Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Pomoc začínajícím masérům



HankaP - 9.6. 2011 20:53
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, možná trochu směšnou, trochu troufalou otázku: mohlo by existovat něco jako nabídnutí praxe pod dohledem či prostě pomoc pro začínající maséry? Jde mi o to, že mám již hotový rekvalifikační kurz, chystám se na další kurzíky, práce mne velmi baví, ale necítím se být po absolvování kurzu dostatečně "jistá". Navíc bez dostatečné praxe se těžko hledá uplatnění. Na soukromo hned jít nechci. Ráda bych, kdyby mne mohl někdo ze začátku vést, radit, opravovat, protože mi skutečně záleží na dobře odvedené práci. Myslíte, že by nějaké studio, či soukromý masér mohl mít zájem o pomoc v podobě mé praxe zadarmo pod jeho dohledem? Nebo existují nějaké workshopy v okolí Brna?? Jak jste začínali vy? (vím, je dobré využívat okruch rodiny a přátel, ale ti moji mají v převážné většině samé kontraindikace a při mé neskušennosti u nich raději neriskuji..) Děkuji moc za názory.



Helena - 25.2. 2012 06:10
Hanko, obraťte se na větší studia, u nichž je odobná možnost běžnou praxí - aniž byste musela pracovat zdarma. V Brně je to např. Studio Wellness 2000 v Masérském domě "Skácelova" (v Kr. Poli) - studenti nestátních zdravotních škol - obor masér zde mívají 3-týdenní praxi. :-)



machy - 17.1. 2014 19:25
Hanko, no nebylo by to na škodu, kdyby jste získala praxi u nějakého maséra či masérky, ale po pravdě řečeno se musíte naučit masírovat úplně sama. Pokud ve vás něco je, tak se naučíte masírovat v brzké době.



machy - 17.1. 2014 19:35
Ještě doplním- masérský kurz je pouze teorie, vlastní masáže se musí masér naučit sám.



machy - 11.8. 2014 19:43
Hanko ptala jste se jak ten či onenmasér začínal. Já jsem po absolvování masérskýho kurzu půl roku vůbec nemasíroval a pak jsem nastoupil masírovat vozíčkáře. Nasttoupil jsem a zkrátka masíroval. Bez jakékoliv zkoušky na známých či rodinných příslušnících. prostě mě nenapadlo jít k nějakému masérovi na zkušenou. .





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj