Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 884
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 60
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 154
Moravskoslezský kraj 318
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 189
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 384
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Psychická reakce po masáži lávovými kameny

Ostatní 5 příspěvků

Jana

dnes jsem se dozvěděla od paní,co ke mně chodí na masáže, že její kamarádka po absolvování masáže kameny u mně se sesypala psychicky. Vybavili se ji vzpomínky z dětství atd. Pry z toho byla hodně špatná a strašně brečela.
Ted jsem z toho špatná já a pořád nad tím přemýšlím. Co jsem udělala špatně ?

Odpovědět

Petr Němec

Dobrý den Jano, všechny masáže působí i na emocionální úrovni. Byla-li Vaše klientka třeba v dlouhodobém napětí, mohla masáž působit jako spouštěcí mechanismus k psychickému uvolnění. Věřím že vy jste nic špatného neudělala. Máte-li pochybnosti, zkuste zjistit jak se pani cítí nyní. Mě se jednou klientka po masáži lávovými kameny také rozbrečela. Sedli jsme si a probrali její problémy. Sice jsem s ní strávil víc času než bylo mojí poviností, ale věřte že pani to pomohlo a stala se z ní má stálá klientka. Masér musí být i tak trochu psycholog. Na tyto reakce buďte připravena. Nestává se to často, ale stát se to může. Držím palce. Petr

Odpovědět

Jana

děkuji moc Petře za vysvětlení...Já bohužel s paní ve spojení nejsem. Od její kamarádky jsem se dozvěděla, že na masáže zanevřela :-(. Prý ani v lázních si je nedopřála. Předtím ke mně chodila na různé druhy masáží a byla spokojená, až ty kameny ji rozhodily.

Odpovědět

machy

Souhlasím, že masér by měl být také psycholog, ale myslím si, že masáž nemá vliv na momentální psychický stav klienta. Podle mě ta paní se chtěla asi jenom svěřit, to je normální situace člověka, který má nějaké problémy.

Odpovědět

Jitka

Od toho masáže jsou, aby uvolnily psychické napětí. Mě masáž kameny udělala velmi dobře na duši, cítila jsem, že masérka ze mě "odebrala" všechny negativní zážitky z minulých let. Ovšem musí to být kvalitní masáž od empatické masérky. Jinak je to o ničem.

Odpovědět

Nový příspěvek