Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 882
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 61
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 153
Moravskoslezský kraj 319
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 190
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 385
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Shiatsu X thajská masáž

O masážích 4 příspěvky

Petra

Shiatsu i thajské masáže mi na první pohled připadají velmi podobné. Jaké jsou v nich rozdíly? Děkuji.

Odpovědět

Mgr.Kateřina M.Kvochová

Technika masáže je rozdílná,shiatsu vychází z individuání diagnostiky,ošetřuje jen vybrané meridiány a má jemnější protahování.Je zde neustále zpětná vazba o pocitech příjemce.

Odpovědět

machy

Rozdíl je obrovský- shia- tsu se provádí na oblečeném člověku a já můžu posuzovat jenom celoolejovou , kterou mě masérka prováděla na futonu a samozřejmě na holém těle. V případě shia tsu se převážně jedná o cvičeníu thajské masáži se jedná o klasickou masáž prokládanou trakcemi. Polovina shia- tsu je práce s energiemi a thajská je masáž. Takže je to rozdíl docela velký.

Odpovědět

Šimonka

pro machy - prosím vás pěkně, thajská masáž je právě tak práce s meridiány , nevím, kde jste sebral ten svůj "dojem" - rozdíl je pouze takový,jak píše paní Mgr.Kvochová - shiatsu je jemnější. jinak jsou obě masáže energetické, práce s meridiány, tlak a protahování . takže nevím, jak jste dospěl k názoru, že thajská je jak nazýváte "masáž" a shiatsu je "cvičení"
:-) hezké dny.

Odpovědět

Nový příspěvek