Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Vystavování příjmových dokladů



Andy - 3.7. 2011 13:58
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je povinností maséra vydávat klientům paragony. Jinými slovy, lze uvádět do příjmů i to, co nemám podloženo paragony? Každý má na věc jiný názor, přičemž já paragony prakticky nevystavuji, ale všechny příjmy přiznávám.

Děkuji za názor.



D. - 3.7. 2011 22:48
Všechny příjmy z podnikání se musí přiznat, i ty, ke kterým jste příjmový doklad nevydal.



petra - 4.7. 2011 17:47
Andy, příjmový doklad dáváte jen když ho klient chce. Měla jsem kontrolu z živnostenského, zkontrolovali zda je mám k dispozici a prohlédli kopie těch vydaných ( jsou samopropisovací a zůstávají mi v bločku) aby mi řekli zda jsou správně vypsané. K tomu ale také chtěli vidět kam si zapisuji příjmy jednotlivě za každou masáž - mám tabulku vytvořenou v excelu a vytisknutou, každý měsíc sečtu celkový příjem, dám razítko a jako doklad k daním je to dostačující. Kopie příjmových dokladů(paragonů) nikam nedávám. Chce to minimum lidí, mám jeden bloček už asi 3 roky..



Antonín Halata - 24.11. 2011 22:59
Živnosťák není finančák! A ten je na příjmy a doložení přijmů vysazený. Poku si to píšete někde v excelu a nemáte to potvrzeno od zákazníka, může se stát, že narazíte na takového úředníka FU, který může označit evidenci jako neprůkaznou a problém může být na světě. Poplatník má povinnost prokázat správci daně, že ať příjmy nebo výdaje jsou opodstatněné, jinak si správce daně stav zjistí sám pomocí vlastních prostředků a použitím svých metod. Jak by jste například odpověděla kontrole z FU, když by se vás zeptala, jak mu prokážete že jste si do základu daně zahrnula všechny příjmy a některé jste například nezatajila?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj