Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Jaké vzdělání je třeba pro používání názvu fyzioterapeut, lymfoterapeut?



Mirek - 29.8. 2014 12:53
Pracuji jako masér už 13 let. Dělám klasické masáže, lymfatické masáže, reflex. terapii chodidel, Indickou masáž hlavy a mnoho dalšího. V salonu kde pracuji se minulý rok "uhnízdil" člověk, který se chová velice drze a arogantně. Začal mě zde konkurovat. V jedné diskuzi jsem o tom tady už psal. V současné době o sobě tvrdí, že je fyzioterapeut a lymfoterapeut. Tuto práci dělá zhruba rok a stejně dlouho má i živnostenský list jako masér-rekondiční a sportovní masáže. Podle mých informací je vyučen v nějakém strojírenském oboru. Nemá ani maturitu. Může takovýto člověk toto o sobě tvrdit? Není to klamání zákazníků a zneužívání titulu? Jak se proto tomuto bránit? Přečetl jsem si, že fyzioterapeut musí mít minimálně 3 roky bakalářského studia na vysoké škole. Stejně tak lymfoterapeut. Masér muže dělat jen lymfatické masáže, ne manuelní lymfodrenáž jak tento člověk o sobě uvádí na svých webových stránkách.



machy - 29.8. 2014 19:38
Mirku, já bych to neřešil, stejně si nepomůžete. Když budete proti němu brojit, tak vám bude dělat schválnosti, bude vás pomlouvat a to přece nemůžete potřebovat. Dělejte si svoje masáže, pokud možno dále, odrovnáte ho jenom skvělými masážemi. Samozřejmě ten pán nemá právo na titul fyzioterapeut, protože na to nemá vzdělání. Ale s tím nic nenaděláte, on se bude asi snažit vás nějakým způsobem oddělat, ale jenom masážemi ho usměrníte. když budete dělat skvělé masáže tak budou klienti chodit k vám a on s tímhle nic nenadělá.



Kato - 29.8. 2014 20:52
Masér muže dělat jen lymfatické masáže, ne manuelní lymfodrenáž. Nerozumiem. Aky je rozdiel v lymfatické masáže a manuelní lymfodrenáž?



Mirek - 29.8. 2014 21:53
Mezi lymfatickými masážemi a manuelní lymfodrenáží prakticky rozdíl není, ale p. Mgr. Beneš v Brně na kurzech nás vždy upozorňoval, že pokud nám přijde kontrola z živ. úřadu, musíme říct, že děláme lymfatické masáže a ne manuelní lymfodrenáž, protože manuelní lymfodrenáž muže dělat jen pracovník s oficiálním zdravotnickým vzděláním a že bychom mohli dostat pokutu. Tento pán takové vzdělání nemá, ale klienti to nevědí a nikdo po něm nebude chtít vysokoškolský diplom. Pokud na něj nepřijde kontrola z živ. úřadu. Mé stávající klienty mě nepřebírá, ale pokud do salonu přijde nový klient a zajímá se o masáže, tak je riziko, že půjde k němu, protože tam všade vyvěšuje že je fyzioterapeut a lymfoterapeut. Dnes se noví klienti získávají hůře, protože je vše drahé a lidé mají méně peněz. Takže mě tímto poškozuje a lidem lže. Navíc mě uráží a napadá, nedávno na mě křičel na chodbě, že jsem hnusný ... a tykal mě. Mě je 57 let a jemu 41! Je to pro mne ponižující a stresuje mne to.



Lucie - 20.1. 2015 18:34
Něco Vám jen zrcadlí. Zkuste se nad to povznest..
V obchodních domech taky nezuří, že je 20-30- obchodů zaměřené třeba na oblečení. Každému vždy vyhovuje něco jiného a každý obchůdek nabízí něco jiného. To taky platí i u služeb. Tak se nadechněte usmějte se na něj a ho to přestane bavit. ZAtěžujete totiž jenom sami sebe a každý má svou cestu, jestli budete ve stresu z nej, zákazníci to poznají a přestanou k Vám chodit a on dosáhne svého. Tak jakou cestu si zvolíte vy?
S laskou Lucie



Mirek - 6.2. 2016 15:15
Ahoj Lucie.
Zvolil jsem si cestu, že jsem z provozovny kde pracuje lhář a podvodník odešel. Pracuji jinde, v malém kadeřnictví, kde má větší prostory , než jsem měl původně. Mám tam i sprchu. Mým klientům se tam moc líbí a mám i mnohem víc klientů. Jsem spokojený i když to co se mě přihodilo na původním pracovišti, stále vnímám jako nespravedlnost a křivdu. ¨
Mirek.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj