Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 882
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 61
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 153
Moravskoslezský kraj 319
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 190
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 385
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Hudba při masážích

Provoz masérny 23 příspěvků

Dan

Jakou hudbu pouštíte klientům při masážích? Co konkrétního? Na webu jsem našel například <a href="http://www.prozdravi.cz/relaxacni-hudba/?idd=2506">tuto nabídku</a>.

Odpovědět

monika

Mike Rowland je dobrej. Pak taky zvuky moře. Ještě se mi osvědčilo cd The Piano popř. balady od Seala. Má takovej sametovej hlas a to ženský rády poslouchají :-) .

Odpovědět

Pavla Talpová

u nás si můžete poslechnout marshalovy mantry :-)

Odpovědět

Veronika

Doporučuji Bacha-concertos for piano and orchestra

Odpovědět

Iva

Dobrá je Enya, Yanni a Vangelis. Doporučuji.

Odpovědět

Vendy

Vrele doporucuji Leonarda Cohena. Nic lepsiho jsem u masazi neslysela.

Odpovědět

Zdena

Vyzkoušela jsem mnoho druhů relaxační hudby při masážích a nejvíce se mi osvědčily Gregoriánské chorály, Keltské písně a od slovenské firmy Janig Tóny snou, Tóny lásky a Tóny srdca - něco překrásného.

Odpovědět

petr Blanensko

Na netu najdete určitě Karunesha, ten je moc dobrý, ale myslím si, že většinou si musíte najít autora sami, který bude vyhovovat, nenechat se ovlivnit, že tam ten je dobrý. Jinak www.relaxmusic.cz a autoři Henry Marshall, Mike Rowland

Odpovědět

machy

Já si myslím, že je dobrá povšechně uklidňující muzika jako všelijaké šplouchání, příboj vody, různé pomalé tóny zkrátka nic divokého, klient si na masáž přijde hlavně odpočinout a očekává hlavně příjemnou masáž, takže cokoliv, ale hlavně vše relaxační.

Odpovědět

machy

Po čase jsem trochu změnil názor. Zkusil jsem při masáži obyčejné rádio, běžné stanice a běžné vysílání a začal jsem masírovat podle taktu hudby, která momentálně hraje, to znamená dokončovat hmaty zároveň s dokončováním taktů muziky. Zkrátka masíruju podle rytmu muziky a myslím si, že to působí na klienta skvěle. Protože i klient vnímá muziku, což jsem si včimnul, že oba třeba probíráme písničku nebo mluvené slovo. I takzvané smetání provádím podle rytmu. Ale uklidňující muziky se v žádném případě nevzdávám.

Odpovědět

machy

Ještě trochu doplním- jednotlivé hmaty už jejich provádění lze provádět podle rytmu muziky a následně jejich ukončení, které ukončuju zároveň s ukončením taktu.Někdy to nejde, ale co to jde, tak se o to snažím. Klient určitě vnímá při masáži muziku, která momentálně hraje, znám to z vlastní zkušenosti, já taky někdy chodím na masáž. A masér při masáži také vnímá hudbu, takže tohle všechno sladit a je to. Problém nastává v okamžiku, když muzika nehraje, ale je tam mluvené slovo, to potom nezbývá nic jinýho než nějak masírovat. Takže každý ať si masíruje jak chce, ale masírovat se dá i takto.

Odpovědět

Jirka jeseníky

Hledaljsem, hledal a nakonec jsem to vyřešil netradičně, při dovolené u atlantiku jsem natočil 26 hodin šumění oceánu, má to u klientů obrovský úspěch, a bylo několik dotazů kde se dá hudba sehnat,

Odpovědět

Gábina

No já nevím s tou vodou, já když slyším šplouchat vodu, tak se mi začne chtít čůrat :-))) Jinak za mě je nejvíc Leonard Cohen ;-)

Odpovědět

Ivet

Ano souhlasim s Gabinou a Vendy. Sama jsem si je poridila a vrele doporucuji!!! Ted v tehu to posloucham aniz bych musela masirovat ;)

Odpovědět

machy

Ano šplouchání vody je určitě uklidňující, ale možná by to mohlo po delší čas někomu vadit. Masírování podle muziky je taky dost zajímavé pro maséra i klienta. Mám to vyzkoušené , v mém případě to má vliv na kvalitu masáže, respektivně mám z té masáže lepší pocit když mě sedne muzika i figura. A jestli mám lepší pocit z masáže tak se domnívám, že ta masáž byla povedenější. Když během masáže se muzika zvolní tak okamžitě já zvolním provádění masérského hmatu, když naopak muzika zrychlí, tak i já zrychlím. Snažím se s tělem hrát, já beru masáž jako umělecké dílo. A kupodivu to sklidilo úspěch. Takže obecně vzato muzika při masáži je pro mě moc důležitá a v mém případě mě je jedno kdo zpívá jestli Cohen nebo citron.

Odpovědět

Vladka

Cohen vede... neoposlouchá se.. mám radost, že ho pouštíte taky...

Odpovědět

Michaela

Prosím poradíte mi. Potřeboval bych hudbu k masáži LOMI LOMI Hawaiská masáž. Na yutube, nemůžu najít nic vhodného. Potřebuj,aby mě hudba vedla při masáži.
Děkuji moc za jakoukoliv radu

Odpovědět

Michaela

omlouvám se za překlepy.

Odpovědět

Petr Němec

Dobrý den Michaelo, nevím zda znáte Spotify, ale tam je obrovské množství všech možných žánrů a jistě si vyberete i vhodnou hudbu pro Lomi Lomi. Sice je to placená služba, cca. 150,- Kč za měsíc, ale máte opravdu široký výběr jak k on-line přehrávání, tak i off line. Petr

Odpovědět

Michaela

Děkuji moc za odpověď.

Odpovědět

Makyš

Dobře se masíruje také na Soundtrack The Fountain a nebo třeba Singleman.

Odpovědět

Vladimír Hajduk

Rádio do masérny nepatří a je to barbarství. Tento nešvar praktikuje hodně masérů.

Odpovědět

Aznoh

poslední roky pouštím LoFi hiphop
at zní název jak chce má u klientů pozitivní odezvu - jak píše @machy je tam rytmus - pomalejší cca 60bpm
clověk se může řídit rytmem

Odpovědět

Nový příspěvek