Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Jak získat zákazníky?



Kamila - 20.1. 2015 10:56
Dobrý den,prosím poraďte mi,jak si mám udržet zákazníky?Kamarádi a známí jsou semnou spokojený,ale cizí lidé nevím...Přijdou jen když dám akce na slevomat,nebo na slevové poukazy a pak se nevrátí.a ostatním se většinou vrací...Co dělám špatně,to žw jsem mladá,nebo neschopná?Masáže mě baví,věnuji se i ezoterice,reiki.Prosím poraďte,jsem zoufalá.Co funguje?Nechci se zase moc vnucovat a tak...Děkuji



Janka - 20.1. 2015 13:50
Myslím, že každý zákazník si najde to svoje co ho přitahuje,, je to těžké na tohle dobrá rada není, taky jsem mladá... No né už tolik jako po škole, ale vzhledově působím hodně mladě spousta lidí se i diví, že už mám dítě atd. Přištěhovala jsem se do menšího města a otevřela salón, nikdo mě tu neznal, salonů zaběhlých okolo spousta tak jsem tomu moc nadějí nedávala, ale řekla sem si, že musím vydržet a hle - za 3 měsíce jsem měla klientek co některé v okolí neměly ani po 10 letech práce. Samozřejmě taky jsem ze začátku dělala akce za hubičku, ale snažila jsem se i tu levnou službu odvézt co nejkvalitněji a lidi si to mezi sebou řekli a nevadilo jim dát plnou cenu a to, že tady je veliká nezaměstnanost a platy tak okolo 10tis. Chce to vydržet, stihla jsem za tru dobu i porodit, přesunout salon a ti co jsou spokojení si vás vždycky najdou, za mnou dojíždějí i 120km některé klientky, protože jsou prostě spokojené. Nebojte chce to vydržet a svou práci odvádět co nejlépe, pravdou je, že já se snažím invastovat i do vzdělání, nedělám jen tu naučenou klasiku, prošla jsem dost školeními, přečetla hodně knih a ke každému přištupuji individuálně. Jinak spousta lidí říká, že je leden slabý tak neztrácejte naději! V podnikání je nejdůležitější hlavně vydržet. Máte dlouho otevřený salon nebo jen krátce?



Janka - 20.1. 2015 13:55
A hlavně u nás jsou lidé jak to říci... Jednodušší. Mají pocit, že když jim řeknu, jak mám hromadu lidí a nestíhám tak si navzájem říkají ta je dobrá k té všichni chodí takže jsem i na začátku nabízela jen pár termínů, nikdy jsem neřekla mám tady celý týden volno řekněte si! :-D Dám jim na výběr dopoledne-odpoledne zeptám se jestli dělají a do kolika a pak jim nabídnu 1-2 termíny nezapomenu si tam žvatlat do telefonu "tak tady už to mám úprlně narvané, tady taky, ale sem vás vmáčknu..." :-D To je jen taková rada. A taky neberu často telefonu hned jak zazvoní, zavolám třeba za chvilku s tím, že jsem pracovala, teď to teda už dělat nemusím, teď už mám opravdu hodně práce, ale taky se nejdou slabší týdny.



Romana - 20.1. 2015 15:09
Tak to je jednoduché - nedávejte žádné slevy na Slevomatu....Já se jim vůbec nedivím (zní to asi drsně), ale já bych taky neplatila plnou cenu, když vím, že můžu jít za menší peníze.
Pracuji na malém městě od července, slevu jsem dala první měsíc a ti zákazníci, kteří ten první měsíc chodili, už dávno přestali.
Nyní se hlásí stále noví lidé - ti mí zákazníci mě doporučují - nebo zákazník zrovna objednává i manželku nebo kámoše.

Nevím, jak vysoké máte ceny, jestli jsou opravdu hodně vysoké ve Vašem městě, ale pokud nejsou, tak počkejte a lidi začnou chodit sami i bez slev (samozřejmě pokud to nemáte na plný úvazek a ničemu jinému se nevěnujete, to bych asi taky možná sáhla po slevách, proto taky mám ještě druhou práci a začnu naplno až o prázdninách).

Jinak - ezoteriku a reiki do masážích běžných lidí nezapojujte (verbálně), spousta o to nestojí...Možná mě napadá, že v tom děláte chybu - to by mohlo lidi odrazovat od toho se k Vám vracet. Mě by to asi taky moc nezajímalo :).



Kamila - 2.2. 2015 12:17
Romano,já to lidem nenutím ani se jich neptám.Lidé kteři chtějí reiki tak si o to řeknou sami.Myslela jsem to tak,že já se vzdělávám touhle cestou.Ale i tak děkuji za radu :-)



Kamila - 2.2. 2015 12:21
Janko,děkuji,mam ho přes půl roku,vím,že to nepůjde hned,že začínám,ale myslela jsem,že aspoň 3 lidičky ke mně začnou chodit...Také hodně čtu,jezdím na kurzy a tak...Možná se bojím předčasně :-)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj