Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Vliv délky praxe na kvalitu maséra



machy - 25.11. 2013 16:48
Zakládám toto důležité téma. Kolgové maséři jaký máte názor na otázku délka praxe na kvalitu maséra? Zkrátka je důležitá delka praxe? Já si myslím, že masér se postupně vyvíjí, ale někdy dosáhne na vrchol a to je ta chvíle, kdy už lépe masírovat nemůže.



machy - 25.11. 2013 17:06
Ještě doplním- já jsem přesvědčený o tom, že délka praxe není podmínkou kvalitě masáže.



Milena - 26.11. 2013 15:20
Délka praxe možná ne, ale praxe je podmínkou kvality masáží určitě. Nikdo se nerodí s masážním olejem v ruce. Jak jinak chcete získat zručnost hmatů a jistotu v provedení masáže, když ne praxí? Samozřejmě to není jediná podmínka kvality.Kdy masér lépe už masírovat nemůže - to je otázka.



machy - 2.12. 2013 22:35
Masér se může také vyvíjet tím způsobem, že absolvuje další různé kurzy jiných masáží, ale mě jde hlavně oto jak to je u jedné metody např. klasické masáže. Kdy se provádí hmaty klasické masáže dokonaleji a dokonaleji až do maxima. Pak ty hmaty už asi nejde provádět lépe. A masér v tomto stadiu setrvá pořád. Mileno máš pravdu, že je důležitá praxe, ale délka praxe není podmínkou kvality masáže.



Milena - 6.12. 2013 15:07
Jasně, nechci tady slovíčkařit. Ale s každou další masáží a novým klientem získávám další zkušenost s jiným tělem a jinými reakcemi na masáž. Je jen na mně, jak s tím naložím a jak rychle se z toho poučím a dokážu tu zkušenost vložit do dalších masáží. A to je nepřetržitý, a hlavně nenahraditelný proces.Tyto nepřenossné zkušenosti jsou základem vnímavosti maséra.



machy - 16.1. 2014 22:05
Ano , to je zajímavý poznatek. Já jsem masíroval u vozíčkářů a tam tolik masáží nebylo. Pak jsem nastoupil do lázní, kde jsem měl denně asi 23 masáží, každá masáž jiná figura. A to mě moc pomohlo k mému vymasírování. Máš pravdu,Mileno, že je taky potřeba praxe, ale já znovu opakuju, že délka není směrodatná. Já napíšu ještě jeden příběh- když jsem masíroval v lázních tak tam chodili praktikanti od pana Flandery na praxi a byla u mě na 1 den jako praktikantka hubená, mladá 20 letá dívenka a při volném čase jsem se nechal namasírovat. Měla za sebou asi 3 měsíce kurzu, ale já jsem měl pocit, že mě masíruje prvotřídní masérka s dlouhodobou praxí. Zkrátka a dobře jsem čuměl jako blázen jak masíruje. Nebylo to žádné hlazení jak by se asi očekávalo od té hubené dívky, ale pořádná masáž . Tím chci říci, že ona má talent a ten plně využila. Takže někdy platí, že stačí minimální praxe a masér či masérka je v obraze.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj