Přeskočit na obsah

Mapa masérů
Hlavní město Praha 882
Jihočeský kraj 255
Jihomoravský kraj 435
Karlovarský kraj 61
Královehradecký kraj 196
Liberecký kraj 153
Moravskoslezský kraj 319
Olomoucký kraj 192
Pardubický kraj 190
Plzeňský kraj 213
Středočeský kraj 385
Ústecký kraj 191
Vysočina 137
Zlínský kraj 178
Diskuze Inzerce Články Kontakt Přidat maséra

Více masáží denně - ano nebo ne?

O masážích 27 příspěvků

Roman

Prosím, nevíte, jaký je racionální důvod k tvrzení, že dvě hodinové masáže denně člověk nemá absolvovat?

Odpovědět

Romana

To netuším.
Nám pouze říkali, že není možné mít v jeden den lymfatickou masáž a klasickou.

Odpovědět

Radka

To jsou ty vzorce co nějaký lidský mozek vymyslí a pak se tím řídí celý svět.
Když jsem chodila do školy masérské tak jsme se masírovali navzájem denně a týden v kuse a bylo to velmi velmi příjemné. Pokud to někdo chce tak masíruj co se do něj vleze. Sám si řekne dost.....

Odpovědět

Jarmila

Souhlasím s tím, co píše Radka. Pokud je člověk zdravý a sám si pro masáž přijde, že načerpá energii, je mu to příjemné a odpočine si, třeba i každý den, tak proč ne?!? Sám si řekne dost a nebo masáže omezí, pokud to tak bude sám cítit.

Odpovědět

Karel

Kdyby byly každý den, tak je to moc. Pokud jednou týdně přijde klient v jeden den 2x, nevidím problém. Při každodenních masážích dochází k odvápňování organismu. Pokud by se jednalo o někoho s Bechtěrovovou chorobou, tak těm se to právě kvůli odvápňování doporučuje.

Odpovědět

Alena

Je vhodné se po masaži vykoupat, nebo ne? A nechat. Tělo i nadále relaxovat

Odpovědět

Romana

Koupel nebo sprcha má být vždy před masáží a naopak po masáži se nejlépe daný den nekoupat.

Odpovědět

Zdeněk

Myslím si, že koupel po masáži nevadí, pokud se nejedná o aromamasáž

Odpovědět

Franz

určite koupel po masáži nevadí, ale jak píše zdeněk po aroma masáži bych koupel nedoporučoval

Odpovědět

Michal

Já po normální masáži tělo koupu, ale lehce a nedřu se nějakým mýdlem. :)

Odpovědět

Renata

Přesně tak michale, ja to tak taky delam a jsem spokojena.

Odpovědět

Jarmila

Mě moje učitelka učila, že po jakékoli masáži má tělo 24hod. zůstat v klidu a relaxovat bez koupele, sprchy či jakéhokoli pohybu a zdůvodňovala to tím, že při masáži působíme nejen na svaly, ale i na tok lymfy. Při následné koupeli, sprše nebo i jakémkoli pohybu (např. tůra, rychlá chůze, cvičení atd.) svaly i lymfa začnou pracovat jinak než při masáži a tím se masáž jako taková mine účinkem a je to pro tělo až mírný šok. A moje zkušenost z lázní je podobná - masáž vždy po koupeli, plavání, lázni a pak teplo a klid. Myslím, že vysvětlení mé učitelky bylo a je logické.

Odpovědět

Jarka

Dobrý den, souhlasím s paní Jarmilou, proto třeba ani nikam nejezdím, volám si maséra k sobě, a to pak má ten správný efekt :-).

Odpovědět

Zdeněk

Já si myslím, že to pravda není. Přece jen je účinnější svaly nejdříve prohřát a uvolnit lávovými kameny a pak klasická masáž.. Popř. klasická masáž a následně baňky/měkké techniky

Odpovědět

Quentielle

Karel - 15.11. 2016 12:19 : "Při každodenních masážích dochází k odvápňování organismu"

Tohle slyším poprvé, mohl by jste prosím osvětlit mechanismus, proč by mělo docházet k odvápňování?

Děkuji.

Odpovědět

machy

naprosto souhlasím s Karlem. Nás to taky učili- častá klasická masáž odvápňuje, ale u bechtěreviků je to naopak žádoucí.

Odpovědět

Hanibal

Já po 1 vyzkousel čtyřruční masáž a mohu doporučit. fakt jsem odpočnul a načepral nové síly a přišel na jiné myšlenky

Odpovědět

Quentielle

machy prosím Vás, náhodou mechanismus (proč dochází k odvápňování při časté klasické masáži) nevysvětlili? Nikde jsem to nenašel.

Děkuji.

Odpovědět

Roman

čtyřruční jsou bezva, uvolní a totálně vás to vtáhne do režimu odpočinku a cítíte se jako král

Odpovědět

Jarmila

Pro Zdeňka i Jarku: nikdo tu nepíše o tom, že se masíruje v chladnu, a studený sval. Vždy se lepší svalstvo prohřát, a je jedno, jestli je to v privátu nebo mas. salonu či v lázních, a také je jedno jakým způsobem se tělo prohřeje; zda je to lázní v teplé vodě, teplým zábalem, lávovými kameny, atd., vždy však v teplém vyhřátém prostředí, ale sprcha by měla být vždy před masáží. Je to samozřejmě věc názoru a někomu může vyhovovat sprcha po masáži, ale já to nikomu nedoporučuji a ani nepraktikuji.

Odpovědět

Nikola

Dobrý den v úterý mám masáž dornova metoda a zjistila jsem že na pátek mám dárkový poukaz na masáž lávovými kameny.Nebude to dělat nějaký problém?Děkuji moc

Odpovědět

Nikola

Dobrý den v úterý mám masáž dornova metoda a zjistila jsem že na pátek mám dárkový poukaz na masáž lávovými kameny.Nebude to dělat nějaký problém?Děkuji moc

Odpovědět

Oldřiška

Mně masér v lázních vždy po masáži řekl: "tak a teď hodně pijte".

Odpovědět

Matyáš

mohu se zaptat vadí 2 masáže po sobě s hodinovu pauzou .

Děkuji

Odpovědět

Ella

Dobrý den! Obvykle to není problém – Dornova metoda a masáž horkými kameny používají různé techniky a rozdíl několika dnů mezi nimi (ve vašem případě tři dny) je obvykle dostatečný pro regeneraci svalů a tkání. Hlavní je informovat každého terapeuta, že jste nedávno podstoupili jiný typ masáže, aby mohl správně zvolit intenzitu.

Můžete klidně navštívit oba sezení, jen poslouchejte své tělo.

Odpovědět

Anna

Jednoznačne áno. Pre nohy. Po náročnom pracovnom dni. S rastlinným gélom Reustep, ktorý chladí, uvoľňuje a pomáha zmierňovať nepríjemné príznaky.

Odpovědět

Anna

Jednoznačne áno. Pre nohy. Po náročnom pracovnom dni. S rastlinným gélom Reustep, ktorý chladí, uvoľňuje a pomáha zmierňovať nepríjemné príznaky.

Odpovědět

Nový příspěvek