Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Má smysl začínat podnikání v masážích, pokud zvednou daně?



Gábi - 12.4. 2011 17:45
měla jsem v plánu začít jako OSVČ dělat masáže. V Praze. Nemám nic moc našetřeno, bude to risk, má vůbec smysl začínat nejistě své první podnikání, kor, jestli ještě teď zvýší odvody pojistného atd. Jsem na rodičáku a tak si nemůžu moc vyskakovat. Jaký na to máte názor?



Marie - 13.4. 2011 17:21
No, já bych hlavně neriskovala, kdybych neměla dostatečnou finanční zásobu napřed. Začátky jsou velmi nejisté. Máte zajištěné prostory? Máte zajištěnou stálou (!) klientelu? Nebylo by zpočátku, než si zajistíte lidi,lepší hledat formou přivýdělku někde v blízkém okolí? Tím se člověk i hodně otrká a odkouká praktiky "konkurence".



Gábi - 14.4. 2011 12:53
Pravda,pravda,otrkaná nejsem :)a praxi potřebuju.Chci začít dělat masáže a zároveň za necelý 2 roky nastoupit na druhou mateřskou a tak nevim,jak to skloubit.Nechci pak zase přestávat a případnou klientelu někomu přenechat.Tak se v tom plácám...a nevim kdy a jak je nejlepší začít..



Tonik - 31.3. 2013 18:47
Dobrý den. v první řadě je nutné podnikatelský plán.Musite si uvědomit a spočítat kolik musíte mět klientů aby jste se touto prací uživila a kolik chcete vydělávat.Sice začít na mateřské nemusí být špatné ale je potřeba si uvědomit kdo vám bude hlídat děti a kolik budete mět na tuto činnost času. Vybudovat si klientelu není ze začátku tak snadné jak to vypadá.Zákazníky můžete získávat i několik měsíců ale ztratit je můžete během minuty. Třeba zákazníka 2x odmítnete kvůli nemocem dětí a příště už půjde jinam. Nejlepší by pro Vás bylo začít s masážema jako s koníčkem v nejbližším okolí a vyzkoušet si co to obnáší a až potom se rozhodnout jít do toho naplno.



Pavla - 1.4. 2013 17:52
Dobrý den,chtěla bych si pronajmout místnost a provozovat masáže.Mám stálé zaměstnání a masážím bych prozatím věnovala čas odpoledne dle domluvy.Klienty ,,do začátku" bych měla.Máte nějaké zkušenosti s tímto provozem?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj