Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 882
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 61
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 153
Moravskoslezský kraj 319
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 190
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 385
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Jak se odborně nazývá protáhnutí svalů před masáží?

O masážích 6 příspěvků

Anička

Dobrý den, na jaře jsem si udělala rekvalifikační kurz. Masáže mne baví a chtěla bych si udělat ještě nějaký další kurz. Zajímalo by mne pod jakým názvem bych hledala masáž kdy masér protahuje masírovaného a napřed mu uvolní svaly. Já chodila na masáž a moje masérka mě vždy protáhla a poté namasírovala.Můj učitel říkal že to patří do měkkých technik a jedna má známá že zase ne. Pak si vyberte.
Děkuji za odpověd´.

Odpovědět

Jana

Protáhla? Jakým stylem vás "protáhla"? Možná dornova metoda může působit jako takové "protažení", ale ta je spíše na klouby a úpony než samotné svaly.

Odpovědět

Radek

Co takhle kompenzační cvičení, ale to je základní téma ve výuce kvalifikačních masérských kurzech.

Odpovědět

Pepan

Zřejmě se jedná o tzv.měkkou metodu zvanou POSTIZOMETRIE, tzv postizometrická relaxace a cvičení...

Odpovědět

Jan Samiec

Fyzioregenerační stimulace - technika kterou se před samotnou olejovou masáží protáhnou všechny svaly prohnětením celého těla místo vedle místa. Slouží k nacítění klienta na ruce maséra, ke zklidnění mysli, k bližší diagnostice klientem uvedených potíží a samozřejmě jako doporučený způsob zahájení jakékoliv masáže.

Odpovědět

machy

Hnětení a trakce to je nebetyčný rozdíl.

Odpovědět

Nový příspěvek