Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Ověření si očekávání klienta



Jan Samiec - 6.6. 2022 09:47
Vážení a milí jakožto již třicet let praktikující masér, který se setkal za tu dobu se spoustou fenoménů, chtěl bych se s vámi podělit o jeden, se kterým jsem se sektal už ne jednou a nejen já sám.

Každý masér se potřebuje uživit a zpravidla když je mladý a ctižádostivý , stává se že zasahuje do pravomocí lékařů, a z těch pár zkušeností, kdy mi někdo napsal a objednal se na magnetoterapii s tím že si před 14 dny natrhl nebo natáhl sval, a že po laickém prozkoumání možností aby měl nohu co nejdříve funkční se sekal s nabídkami jako magnetoterapie, rázové vlny a podobně. Ono samozřejmě něco takového jako rázové vlny jsou dnes modním trenden, ale kdo rázové vlny absolvoval tak ví jak bolestivá záležitost to je a aplikovat ji už jen na natažený sval, no nevím nevím. Takže si říkám že se jednalo o nějkého filutu, který si potřeboval něco ověřit anebo skutečně šlo o laikal No ale vzhledem ktomu, že mi napsal až dva týdny po tom co se muj to stalo a současně tvrdí, že prioritu má rychlé řešené jeho problému, tak mi to spíše ukazuje na toho filutu.

No a proč o tom píšu je, že nikdy nevíme kdo se k nám objednává na masáž. Důležité je si nejdříve zdiagnostikovat očekávání dotyčných. Obzvláště opetrné v tom směru by měly být začínající masérky. Kdo z nás by nebyl rád za to, že se někdo objedná k tomu aby využil našich schopností a dovedností. Neměli bychom se ale přeceňovat. Osobně jsem ukončil veškeré podůrmé progamy u nichž jsem o dané věci znal jen něco málo a spíše, kdy vím a znám něco nebo někoho , co mám osobní dobrou zkušenost potom mile rád doporučím a dám prostor takto pomoci někomu stejně fundovanému jako je moje maličkost za ty roky v masírování. Ušetříme si spoustu mentálních potíží, když se naučíme vidět v tom co nám říkají skutečné zakázky našich klientů. Jen naslouchání jejich potížím jim mnohdy nesmírně uleví. Nesmíme ale u toho zaměňovat lítost se soucitem. Při lítostivém přístupu je více než jasné, že problémy svých klientů přebereme na sebe. Proto existuje soucit, který je o tom umět vyslechnout, porozumět souvislostem potíží, ale neztotožňovat se s nimi. V skrytu duše každý víme, že ajkékoliv onemocnění či trápení je o hlouposti a nevědomosti každého trpícího. Zprostředkujme jim setkání s jejich přítomností a třeba sami postupně začnou rozumět tomu, proč si nás vybrali a co je přínosem téhle spolurpáce. Někdo to samozřejěm může mít nastavené na marketingové triky všelikým cenovým a podobným podlézáním klientů, ale tohle není ta sorta masérů, ke které právě promlouvám. Omlouvám se vám, pokud vám má slova přišla povýšená či sebestředná, hovořím pouze o tom s čím mám osobní zkušenost a vím jaké to bylo, když jsem se musel potýkat s tím, co tolik zkušeností ještě nenasbírali, Kdy ani nejde o množství těch zkušeností ale o jejich kvalitu a to co si z nich člověk odnese.

Přeji všem splnění veškerých přání, aby srdce mohlo při masírování zůstaávat klidné a ničím nerozrušené plně pohroužené v to čemu se právě věnuje.

Haribol





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj