelikož se pohybuji v oblasti masáží a wellness, tak jsem absolvoval spousty masáží od různých masérů. Je to hlavně o člověku a ne o tom, zda vidí. Dobrý masér má větší možnost se prosadit, ale musí mít pro to cit. Když už se nevidomý masér na trhu prosadí, tak věřte, že je to hlavně tím, že je skvělý masér a ne tím, že nevidí.



PP - 26.9. 2020 16:36
Dobrý den, v roce 2012 mi napsal pan Vladimír Patera, že z organizačních důvodů moji masáž zrušili.
Nevíte jestli zkrachovali?

Mám šanci ještě na nějaké vrácení peněz?



Eva teicherová - 17.11. 2020 12:59
To bohužel nevím.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj