Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Jaké masáže jsou vhodné pro tělesně postižené?



s - 19.2. 2011 14:05
Existují masáže pro tělesně postižené?



Laďka - 19.2. 2011 17:28
Určitě můžou tělesně postižení využívat masáž, ale obrátit se raději na zdravotního maséra a poradit se s lékařem :-)



s - 20.2. 2011 00:30
a jaké masáže jsou vhodné?



introvert4 - 20.2. 2011 09:42
záleží co od masáže klient očekává. Ale když vám už přede mnou doporučila zdravotního maséra budou nejvhodnější nejspíš klasické masáže.
Ale záleží jaký má klient problém nebo jestli chce klient jenom relaxovat.



Laďka - 20.2. 2011 19:36
Já myslím, že je to individuální podle stavu - zeptala bych se v první řadě lékaře, třeba doporučí kromě klasiky i jiné. Zdravotního maséra bych upřednostnila, protože má přeci jenom větší zdravotnické znalosti než masér spotovní a rekondiční, ale třeba to není nutnost, záleží na stavu..



machy - 5.3. 2011 15:10
Já si myslím, že skutečně záleží na druhu postižení. Nejlépe bude, když klient přinese dobrozdání na souhlas provádění určité masáže. A jste z obliga.



Božena Straková - 18.5. 2011 12:46
Souhlasím, že vždy záleží na druhu postižení a podle toho se k tomu může masér postavit. Myslím, ale že žádné dobrozdání klienta Vás neochrání před případným možným postižením za ublížení na zdraví. Je to o etice maséra do čeho se pustí vzhledem ke svým znalostem, buď sám nebo po poradě s ošetřujícím daného klienta, já to tak alespoň řeším. Nikdy bych se nepustila do nějaké aplikace s čistým svědomím ne proto, abych náhodou pak nebyla postrestána, ale proto, abych tomu klientovi neublížila jenom proto, že něco zkusím. U takových klientů je nutno znát jejich zdravotní stav a tím i možnosti aplikcí, i při dodržení lékařského tajemství. Mám takové klienty a nesetkala jsem se s tím, že by mě na případný dotaz jejich lékař odbyl.



machy - 18.6. 2011 14:11
Boženo, já jsem se špatně vyjádřil, myslel jsem dobrozdání lékaře. Hodně štěstí



machy - 10.7. 2011 17:18
Laďko, ono to není zas tak horký rozdíl mezi zdravotním masérem a sportovně rekondičním, já jsem osobně zdravotní, měli jsme akorát více učiva, když to nebude někomu něco jasné, tak si to může zjistit. A co se týče masáže, tak to je prostě klasika a ta je pořád se stejným účinkem jak od zdravotního maséra nebo od sportovního. Hodně zdaru rekondičníhpo.



machy - 4.5. 2014 22:01
Neohánějte se zdravotními maséry, já jsem zdravotní a neřekl bych, že toho vím o hodně víc než sportovně rekondiční. Spíše se ohánějte se zeptat lékaře, ten nejlépe ví co a jak.



machy - 14.8. 2014 22:27
Jaké masáže jsou vvhodné pro tělesně postižené? Všechny na které nemají postižení kontraindikaci.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj