Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Lymfatická masáž a celulita



Iva - 20.5. 2008 14:26
Dobrý den, máte někdo zkušenosti se snižováním celulity u lymfatických masáží? Stačí jenom masáž nebo je účinnější podpořit ji zábalem (např.skořicovým)? Pokud doporučujete zábal, má být zábal tlakový nebo stačí jen překrýt folií?
Děkuji za odpověď.



Ivan - 21.5. 2008 15:17
Pokud mohu podle praxe posoudit skořici bych se asi vyhnul-jsou na ní dost alergické reakce až do puchýřů-a viděl jsem to na vlastní oči,naštěstí jsem to neaplikoval já.Tedy moje praxe nejúčinější - s úbytkem 9 cm na objemu je lymfomasáž se zaměřením na celulitidu a následně zábal trochu tlakový igelitovou folií 10 cm a balit jako fačování při křečových žilách,více podpoří odtok lymfy.Masírovaní i zábal je produkty Thermoiodosal.Pokud jsi z Brna -okolí mohu ukázat,nebo dát kontakt na dovozce.Velice účinná je i moderní galvanická žehlička -je velmi OK - a ve spojení s čistým kolagenem nemá chybu.



Iva - 22.5. 2008 12:14
Ivane, jsem z okolí Brna. Produkty Thermoidosal mne zajímají, pokud to má opravdu takové účinky. Mám tel.číslo 724 824 645, e-mail: ivamatt@seznam.cz, děkuji předem za kontakt, Iva



Pavla Talpová - 16.6. 2008 10:08
Při lymfatické masáži také aplikujeme skořicový zábal, ale nedáváme ho při první lymfatické masáži, ale až když si klientka příjde několikrát, abychom věděli, jak nám reaguje právě na skořici.O Thermoiodosal jsem slyšela, ale zatím jsme nabídku nevyužili, nebo možná konkrétní nabídku nedostali.
Zábal provádíme od kotníků ke stehnu potravinovou folií podobně jak popsal Ivan.
Hezký den.



Martina - 23.6. 2008 11:39
S Thermoiodosalem mám opravdu dobré výsledky, kombinuji ho i se studenou variantou na zpevnění a hlavně tam, kde se nedá použít teplo /žíly/.Kurz jsem absolvovala v K. Varech, kde mají i velkou nabídku všech produktů od této firmy. Klientky používají tuto kosmetiku i k domácímu ošetření a účinnost se násobí.
Mějte se Martina



Monika - 27.6. 2008 08:54
Ja se lymodrenazim venuji pre 6 let a rozhodne doporucuji kombinaci terapii, jak MLD, zabaly, tak klientum doporucuji kompresni puncochy a obleceni (podotykam zdravotni) a v neposledni rade je to strava a spravny pohyb. Mimochodem 6.6.2008 byla konference s nazvem BUDFiT - Lympho, kde byly probrany, jak profesionalni (medicinske), tak alternativni metody lecby. Dost dory... vsem terapeutum I laikum doporucuji. Pdovejte se na jejich www stranky http://skola.budfit.info



Iva - 27.6. 2008 12:26
Děkuji všem za Vaše příspěvky a rady,jen bych ještě ráda slyšela Váš názor - mám bohužel klientku, která chodí na anticelulitidní masáž s ozónovým zábalem a nezhubla ani o centimetr. Docházela pravidelně, absolvovala téměř celou kúru. Je ale diabetička, je možné že by tato nemoc měla takový vliv na snížení schopnosti zhubnutí? Děkuji za Vaše názory a připomínky.



lenka - 3.7. 2008 16:22
dají se zpevnit i prsa



Lída S. - 16.7. 2008 10:33
Ahoj, tak je známo, že celulitidu způsobuje ženský hormon, tedy antikoncepce...berou li lidi antikoncepci je tento boj řekla bych tak trochu ztracen, co se může ale upravit je odvodnění z této oblasti a zpevňování zřídlé tkáně, kterou prostupuje tuk. Já sem zvolila masáž bańkou. Ale existují byliny, které ovlivňují hormonální hladinu.



Ivana - 21.7. 2008 00:06
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je obvyklé, když mi doktor při lymfomasáži doporučí svléknout oba díly prádla. Děkuji za odpověď.



Pavla Talpová - 24.7. 2008 09:00
Nevím jestli je to obvyklé, již jsem se setkala s několika klientkami, které se ptali jestli se musejí celé vysvléci, když jsem jim, řekla , že to není nutné, že se budou cítil lépe v prádle evidentně se jim ulevilo. Pokud je problém v partiích kolem prsou požádám klientku o svlečení podprsenky. Asi i záleží na problému, který chcete lymfou řešit Hezký den.



Ivana - 24.7. 2008 09:45
Dekuji za odpoved, jedna se mi o vyreseni hlavne celulitidy a doktor mi to zduvodnil potrebou volneho pristupu k uzlinam v blizkosti rozkroku. Zde je to jak?



Ivana - 24.7. 2008 09:53
Jinak byla bych rada, pokud by mi zde vice kolegyn napsala sve zkusenosti - nechci se pred nekym zbytecne svlekat, na druhou stranu, pokud to pomuze, tak se s tim srovnam.



Zdenka - 24.7. 2008 21:56
Ani při celkové lymfatické masáži nepovažuji za nutné se vysvléci z kalhotek, k tříselným uzlinám se lze dostat dobře i v kalhotkách, to byste musela mít dlouhé nohavičky a dosti teplé prádlo, aby znemožnily provést hmaty v tříslech. Podprsenku je nutné vysvléci, pokud se provádí masáž horní poloviny těla kvůli hmatům v podpaží, to bohužel přes prádlo nejde dost dobře provést. Při jakékoli masáži se cítí klient lépe, pokud se části těla poodhalují postupně, vždy jen ta část těla, která se právě masíruje, ostatní je vhodné přikrýt prostěradlem nebo osuškou :-)



Ivana - 25.7. 2008 10:33
Dekuji za nazor, uvitam jeste jakoukoli dalsi zkusenost. Ale skoro to vypada, ze jsem naletela:(



Linda - 31.7. 2008 17:08
Dobrý den,jaký máte nazor na provádění manuální lymfodrenáže po léčbě nádorového onemocnění..? Někdo tvrdí nedělat tuto terapii,aby se nádor nerozbujel,ale přece je tato metoda v boji proti lymfedému vhodná....a co křečové žíly........není jakákoliv,i šetrná metoda při křeč.žilách nebezpečná?? u takových případů Provádím tuto,i jakoukoliv jinou terapii,masáž jen na doporučení lékaře. Jinak na celulitidu platí spíše změna,úprava životosprávy,pohyb,snaha vyloučení hormonálních léků.....ale každý je individuální,takže reaguje jinak na jakékoliv metody.Dnes mají celulitidu ženy mladé,staré i hubené i silnější,dokonce i muži-na břichu atd. Pokud nezabírá nic,asi se s tím člověk musí smířit a péči o tělo provádět především kvůli zdraví a ne estetice...i když,kdo by odolal všem těm kampaním proti celulitidě a honbě za štíhlostí...chce to zdravý rozum... Zdraví máme jen jedno:-)to je můj názor



lucie - 4.8. 2008 13:56
Dobrý den, chci se zeptat sem hubená vážím kolem 50kg ale pod zadečkem se mi ukládají tuky na bocích pomůžou mi banky? chtěla bych tím trochu ještě zpevnit zadek půjde to?



Ivan - 6.8. 2008 21:46
odpověď pro Lucii - pokud chceš vidět záda po zákroku baňek pošli svůj email.Ukládání tuků na bocích a hyždích je dobré likvidovat zábaly i v domácím prostředí to jde celkem dobře a krémy prohřívací mohu dodat.- ikk2001@seznam.cz



janastr126@seznam.cz - 7.8. 2008 13:56
Dobrý den,lékař mi doporučil lymfomasáž a já objevila Lymfoven.S masérkou jsme se shodly,žádné kontraindikace nemám.Trpím jen sníženou funkcí št.žlázy,beru na to lék.Poraďte, kde seženu kompresní legíny, které se mají po této proceduře navlékat? Na netu jsem objevila jen řady punčocháčů, ale legíny žádnél.P.S. jsem objemnější.Díky za pomoc.Jana



Jana - 27.11. 2008 15:22
Dobry den, rada bych se zeptala na metodu UCWRAP. Funguje to? Mam tenkou kuzi a na polovine tela to vypada, jako bych mela celulitidu. dekuji za odpoved.



katka - 9.1. 2009 19:09
Pro ivanu - u lymfodrénáže nemusí být vyslečene spodní část prádla, protože uzliny , které se u této části vyprazdňují jsou vesměs mimo oblasti kalhotek, při hrudníku je lepší , když klientka si vrchní díl sundá, ale stačí až při samotné masáži hrudníku, nemusí být svlečená celou dobu. Já to řeším tak, že klietku přikryji hrudník ručníkem a ruce zasouvám pod ručník. Nevím , co to máte za pana doktora, ale asi tady není něco v pořádku.



Eva - 14.2. 2009 11:43
Lze zakoupit přípravek Thermoiodosal i pro domácí použití? Pokud ano, kde??

Děkuji za odpověď.



Petr Němec - 14.2. 2009 13:44
Dobrý den Evo, přípravek se prodává i pro domácí použití. Zkuste zapátrat na internetu a určitě najdete dealera ve Vašem okolí. Petr



Eva - 16.2. 2009 20:58
Dobrý den Petře, bohužel se mi stále nedaří nikoho najít, můžete mi poradit?



Petr Němec - 16.2. 2009 21:33
Zkuste třeba http://www.regeneracnicentrum.cz/produkty/rafaell-profi-rada.html . Nemam s nimi ale zadne zkusenosti. Petr



Iva - 19.2. 2009 22:28
Thermoiodosal se dá sehnat i v menším balení



vlasta - 19.3. 2009 13:59
Zdravím.Můžete mi někdo konkrétně poradit kde se dá sehnat přípravek Thermoiodosal?Hledala jsem,ale nic.Provádím už spoutu let lymfodrenáže přístrojem VACU PRESS,včetně zábalů,chtěla bych ho používat.Děkuji.



Zlatka - 19.3. 2009 18:09
dobrý den taky by mě zajímalo kde sehnat přípravek Thermoiodosal jelikož většinou dělám zábaly skořicové a tohle vypadá daleko účinější kde můžu sehnat i menší balení



Lucie - 26.3. 2009 14:17
Dobrý den,mám problém vážím 50kg a nevím co mám použít proti ukládání tuku na bocích prosím poradˇte mi jestli můžu skusit banˇky.



Zdena - 26.3. 2009 20:40
Nepíšete, kolik je Vám let, ale pokud jste mladá a užíváte hormonální antikoncepci, tak to je hlavní příčina Vašeho problému. Estrogeny obsažené v antikoncepčních pilulkách jsou antagonní vůči vitamínu E, který podporuje oběh krve a dále vůči vitamínu B6 - pyridoxinu, který má močopudný účinek a odstraňuje zadržování tekutin v tkáních. Jenom narušení těchto dvou vitamínů stačí ke vzniku deviace ve výměně tekutiny - tuky, což znamená vznik celulitidy. Avšak orální antikoncepční prostředky mají ještě další následky: spalují kyselinu listovou, velmi cenný prvek ze skupiny B vitamínů. Dále narušují vitamín C v jeho antioxidačních procesech ( velmi důležitý proti stárnutí), dále vitamín B12 a vitamín B2 ( potřebný proti nemocím pokožky). Také dnešní móda "bokovek" a obnaženého břicha zajistí jejich nositelkám "kypré boky" a nepěkný polštářek na břichu, protože tělo se obaluje tukovou vrstvou, aby se chránilo před chladem...



Lucie - 29.3. 2009 18:04
Děkuji za radu, a dodávám je mi 28 let ,vážím 50kg mám 2 malé děti a antikoncepci beru ale ještě mi prosím poradte čím ty boky můžu schodit. Děkuji.



Věra - 29.3. 2009 19:05
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak bojovat s celulitidou v oblasti hýždí a stehen? Sportuji (kolo, brusle, běh, turistika, jím dost zeleniny a ovoce, ale beru antikoncepci a ta mi asi tu cel. dost podporuje. Bohužel - k vůli silným menstruačním bolestem, na které trpím nechci HA vysadit, ta mi ty bolesti snižuje. Pomohou mi lymfatické masáže? Nebo nějaké masáže, které mohu provádět doma? Na krémy a různé přípravky moc nevěřím. Děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký den!



Zdena - 29.3. 2009 21:34
Pro Lucii: Spíše je potřeba dohodnout s gynekologem a partnerem o jiné antikoncepci.
Špatný krevní a lymfatický oběh má nejčastěji za příčinu sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu. Lymfa musí v těle proudit a odvádět z těla toxické látky. Nemá však svou vlastní pumpu, podobnou jako krevní oběh srdce. Lymfu musíme proto v těle rozproudit. Proto je důležité denně ráno a večer půl hodiny cvičit - nejlépe strečink s kalanetikou. Též rychlá chůze, plavání a tanec jsou ideálním pohybem. Nezbytně nutné je si denně ráno a večer masírovat celé tělo kartáčem na šaty či speciální sisalovou rukavicí. Začněte pouhým hlazením od chodidel ke koleni, pak pokračujte od kolena k boku. S druhou nohou totéž. Poté proveďte několik kroužků na břiše a jemných kroužků na prsou. Pak podél paží od zápěstí k ramenům, dolů po zádech, kam až to jde, a vzhůru po hýždích. Provádějte tak dlouho dokud je vám to příjemné. Dobré je provádět masáž před koupáním. Nikdy však nekartáčujte křečové žíly. Pro Věru: totéž a proti křečím je potřeba dodat tělu hořčík, vápník a vit. E. Hořčík musí být v poměru 1:2 s vápníkem, tedy např.přípravek Dologran 3x1 lž., také zařadit do jídelníčku kakao (pravé ne granko), banány a hořkou čokoládu...



Věra - 30.3. 2009 19:48
Děkuji za odpověď, sisalovou rukavici si zítra pořídím. Hořčíku mám podle krevního rozboru dostatek, tak nevím, zda je nutné užívat i podpůrný přípravek. Ovoce i zeleniny jím každý den myslím dost (tak 40% jídelníčku tvoří zelenina, ovoce a jogurty; nedržím žádnou dietu, prostě mi to chutná :) ). Snad to stačí, když užívám HA. Příjemný den přeji!



ljuba - 24.5. 2009 20:41
Pro Ivanu-milá slečno,nenaletěla jste.K bedrám patří i hyždě a pokud řešíte cellulitidu ,tak určitě jí máte i na hýždě .A navíc řešíte ne sportem , dietami ,ale pomoci lymfatické masáži . Tak váš pan masér vám to jenom špatně vysvětlil .



JJJJJJJJ - 28.5. 2009 12:59
Pro Ivanu a Ljubu. Také jsem chodila na lymfatické masáže a šlo též o pana doktora.Žádal, abych se vysvlékla celá.Toto jsem odmítla, přistoupila jsem na svléknutí podprsenky.Pan doktor se ke mně při lymf. masáži jakoby nenápadně začal lepit a evidentně mu to dělalo dobře, mně ovšem zle.Možná se jedná o stejného pana doktora. Okamžitě jsem masáže u pana doktora ukončila.Myslím, že tanga nebrání ničemu a souhlasím s paní Hanou Talpovou. A Ivance bych doporučila najít si někoho jiného.



Lenka - 1.7. 2009 21:12
Milé dámy, je mi 22 let, vždycky jsem byla hubená jako vyžle a když jsem na sobě začala pozorovat první známky celulitidy,okamžitě jsem proti tomu zasahovala.Každodenní masáže anticelulitidními krémy,zdravá strava, sport atd.Ale přišlo mi to všechno marné.Rok od roku byla stále viditelnější.Byla jsem z toho opravdu zoufalá,protože spousta lidí vidí mladou štíhlou holku a myslí si,že celulitidou nemůže trpět,ale bohužel opak je pravdou. Po rozchodu s přítelem jsem na půl roku přestala brát HA a celulitida začala mizet.Bohužel teď už ji opět musím baštit, nechci-li nechtěně otěhotnět.Je to opravdu marný boj,ale stejně chci dělat všechno co je v mých silách,protože vždycky může být ještě hůř:-)Snad tu plavkovou sezonu nějak přetrpíme.:-))Hodně zdaru v dalším snažení přeje Lenka



Hana - 2.9. 2009 20:53
Dobrý den, ráda bych se zeptala,jestli je vhodné před nebo i po přístrojové lymfatické masáží provozovat jiný sport např.cvičení aerobiku nebo fitness? Mohu provést lymfat. masáž klientce s roztroušenou sklerozou?



Slávek - 16.9. 2009 09:45
Časopis Test v čísle 6/2009 provedl testování přípravků na celulitidu. Všechny testované přípravky propadly na celé čáře a bylo jich deset. Od levných až po ty za 1400,- Kč.
Na celulitidu doporučují po konzultaci s dermatologem toto, cituji:
Manuální lymfodrenáž - odborně provedená soustava postupů (hmatů) pod určitým tlakem, jejíž prostřednictvím dochází k odvodu nahromaděného tkáňového moku a jeho návratu zpět do tkáňového řečiště. Doplňkově lze doporučit i lymfodrenáž přístrojovou.
Vhodné pohybové aktivity - určené odborníkem, nikoliv jakákoliv sport nebo cvičení.
Změna jídelníčku - přechod na "zdravou stravu" mimo jiné napomáhá detoxikaci organismu.
Masáže - domácí (auto) masáže (lze použít např. masážní žínky) nebo masáže prováděné masérem, pomohou v prokrvení problémových partií a zlepšení stavu pokožky.
Farmakologie - v opodstatněných případech např. při narušení žilního či lymfatického systému.
Tak s tímto se plně ztotožňuji. Konečně se začíná, doufám, blýskat na lepší časy, kdy jedinou osvětou v této oblasti nebude jen reklama, ale také slovo odborníků. Viz. solaria, lymfoveny, masážní křesla, autotrakční lehátka atpod. Ruční práce bude vždy ruční práce a nic ji nenahradí. Stroje můžou být dobrým doplňkem, to nepopírám, ale ruce odborníka a profesionála nenahradí:-)



Yveta - 14.10. 2009 21:03
Právě jsem otevřela relaxační studio a zajimá mě emulze THERMOIODOSAL. Můžete mi dát nějaké reference kde v Brně bych aplikaci vyzkoušela a zakoupila? Děkuji moc.



Stáňa - 8.11. 2009 17:20
Dobrý den, nemohli by jste mi poradit, kde se dá sehnat výukové DVD o lymfodrenážích? Děkuji



Petr Němec - 8.11. 2009 18:06
dobrý den Stáňo, nevím jestli nějaké vůbec je k dispozici. Existovalo od MUDr. Bechyně, ale k němu nebyla prodloužena autorská práva. Každopádně nedoporučuji praktikovat tento druh terapie bez absolvování kurzu.



Stáňa - 8.11. 2009 18:53
Děkuji, za info. Kurz již mám hotový, jen jsem chtěla doma mít i DVD.



Pavla Talpová - 14.11. 2009 13:56
Pro Věrku
pokud berete HA pouze kvůli bolestivé menstruaci, jistě by se to dalo řešit podstatně šetrnějším způsobem, příjem tekutin, byliny kontryhel řebříček a nebo bych Vám doporučila tradiční čínskou medicínu.



Strouhalová Alena - 7.12. 2009 22:54
Pro Stáňu
Výukové dvd manuální lymfodrenáže, prodává v rámci svých kurzů Erika Hubelová.
http://www.lymfo-erika.cz/publikace.htm
Rozhodně zajímavá je také její kniha O celulitidě.
Jinak jsem sama žádnou jinou publikaci o lymfodrenážích nesehnala.



Stáňa - 19.1. 2010 19:56
Děkuji, už jsem ho sehnala.



Jarča - 22.1. 2010 09:50
prosim mate nekdo skušenosti s přístrojem Niode Vac III Děkuji Jarča



Petr Němec - 22.1. 2010 10:34
Ahoj Jarčo, je tu o něm zvláštní diskuze. My ho ve studiu máme a jsme spokojeni. Provozujeme ho více jak rok a klientky jsou spokojené. Petr



Jarča - 22.1. 2010 19:47
Ahoj Petře děkuji ti a ještě mam prozbu musis mit skoleni nebo ne



Petr Němec - 22.1. 2010 21:24
Ahoj, pro obsluhu přístroje tě zaškolí prodejce. Provozování vakupresu je vázaná živnost, nemáš-li masérský kurz (případně kosmetička), potřebuješ reklvalifikaci, jinak Ti živnostenský odbor nevydá ŽL. Petr



Jarča - 23.1. 2010 08:07
Petře moc ti děkuji



Gábina - 2.2. 2010 17:17
Může se klient zabalit do skořicového zábalu,folie a dát do lymfodrenáže,nebo zvlášť nejdříve lymfodrenáž a pak zabalit a nechat ležet volně na stole?



Robin - 17.2. 2010 00:00
Milá Ivo ja mam zkušenost ze je fajn udělat zábal skořicový s peelingem pěkně vmasírovat po té zabalit do tepla a nechat působit mezi tím zálaznicím uvolním lymfu a dam jim nohavice na 25min a mohu říci vysledek je dobrý,tedy dle klientek a to nema uplně nejprofesionalnější lymfoven



Alice - 1.4. 2010 11:27
Mám prosbu,může mi někdo poradit jestli je vhodné použít baňkování při roztroušené skleroze?



Pavla Talpová - 1.4. 2010 19:09
Alice hezký den jezdíme masírovat roskaře na jejich rekondici již řadu let a baňky používáme běžně, podle potřeby jednotlivých lidí. Je vhodné dodržovat pitný režim nejen u zdravých lidí, ale zvláště pak lidé s touto diagnozou by se na to měli soustředit. Příjemný den přeji.



Jitka - 9.4. 2010 14:50
Gábino, ještě větší účinek než skořicový zábal má speciální lymfatická masáž(nejde o klasickou lymfatickou,ale je to nějaká kombinace čínské) s pohyblivým baňkováním,podle zásad TČM+ jídelníček na posílení sleziny.Nedávno jsem se jí učila a perfektní.Doteď jsem se trápila se zábaly.



Alča - 12.4. 2010 21:42
Jitko, o jakou speciální lymfatickou masáž se jedná? Kde jsi se ji učila?



Ilka - 22.4. 2010 15:46
Je mi přes 50 let a jsem nešťastná z mojí nadváhy a také z celulitidy. Žádném léky neberu, zdravotní problémy nemám kromě křečových žil. Prosím pěkně o radu, zda-li se v mém případě dá použít nějaká jemnější metoda na zprůchodnění lymfy. Jsem z toho nešťastná, ale všude čtu, pokud jsou křečové žíly, že nelze použít běžné metody. Mám se tedy smířit s tím, že se nic nedá dělat? Díky moc za info a rady.



Petr Němec - 22.4. 2010 21:05
dobrý den Ilko, na manuální lymfodrenáž můžete i když máte křečové žíly. Petr



Nada Brožová - 19.5. 2010 14:19
Dobrý den,pokud máte tyto problémy tak nevidím paní Ilko vubec žadny duvod proč nejít na manualní mymfatickou masáž.Je to vemli jemná technika,nemusíte se vuvec obávat bolestivych hmatu.Ve své praxi se setkávám s názorem že je to bolestivá procedura.Všem těm lidem bych hctěla vzkazat...zvolte kvalitního masera.



petra - 25.5. 2010 09:38
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat moje babička má otok na dolní končetině, slyšela jsem že by jí mohli pomoci lymfatické masáže, ale na druhou stranu má docela dost velké křečové žíly. Je tedy možné provádět lymfatickou masáž při těchto křeč. žilách?



rixt - 28.5. 2010 08:45
Ahoj, chtela bych upozornit vsechny, co se chystaji na lymfatickou masaz a maji nejake symptomy naznacujici revma, aby si nechali poradne vysetrit krev. Po serii lymfatickych masazi se mi v celem tele rozjela revmatoidni artritida. Predpokladam, ze prave ta masaz byla spoustecim mechanismem nemoci, takze opravdu opatrne...



Zdena - 13.7. 2010 06:50
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat. Mám celulitidu na stehnech, rukách - místy až jelita nebo boule. Hlavně v okolí kolen ale i na rukách. Jsou to tvrdá místa. Dají se ruční lymfatickou masáží odstranit? Bolí to? Děkuji za radu.



Jaroslav - 2.8. 2010 19:18
Dobrý den Zdeno, Manuální lymfodrenáž je velmi vhodná na celulitidu, jak je výše psáno, není bolestivá a je to velmi příjemná masáž.



Blanka - 3.8. 2010 11:39
Ahoj.
Přístrojovou lymfodrenáž mohu jen doporučit (sama jsem vyzkoušela přístroj Ballancer Pro, po 50-ti min - 3 x týdně prvních 10 kúr).Teď už navštěvuji studio jen jednou týdně, v rámci udržování dosažených výsledků. Nebolí to, naopak je to velice příjemné, odpočinete si, cítíte se skvěle, nastartuje a pročistí se lymfa, problémové partie se zmenší, pokožka vyhladí - celulitida nemá šanci. Pozor, pokud máte nějaké zdravotní problémy (např.zánětlivá onemocnění končetin, kolísavý krevní tlak, žilní trombózu, dermatitidu, sněť) přístrojovou lymfodrenáž nenavštěvujte.
Hodně štěstí všem.



Ladislav - 7.8. 2010 06:34
Dobrý den, chtěl jsem Vás poprosit o radu. Partnerka je poměrně štíhlá a chtěla si nechat zpevnit zadeček a ubrat nějaký centimetr v pase. V kosmetickém centru ji doporučili lymfatické masáže přístrojem s vakuovými baňkami a následně jí aplikovali zábaly se skořicovým krémem. Prvních 5 kůr měla vždy s přestávkou 1-3 dny. Nyní jí to však nevyšlo časově a od poslední masáže má víc než týden a začala po celém těle mírně otékat a přibrala přes 3 kila. Má podezření, že tělo najednou zadržuje vodu... k tomu se přidalo celkové oslabení organismu a prakticky hned chřipka. Může mít tak velká přestávka v kůře takový vliv? Případně měli jí poradit alespoň nějaké cviky na rozproudění lymfy? Nemohli jí v těle něco rozhodit?
Mockrát děkuji za odpověď.



katka - 8.8. 2010 22:30
Dobrý den,
Od kolika let je možná lymfatická masáž, ošetření celulitidy? Nebude divné, pokud by dcera chtěla jít na masáž v 17ti? máte nějaké zkušenosti s touto procedurou v takto nízkém věku? Děkuji



Petr Němec - 9.8. 2010 07:21
Dobrý den Katko, lymfatická masáž se dělá i u malých dětí. V tomto věku spíše ale ze zdravotních důvodů. Co se týče redukce celulitidy, tak v 17 letech to možné je, jestli k tomu je opravdu důvod. Petr



katka - 9.8. 2010 12:10
Děkuji Petře



Hanka - 10.8. 2010 14:50
Dobrý den,
dodělala jsem kurz lymfatické masáže. Učili jsme se postup celkové masáže, ale když bych chtěla dělat jen např. nohy? Tak musím nejdříve drenážovat krční uzliny, pak břicho a hýždě a nakonec nohy? Je to tak? A co jen drenáž hrudníku či končetin? jaký je správný postup u částečné lymfodrenáže? Jaká používáte prostěradla- papírová či klasická? poradíte zdroj?



Hana - 16.9. 2010 12:09
Ahojky maséři,
co lymfomasáže v těhotenství? Jak postupujete? Uvolněním krčních uzlin a pak jen nohy zepředu a na boku nohy zezadu? Či jen nohy zepředu? Jak často doporučujet drenáž těhulkám?
Díky



Petr Sobalík - 15.11. 2010 15:07
Ahoj Hano, chodil jsem na kurs do nestátního zdravotního zařízení Flandera k paní mgr.Hrubé. Bylo nám řečeno, že v těhotenstným můžeme provádět maximálně lymfodrenáž krku a obličeje. Nejlépe je ale lymfu v těhotenství zcela vynechat.



Monika - 21.1. 2011 13:33
Ahoj,chtěla jsem se zeptat zkušeného maséra, jak se přesně otevírá krční lymfat. uzlina, tak se prý začíná lymfat. masáž. V kurzu mě to učitel neřekl a dočetla jsem se to na internetu.Začínám- a mnohokrát děkuji



Vlasta - 1.4. 2011 18:50
ahoj,mám chci se zeptat jestli mam jít na manuální masáž nebo přístrojovou,u nás nikdo nedělá oboje a já nevím co je lepší a jaký je mezi nimi rozdíl,Díky



Zdeňka - 4.4. 2011 11:09
Zdeňka.
Ahoj Vlasto, určitě jděte na manuální. Mám zkušenosti s obojím a ta přístrojová mi nepomohla, spíše ublížila. Manuální funguje bezvadně, ale je potřeba jít k někomu, kdo to umí. Dělám lymfatické masáže několik let a mám s nimi skvělé výsledky jako masérka i jako klientka, ale nevím, odkud jste, takže si budete muset najít někoho ve svém regionu. Dejte pozor, aby Vám před masáží otevřel uzliny kolem krku a na dekoltu! Jinak odejděte hned pryč.



Vlasta - 4.4. 2011 18:02
Ahoj,díky za radu a mam ještě dotaz,četla jsem že kromě krku se mají také dělat třísla,Je to pravda?Jinak jsem našla paní která dělá manuální masáž a ta mi řekla že můžu chodit i kní i na přístroj.Jaký je váš názor.Díky za odpověď.



Zuzík - 27.4. 2011 17:25
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na tu lym.masáž celého těla,ta je i s obličejem?Jak dlouho by se měla provádět lymf.masáž celého těla.Někde nabízí i 120 min.Četla,jsem,že lymf.masáž by měla trvat pouze 1 hodinu,prej kvůli těm lymf.uzlinám.Chtěla bych jít na neinvazivni liposukci a chci si to doplnit nějakou lym.masáží.Co mi doporučíte,Jdu na břicho.Tak bych chtěla vědět co nejvíc.Děkuji



DAny - 15.8. 2011 00:10
Dobrý den,mám dotaz ohledně ruč.lymf.masáže.
Musí se na první návštěvě provést lym.masáž celého těla a pak teprve nohy?Nebo můžu jít rovnou na lym.masáž nohou?Moc se v tom nevznám a nevím co je dobré.Mám oteklé nohy,ale někde v masážních salonech čtu,že se nejprve musí podstoupit 3 masáže celého těla a pak teprve lym.masáž nohou a to tak jednou týdně.
Poradíte jak mám postupovat?Díky



Petr Němec - 15.8. 2011 10:16
Dobrý den Dany, nemusíte podstoupit lymfodrenáž celého těla. Každopádně před každou lymfodrenáží (i částečnou) Vám musí udělat ošetření uzlin na krku a v tříslech. Petr



Slávek Merta - 15.2. 2012 09:11
Lymfatická masáž se provádí tam, kde je jí potřeba (nohy, ruce, obličej, pooperační nebo poúrazové otoky atd.). Rozhodně není vhodné provádět terapii celého těla během jedné návštěvy. Spíše naopak. Lymfatická masáž je dosti zátěžová terapie a nikdy se neprovádí déle než 1,5 hodiny. Takže se stejně nedá lymfovat celé tělo. Nikdy!!! Hlavně by si měl pacient předem ověřit, zda osoba provádějící tuto terapii je certifikována pro tento způsob terapie a to se týká i strojových lymfatických masáží. Tam je nutné být obzvláště opatrný. Lymfatická masáž, která není odborně provedena, může způsobit spousty problémů a komplikací.



Alenka Maříková - 21.2. 2012 09:27
Zdravím všechny, jsem z Brna a lymfatické masáže jsou u mě v současné době hitem. Jejich výsledky jsou vidět téměř okamžitě a klientky jsou spokojené. Používám přípravek Thermoiodosal od firmy Robeus. Kurz jsem absolvovala v Karlových Varech a z vlastní zkušenosti mohu říci, že cesta přez celou republiku se vyplatila! Volila jsem tuto cestu především kvůli ohlasům na tento přípravek a tomu že kurz se konal přímo ve školícím středisku českého distributora. Na základě vlastní zkušenosti musím doporučit jak kurz tak přípravek.
Krásný den
Alena



Jarka - 27.3. 2012 12:43
Žiji zdravě již několik let a od podzimu jsem byla 5 krat na ruční lymfě (celulitida na stehnech)- první jen nohy, další tři nohy + záda a ta poslední nohy. Před začátkem žádné rozmasírování uzlin, začlo se vždy na noze dole. Po poslední do dvou dnů viroza, která mě skolila do postele. Kromě velmi silné rýmy a kašle mi také naběhla a bolela uzlina na krku pod uchem. Souvisí to nějak s masáží?



Markéta - 29.3. 2012 14:59
Dobrý den,

Ráda bych se zeptala, snad bude někdo, kdo mi bude schopen poradit. Předevčirem jsem byla na manuální lymfatické masáži (důvodem mého rozhodnutí bylo, že mi otékají nohy, když dlouho sedím, nebo stojím, takže skoro denodenně v práci). Jsme normální postavy, 63 kg, 170 cm, takže k obezitě se to přidávat nedá, k tomu skoro denodenně sportuji (Heat). Masáž mě nebolela, byla příjemná. Ale po ní jsem se cítila taková unavená, šla jsem spát a začala jsem cítit, jako kdyby něco uvnitř nohou pracovalo, více na pravé, které mi otéká většinou víc. Je to dva dny a mě stále bolí nohy, spíše ta pravá a jsem unavená a mám nateklé nohy, možná i více než před tím. Mám docela strach, aby se mi to ještě nezhoršilo. Ještě dodávám, že hodně piju (3-4 litry denně a beru Detralex na žíly). Za Vaši jakoukoli radu budu vděčná, docela mě to vyděsilo. Měla jsem jít na celou kúrui (10 návštěv), ale vzdala jsem to. Za takové lapálie mě to nestojí :-(. Předem vážně děkuji za odpověď!!!



Roman - 30.3. 2012 15:48
Dělám lymfodrenáže asi dva roky a nesetkal jsem se s takovou reakcí. I když něco podobného jsem slyšel od klientek, kterým to dělal jiný masér. Rád bych taky četl nějaký odborný komentář. Jak víme, při lymfo je důležitý i tlak, opakování a směr postupu drenáže. Při velkém tlaku může nastat problém s cévami. Osobně nikdy nedělám celotělovou drenáž na první návštěvě. Nejdřív horní polovinu, pak po 36 hod celé tělo. Rád budu za info i já.



jovanka - 6.4. 2012 22:15
Zdravim :),
jsem Jovanka, studentka z Prahy...je mi 24 let, merim 174 kg a vazim 64 kg, ma postava je stihla (3-5x tydne chodim pilates a jogu)...vzdycky mne trapila oblast boku a stehen, kterou jsem proste pokladala za svou problemovou partii kde se mi uklada tuk...pred par dny jsem navstivila vyzivovou poradkyni a po detailni konzultaci me upozornila, ze v teto oblasti se mi uklada voda nikoli tuk. Drive jsem jiz absolvovala lymfaticke masaze hlavne pristrojove, ale nepravidelne a jen z kosmetickych duvodu. Priznam se, ze jsem z ruznych pozbiranym vedomostech ohledne lymfatickeho systemu zmatena, nekdo tvrdi, ze se nema do lymfatickych uzlin sahat vubec..jini zase ze jsou masaze vhodne. Lze se nechat vysetrit na odbornem pracovisti? neporadil by mi nekdo kam zajit na kvalitni lymfodrenaz?
moc dekuji! hezky vecer Jovanka



Petr Němec - 7.4. 2012 09:32
Hezký den Jovanko, doporučuji Vám, abyste si zašla na do nějakého lymfocentra, kde Vám poradí a navrhnou další postup. Do odborné poradny Vás může poslat buď obvodní lékař, nebo si můžete lamfocentrum vyhledat na internetu sama. Dobrá lymfologie je v centru - prevence2000 . Petr



Zuzka - 16.4. 2012 20:22
Dobrý den Jarko, masáž, kterou popisujete, tedy bez uvolnění uzlin a navíc od konce končetin k centru, naprosto neodpovídá správně provedené lymfodrenáži. I tak ale oteklá uzlina a viróza nemusí s masáží souviset.



Vanesa - 20.4. 2012 10:07
dobrý den, moc prosím o radu, trpím na dysmenoreu, ale chodím na manuální lymfo masáže, hodně mi pomáhají, někde jsem četla že se to nedoporučuje, ráda bych znala odpověď. je možné ztratit měsíčky vlivem lymfomasáže? děkuji za odpověď



Andrea - 30.5. 2012 22:02
Dobrý den, ráda bych se zeptala proč se při lymfatické masáži nesmí cvičit posilovací cvičení? Chodím pravidelně každý týden na lymfatickou masáž nohou a hýždě...kvůli celulitidě. Cvičím do toho 3x týdně různá cvičení, tak by mě zajímalo jestli to tím nějak neporušuji a zda-li to má cenu.



Jana Duzbabová - 31.5. 2012 07:28
Dobrý den Andreo, před a především po klasické lymfodrenáži je pohyb naopak doporučován - nejlépe svižná chůze, ale i posilovací cvičení jsou fajn, jen je dobré nepřehánět to se zátěží - nejlepší je cvičit jen s vlastní vahou těla. Pro ještě lepší efekt se doporučuje cvičit v kvalitních kompresivních legínách a to nejen po lymfodrenáží samotné. Obecně po lymfodrenáži je lymfa zhruba 5 hodin skvěle nastartovaná, takže pohybem detoxikaci pěkně podpoříte, lymfatický systém totiž nemá žádnou pumpu jako krevní oběh srdce, ale podobnou funkci pro lymfu vykonává právě kosterní svalstvo a krevní cévy. Nedoporučuje se ale kombinovat v ten samý den lymfodrenáž a saunu či jiný typ masáže. Jen ještě připomínám, že je před samotnou lymfodrenáží velmi důležité provést bazální ošetření krku a speciální dechové cvičení pro uvolnění hlubokých lymfatických uzlin.



Hana - 11.7. 2012 22:14
Dobrý den, po narození mi paní doktorka zjistila šelest na srdci. Moc by mě zajímalo, zda mohu navštěvovat lymfatické masáže. Na šelest se neléčím nijak. Děkují za odpoveď a hezký den :-)



Romana - 16.7. 2012 17:41
Pro Markétu. Pokud nohy stále otékají - viz Vaše zaměstnání, lymfatická masáž nedělá dobře, vyzkoušejte terapii tradiční čínské medicíny - akupunkturu. Na těle existují přímmo body které odvodňují. Procedura se dá i zkombinovat - jehličky a lymfomasáž. R.



Renata - 25.2. 2014 17:22
Je vhodné jít na přístrojovou lymfomasáž, když jsem nachlazená? Děkuji za odpověd



Petr Němec - 25.2. 2014 21:34
Renato to nedoporučuji.



Renáta Krejčí - 3.7. 2014 21:18
Jsou vhodné lymfatické masáže při vnitřních křečových žilách. Doktoři mi doporučují operaci, ale ráda bych ještě zkusila lymfomasáže.



Barbora - 28.8. 2014 18:32
Lymfatická masáž funguje jako prevence vzniku křečových zil, ale pokud máte křečové žíly v akutním zanětlivém a bolestivém stadiu tak lymfatickou masáž nedoporučuji.
Masáž je možná v klidném stadiu křečových zil. Radsi to zkonzultujte se svým lékařem.



Romana - 22.11. 2014 14:10
Doporučíte nějaký čaj, co bych mohla zase já doporučit klientům, kteří chodí na lymfodrenáž? Děkuji



Kamila - 19.1. 2015 13:01
Romano, já klientům doporučuji lymfatický čaj od Grešíka (k dostání na jeho stránkách či v bylinkářství).



Šimonka - 19.1. 2015 13:50
dobrý je i Lymfodren od Ryoru :-) ale nejdůležitější je, aby klientky chodily a chodily a správně dýchaly. neužívaly hormonální léky, nepily kávu , ale vodu, projížděly si samy uzliny atd. .... :-)



Veronika - 12.4. 2015 21:20
Dobrý den, už jsem absolvovala druhou rucni lymfatickou masáž. První byla v pohodě a po te druhe jsem večer zvracela a mela čtyři dny průjem. Myslíte si, že to souvisí s masáží nebo je to jen shoda okolností? Patří to k detoxikaci? Děkuji



Aja S. - 17.5. 2015 22:16
Veronika: muze byt.



Erika - 7.3. 2017 23:56
Dobry den mam dceru ,které je 15 let ..býka na lin na linfo drenážy ..je to uz přes měsíc ..a nedostala menstruaci ..muze to byt ten důvod dekuji za odpovet



Erika - 7.3. 2017 23:59
Jsme s toho nešťastný a děláme si s toho starost mohlo ji to nak ublížit ..je to moje vina ja ji tam vzala ..mame navštívit lékaře ginekologie .



Petr Fejt - 25.3. 2017 09:47
pro Eriku -myslím,že výpadek menstruace v 15 letech není nic závažného.Spíš bych se zeptal dcery,jestli to nemůže být jinak :-)Lékaře určitě navštivte,třeba vás překvapí



Daniela - 19.10. 2017 10:50
Masáž by je způsobovat zcela určitě neměla, protože mně ba naopak od těchto potíží masáž pomohla.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj