Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Jak poprvé masírovat klienta, aby nebyl ''rozlámaný''?



Romana - 3.7. 2014 21:06
Začínám a proto se ptám a věřím, že mi poradíte.
Začnu od sebe - do nedávna jsem chodila na masáže jen jednou do roka na nějakém wellnes víkendu a většinou to skončilo tak, že jsem byla celá rozlámaná a místo úlevy mě všechno bolelo.

Co udělat pro to, aby moji zákazníci, kteří třeba také nejsou zvyklí na masáže, neměli podobné problémy?
Masírovat poprvé spíš mírněji?



machy - 3.7. 2014 22:08
Romano, každý člověk snáší masáž různě, podle mého názoru by měl masírovat s ohledem na figuru klienta, to znamená, že osoby katechické spíše mírněji, ale ne zas hladit, to opravdu nemá cenu. No a osoby více při těle zas přitlačit. To si musíte sama odzkoušet vyptáváním jak to na klienta působí. Alespoň jsem to takhle dělal já. Nějakou dobu to bude asi trvat než dostanete do ruky ten správný tlak podle figury klienta. Ale rozhodně se toho nebojte, musíte si být jista tím co děláte. Problémy co jste vy měla po masáži nemůžete brát v potaz, mohly mít příčiny co nesouvisejí s masáží. A určitě nemasírujete poprvé, vždyť máte za sebou masérský kurz. Nebojte se toho, jenom vyptávání se klienta získáte potřebné informace.



machy - 3.7. 2014 22:36
A Romano, povím vám něco co se mě osvědčilo. Začal jsem masírovat podle muziky, Protože klient vnímá muziku, i když si s vámi povídá tak ji intenzívně vnímá. Když hraje pomalá hudba, snažím se masírovat pomaleji, když je muzika zase rychlejší, provádím masérské hmaty rychleji.I když během masáže se změní rychlos té muziky tak i já okamžitě změním rychlost provádění hmatů. Já osobně kroužkuju a toto kroužkování taky přizpůsobím taktu muziky. I ukončování masérského hmatu se snažím sladit podle konce taktu. Na klienta toto působí výborně, takto jsem nemasíroval od začátku, čase mě to napadlo. Zkuste to dělat hned od začátku a uvidíte, že to sklidí úspěch. Ale berte to jako jen moje doporučení, je to jen na vás. A další rada- klient musí nabýt dojem, že jste si jistá.



Romana - 4.7. 2014 06:29
machy, děkuji moc za cenné rady.



Roman - 12.7. 2014 19:55
Ako píše machy, je to o rozvoji za jazdy a z praxe, neustáleho štúdia. Prvá otázka pre klienta je kedy bol naposledy na masáži. Potom kontraindikácie a podľa jeho stavu i možné reakcie jeho organizmu. Obe strany musia byť informované a buduje sa dôvera.



machy - 14.7. 2014 11:11
Ano Romane, máte pravdu. Já to píšu i v jiných tématech že masér by se měl zdokonalovat za pochodu, získávat jistotu za pochodu, snažit se zdokonalovat svoji sestavu za pochodu. Jsou masérky na tomto fóru které mají tendenci než začnou masírovat zkoušet si masáž na známých, rodinných příslušnících. Já nejsem tohoto fanoušek, vkročit přímo do jámy lvové, to má smysl. A jedině takto má masér šanci se zdokonalovat.



Roman - 16.7. 2014 21:14
No, asi bych i já začínal opatrně. Ale já začínal v cizím prostředí, kde jsem neměl známé. Ale rozumím, že to sebevědomí nemáme stejné, je to normální jev a Romča, pokud budete dělat srdcem a nejen pro peníze, k Vám si cestu najdou. Protože mnoho klientů ocení a cítí, kdo to proč dělá. A asi bychom se někdy divili, už po pár hmatech vám řeknou, že cítí zájem a péči, že je "to" jiné. A to se pak pracuje :)



machy - 16.7. 2014 23:13
Ano romane, každý má sebevědomí jiné, ale co tím masér vyřeší, že si udělá pár masáží mimo soutěž na rodinných příslušnících. Stejně do toho musí prostě vletět přímo. A postupně se zdokonalovat jak se říká za pochodu. Romana ze začátku této diskuse psala jestli má zkraje masírovat mírněji, není důvod. Hned masírovat jak se říká naostro.



Roman - 17.7. 2014 10:36
Přesně tak machy, není důvod. Pokud má klient informace o možné reakci, tak ani on nevidí pak problém nechat své tělo adekvátně reagovat bez strachu:"co jen to se mnou udělala". Jasně že tam ten individuální přístup musí být, ale nebát se, já to má vše vyřešeno komunikací.



machy - 17.7. 2014 23:18
romano, když se zamyslíte nad příspěvkem pana Samiece tak zjistíte, že to není zas až tak jak říká. Když půjde nějaký masér k panu Samijcovi aby ho namasíroval akvůli zjištění kvality masáže může nastat ta situace, že panu Samiecovi se ona masáž bude třeba líbit. Když ten masér půjde k jinému masérovi který má také dlouhou praxi nemusí se tomu masérovi masáž líbit. Chci tím říci, že každý masér má jiné nároky na masáž. Když se masáž může někomu líbit druhému nikoliv. To se nedá takhle dělat, vlastně nezjistíte nic. Nejlepší je zjistit u klientů nějaký kompromis a podle toho si vytvořit neutrální tlak a buď v některým případě přitlačit či zase ubrat. Nemůžete se řídit podle jednoho maséra, ale podle více kritik.Ale většinou vám masírovaný masér s dlouholetou praxí stejně neřekne pravdu, nikdo vám neřekne, že vaše masáž stála za starou belu, já si prostě myslím, že je to jenom na vás.



machy - 30.7. 2014 14:10
romane, Romana to myslela trochu jinak než jste to pochopil. Ona se ptala jestli má zkraje masírovat mírněji proto že má strach, že by klientovi nějak ublížila. Takhle to myslela. Že ještě nemá v ruce ten správný tlak. Ne romano, běžte do toho hned od začátku plnou párou.



tonda - 15.8. 2014 17:38
Ahoj jestli můžu vstoupit do diskuze. Je opravdu lepší začít masírovat ve svém okolí a vyzkoušet si masáž třeba na známích. Není na škodu si zákazníka který k vám jde poprvé nenápadně oťuknout, třeba se zeptat jestli je na masáži poprvé, jestli si chce odpočinout a nebo jestli má nějaký problém,jestli sportuje atd. Většinou zákazníci kteří si chtějí odpočinout zrelaxovat požadují spíše lehčí masáže sportovci a s nějakým problémem chtějí spíš tvrdší masáže. Není taky problém říct zákazníkovi kdyby se mu něco nelíbilo,nebo chtěl někde přitlačit aby vám to řekl. Zkrátka je potřeba navodit atmosféru důvěry. Já jsem to tak dělal hned od začátku a dělám to dodnes a zatím se to vyplácí a taky jsem začínal hned na cizích zákaznících.A taky se hlavně nesmíš bát.



machy - 17.8. 2014 13:50
to co píše tonda je dá se říci pravda. Masér si může vyzkoušet první masáže na rodinných příslušnících, to není na škodu, ale víceméně s tím nic nevyřeší. Stejně do toho musí spadnout jaksi hlavou do jámy lvové. tonda přesně říká i můj názor, kdy masér zpovídá klienta - jestli má přitlačit, nebo zase ubrat atd. jenom od klienta masér získá potřebné informace. Ale to už se opakuju, toto jsem už jednou psal. Ale snad to nevadí.



Ikaros - 25.8. 2014 08:13
Ja mam opacny problem. Ludia chodia a pytaju masaze, kde doslova chu aby som ich masirov tak, aby to bolo na prahu znesitelnosti bolesti. Mate podobnu skusenost a ako to riesite?



machy - 25.8. 2014 21:16
Tak jim Ikaros prostě vyhovte, když žádají takovou masáž.



machy - 29.12. 2014 18:34
Já už jsem to psal někde v jiných tématech, ale i v tomto se to hodí. Romano, já jsem po masérským kurzu půl roku nemasíroval, pak jsem začal masírovat v Pardubicích vozíčkáře. A nezkoušel jsem si to na známých nebo na rodinných příslušnících. Musel jsem se zařídit podle mého masérskýho osvědčení, na základě tohoto osvědčení jsem musel být schopen provádět masáže. Vůbec jsem si nepřipouštěl tu možnost, že to třeba nezvládnu, musel jsem to zvládnout. A ono se to vyplatilo, tento můj přístup k masážím. A vůbec jsem nepřemýšlel zda klientovi ublížím či ne, určitě zkraje nebyla moje masáž jistá jako u každého druhého, ale postupně jsem nabýval jistotu. Takže k tématu- nebát se, že klientovi ublížím, klient si musí myslet, že to co dělám je každopádně v jeho prospěch. už od začátku vypadat a chovat se jako profík. toť můj návod. Ale dělejte si to jak myslíte sami.



machy - 23.1. 2015 18:48
.....je to jako ve víceméně všech oborech, když člověk získá na něco papír že tu činnost může vykonávat jako např. různé řemesla, elektrikář, frézař, doktor, masér.... tak by měl teoreticky být schopen tu činnost vykonávat. Samozřejmě mě je jasné, že nastálou praxí člověk získává větší jistotu, ale musí se zapřít a nevzdávat to. Tak například začínající doktor se musí neustále snažit aby byl co nejdříve schopen samostatně operovat, to samé i masér v našem případě. já to prostě neustále píšu, po získání masérského osvědčení by měl být masér schopen masírovat, že ještě není tak v tom zběhlý to nesmí klient poznat. Doktor taky si nemůže si nanečisto zkoušet operační výkony na rodinných příslušnících, ale musí tomu člověku pomoci. Proto já nejsem zastáncem toho chodit po masérském kurzu k někomu k zkušenýmu mawsérovi na zkušenou, mě nenapadá jediný důvod. Jenom zdokonalováním toho co se čerstvý absolvent m. kurzu naučil jedině tak může vyniknout.



Berta - 3.3. 2015 18:32
... pokud přijde nový klient,tak se ho zeptám na zdravotní stav a hlavně na to, jestli chodí na masáže, kdy byl naposledy, jak masáž snáší, jestli byl na silnější nebo slabší- prostě z něj dostanu co nejvíc informací. Dále ho na začátku upozorním, že se budu ptát v průběhu masáže- jak vnímá tlaky a tahy. A nakonec mu řeknu, že je možné, že bude tělo na masáž jeden dva dny reagovat - v případě , že dělám silnější na uvolnění bloků apod. Většina lidí je připraveno na nějakou bolestivou následnou reakci a někdo jí má , někdo ne, někdo více a někdo méně.. ale všem se po té uleví...nebála bych se toho- pokud udělám všechno pro to ,abych klientovi pomohla a zjistila a upozornila na to, co je potřeba... ale je to o praxi.. to je jasné...



machy - 7.3. 2015 23:03
ano berto, když přijde klient poprvé tak je nutná anamnéza. Přesně jste vystihla i můj názor na zhískávání jistoty vyptáváním jak masáž na klienta působí atd. a hlavně se nebát když masér začíná, každý nějak začíná, snažit se být profík.....



machy - 14.4. 2015 18:23
Berta psala, že klienti očekávají silnou masáž, já říkám ano když je to nutné. Ale zastávám názor, že i silná masáž se může provádět tak že je příjemná. Pokud masér takto masíruje tak má vlastně vyhráno. a vo vo vo tomto je.



Tony - 8.4. 2018 03:48
Jak bylo řečeno. Když si jde na masáž odpočinout, tomu stačí jen hlazení. Sportovec má většinou nějaký problém a očekává pomoc. Tedy je třeba přitlačit. Já říkám, že masáž musí příjemně bolet. Pokud je příliž silná, tak masírovaný cukne(uhne) či jinak dá najevo bolestivost. Pak je třeba ihned ubrat na síle. No a ženy většinou snesou a chtějí pořádnou chlapskou masáž. Někdy do toho musím položit celých svých 115 kg. A taky zákazníkovi často vysvětluji co a proč dělám.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj