Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Ceny masáží



Peter - 14.5. 2011 11:31
Zaujímavé by bolo určovať ceny masáží podľa nejakého grafu. Trebárs 1-3 roky praxe = 30min = 10eur

4-7rokov praxe 30min = 12 eur, atď. Čo myslíte, nebolo by to reálnejšie, ako takéto strielanie cien, keď niekto má 2 roky prax a 15eur a niekto má 10rokov prax a 14ur ?

ľudia by takto mali v podvedomí, že lacnejší = menej skúsený, takže ani by tam nemohli nadávať, pretože mohli ísť ku drahšiemu a skúsenejšiemú



Marie - 15.5. 2011 10:38
Myslím, že je to nesmysl. Roky praxe ještě neznamenají, že masér bude poskytovat kvalitní služby. I mnozí začátečníci dokáží velmi dobře masírovat a teoretické znalosti mají v paměti spíš než ti, co jsou absolventy již delší dobu. Málokterý masér klientům popisuje jednotlivé svalové úpony. Naopak se mi hodněkrát stalo, že "ostřílení" maséři se už zapomínají ptát i na kontraindikace. Navíc - kdo by ceny nařizoval? A bylo by fér, aby masér z velkého města, kterému odpovídá i výše nájmu, byl stejně ohodnocen jako masér, který má prostory v osobním vlastnictví?



Monika - 15.6. 2012 18:30
Souhlasím s Marií, nesmysl. Totální. :-)



Jan Samiec - 16.6. 2012 19:09
Vždycky platilo platí a bude platit, že každý člověk který chce chodit na masáže si svého maséra musí najít podle svého vlastního cítění.

Co tvrdí paní Marie je zavádějící. Zajímalo by mně co si představujete pod pojmem dobře masírovat. Nerozumím proč bych se měl jako zkušený masér ptát klienta na kontraindikace. Klient o kontraindikacích zpravidla vůbec nic neví. To musí znát masér. Samozřejmě pokud je tzv. zkušený masér masérem typu, že se klienta nezeptá na to co ho bloí a proč a nechá aby se mu klient hned plácnul na stuůl, to samozřejmě není kvalitní masér. Kvalitní masér si musí umět udělat tichou diagnostiku klientových potíží a pokud si není něčím jistý měl by klienta odeslat k lékaři aby s ním vhodnost masáže zkonzultoval.

Co se týče znalostí úponů svalů a kontraindikací u nováčku, je to pochopitelné, protože právě ukončili studium a mají tyhle imformace v živé paměti, ale už asi těžko nestačí vědět odkud kam ten či onen sval sahá teoreticy, ale to co je důležité mít vidět to rukama. Citlivost se do rukou dostává až v průběhu praxe. Rozhodně masér který měl pod rukama tisíce klientů je lepší než masér, který teprve začíná.

Mám velké zkušenosti se začínajícími maséry, kterým pomáhám s jejich prvními masérskými krůčky, protože jsem si sám kdysi dávno prošel cestou pokusů a omylů, a nyní se snažím předávat své zkušenosti a know how těm kteří dokáží překonat své falešné ego a ptát se na aspekty masérského života, protože se jim to či ono nedaří. Nejčastějším jejich problémem je, že se jim stává, že svou přespřílišnou snahou zamaskovat své nováčkovsvtí či horlivostí za každou cenu pomoci své klienty přemasírovávají, že se nemohou na druhý den hýbat.

Tvorbu cen by měla především určovat masérova soudnost. Nemůžu přece své služby předražovat nebo naopak je podceňovat. Podceňovaná služba dříve nebo později přinese pocit vyhoření z velkého množství klientů, které není schopen zvládat a práce ho přestane bavit, nebo naopak, když své ceny předražuje a cena neodpovídá kvalitě, může naopak trpět frustrací z nedostaku klientů. Nejlepší je zlatá stední cesta. Spočítat si veškeré náklady na živnost a své živobytí podle pravidelných měsíčních výdajů, stanovit si soudně kolik práce jsem schopen za měsíc zvládnout tak aby mě to nevyčerpávalo psychicky ani fyzicky, protože se musí počítat i stím, že masér na živnost není živ jen z oné čisté maséřiny, ale je tam spousta práce, kterou musí udělat a není o masírování a tu mu samozřejmě nikdo nezaplatí, protože nevidí pod pokličku co masérská práce kromě masírování obnáší navíc. S čím se samozřejmě při tvorbě ceny musí taktéž klakulovat. Vemte si že Zaměstnanci mají pracovní fond 160-180 hodin měsíčně. Není to jen tak něčí výmysl. Takže když si stanovíme 100 hodin masírování plus 60-80 té zbylé práce, jako jsou úklidy, praní, žehlení, administrativa, čas na cestě u mobilních masérů, reklama, doplňování vzdělání, nákup naučné literatury a spousty dalších věcí, tak to není vůbec přemrštěné. No a když vím že za měsíc musím vydělat určitý balík při 100 pracovních hodinách, jednoduchým výpočtem požadovaná částka děleno počet hodin si zjistím průměrnou hodinovou sazbu svých masáží.,

Takto logicky si každý může stát na svém, protože to je to minimum co potřebuje k přežití, bude si vědom hodnoty své práce, nebude podlézat klientům cenově aby přečůral konkurenci a podporoval hyeny a příživníky na naší práci které vytvářejí prostor na slevových portálech k podhodnocování naší práce. Pokud je masér od přírody nadán tím, že mu byl dán dar pomáhat bližnímu potom mu oni bližní budou sesláni do cesty. Konkurence v tom směru neexistuje. Jediné co vytváří konkurenci je slevový turismus a potřeba motivovat klienty cenami. Masáže se takto stávají spotřebním zbožím, u ktrého vůbec nejde o masáže samotné ale o ceny a to všechno kolem. Zkušený masér který který pak nepůjde dolů s cenou nakonec krachuje protože ho přetrumfnou vychytrale rychlokvašky a manipulátoři. Poctivou maséřinu aby už dnes jeden pohledal.



Alena - 18.6. 2012 06:46
Souhlasím s tím, že každý kdo chodí na masáže si musí najít svého maséra, který mu bude vyhovovat. Nicméně musím oponovat názoru, že pokud jsem od přírody dobrá masérka, tak mi budou ti jež potřebují masáž poslány do cesty. Promiňte, ale to je trošku nadnesený argument. I maséři se musí přizpůsobit dnešnímu trhu, kdy na nás stále útočí slevové portály, to je problém. Jestliže lidé uvidí masáž za cenu 400 Kč a na slevovém portálu za 250 Kč, tak ať jste kvalitní nebo nekvalitní, lidé jdoucí poprvé na masáž to neví a raději využijí nabíku se slevou, pak se buď vrátí nebo jdou zase dál. Bohužel lidé na slevy slyší a chtějí je. A pokud chce masér masírvat, nějakou slevu nabídnout musí. Nesouhlasím se slevovými portály, nicméně slevy také mám, nemyslím si, že jsem rychlokvaška a manipulátorka, jsem dobrá masérka, ale pokud chci masírovat ,tak i ty klienty na něco musím nalákat, většina zůstává, ale část z nich jde dál, chtějí další slevy.Myslím, že dobří maséři jsou, ale pokud se k němu lidé nedostanou, protože budou ít pocit, že je drahý a nevědí, zda je jim skutečně schopný pooci, tak ty peníze prostě nevytáhnou. A s bolavými zády chodí dál. Když objeví zajímavou nabídku ve chvíli kdy je záda bolí, tak to vyzkouší a vrátí se. Nehledě na to, že myslím, že klient chodící poctivě každý týden na masáž má mít jinou cenu, než klient, který přijde 1xměsíčně a déle.



Petr Němec - 18.6. 2012 09:43
Hezký den, nechci tady nikomu nic vnucovat, pouze píši svůj postřeh ze své praxe. Slevy neposkytuji a nikdy jsem neposkytoval. Možná mi trvalo delší dobu vybudovat si klientelu, ale za cenou své práce si pevně stojím. Za hodně dlouhou dobu jsem se setkal pouze 2x, že se klient dožadoval slevy. Vysvětlil jsem jim, jak to u nás chodí a naštěstí to pochopili. Máme praxi v obci s cca. 2.000 obyvateli a masérnu si tu otevřela i konkurence. Klasicky chtěli nalákat klienty na "zajímavé" ceny. Měli akci hodina zdarma + 150,- Kč za každých dalších 30 minut. Z našich klientů mi neodešel ani jeden a to máme základní sazbu 350,- Kč za 30 min. terapie. Klientů, kteří k nám chodí si vážíme a proto pro ně máme vždy malý dárek k jejich narozeninám a k Vánocům. Myslím že je to potěší více, než kdejaká sleva. Jsou prostě součástí naší "rodiny" a cítí se příjemně. Přeji všem mnoho úspěchů a řiďte se jen svými pocity a přesvědčením. nenechte si nic vnucovat :-) Petr



Alena - 10.8. 2012 11:08
Já zrovna začínám a musím říct, že se "slevomatům" chci zuby nehty vyhnout. Když jsem hledala prostory a obcházela salony, prakticky všude mi tvrdili, že bez slevových poukazů si neškrtnu. Já ale radši budu delší dobu čekat na vybudování klienteli, než abych se zapojila do těhle sleváren. Pro mě jsou symbolem nekvalitních služeb. Svojí práce si vážím a chci klienty zaujmout kvalitní prací, pozitivním přístupem a při různých příležitostech nějakou výjimečnou pozorností, která je potěší. Bohužel slevové portály takovýmto podnikatelům hází klacky pod nohy :-( Mám pocit, že dnes si kdejaký floutek založí firmu, automaticky naháže všechny své služby na slevové portály a dál se nezajímá. Kde je poctivá snaha? Poctivá práce? Dřina, která se nakonec vyplatí a přinese super pocit?? Fakt divná doba. DOufám, že co nejdřív bude po všech těch slevových portálech...



Romana - 14.5. 2014 08:04
Já bych se slevomatům tak nebránila-pokud bych tedy měla svoji provozovnu.
Zrovna zítra jdu k mladé kadeřnici, je moc šikovná, ale dokud se nezačala prezentovat na slevomatu, moc lidí k ní nechodilo....
Nyní je velice žádaná a oblíbená i za "plnou cenu".



Otelo - 15.5. 2014 11:34
Zlavomaty su smrt. Zlavomat ta donuti ist pod 50% ceny. Oni si vezmu proviziu z kazdej predanej masaze. V konecnom dosledku oni maju zisk pri ziadnom naklade a ty to odrobis a mas naklady. Trebars hodinova 200 predanych masazi. 25 dni po 8 hodin prace. Budes rad ako zarobis na najom a odvody. Pozri sa na predaj aut. Bola kriza a isli dole s cenami. Ludia si povedali, ej ta oni ake marze mali ked tak isli dole s cenou. Ale nikto nevidi naklady na ludi, budovu, servis, reklamu atd. Zaradis sa k dalsim co po case skrachuju a nicia trh. Po tebe pride dalsi co chce len na zaciatok zacat s nizsimi cenami a dokola :)



Otelo - 15.5. 2014 12:45
Pocul som, ze vo Finsku maser robi iba 4 hodiny denne. Je to narocna praca. Ak sa nechas hnat, tak po roku, dvoch budes mat vecsie problemi ako ty co k teb chodia na masaze.



Otelo - 23.5. 2014 09:39
Cenova pasca. Vela zacinajucich maserov uvazuje o nizkych cenach, ktore nepokryju naklady alebo ledva stacia na prevadzku a odvody. Idem cez zlavomat len prve tri mesiace. Problem je v tom, ze ked ty skoncis po troch so zlavomatom tak pride dalsia skupina maserov co si daju zlavu na tri mesiace tak tu mame kolotoc. Potiahnes to urcity cas az sa polozis. Medzitym sa vyprodukovalo dalsich milion maserov z miliona skol. Kde Vas presviedcaju aky je to super biznis a kupte si od nas hento a tamto :)



Otelo - 25.5. 2014 12:07
Ak si stanovite ceny , z ktorych ledva vyzijte!! Nepocitajte s dochodkom!! Nizke odvody Vas mozu prekvapit a to aj v tedy ak si neplatite poistnie v nezamestnanostia alebo nemocenske.



Otelo - 9.6. 2014 09:35
Dnes som si pozrel jenu pani co pouka cez zlavovy portal. Najlpsie na tom je, ze je evidovana ako dlznicka na zdrvotnom poisteni. Tak treba ist este nizsie s cenami.



Otelo - 10.6. 2014 13:17
Pekna finta na portaly :) Hodnota voucherov ktoré si zákazník zakúpil, ale nevyužil, prepadá v prospech zlavoveho portalu :)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj