Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Je normální při startu absolutní nezájem?



Leoš - 18.7. 2013 09:37
Dobrý den, žena si od června založila živnost v malém městečku s cca 3000 obyvateli. Konkurence zde prakticky není, jen jedna masérka, která, narozdíl od manželky, nabízí pouze základní masáže. Inzerujeme pravidelně v městském zpravodaji, na výlepových plochách ve městě i okolních obcích, v lékárnách, na infocentru, a také na internetu. Zájem je však téměř nulový, zatím se během prvních 6 týdnů provozu ozvali pouze dva(!) klienti, z nichž jeden chodí pravidelně, ale jinak nikdo. Zažil někdo z vás podobný totální neúspěch při začátku podnikání? Je to normální, a máme čekat až se to rozjede, nebo to vzdát? V čem může být chyba? Je městečko příliš malé na uživení? Nebo je to třeba neinformovanost obyvatel malinkého města, kteří nemají ponětí, k čemu jsou masáže dobré?



Alena - 23.7. 2013 09:47
Leoši, myslím, že tenhle stav je normální. Před časem nám lektorka na jednom kurzu vyprávěla, že když si otevřela masážní salon (Rokycany), tak během prvních třech měsíců jí nepřišel vůbec nikdo. Dnes to bohužel chce při rozjezdu podnikání v masážích většinou dobrou finanční rezervu, pevné nervy a podporu a trpělivost od rodiny. Určitě se ale najdou i místa a maséři, kteří mají štěstí a daří se jim od začátku. I o takových jsem sylšela, nicméně obávám se, že dnešní doba tomu moc nepřeje. Já začínala loni od srpna v Praze, ale zvolila jsem evidentně špatnou lokalitu, tak jsem letos v únoru začla víc v centru, vypadalo to dost nadějně, ovšem jak se udělalo hezké počasí, tak zase zájem ochabl. Takže mám za sebou rok a stále to má k idálnímu stavu daleko. Nemít zázemí jaké mám, už bych to musela položit. Přitom kdo přijde, odchází nadšený, tak aspoň nemusím pochybovat o sobě. Nedávno jsem mluvila s masérkou, co má 16 let praxi a říkala, že teď krize docela je. Hlavně v Čechách jsou lidi neochotný zaplatit plnou cenu za masáž, chtěj mít všechno nejlíp zadarmo. V zahraničí je to s masážema úplně o něčem jiném. Ještě k té konkurenci, kterou zmiňuješ, že dělá jen základní druhy masáží. Oni právě ty základní jsou nejžádanější. Myslím že ty medové, čokoládové, bylinné měšce, horké mušle, to je spíš na dárkové poukazy před Vánoci, ale během roku jsou žádané hlavně klasika, lymfa a pak lávové kameny, jaro-léto případně celulitida. Myslím, že velkou konkurenčí výhodou by byly techniky až téměř léčebné, jako třeba Dornova metoda a nějaké dalšé rehabilitační techniky.



Jana - 24.7. 2013 20:43
At da manzelka nejakou akci ja mela na zacatku 249kc za celkovou masaz z 550kc kazdemu sem se max. venovala jak nejlepe to slo lidi se jen hrnuly a rychle se rozkriklo jak jsem sikovna a mila atd a pak uz jsem mela i za normalni ceny dost klientu!



Jana - 24.7. 2013 20:45
Letacky jsem roznasela sama a s kazdym popovidala a bylo - take malicke mesto, ale konkurence hodne!



Lukáš - 18.9. 2013 16:40
Zdravím,
já si otevřel před 3 týdny provozovnu ve Vyškově a stále mám 2-3 klienty týdně dále mám provozovnu v Ivanovicívh na Hané,kterou mám od června a tam mám nadále týdně kolem 4 klientů.Radit je těžké snad jen trpělivost.Nejlepší reklama jsou samotní klienti takže ten rozjezd může trvat i rok ale pevně věřím že se ta trpělivost vyplatí...a co třeba slevové portály ?



Božena Straková - 27.11. 2013 23:42
Dobrý den. Lukáši, rozhodně na tak krátké době nemůžete stavět výsledek. V provozovně od června se promítnuly nastávající prázdniny, teď je před vánocema. Krize lidem zamávala s peněženkama, nejlepší reklama jsou opravdu sami lidé. Dělám masáže již několik let, a v létě jsem se těšila, že lidé budou chodit sportovat a na koupaliště, že si trochu odpočinu, ale bohužel se tak nestalo. Chodili i během těch veder. Jedinou slevu, kterou dávám všem bez rozdílu, je každá desátá masáž zdarma pro ty, kteří chodí pravidelně, tzn. že moje práce a jejich péče o vlastní tělo má efekt dlouhodobého udržování a ne, že si někdo myslí, že ho vytrhne jedna masáž, kterou dostane na dárkovém poukazu. O takové klienty ani moc nestojím, ti většinou očekávají zázrak a ten samozřejmě nefunguje. Dobré je, že hodně takových pak přehodnotí postoj ke svému tělu a začnou chodit pravidelně. Přeju hodně úspěchů a trpělivost. Teď před vánocema je dobré mít nachystané dárkové poukazy, kdo chce originální dárek: koupí si masáž místo fádních blbůstek.., říkám svým klientům. :D.



Berta - 23.10. 2016 22:12
Záleží na období.V létě je méně lidi, v zimních měsících a hlavně na jaře víc.
Trvá to cca 3 roky než se stabilizuje klientela





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj