Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Vdovský hrb - pomůžou masáže?



Radka - 6.5. 2014 12:17
Máte někdo zkušenosti s odstraňováním "vdovského hrbu"? Dá se úplně odstranit a jakou technikou? Nebo ho lze masáží pouze "udržovat", aby se nezvětšoval? Budu ráda za každý váš postřeh. Děkuji



Petruche - 6.5. 2014 13:45
Radko pokud vím tak by měla zabrat breussova masáž nebo baňkování. Ale ono dost zaléží na tom proč ten hrb vzniknul. Pokud vím příčin může být mnoho. Nejčastější příčinou je špatné držení těla a to vyžaduje výraznou spolupráci s postiženým, aby se to dalo napravit (cvičení, masáže, postižený se musí snažit chodit rovně...). Pak může být také hrb způsoben metabolickými změnami. Může to být cushingův syndrom, nebo při nadměrném užívání léků s kortikoidy. Určitě se dá masážemi odstranit, ale první je potřeba zjistit a vyřešit příčinu.



Šimonka - 9.5. 2014 15:56
s "vdovským hrbem" mám dobré zkušenosti pomocí baněk a masáží. dále psychická pomoc - říká se, že jsou tam uloženy "nevyplakané slzy" . a když se klientů zeptám, je to tak. dá se s odstraněním a udržením pracovat dobře, za spolupráce klienta.



Radka - 13.5. 2014 11:14
Děkuji moc za rady :)



Romana - 29.11. 2014 11:44
Jakým směrem prosím rozmasírovávat hrb? Má ho skoro každa klientka



Šimonka - 3.1. 2015 23:10
Romaně - uvolnit hlavně tu psychiku , věřte :-)



Radka - 21.5. 2015 14:53
Ahoj Radko.Vdovu řeší komplexně dornova metoda a následné cvičení na vdovu. Jinak obecně lidé s tímto vd.hrbem si toho moc nakládají na svá ramena.



Eva - 5.9. 2015 14:33
Zdravím Radko.Já mám dobré zkušenosti s lymfodrenáží horní poloviny těla klientky,tejpování.Jsem zdravotník a proto se pokouším tyto problémy řešit právě aktivováním lymfatick.systému.Terapie trvá sice pár týdnů ale klientky jsou zcela bez otoku v oblasti C7...



Sarka - 9.10. 2016 21:02
Dobry den ja nevim kam mam zajit ,abych si tento hrb odstranila.Vadi me to nechci ho tam mit jsem dost hubena ta bouleza krkem je desna!je mozne ,ze je to hormonallni?dekujia opravdu se toho da uplne zbavit?



Radka - 12.10. 2016 14:01
Šárko ahoj. Vdovu opravdu řeší DM.Už jsem to zde psala ale: tedy vezmi si osušku sroluj s ní váleček,dej si ho zatím vsedě od zhruba C7 dolů k páteři a lehni si na něj na rovnou zem (koberec). Hlava by měla padnout dolů za ručník. A teď ruce si dáš na zem do poloměru dlaněmi ven a táhneš je v leže na zemi po zemi velmi pomalu nad hlavu a zase zpět po zemi táhneš zpět do poloměru.Je to velmi účinné cvičení .Hrb se začne pomalu vstřebávat. Je to ale o tvojí vytrvalosti . Stejně jako třeba haluxy chce to čas . K tomu bych ti určitě doporučila i kraniosakrální osteopatii ,kde ti srovnají psychiku a pojmenují (respektive ty si tam sama)pojmenuješ a uvědomíš svůj důvod tvého hrbu.Přeji ti hodně štěstí a pochopení.



Marti - 10.6. 2018 07:51
Ahoj, díky i já za návod. Taky to tam mám oteklé, a hrb, přestože jsem štíhlá a rozhodně ne stará!Tak zkusím, co se dá. I mně to vadí!



MICHAL - 14.8. 2019 17:48
aja mam co ma, robit





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj