Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 884
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 60
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 154
Moravskoslezský kraj 318
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 189
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 384
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Lymfatická masáž u těhotných

O masážích 10 příspěvků

Kata

Ahojda. Jaký je Váš názor na ruční lymfatickou masáž u těhotných jakých partií

Odpovědět

Kamila

Těhotenství je kontraindikací pro Lymf.masáž.

Odpovědět

Iva

Já jsem zase slyšela, že lymfatická masáž se v těhotenství může dělat. Zřejmě se týká ale masáže dolních končetin. A taky až od 4. měsíce těhotenství, to se týká i masáže zad. V každém případě je lepší, když si nastávající maminka ověří u svého ošetřujícího lékaře, že může na masáž jít.

Odpovědět

mila

zasadne lymfomasaz u tehotnych nepouzivat.

Odpovědět

leona

lymfomasáž u těhotných není kontraindikací, pokud těhotenství prohíbá tak jak má, nedělala bych jí u patologického těhotenství. Mám za sebou několik masáží těhotných, naopak se cítí velmi dobře a je zde velká úleva. Je lepší napoprvé vyzkoušet lymfatickou masáž nohou a pokud se klientka bude cítit dobře, tak není důvod, proč nepokračovat. Masíruji je od 4 měsíce až do porodu a zatím jsem se nesetkala s žádnou negativní reakcí.

Odpovědět

Lenka

Dobrý den, toto téma je pro každého oříšek. Myslím si že každá nastávající maminka chce prožít těhotenství tak aby byla v pořádku ona i miminko.Vždy radím těhulkám až se poradí s lékařem a vyzkouší hodinu drenáže pokud by těhulce nebylo dobře,tak raději radím využít jinou metodu masáží.V salonu provozujeme kromě ručních lymfatických drenáží také přístrojovou lymfodrenáž kde je speciální program pro těhulky -nestlačuje se bříško samozřejmě-a všechny co na drenáži byly tak jsou nadšené,nožky neotékají,záda bolí méňe a nejsou tak unavené..takže si osobně myslím že drenáž neuškodí,ale je lépe informovat lékaře a nepřeháňet intenzitu a četnost masáží-jakýhkoliv.Zdraví Lenka Ostrava

Odpovědět

Petr Němec

Ahoj, souhlasím s Leonou a Lenkou. Lymfodrenáž by se neměla provádět do třetího měsíce těhotenství. Sám budoucím maminkám manuální lymfodrenáže dělám a opravdu mají jen pozitivní ohlasy. Hlavně u nohou, které v těhotenství hodně otékají. Vždy ale požaduji potvrzení jejich lékaře, že můžou lymfodrenáže absolvovat !! Bez toho je odmítnu, protože nikdy nevíte, zda vám klient řekne vše o svém zdravotním stavu, i přes to že je to jen v jeho zájmu. Petr

Odpovědět

Slávek

Souhlasím plně s panem Němcem. Toto je správný přístup. My sice s preventivních důvodů masáže těhotných neprovádíme, ale pokud to někdo dělá, tak by si měl vždy nechat donést potvrzení lékaře a i tak je důležité, aby tyto masáže prováděl odborník, jelikož např. na šíji jsou spouštěcí body pro potrat a je potřeba je znát a vyhnout se jim.

Odpovědět

Lucka

Ahoj. Snažíme se již více jak rok o miminko a stále nic. Začala jsem asi před 3. měsíci chodit na lymfatickou masáž a citím se skvěle. Jen nevím, zda to nevadí a nemůže uškodit, kdybych náhodou otěhotněla a nezjistila to hned?! Přeci jen, člověk ten test nedělá pořád :-)Určitě bych hned po zjištění přestala. Nemáte někdo zkušenost?! Díky za názor.

Odpovědět

Zuzka

Lymfatické masáže bych dělala pouze těhotným, které chodili už před těhotenstvím. Při lymfodrenáži se tělo čistí a látky vyplavené do krve by mohly ovlivnit plod.

Odpovědět

Nový příspěvek