Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Začátek podnikání



Monika - 13.1. 2008 18:39
Zdravím všechny a chtěla bych se zeptat. Jak dlouho vám trvalo než se vám rozjela masérna natolik, aby vás v pohodě uživila? A druhá věc- kde inzerujete, popř. kde máte reklamu? Mě se na veškerý moje inzeráty v novinách hlásí jen muži, kteří mají zájem o trochu jiný druh masáže. Už z toho začínám být zoufalá.



Viktorka - 17.1. 2008 08:25
Moniko četla jsem tvůj dotaz a můžu ti říct,že je mnoho věcí které ovlivňují výsledky a tudíž abys byla v tvv,pohodě.záleží jak dlouho jsi masérkou,jestli se ještě samovzděláváš,jak jsi přístupná i cenově,a jak jsi trpělivá.Já masíruji pět let a můžu ti říct ,že peníze které jsem dávala do reklam byly přímo vyhozený buď jsi dobrá a to myslím doslova a znáš lidský tělíčko tak dobře,že umíš pomoct lidem jak po tělě tak i po duši a nebo jsi jenom masérka,kterých jsou plné rehabilitace a ty maj přísun lidí zajištěn,tedy má rada buď trpělivá a stále se uč ať máš co nabídnout a relamu ti udělají Tvý spokojení zákazníci sami.Nakonec ještě něco my všichni co se živíme rukema nikdy nebudeme mít jistotu a nebudeme v pohodě ale žijeme slušně.měj se



Monika - 19.1. 2008 14:08
Viktorko, ale mě jde o to jak vůbec získat toho prvního zákazníka?



Eva Machová - 22.1. 2008 08:44
Mě trvalo asi rok, než jsem našla klientelu a co se týká mých známých jsou na tom podobně. Je opravdu nejlepší reklama per huba jak se říká. Veškeré inzerce i články byly naprosto k ničemu. Jediná reklama, která slouží jsou internetové stránky a nutný je kontakt ve zlatých stránkách pokud možno ve žluté i bílé části. To je totiž první místo, kde lidé hledají.



Administrátor - 23.1. 2008 13:42
Bohužel nesouhlasím s názorem, že dnes lidi hledají kontakty ve Zlatých stránkách. Zlaté stránky měly velký smysl před 5 - 10 lety. Dnes je ale plně nahradil Internet a Zlatým stránkám ujel vlak (jak je ostatně vidět i z toho, jak se snaží neúspěšně přesunout na Internet).

Souhlasím s tím, že je dobré mít obsahově pěkné a informativní internetové stránky. Ale mít internetové stránky samo o sobě nestačí, když Vám na ně nikdo nechodí - je to jako mít super billboard uprostřed pustiny.

A zde podle mne nastupují právě specializované katalogy (jako je třeba tento), které návštěvnost přivedou. Např. tento katalog MASÁŽE.info denně navštíví přes 1200 lidí hledajících masáže - ti se spolehlivě stanou klienty zaregistrovaných subjektů - protože tu našli to, co hledali.
Pokud uvažujete o placené registraci v jakémkoliv katalogu, vždy si spočítejte, zda se vám to vyplatí a zda nekupujete "zajíce v pytli".
Např. v tomto katalogu MASÁŽE.info je to většinou takto: každý masér po registraci dostane 1 měsíc na vyzkoušení všech služeb. Pokud to podhodnotím, tak za onen měsíc si záznam zobrazí 100 návštěvníků. V nejpesimičtějším případě se z této stovky stane 5 lidí jeho klientem. "Vydělá" tak cca 5x400 Kč=2000 Kč za úvodní měsíc bez rizika a nutnosti platby (tj. ve skutečně nejpesimičtějším případě 24 000 Kč ročně). Je pak na něm, zda chce obětovat 1490 Kč za roční prezentaci a získávat takto lidi dále. Věřím, že je to užitečná služba, o čemž napovídá i vysoké procento lidí, kteří si ji kupují více let po sobě.
Pokud uvažujete nad registrací v jiném katalogu, vždy chtějte vědět návštěvnost svého záznamu a zda si ji nějak můžete ověřit. Na první pohled se sice může zdát výhodné zaplatit za prezentaci na všeobecném katalogu 500 Kč, ale když si tam váš záznam zobrazí 5 lidí za měsíc, tak to je několikanásobně nevýhodnější.

Samozřejmě je dobré mimo záznam ve specializovaném katalogu také vybudovat své vlastní internetové stránky - ale to bývá mnohem větší náklad, který si v začátku spousta lidí nemůže dovolit.

Čili závěrem: doporučuji vyzkoušet nezávaznou registraci v tomto katalogu a pak si vše spočítat - zda se vyplatí placená verze.



Eva Machová - 23.1. 2008 18:00
Ano, tím internetem jsem myslela nejen vlastní stránky, ale internet všeobecně. Ale zlaté stránky neházejte zatím do koše, převážně právě na vesnicích jsou starší a staří lidé, kteří nutně potřebují masáže a na počítač se neumí ani podívat.Pro tyto klienty jsou zlaté stránky stěžejním bodem.



Administrátor - 23.1. 2008 18:09
Ano, pro starší lidi mohou být stále Zlaté stránky zdrojem informací. Ale do budoucna se bude toto číslo stále zmenšovat i v této skupině. A třeba se v horizontu několika málo let dočkáme toho, že Zlaté stránky úplně přestanou vycházet - nedivil bych se tomu.



Ivan - 23.1. 2008 22:28
Moniko, - trochu reaguji na atvé postesknutí na množství klientů.Moje zkušenosti z reklamy -letáčky jsem měl rozdané snad všude i za skly aut,okolní obchody,schránky domovní a stále to bylo velmi mizivé.potom jsem investoval do regionální reklamy roznášené do schránek a také do denních novin - někteří volající muži chtěli i jiné intimnější masáže a začal jsem mít na volající alergii.Nechal jsem si udělat solidní internetové stránky - registroval jsem je všude možně a psal také do diskuzí o zdraví a nastal veliký a značný obrat.Lidé v kancelářích mnoho pracovní doby tráví brouzdáním po netu a když je někde píchne už jsou z nich klienti.Buhužel mne časem přepadli zdravotní potíže s lokty a zápěstí odešlo.Stránky jsou stále funkční a je možné je převzít.



Eva - 25.1. 2008 21:15
Ahoj Moniko.Jak uz tu je napsano,reklama je nejlepsi od lidi,kteri jsou spokojeni a vraci se.Ja si udelala kurz,ale uz jsem masirovala zname a kamarady pri delani kurzu.tim chci rict,ze vubec nezavisi na tom,jestli si das inzeraty vsude.Nejlepsi je reklama od lidi.Ja po kurzu mela uz aspon deset lidi,kteri to rekli dal a dal a ted mam klientelu velice slusnou a delam to 2 roky.Je to o tom,jak k tomu pristupujes.Pokud vidis lidi jen jako objekt k placeni,tak je to o nicem.Musis to v sobe mit,to uz nam rikali na kurzu.Musis do toho davat i kus sveho ja,jinak to nefunguje.Reklama je i dobra na interntovych strankach.Nech si udelat stranky,neco o sobe napis,pak co nabizis,jake je Tvoje kredo a tak.Rozsir si vyber masazi.treba si udelej jeste doplnkove,je jich uz spousta .to lidi take pritahne,ale nejlepsi je opravdu reklama od spokojenych zakazniku.Eva



Jana - 25.1. 2008 21:21
Ivane,jestli chces,spoj se se mnou,poradim Ti bezva lecitele,ktery Te Tvych problemu zbavi.Leci vehlasne sportovce,hlavne na klouby a pohybove ustroji.jukni se na stranky a je tam i kontakt na me www.masazemb.cz



Monika - 25.1. 2008 22:53
Evo, já taky masíruju už dýl, ale jen své kamarády a jejich známé. Bohužel jsem na nich více méně cvičila co jsem se v různých kurzech a seminářích naučila, takže to bylo spíš za symbolické peníze. No a teď je mi hloupý říct jím "mám ŽL, tak plať". Samozřejmě, že mi taky občas někoho dohodí, ale furt to není to pravý ořechový.
Na webu už se pracuje a inzerát do regionálních jsem teď taky dala, tak uvidím.
Jinak díky za rady.



Iva - 11.2. 2008 22:45
Moniko, záleží kde pracujete, jestli ve městě nebo na venkově...jestli na venkově, rozhodně masáže nerozjíždějte na plno, neuživila byste se. Zkuste si najít práci, třeba na částečný úvazek a masáže dělat jako vedlejšku (samozřejmě na ŽL). Jak získat prvního zákazníka? Někdy se osvědčí místo reklamních letáčků dát inzerát do místních věstníků - v některých obcích a malých městech takové vychází. Jinak doporučuji zapojit i své známé - ale musí také pochopit, že když se tím budete živit, tak to nebude zadarmo. Jinak doporučuji webové stránky, i když to taky není záruka úspěchu. A hlavně nepanikařte a pevné nervy!



Libus - 14.2. 2008 20:51
Aby se zivnost rozjela, take stejne jako Iva vrele doporucuji nechat si udelat webove stranky. Mely by na prvni otevreni necim upoutat, nemely by byt zbytecne preplacane a hlavne musi byt dobre citelne! (spatne se cte na tmavem podklade). Na strankach si spousta "bolavych" lidi najde toho sveho masera a vybira ho podle mista, kudy chodi do prace, kam chodi do skoly apod. Klientela se vytvori ne driv jak za rok spis za dva. Tak opravdu to chce vytrvat. Preji at se dari.



Monika 2 - 7.4. 2008 19:16
Prosím, může mi někdo v základních bodech napsat, jak je to se zřízením provozovny? Jak si zažádám o kolaudaci hygienou, jestli se něco platí, co budu mít s dočiněním se stavebním úřadem. To si mám nejdřív vytvořit provozovnu, oni se přijdou podívat, řeknou že to mám špatně a tak to mám dělat znova? nebo jak to funguje? Už jsem z těch zákonů a vyhlášek mimo. A jak je to s poviností mít sprchu? Děkuji mnohokrát :-) Monika



machy - 10.7. 2014 19:57
Já bych to viděl na pěkné a přehledné webovky a roznáška letáčků v blízkém okolí a děj se co děj.



tom - 4.2. 2015 17:42
Určitě udělat webovky zapsat je do katalogů hlavně https://www.seznam.cz/ a https://www.google.cz/ a pak vuužívat různé firemní inzerce zdarma a vkládat inzeráty do služeb. Letáky do schránek domluvit se v trafice a´t za menší úplatu dávají letáky do časopisů souvisecích s oblastí Vašeho podnikání ...



Dana - 13.2. 2015 10:36
Dobrý den všem. Pracuji v oboru již od r. 1997, prošla jsem si cestu získávání a udržení si klientely několikrát, neboť jsem se za tu dobu dvakrát stěhovala z menších měst do větších (ne kvůli práci). Rozjížděla jsem si několik malých studií, pracovala sama i se svými zaměstnanci. Vyzkoušela jsem mnohé varianty, získala mnoho zkušeností i odvahy konat a umět si říct o kvalitní odměnu za kvalitní služby. Nyní pomáhám v rozjezdu masérských činností jednotlivcům, masérům, začínajícím v podnikání, ale i zajetým studiím, která se chtějí posouvat ve své práci, nabídce a tím navyšují klientelu i příjem. Naše práce je o nás samých, o chuti a lásce, se kterou dáváme klientele nejen zdraví tělesne, ale i psychické. Aby byl nàš klient náš, měli bychom být vyrovnaní, v harmonii se sebou i s Vesmírem a klient se bude rád vracet za vašimi doteky. Kontaktujte své známé, oslovte firmy, nabídněte víc než konkurence.... Je mnoho taktik, praktik, jak mít a udržet klientelu. Pokud si sami nevíte rady, napište mi, třeba mohu pomoct i vám. Přeji hodně nadšení a úspěchů ve vašem podnikání.



Michal - 7.3. 2016 22:21
Dobrý den, Dano.
Rad bych na Vás získal nějaký kontakt, mam totiž jako naprostý začátečník mnoho otázek a myslím si, že právě vy by jste mi mohla poradit.
Děkuji.



Irena333 - 26.3. 2017 20:31
Dobrý den, určitě byste měla být vidět na internetu, takže internetové stránky, které zaberou první příčky Google a Seznamu. S tímhle mi hodně pomohla firma Next Vision, která se mimo jiné zabývá optimalizací webů pro vyhledávače (SEO) - https://www.nextvision.cz/seo. Pomohli mi mé podnikání posunout na úplně jiný level, jejich přístup k práci i ke klientům je velmi profesionální, což se odráží i na jejich výsledcích. Mohu jen doporučit :)





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj