Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Práce maséra v zahraničí



petr - 6.5. 2008 00:06
mohu nabidnout mobilni sluzby masera v zahranici?



Martin - 28.10. 2008 21:33
Dobrý den, narazil jsem na vás na netu a chtěl bych se zeptat, vy nabízíte možnost práce maséra v zahraničí? Kde a co nabízíte? Masíruji v praze 3 roky a rád bych se podíval někam ven. Pokud to ještě platí dozvěděl bych se rád více informací.Děkuji, Martin.



mila - 26.11. 2008 16:12
asi jsem nepochopila.Jsem maserka s 35 letou praxi v CR.Ted ziji mimo CR.Tri roky zde pracuji jako uklizecka.Teprve po trech letech se mi zde podarilo,udelat konkurs na universitu.Pokud chcete pracovat v zahranici jako maser,drzte se toho,ze to neni jednoduche.V prvni rade musite umet mluvit reci,te zeme,kde chcete pusobit a to proto,aby jste si mohl udelat prekvalifikovani.Bohuzel nase papiry se zde neuznavaji.Ja jsem pochopila Petrovo nabidku jako sluzbu jeho,kdyz bych nahodou byla v nemecku a on tam pusobil.Tezko o nabidce na praci.Mohl by jste byt i zklamany Martine.



Igor - 28.12. 2008 22:43
ale ja by som to skusil, bol som v GB a v pohode som v hotely masiroval, tringelty boli tiez pekne, ale chcel by som to skusit aj niekod inde este, na Slovensku je to bieda.



Vladka - 19.1. 2009 06:38
Ahoj, ja pracuji v Americe jako masazni terapeutka a vim ze tu by 150hodinovy kurz z Cech neobstal. Moje kurs mel 750h, ale v kazdem state se to tu ruzni. Jinak kdyz jste dobri tak je to tu super. Preji vsem kdo to budou zkouset z masazema v zahranici hodne stesti. Vladka



Irina - 11.2. 2009 16:03
mate nekdo zkusenosti s praci v Rakousku, na horach? Strasne se mi tam chce podivat? potrebujeme povoleni k praci?



pepa - 22.2. 2009 16:04
moc vám to přeji



Lucza - 16.4. 2009 20:15
Chtěla jsem se zeptat,jestli se v zahraničí uznávájí masérské kurzy, které jsou akreditované MZ a jak moc se to v jednotlivých zemích liší...nevíte,jak je to ve Španělsku?!



Anna z Londýna - 10.10. 2009 23:03
Ze zkušenosti vím, že dělat masáže záleží na poptávce manažerů SPA,Wellness atd..Navrhuji samostatnou praxi -podnikání ...po nějaké době kdekoliv vás vemou zvednout kotvy.Přetahnete si nejlepčí klienty a děláte už jen na sebe.Dá se vydělat od 10ti na hod.až po 38 liber, ale pokud jste dobří a jedete na svoje..je to nejméně kolem 50liber i 50Eur za 1h.masáž...klasiku.Ale bacha...musíte toho dělat víc..drtěj vás tam Thaici a Číňani.V LoNDon navíc je přes 85% nabídek do erot.masáží skrytých pod hlavičkou Wellness.Otamtud ihned pryč!!!



machy - 8.11. 2009 10:11
ahoj, já si myslím, že v dnešní době unie by měl certifikát IES platit po celé unii, snažte se proto absolvovat tyto akreditované kurzy.



Adam - 12.3. 2010 13:06
Dobrý den, uvažuji jet za prací do Španělska, prosím o info kolik se pohybují ceny za masáže a co je potřeba vše vyřídit pokud bych chtěl podnikat. Moc děkuji za jakékoliv informace



machy - 4.2. 2014 23:09
Tak teoreticky by masér, který vlastní mezinárodní masérský certifikát IES by mohl masírovat v zahraničí, ale asi záleží na tom, zda ta či ona země uzná absolvovaný kurz u nás. Někdo tam psal, že stejně se musí na masérský kurz znova v té určité zemi.A tak mě napadá, zda má smysl si kupovat ten mezinárodní certifikát.



Cocteau - 7.2. 2014 21:17
Nevíte, jak je to s Francií, když bych chtěla dělat na sebe? Slyšela jsem, že snad stačí jen úřední překlady certifikátů. Zatím jsem to však neověřovala. Máte někdo zkušenosti?



Mili - 4.3. 2014 11:41
A co v Itálii, jak tam to chodí? :)



machy - 3.4. 2014 00:19
Já mám masérský kurz pořádaný institucí se statutem na Velmi dobré profesionální úrovní a z tohoto důvodu jsem měl možnost si zakoupit certifikát IES, ale jestli je nutností se v zahraničí se přemasírovat podle masérského kurzu v oné zemi, tak je to s prominutím nepořádek. Jsme jednou zemí evropské unii tak by to neměl být problém.



Petr - 9.4. 2014 15:06
Ahoj, já jsem se osobně přesvědčil na vlastní kůži, když jsemse pokoušel sehnat si práci v oboru masér v Anglii, v Londýně. Naše certifikáty včetně masérských zde neuznávají. To platí i pro všechny ostatní země včetně USA. Prostě, co není anglické v UK jako by neexistovalo ! Máte jen jedinou možnost - udělat si tam kurzy jejich. Konkrétně masérský kurz - základní a nejlevnější Vás vyjde zhruba na 1000 liber. Má tu výhodu, že zahrnuje rovnou několik druhůů masáží, takže s ním můžete pracovat kdekoliv i na zaoceánských lodích. Stáváte se vlastně "massage therapistou" - po našem to znamená "masér". Proč na to upozorňuji ? Protože "masseur" nebo "masagist" v UK značí někoho, kdo poskytuje erotické služby spojené s masážními technikami. Práci jako "masseur" seženete na každém kroku. Ale to je vlastně jiná kapitola Vašeho možného působení v UK. Touto cestou jsem se rozhodně nevydal. Hodně štěstí, protože konkurence v oboru masér je v UK přímo drtivá. Je to více méně především o tom, být ve správnou dobu na tom správném místě - tedy o štěstí. Zbytek už záleží na Vaší trpělivosti. V Londýně jsem se seznámil s mnoha maséry, kteří zde zápasí o existenci již mnoho let, ale vrátit se do ČR nechce nikdo z nich. A mě to v naší "slavné" zemi zvané Česká republika po těch 14 letech cestování po celičkém světě už také nebaví. Ahoj Petr



Roman - 16.4. 2014 08:13
Ahoj, niečo k tomu napíšem. Prišiel som do UK vo februári a so slovenskou masérskou školou som získal poistenie aj prácu ako Massage therapist...takže to ide, ale je to asi individuálne. Záleží akú kvalitu, rozsah, predmety, iné certifikáty a prax máte. Všetko mám samozrejme oficiálne preložené. Oslovte NAMMT v UK, majú stránky a informujte sa. Potom je nutné povinné poistenie za škodu, v mojom prípade Balens Zurich poisťovňa. Potom papiere poslať do NAMMT, členstvo nie je povinné (stačí to poistenie) a do práce. Takže neviem, prečo to nejde...Upozorňujem, že nemám v SR masérsku maturitu ale bežný kurz. No ale i v ČR ako viem, sú rôzne kvality a pod. No a to tu môže rozhodnúť. Toľko moja skúsenosť, pracujem už v SPA v Manchesteri. Tak to skúste.



Roman - 16.4. 2014 08:16
...a oficiálny preklad je Masseur, toto mám v dokumentoch a nemyslím, že by poisťovňa a NAMMT nevedeli, že som masér a nie niečo iné :)



Roman - 16.4. 2014 08:33
Ešte doplním. Neviem, odkiaľ mám Petr informace. Moja škola dostala licenciu aj v Alberte v Kanade, tým pádom aj ja. Vybavoval som to z ČR minulý rok. NHPC Canada chce ale kopu papierov a množstvo hodín školy a praxe, dokladovateľné...(min. 2200 hod.) Jediné, na čom som krachol bolo to, že Alberta sprísnila podmienky pre mimokanadské školy a chceli následne rozdielové skúšky v angličtine pred komisiou, čo akože ja sa necítim :) Toľko moja osobná skúsenosť s Kanadou a UK.



machy - 24.4. 2014 22:11
Roman má asi pravdu, je to asi individuální pro jednotlivce a příslušnou zemi. ale proč se nechovat stejně - taky bych neuznával školy zahraniční. Proč my češi se musíme neustále jenom krčit.



Roman - 27.4. 2014 18:40
Priatelia, chcel som tým iba naznačiť, že si treba zistiť informácie a proste sa pokúsiť, venovať čas a peniaze na dokumentáciu a písať na príslušné miesta v UK. Iba som bol smutný z toho, že veci údajne nejdú. V škole mi hovorili, že česko - slovenská masérska škola je výborná a je to tak. Nezabudnem každému klientovi tu v UK povedať, že toto, čo robím je slovenská masérska škola :) a sú nadmieru spokojní. Upozorňujem, že mám v auguste 50 rokov. Takže ste lepšie vybavený vekovo, jazykovo...Máte na to, aby ste robili reklamu ČR/SR vo svojej krásnej práci. A nekrčiť sa :)!!!



Katka - 9.10. 2014 21:10
Dobrý den,
když se tu tak bavíte o práci maséra v zahraničí, nevíte někdo o tom jak to tam funguje s vyučeným masérem? S maturitou?



Roman - 10.11. 2014 16:51
Pokiaľ ide o UK, sú tu zdravotné sestry, ktorým neuznali kvalifikáciu...Ale na www. príslušných štátov si zistite info napr. pod "uznání kvalifikace cizinců", alebo niečo podobné.



Peter - 10.12. 2014 17:56
Roman a kde si robil kurz? V Piešťanoch, alebo... Ďakujem za odpoveď.
A čo znamená, že masérska škola dostala licenciu v Kanade?



Eva Teicherová - 13.12. 2014 10:26
http://jenprokrasu.jenprozeny.cz/blogy/5936-jake-je-byt-maserka-na-zaoceanske-lodi



Roman - 26.12. 2014 09:46
Pre Petra. Kurzy boli v Piešťanoch. Ide i o množstvo kurzov, certifikátov, množstvo hodín, dokladovaná prax a podobne. Možno som to napísal nepresne. Ide o individuálnu žiadosť. Treba komunikovať so školou, rozhodne nepotvrdia to, čo neučili. No a potom záleží na ekvilibristike adepta...Ono žiadosť obsahuje aj akúsi prácu a dotazník. V mojom prípade asi na 12 A4 o všetkom, čo vieš a čo si sa učil a kde a kto to učil a tisíc vecí. Sú tam otázky z anatómie, a různych zdravotných disciplín. Proste ich musíš najskôr presvedčiť písomne, že si dobrý. Písal som asi o Alberte, provincie majú rozdielne nároky na adeptov.



Martina - 28.1. 2015 00:18
Ahoj, chtěla bych se podělit o zkušenost s prací masérky v UK. Momentálně pracuji jako mobilní masérka v Londýně. Absolvovala jsem základní kurz (mimo zdravotnický sektor)v ČR.Certifikát, který splňuje počet hodin,aby jste mohli začít podnikat.Budete potřebova certifikáty oficiálně přeložit - i v Londýně jsem našla českou překladatelku. Dále je nutné mít pojištění,(kdyby jste náhodou nějak ublížili klientovi),které si objednáte přes internet-nic složitého. A založit si živnost, což je taky jednoduché, jelikož nemusíte nikam na úřad, stačí se zaregistrovat přes internet. Já pracuji ve firmě, která má asi 20 masérek. Nemusím být ani v žádné asociaci masérů. Nevím, možná některé firmy to požadují, ale ne všechny. Naše společnost ve které pracuji ani nepožaduje být registrovaný v nějaké asociaci pro maséry. Můžete,ale nemusíte. Možná to některé společnosti požadují,ale většina si myslím že ne.Všechny masérky pracujeme jako OSVČ. Můžete pracovat úplně sami na sebe nebo třeba ve společnosti, která se stará o klienty atd, ale sam. že si pak bere část Vámi vydělaných peněz za vyřizení objednávek atd.Držím palce všem, kteří to chtějí zkusit:)



Cocteau - 28.1. 2015 13:50
Ahoj, mám dotaz ohledně úředních překladů -stačí si nechat přeložit jen doklad o rekvalifikaci nebo jste si nechávali překládat i certifikáty z jiných kurzů? Děkuji, Veronika



Martina - 31.1. 2015 12:34
Já jsem si nechala přeložit všechny certifikáty co jsem měla. Protože čím víc jich máte,tím lépe - to je všude stejné:).Já jsem dostala papír s přeloženým certifikátem a k tomu další papír s potvzrením,že je to přeloženo od oprávněné osoby. Paní, která mi to vystavila mi dala i záruku, v připadě,že pokud neuznají překlad,tak mi vrátí peníze. Ale nebyl žáden problém. Jediný certifikát, který mi firma neuznala byl lifting obličeje, ale to proto,že šéf mi řekl,že se to řadí už do kosmetického sektoru, a naše společnost, ve které pracuji,kosmetický sektor nedělá,pouze masáže. Takže,ten jsem si překládala zbytečně.



Roman - 27.2. 2015 08:28
Áno, Matrina sa vyjadrila presne, členstvo v asociácií masérov nie je povinná, povinné je poistenie. To je ale pre členstvo podmienkou. Ja mám preložený jeden základný certifikát Klasickej a športovej masáže, vysvedčenia, rozsah a predmety výuky, potvrdenie o praxi a potvrdenie z masérskej školy, že som tam absolvoval tie a tie dolnkové kurzy terapií. Prešlo mi to cez poisťovňu i cez asociáciu. Takže nemám preložený každý certifikát osobitne. Ale asi je to skutočne o ľuďoch, vo firme, salóne, poisťovni, asociácií...



Hana - 12.11. 2016 14:55
Muzete mi poradit, ktere pojisteni je dobre a nebo u ktere spolecnosti jste dostali pojisteni.



Roman - 23.11. 2016 09:29
www.balens.co.uk



Radek - 20.2. 2017 20:39
GB odstoupila od EU... Jak je to ted?? Co IES, stale je platny??



Roman - 22.2. 2017 16:52
GB ještě neodstoupila od EU...Nezačali ani rozhovory o odstoupení v praxi. Brexit se završí nejdřív o dva roky. Takže by se nemělo nic měnit zatím...IES nevím co je, ale angláni mají svoje zákony, ne co nám tady nakecají v školách o platnosti čehokoliv. To je moje zkušenost. Může být samozřejmě i jiná zkušenost :)



Patrik - 6.9. 2017 08:38
po celé EU můžete pracovat na živnostenský list který vám vystaví doma.
Na Sicílii jsem pracoval 3 roky, daně-zdravotní a sociální jsem odváděl doma.
Také jsem tam byl rok zaměstnaný na smlouvu, stačili mi české certifikáty v češtině, důležitější jsou reference z hotelu v ČR kde jsem pracoval před tím.



Pavel - 21.9. 2017 20:04
A jak je to s prováděním taichi a chikung v Německu a Rakousku? Mám dlouholetou praxi a certifikát od čínského Mistra a lékaře.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj