Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Přístroje ve studiu a nutriční poradenství



Vladimir - 1.5. 2016 08:37
Dobrý den kolegové,

řeším právě záležitost, kdy bych chtěl ve studiu používat elektrickou infra lampu před masáží pro klienty, pro které by byla vhodná. Musí takový přístroj být schválen hygienou a eventuálně podléhat elektrorevizím?

Další věc, která by mě zajímala je provozování nutričního poradenství. Je možné jej provozovat v komerčním prostoru, který byl hygienickou stanicí a de facto i stavebním úřadem stanoven užíváním jako prostor pro péči o tělo, tedy že v něm mohou být provozovány masáže? Není tímto odůvodněním vyloučeno používání provozovny k poradenství?

Pokud můžete poradit, budu moc rád. Ať se daří. V.



Petr Němec - 2.5. 2016 11:19
Dobrý den Vladimíre, co se týká infralampy, schválení hygieny nepotřebujete, musíte být ale schopen doložit tzv. prohlášení o shodě. To Vám dodá prodejce lampy. Teoreticky byste měl každý rok nechat udělat elektro revizi. Ohledně nutričního poradenství : problém to není, ale kdybyste chtěl mít všechno v pořádku, stálo by za to začlenit tuto činnost do provozního řádu a změnu oznámit na příslušné hygieně.



Vladimir - 6.5. 2016 21:46
Děkuji pěkně, pane kolego.



Vladimir - 7.5. 2016 20:25
Ještě se zeptám...nemáte zkušenost s tím, jak se dívají úřady na situaci kdy masér ve stejné místnosti (místnost symbolicky rozdělena na masážní a konzultační poloviny) používá například plasmový generátor nebo přístroj Bicom či provádí mikroskopickou analýzu z kapky kapilární krve?



Petr Němec - 10.5. 2016 17:04
Vladimíre, s používáním plasmového gemerátoru či Bicomu by neměl být problém, pozor ale na analýzu krve, tam byste mohl narazit. Za prvé je to práce s biologickým materiálem a budete muset řešit jeho likvidaci specializovanou firmou (hygiena vyžaduje smlouvu!!)a za druhé, možná se pletu, ale tuto činnost smí dělat pouze lékař.



Vladimir - 12.5. 2016 09:13
S tím mikroskopem je to trochu jinak než píšete. Ale díky moc za informace.



Petr Němec - 13.5. 2016 13:57
Není zač Vladimíre, ohledně mikroskopu nic nevím, ale jak jsem psal, jestliže budete porušovat integritu kůže při odběru vzorku tak hygiena bývá přísná.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj