Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Proč jsou antibiotika kontraindikací pro masáž?



Janka - 1.3. 2011 11:36
Dobrý den,
ráda bych se zeptala... Na kurzu nám říkali, že kontraindikací ke klasické masáži jsou antibiotika. Ale už nám nějak naše lektorka nebyla schopná vysvětlit, proč se nesmí masírovat, když někdo právě bere antibiotika. Mohl byste mi to někdo, prosím, objasnit?
Děkuji...



ATB - 3.3. 2011 08:05
ATB se berou při probíhajícím zánětlivém onemocnění, což je absolutní kontaindikace sama o sobě. Na masáž má chodit člověk zdravý.



Janka - 3.3. 2011 08:27
Známému byl před nějakým časem při návštěvě ORL zjištěn zlatý stafilokok (na ORL šel s úplně jiným problémem). Stafilokok mu nepůsobil žádné obtíže, ale dostal antibiotika na to, aby se stafilokoka zbavil a v budoucnu mu obtíže nezpůsobil a nebo nenakazil své okolí. Takže si myslím, že antibiotika za určitých okolností mohou být předepsána, i když právě neprobíhá akutní zánět... Takže ani v tomto případě by například tento můj známý nemohl jít na masáž? A pokud ne, tak proč?
Děkuji...



jana - 3.3. 2011 09:04
Zdravím všechny, nemám zdravotnické vzdělání, ale mám dojem, že zlatý stafylokok je dost vážný problém a po masáži by se mohl roznést do ostatních částí těla. Já bych ve vlastním zájmu s masáží vyčkala.



ATB - 3.3. 2011 09:10
To, že má stafylokoka, je dostatečný důvod. Masáží stimuluješ lymfatický systém a tím pádem by mohlo dojít k rozsevu infektu do celého organismu. Že nemá "akutní" projevy infekce nic neznamená.

Na masáž by měl přijít až po dobrání ATB a až bude mít negativní kultivační nález.



machy - 5.3. 2011 15:36
Když se berou antibiotika, je člověk nějakým způsobem nemocný, není in. Proč se zabývat zlatým stapgylokokem nebo něčím jiným. Nás zase učili, že na masáž se musí codit ve zdravém stavu co se týče imunity.



Jitka H. - 10.3. 2015 18:47
Dobry den,
Take mne byl v nose nalezen zl.stafylokok
Ale o vyter z nosu jsem di musela rici sama, tak mne pan doktor napsal atb,ktere jjsem si vyzvedla u sestry,ale na ko uz me, musi byt kontroni vyter? Dekuji



Madoka - 11.3. 2015 18:39
Zlatý stafylokok je docela potvora - maséři blázniví, pokud vám nejde o klienta (rozmasírováním můžete ty brebery ještě víc rozehnat po těle), tak myslete alespoň na sebe (klient na vás může svou nemoc přenést i ve chvíli, kdy zrovna nemá horečku a podobné)...





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj