Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 882
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 61
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 153
Moravskoslezský kraj 319
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 190
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 385
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Jaké masáže jsou vhodné pro tělesně postižené?

O masážích 11 příspěvků

s

Existují masáže pro tělesně postižené?

Odpovědět

Laďka

Určitě můžou tělesně postižení využívat masáž, ale obrátit se raději na zdravotního maséra a poradit se s lékařem :-)

Odpovědět

s

a jaké masáže jsou vhodné?

Odpovědět

introvert4

záleží co od masáže klient očekává. Ale když vám už přede mnou doporučila zdravotního maséra budou nejvhodnější nejspíš klasické masáže.
Ale záleží jaký má klient problém nebo jestli chce klient jenom relaxovat.

Odpovědět

Laďka

Já myslím, že je to individuální podle stavu - zeptala bych se v první řadě lékaře, třeba doporučí kromě klasiky i jiné. Zdravotního maséra bych upřednostnila, protože má přeci jenom větší zdravotnické znalosti než masér spotovní a rekondiční, ale třeba to není nutnost, záleží na stavu..

Odpovědět

machy

Já si myslím, že skutečně záleží na druhu postižení. Nejlépe bude, když klient přinese dobrozdání na souhlas provádění určité masáže. A jste z obliga.

Odpovědět

Božena Straková

Souhlasím, že vždy záleží na druhu postižení a podle toho se k tomu může masér postavit. Myslím, ale že žádné dobrozdání klienta Vás neochrání před případným možným postižením za ublížení na zdraví. Je to o etice maséra do čeho se pustí vzhledem ke svým znalostem, buď sám nebo po poradě s ošetřujícím daného klienta, já to tak alespoň řeším. Nikdy bych se nepustila do nějaké aplikace s čistým svědomím ne proto, abych náhodou pak nebyla postrestána, ale proto, abych tomu klientovi neublížila jenom proto, že něco zkusím. U takových klientů je nutno znát jejich zdravotní stav a tím i možnosti aplikcí, i při dodržení lékařského tajemství. Mám takové klienty a nesetkala jsem se s tím, že by mě na případný dotaz jejich lékař odbyl.

Odpovědět

machy

Boženo, já jsem se špatně vyjádřil, myslel jsem dobrozdání lékaře. Hodně štěstí

Odpovědět

machy

Laďko, ono to není zas tak horký rozdíl mezi zdravotním masérem a sportovně rekondičním, já jsem osobně zdravotní, měli jsme akorát více učiva, když to nebude někomu něco jasné, tak si to může zjistit. A co se týče masáže, tak to je prostě klasika a ta je pořád se stejným účinkem jak od zdravotního maséra nebo od sportovního. Hodně zdaru rekondičníhpo.

Odpovědět

machy

Neohánějte se zdravotními maséry, já jsem zdravotní a neřekl bych, že toho vím o hodně víc než sportovně rekondiční. Spíše se ohánějte se zeptat lékaře, ten nejlépe ví co a jak.

Odpovědět

machy

Jaké masáže jsou vvhodné pro tělesně postižené? Všechny na které nemají postižení kontraindikaci.

Odpovědět

Nový příspěvek