Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Doklady o zaplacení masáže



Jana - 19.3. 2019 07:58
Dobrý den, zakládám masérské studio a tápu ve vydávání a zakládání příjmových dokladů. Klientovi není povinnost doklad o zaplacení vydat, pouze na jeho žádost. Jak pak eviduji pro účetní svoje příjmy? Děkuji za rady



michal s - 18.5. 2019 09:58
jednoduchý příjmový pokladní doklad- má tam být částka, vaše razítko, číslo dokladu, datum. Originál dáte klientovi, kopii schováte pro účetní. Pokud klient doklad nechce, nevypisujete buď nic a nebo opět dáte účetní kopii a originál vyhodíte.



Jan Samiec - 21.6. 2019 10:49
Podívejte doporučím vám, jak to už dlouhá léta dělám sám. Udělejte si excelovskou tabulku kde budete mít pod sebou jednotlivé dny. Vedle datumu nechte voných sedm osm volných buňěk, do kterých si vepište jednotlivé částky, které jste inkasovala. Na konci ádku udějelte součet. No a na konci si udělejte součet za celý měsíc. Dejte té někde nahoru název Pokladní kniha plus za měísíc ten a ten. Vaše jednoduché účetnictví tak bude vykazovat dvanáct příjmových pokladních dokladů-pokladní kniha stejně jako váš pěnežní denník 12 celkových částek za každý změsíc. Výdaje neřeště, protože nikdy nedosáhnou šedesáti procent, které si můžete paušálem odečíst ze zákona, aniž byste musela vézt výdaje. Velmi to zjednodušuje práci. Apokud chcete masírování s propojit s prodejem nějakých dalších věcí, což osobně nedoporučuju, protože z nich nic moc vývar není a jen to irituje klienty, kteří za váma přišli namasáž ne abyste jim hustila do hlavy nějaká moudra o tom jak je máte potřebu léčit (pokud to pnutí máte, tak stačí doporučit či odkázat, až se klient sám rozhodne, protože vy sma nikdy neobsáhnete širokost na trhu nabízených produktů), tak k na to už musíte vystavit samostatně paragony a předat zákazníkovi. Je stím hromada práce. Protože vím o čem mluvím, tohle jsem děla tak, že jsem ve na konci měsíce všechny přilepil na jeden papír, na který jsem udělal tabulku s názvem Drobný prodej za mněsíc ten a ten, do niž jsem všechny paragony s čísly zapsal a součet za celý měsíc zahrnul do penežního denníku. Za tu práci, snahu vetřít byť v dobré víře klientovi, co přišel na masáž, zboží, hromada papírování, věřte mi, to za to nestojí a vůbec se nevyplatí. Aby se prodej vyplatil, muselo by se točit zboží minimálně v řádově desítkách tisíc, aby z toho nějaký pro vás užitečný vývar byl. Zbytek jako přínos pro klienta apod, to jsou kecy, které se dříve nobe později obrátí proti vám. Jsme maséři ne obchodníci. Proč si zbytečně přidělávat práce a dělat si to složité. Dovolte si luxus to nechat na obchodníky.



Jan Samiec - 21.6. 2019 10:53
Samozřejěm když zákazník bude chctí doklad, tak mu vystavte pragon a ten pak přilepte zezadu na list pokladní knihy, s tím že k částce pozanačené v tabulce připiště číslo toho paragonu.



Jan Saimec - 21.6. 2019 10:54
... tím myslím paragon za masáž





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj