Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Úprava masérských hmatů



machy - 27.1. 2014 22:38
Kolegové, Chtěl bych se vás zeptat zda někdo z vás po absolvování masérského kurzu si sám upravil nebo vymyslel nové hmaty? Já osobně jsem si několik hmatů vymyslel či naučené hmaty upravil k obrazu svému. Myslím si, že to není na škodu, jenom to přispěje k zkvalitnění masáže. I samotné úpravy naučené z kurzu jsem si upravil také k obrazu klientů vyptáváním klientů jak to na ně působí. Jak to je u vás ostatních?



Mirek - 25.3. 2014 14:21
Já dělám maséra už 12 let. Když jsem ukončil rekvalifikační kurz, tak jsem měl pocit, že skoro nic neumím. Jezdím na různé kurzy a semináře, čerpám z různých knih a také vymýšlím své hmaty. Myslím, že každý masér má takový nějaký svůj "rukopis." Je potřeba se stále vzdělávat a zlepšovat svou práci a neusnout na vavřínech. Myslím, že to co se dá naučit v základním kurzu, je opravdu takový základ," na kterém je potřeba stavět.



Vladka - 17.6. 2014 22:50
Už jsem to psala dneska jinde na zdejším foru- co se člověk naučí na kursu,se dá aplikovat snad jen zkraje.Jednak mám školu kolegyně.. naučila mě - jak stát- základ je makat celým tělem- nejen rukama- abych se nesedřela,rozkročené nohy a hlavně se nešoupat podél těla.Hmaty jsem si taky vymyslela, čas od času mi skočí do sestavy nový prvek- hlavně tehdy, když zjistím, že mě to pomáhá, abych nebyla unavená a klientovi se to víc líbí nebo mu to lépe pomůže.
Tahy , kde se zbytečně nadřu - jsem si upravila na efektivnější využití své sily a když už klienta mám umasírovaného kolem dokola a stále mám pocit , že to není ono- hlavně na hodně ztuhlých místech- skvěle mi pomáhají umělé baňky masírovací- klienti si o ně sami pak říkají- je to fakt bomba.V 80% masáží používám jako doplněk. Nejen , že se uleví rukám- a navíc udělá spoustu práce za ně.



machy - 30.12. 2014 01:07
Zdravé a faktické názory masérů přesně tak jak to vlastně v praxi je.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj