Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Lymfodrenáž + klasická masáž najednou. Je vhodné?



Gábina - 19.1. 2017 21:33
Ahoj maséři, prosím o radu, teď se mi mailem objednala paní, že chce v jeden den lymfodrenáž, klasickou masáž + celotělový pealing. Že je to blbost? Že nemůže být klasická v jeden den dohromady s lymfou? Co je důvodem? Protřebuji jí odepsat, tak díky za každou radu ;)



Dáša Heřmánková - 13.2. 2017 11:29
Ahoj, máš pravdu, nedělej to. Důvod: lymfodrenáž, ačkoli je pocitově velmi jemná, má velmi intenzivní vliv na tělo. Organismu připravíme dost práce na dalších několik hodin. Má za úkol odvést rozpohybovanou lymfu do krevního řečiště a z těla ven. Naproti tomu klasická masáž ovlivňuje prokrvení, zvyšuje tvorbu lymfy jako produktu metabolismu. Takže místo aby tělo v klidu řešilo to, co mu přikážeme lymfomasáží, odvedlo lymfu a odfouklo si, dostane díky klasice novou dávku (a už je jedno, jestli před nebo po lymfomasáži). Je to zatěžující, kontraproduktivní. Nezdravé.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj