Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Bolavé masérské ruce



Kamila - 12.5. 2008 12:54
Dobrý den,ahoj kolegové,máte někdo radu na prevenci proti zánětu šlach.
Začínají mě bolet palce,zápěstí a šlachy.Bojím se aby se mi nerozjel zánět.Díky moc.



Ivan - 21.5. 2008 15:27
Klasická bolest a já jí prošel také a mám za sebou obstřiky loktů,dlouhodobé nošení stahovací bandáže na zápěstí,rehabka magnetoterapií a parafínem,podvodní masáže..Mnoho doplňků stravy a mazání ledasčím včetně březového listí v sáčku.Také se mi osvědčilo vtepávání čistého kolagenu do bolavých míst-dostane se až do chrupavek.



Helena - 22.7. 2008 21:11
Protože každý masér pracuje v auře klienta, měl by mít v prvé řadě v pořádku svou auru a svá těla: fyzické, emoční a mentální, protože pokud nejsme sami v pořádku, můžeme klientovi místo pomoci ještě uškodit.Místo obav bych doporučila podívat se na duchovní příčinu nemoci,existuje mnoho knih např. Louise L. Hay: Miluj svůj život.Na fyzické úrovni mám skvělé zkušenosti s přípravkem Gelasil od firmy Nutra Bona, užívat preventivně.
Hezký den!



Lenka - 6.8. 2009 11:16
No já už mohu z vlastní zkušenosti říct-napsat- masírovat raději méňe klientů a pokud je příliš klientů vzít k sobě kolegu.Bohužel ve 23 letech jsem po operaci karpálů a se záňetem šlach mám častý problém. Není nic horšího než když nemůžete dělat práci která Vás naplňuje a děláte ji rádi.Majitel studia myslel,že na vše stačím sama já jsem si říkala že jsem mladá tak že pracovat mi nemůže ublížit,teď vím že jsem byla hloupá..:( Ruce máme fakt jen jedny...



machy - 29.11. 2009 17:36
No jasně, každý masér má občas nějaké problémy, já například občasné problémy s levým zápěstím, asi to bude chronický zánět v oblasiulna, discus, piziforme, triquetrum. Řeším to apo- daclo a masáž fastum gel, za pár dnů je klid. No a po ránu pociťuju mírné ztuhnutí prstů, což za chvíli rozhýbám. Je to ůděl nás masérů.



Raven - 4.12. 2009 10:32
Co takhle zkusit masáž lokty a předloktím? Šetříte si tím prstíky :)



Enid - 18.2. 2010 23:07
Raven: ono je sice fajne tohle napsat,ale také ne každý to snese-klient a ke klasice mi to zrovinka moc nesedí a když si představím,že bych měla za den odmasírovat 30 lidí lokty,tak mě bolej teďka ;) ale zase na druhou stranu dobrá poznámka..
jináč mám dotaz...jak vypadá ten zánět? už se mi podruhé stalo,že mě bolí pravé zápěstí a nemůžu ho ohnout ani na jednu stranu,nevim jestli je to jen přetažený (masíruju už 6 dnů-btw. dělám v lázních,tak namasíruju za den cca 25 lidí) nebo se mám bát nějakého zánětu,když se to opakuje...díky



machy - 17.10. 2010 21:53
Pro raven, to zápěstí potřebovalo punkci, gangliom a mám ho neustále při masáži mírně ztažené obinadlem. Punkci mě dělali někdy v únoru 2010 a od té doby je jakžtak klid. Taky dělám v lázních a to cca 23 masáže, ale krátké.



Dušan - 15.11. 2010 10:29
Po velké zátěži (cca. 20 lidí) si na ruce namažu boby star od firmy starlife, nandám rukavice a jdu spát. Naučil jsem se masírovat více klouby, než jen prsty, když je potřeba více přitlačit. Lidé jsou spokojeni a já se tolik nenadřu.



pro Dušana - 15.11. 2010 11:35
To myslíš 20 lidí denně? To snad ne, kde bereš energii a čas?



machy - 25.12. 2010 16:47
Pro enit, kolegyni z lázní, budeš to mít asi to samé co já, únik sinoviál. tekutiny a vytvoření pouzdra, které může tlačit na nějakou šlachu a to právě bolí při supinaci a pronaci zápěstí. terapie- punkce, dlouho jsem to stahoval, ale už asi 3 měsíce ne, pouzdro tam pořád je, ale nebolí to, není zřejmě naplněno sinoviální tekutinou.



Marcelka - 9.1. 2011 23:01
čtu to tady a koukám:)každý máte v něčem pravdu:)já už to dělám 17rokem a prošla jem si snad vším ale silnější vyhráváá:)ne na ty bolesti prstů,kloubů atd je ideální namazat třezalkový olej a poté obklad ze švédských kapek a pak igelit a pak elastické obinadlo.do 14 dnů to přede a chce to olejíčkem promasírovávat aby se očistila unavená tkán..pokud to jde tak používat pomocníky jako dřev.válečky, tyčky co používají indové atd.pokud budete chtít poradit tak kontakt je http://www.masaze.info/marcela-cejkova-agentura-aura-m/



Toušková Martina - 22.10. 2011 01:38
teda kolegové já vám musím říct že masíruju od roku 2001 a ruce mě boleli jen ze začátku . Teď mám tak 8 lidí denně a jsem ok . S pozdravem Martina



kiki - 5.1. 2012 19:35
Maserina neni profese na cely zivot.Take jsem si toho vse prosla.Neskutecne bolesti...,doporucuji pit Gelmodel premium t.j.kolagen a masirovat mene zakazniku denne. S aurou to nekdy nema nic spolecneho je to normalny opotrebeni kloubu praci



Jana - 4.3. 2012 22:53
Hrozně by mě zajímalo jak se KVALITNĚ dá namasírovat 20lidí za den? Když vezmu jen masáž záda + šíje tak tu dělám hodinu! Po každém klientovi, úklid, desinfekce, větrání... Každý klient se převlékne, někdo jde na toaletu, taky nějaká konzultace... Ať počítám jak počítám tak 20bych nezvládla ani kdybych dělala 24hodin v kuse! Samozřejmě není masáž jako masáž... Nechápu jak třeba může někdo za 20minut mít hotovo! :D To nestihnu ani pořádně uvolnit svaly aby se s nima dalo pracovat! :)



Zuzka - 24.3. 2012 15:03
Jana> no přesně nad tím jsem taky dumala, když má den 24 hodin :-D Já mám teď hodně masáží, někdy mám 30 minutové, někdy 90timinutové, ale víc jak 10 lidí za den se zvládnout nedá. Ale ideálně je tak pět ;-) Leda že by někdo masíroval i v noci :-D



Zuzka II - 16.4. 2012 22:52
V lázních bych nemasírovala ani za nic. Radši mám kvalitu než kvantitu... A dlouhodobě řešit přetížení, a s tím související zánět, léky, které pouze utlumí symptomy a tím podporují další přetěžování, je jen zatloukání hřebíků do vlastní rakve (viz. machy).



Zuzka II - 16.4. 2012 23:03
Enid: Podívejte se na kurzy havajské masáže, tam se masíruje předloktími. Taky se ji chci naučit právě proto, abych si šetřila prsty. Myslím, že s klasikou se bude dát dobře skombinovat.



J.G. - 18.3. 2015 11:54
Zdravím, dle mého názoru a zkušeností si to chce rozvrhnout určité hodiny v týdnu na práci a na regeneraci organismu.Aby masáž byla o kvalitě nikoliv o kvantitě.
Mějte se rádi lidičky :-)



Míša Kučerová - 23.3. 2015 08:43
No jo, maséřina je zkrátka (také) manuální práce.Časté přetížení dlaňové oblasti a šlach předloktí pak vede k chronickému zánětu a bolestem, objeví se syndrom karpálního tunelu...masáž předloktím v rámci klasické masáže lze použít částečně, přece jen je nutná pro hlubší rozpraování lokálních problémů frikce palci a prsty, mají větší citlivost než loket. Mně se dobře osvědčuje prevence - po každé masáži ponořit na chvíli ruce do ledové vody a "vychladit" šlachy, také uvolňující cviky na paže a ramenní závěsy, trakce, relaxace a souměrné posilování zádových svalů - spousta hmatů se dá táhnout celou horní polovinou těla, právě tím se odlehčují ruce.
Přeji všem masérům hezký den a práci bez bolesti.



Klára Fusková - 21.8. 2019 14:35
Ahoj, je mi 19 let a za 1 den namasíruju 22 lidí. Pracuji dva měsíce v lázní a už mě bolí zápěstí a hlavně klouby. Proto cvičím, ale nepomáhá mi to můžete mi poradit jaké cviky vám pomohli? Děkuji za odpověď.



Daniel Phung - 10.12. 2022 00:32
wooow, kdyz tady ctu kolik lidi delate denne tak se mi celkem protaci panenky :D jsem v Kanade v turistickem mestecku v horach a premyslim o draze masera a budu si pro to muset udealat 2 roky college a co mam informace z hotelu kde pracuju tak maximalni pocet co maseri delaji je 5-6 lidi denne a to je strop





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj