Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Zdravotní masér



Michaela - 30.7. 2007 18:32
Zdravím maséry, dělal jste někdo kurz zdravotního masére u Flandery? Co všechno se dá na kurzu naučit a je z něj lepší uplatnění než z kurzu Masér mimo oblast zdravotnictví. Nevíte o jiném kurzu než v Praze..???



Mirek+Iva - 8.8. 2007 19:22
Oba jsme absolvovali různé kursy u Sanislava Flandery, mezi nimi i Maséra (pro obalast zdravotnictví). Na Vaši otázku, co všechno se dá na kursu naučit, odpovídáme: Naučit se můžete hodně o vodoléčbě a elektroléčbě, teorie je doprovázena důkladnou praxí a dále samozřejmě klasické masáže. To vše by mělo být součástí všech kursů maséra pro oblast zdravotnictví. U Flandery jsme viděli ukázky mnohých dalších technik a záleží na každém, co si dále vybere jako další nádstavbu. Tento základ by Vám měl stačit pro masáže ve zdravotnických zařízeních. Mnohé se však ve zdravotnictví oficiálně provádí pod dohledem výše kvalifikovaných pracovníků - fyzioterapeutů a lékařů. Pokud se rozhodnete k samostatné práci, potom Vás absolvování tohoto kursu opravňuje k získání ŽL.
V čem je lepší uplatnění. Sami jsme mnohokrát slyšeli, že například vodoléčba v jiných školicích střediscích probíhala s min. praxí, ale nechceme toto nijak víc hodnotit, protože jsme to sami neviděli a nemůžeme srovnávat, prostě někdo povídal a navíc, je to už několik roků zpátky.
Na závěr něco k nádstavbám. Myslím, že u Stanislava Flandery je jedna z nádstaveb pro budoucí úspěšné maséry velmi důležitá, protože se tady dozvídáme mnohé o spoustě problémů, na které najdete odpovědi a hlavně postupy k úspěšnému trvalému vyléčení mnohých komplikací (o kterých se tady skoro zbytečně a rádo-by odborně diskutuje). Záměrně víc nepíšu.
Přejeme úspěšné rozhodnutí a pokud zahájíte vlastní praxi, potom hodně spokojených klientů..
Zdraví Iva + Mirek



Michaela - 12.8. 2007 14:45
Ivo a Mirku, děkuji za odpověď a i Vám přeji hodně úspěchů.



Sona - 20.8. 2007 16:07
Souhlasim s vami nadstavbove kurzy jsou hodne zadane. Dnes uz klienti vyzaduji siroke spektrum nabidky ruznych terapii. Ale neni jen skola pana Flandery ale i napriklad Reft nebo Masérská škola BUDFiT kterou jsem absolvovala maji stranky http://skola.budfit.info/ Zajimave jsou kurzy bankove masaze, havajske masaze a horke lavove kameny. Vrele doporucuji absolvovala jsem. <a href="http://skola.budfit.info/">skola.budfit.info/</a>



Oskar - 4.9. 2007 16:20
Ahoya maseři co se týče úvodního textu než se vstoupí na tuhle stranku tak jsem dělal u flandery a je to nejlepší kurz který jsem zažil jak říka pan flandera bude to nečekaný zažitek:D vřele doporučuji



Michaela - 12.9. 2007 16:33
Milý Oskare, absolvoval jste kurz u Flandery, chci se zeptat zda jste se poté uplatnil někde ve zdravotnictví, popř. si otevřel něco vlastního?? Zajímalo by mě, jak nákladná je elektroléčba, vodoléčba?? Před rokem jsem otevřela malou masérnu,ale do budoucna bych chtěla rozšířit jak svoje služby tak svoje znalosti..Zdá se mi, že kurz p. Flandery má opravdu dobré reference..



janica - 2.12. 2007 19:04
Dobrý večer, jsou závěrečné zkoušky obtížné? Jak slibují? Anatomii se snad nenaučím.



patrik - 19.6. 2009 22:35
Janica, zkoušky nejsou tak hrozné i když asi jak pro koho, beru to podle sebe , protože já jsem kromě zdravotního maséra i zdravotní bratr, hlavně je důležité že si každý musí uvědomit co se týče anatomie že ta se nedá našprtat ale musí se pochopit ale musíš tomu dát určitě hodně času a poctivě se připravovat asi nejhorší strašák je pro jakéhokoliv zdravotníka nervový systém ale je v pořádku že ty zkoušky zase nejsou až tak lehké protože jak jednou položíš na pacienta ruce tak musíš vědět kam šaháš......atd. Všem nováčkům kteří se chtějí věnovat tétíé profesi a nebo pokračovat dále třeba až na budoucí fyzioterapeuty , přeji hodně ůspěchů. Tato odpověd je sice na starý inzerát ale i tak přeji všem mnoho zdaru Patrik



Patrik - 19.6. 2009 22:37
Jinak, pana Flanderu určitě doporučuji už jenom z toho důvodu že u zkoušek i pan Dylevski..... známa jeho somatologie.



machy - 8.11. 2009 15:18
Ahoj, kdo se chce dozvědět co obnáší m. kurz s osnovami m. zdravotnictví, můžete se mrknout na www.dedina.cz. Jsem absolvent tohoto kurzu a vůbec nelituju, můžu pracovat ve zdravotnických zařízeních a tak se i stalo- Léčebné lázně Bohdaneč, kde se mě báječně hodí znalosti z anatomie, patologie, chirurgie atd. Bylo to docela náročné, ale nechá se to zvládnout. Někdo tam nakousl, že se anatomie nedá naučit, dá, ale musí se to brát moc vážně. My jsme to měli ztížené, že nevidíme, učili jsme se popis kostí hmatem, vše latinsky, svaly, inervace...Taky doporučuju masérskou školu pana Flandery, která má zvuk, k nám do lázní chodí z této školy bud. maséři na praxi a už v kurzu jsou dost dobří, Takže čusík



vera - 27.4. 2011 10:58
Zdravotní maser-zkoušky se dají zvládnout!! není to těžké jak se postupně učíte.



Janka - 10.6. 2011 23:03
Ahoj,chci si udělat kurz masérství,ale rozhoduji se mezi masérem zdravotním nebo rekondičný.Je lepší si udělat kurz MZ nebo MŠ?Nevím jaký kurz si vybrat,na oba dva se dá vyžádat živnostenský list.Můžete mi prosím poradit.Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.Hezký den přeji Všem.



machy - 19.6. 2011 13:44
Janko, záleží na tom jak jsi finančně při síle. Kurz s osnovami zdravotnictví je nákladnější než kurz s osnovami školství, i náročnější co se týče učiva. Pokud to máš jako rekvalifikaci, tak by ti to měl pracák zaplatit. Zdravotní kurz trvá déle, proto je dražší. Je tam více předmětů a bere se to podrobněji. Pokud absolvuješ zdravotní kurz máš větší možnosti, můžeš pracovat ve zdravotnickém zařízení a i na živnost. Taky po absolvování zdravotního kurzu může si koupit mezinárodní certifikátIES, který by měl platit po celé EU. Ale záleží na tobě jak se rozhodneš.



Janka - 19.6. 2011 14:49
Machy,velice děkuji za odpověď.Už jsem rozhodnutá,bude to dost náročné,ale určitě se to vyplatí.Mám stoho velký strach,učení,zkoušky.Bude to velká dřina.Snad se to dá zvládnout.Máte s MZ zkušenosti?Je to opravdu hodně těžké,bojím se s těmi"podrobnosti".Hezký den přeji Všem



bleedulka - 19.7. 2011 21:53
Ahoj reaguji na to co se vyplatí podle mě je v kurzech rozdíl jak zdravotní maser nebo sportovní a rekondiční.Sportovnímaser pomáhá sportovců jak před výkonem ,ale hlavně po sportovním výkonu,kdy by měl sportovcovi výrazně.Zdravodní masér se spíše pod vedením fyzioterapeuta zaměřuje na problemové části človíčka .Takže žádny jestli na to mám a udělám si ten kurz nebo ne.Je v nich velký rozdíl .
Taky nechápu jak máme hodně kurů sportovních maséru jestli máme i tolik sportovců?????
Potom mi nějak uniká co dělá sportovní maser jiného????



Petr Němec - 20.7. 2011 07:45
Hezký den bleedulko, nevím zda jste masérka a absolvovala jste některý z kurzů, ale domnívám si že tu trochu pletete pojmy. Základ obou kurzů je v podstatě stejný. "Sportovní masér" (popravdě nevím proč se takto označuje) není zaměřen pouze na profesionální sportovce, jak se domníváte, ale v tomto kurzu získáte základní anatomické informace a naučíte se základní masérské techniky. Po tomto kurzu byste měla praktikovat masáže na "zdravých lidech" . Tedy provádět relaxační masáže, uvolnění svalových fascií atd. Pak už záleží jen na vás, jestli se budete dál vzdělávat. Oproti tomu zdravotní masér vychází z kurzu s podstatně větší praxí, hlavně co se týče práce s lidmi se zdravotními omezeními a může poté pracovat v nemocnicích a rehabilitačních zařízeních . Jednoduše řečeno, "sportovní masér" by měl fungovat v rovině prevence pro širokou veřejnost a zdravotní masér nastupuje, jakmile má klient zdravotní problém. Bohužel se stává, že "sportovní maséři" v dobrém úmyslu chtějí přebrat kompetenci zdravotních masérů a někdy to nedopadá zrovna dobře. To je ale zase z jiného soudku :-)) Hezký den Petr



Janina - 7.2. 2014 17:43
Dobrý den, můžete mi, prosím, napsat, jestli po vykonání kurzu Zdravotní masér mohu provádět praxi na ŽL i bez dohledu fyzioterapeuta a lékaře? Nebo i v tomto případě musí být dohled? Děkuji a přeji hezký večer :-)



machy - 7.2. 2014 20:50
Masérský kurz s osnovami zdravotnictví je náročnější co se týče učiva, zabrousili jsme poměrně podrobně do anatomie- latinsky, balneologie, psychologie, epidemiologie, první pomoc, chirurgie, patologie, latina, základy veřejného zdravotnictví. To bylo poměrně náročné, ale když se člověk učí každý den, tak se to nechá zvládnout. Ale co se týče masáží, není rozdíl mezi masáží od zdravotního maséra a sportovně rekondičního. Je to pořád jenom klasika, každá masérská škola vyučuje své masérské hmaty, ale POŘÁD JE TO KLASIKA.



machy - 6.4. 2014 00:28
Jenom doplním- i masér sportovně rekondiční ví kam sáhnout, podle mého názoru neexistuje rozdíl mezi masáží zdravotní nebo sport. rekondiční. Rozdíl je jenom mezi teoretickou výukou. Ale při uplatnění v praxi je rozdíl, lázně by třeba nepřijmuly maséra, který má kurz s osnovami MŠ, protože lázně je zdravotnické zařízení.



Tonda - 31.10. 2014 17:33
to machy - mým názorem je to, že je dost velký rozdíl mezi masáží sportovní(sportovně rekondiční) a masáží klasickou. Je jasné, že si to každá škola vyučuje po svém, ale po nastudování odborné literatury je zřejné jak výrazně se oba typy masáže liší (viz Kvapilík, Flandera, Hloušková - sportovní masáž,Flandera, Plačková, Žaloudek klasická masáž). Neshazuji sportovní maséry, taky toho musí umět hodně, jen ten zdravotní masér toho umí více. Jinak jsem absolvoval oba kurzy u Flandery, stejně jako studium fyzioterapie :-)



machy - 21.12. 2014 01:19
Já mám za to, že všichni maséři co mají masérský kurz s osnovami MŠ jsou tzv. sportovně rekondiční a ti co mají kurz s osnovami MZ jsou zdravotní maséři. A vždycky se jedná o klasickou masáž té či oné masérské školy, jde jen o tření ruky po těle masírovaného. Vyjímku tvoří snad sportovní masáž která je specifická pro sportovce, založená na urychlené pomoci sportovce po nějakém sportovním výkonu. Nehledejte v tom nějakou vědu. Díky



Ludka - 9.1. 2024 20:47
Chci se zeptat na zkoušky masér ve zdravotnictví je mi 50 a mám z toho docela strach jaké máte zkušenosti prosím



Ludka - 9.1. 2024 20:48
Musíte znát latinsky?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj