Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Lymfatická masáž u těhotných



Kata - 10.10. 2008 15:21
Ahojda. Jaký je Váš názor na ruční lymfatickou masáž u těhotných jakých partií



Kamila - 22.10. 2008 14:07
Těhotenství je kontraindikací pro Lymf.masáž.



Iva - 23.10. 2008 22:24
Já jsem zase slyšela, že lymfatická masáž se v těhotenství může dělat. Zřejmě se týká ale masáže dolních končetin. A taky až od 4. měsíce těhotenství, to se týká i masáže zad. V každém případě je lepší, když si nastávající maminka ověří u svého ošetřujícího lékaře, že může na masáž jít.



mila - 26.11. 2008 15:51
zasadne lymfomasaz u tehotnych nepouzivat.



leona - 9.1. 2009 19:43
lymfomasáž u těhotných není kontraindikací, pokud těhotenství prohíbá tak jak má, nedělala bych jí u patologického těhotenství. Mám za sebou několik masáží těhotných, naopak se cítí velmi dobře a je zde velká úleva. Je lepší napoprvé vyzkoušet lymfatickou masáž nohou a pokud se klientka bude cítit dobře, tak není důvod, proč nepokračovat. Masíruji je od 4 měsíce až do porodu a zatím jsem se nesetkala s žádnou negativní reakcí.



Lenka - 6.8. 2009 10:27
Dobrý den, toto téma je pro každého oříšek. Myslím si že každá nastávající maminka chce prožít těhotenství tak aby byla v pořádku ona i miminko.Vždy radím těhulkám až se poradí s lékařem a vyzkouší hodinu drenáže pokud by těhulce nebylo dobře,tak raději radím využít jinou metodu masáží.V salonu provozujeme kromě ručních lymfatických drenáží také přístrojovou lymfodrenáž kde je speciální program pro těhulky -nestlačuje se bříško samozřejmě-a všechny co na drenáži byly tak jsou nadšené,nožky neotékají,záda bolí méňe a nejsou tak unavené..takže si osobně myslím že drenáž neuškodí,ale je lépe informovat lékaře a nepřeháňet intenzitu a četnost masáží-jakýhkoliv.Zdraví Lenka Ostrava



Petr Němec - 6.8. 2009 11:06
Ahoj, souhlasím s Leonou a Lenkou. Lymfodrenáž by se neměla provádět do třetího měsíce těhotenství. Sám budoucím maminkám manuální lymfodrenáže dělám a opravdu mají jen pozitivní ohlasy. Hlavně u nohou, které v těhotenství hodně otékají. Vždy ale požaduji potvrzení jejich lékaře, že můžou lymfodrenáže absolvovat !! Bez toho je odmítnu, protože nikdy nevíte, zda vám klient řekne vše o svém zdravotním stavu, i přes to že je to jen v jeho zájmu. Petr



Slávek - 16.9. 2009 10:02
Souhlasím plně s panem Němcem. Toto je správný přístup. My sice s preventivních důvodů masáže těhotných neprovádíme, ale pokud to někdo dělá, tak by si měl vždy nechat donést potvrzení lékaře a i tak je důležité, aby tyto masáže prováděl odborník, jelikož např. na šíji jsou spouštěcí body pro potrat a je potřeba je znát a vyhnout se jim.



Lucka - 18.11. 2010 12:04
Ahoj. Snažíme se již více jak rok o miminko a stále nic. Začala jsem asi před 3. měsíci chodit na lymfatickou masáž a citím se skvěle. Jen nevím, zda to nevadí a nemůže uškodit, kdybych náhodou otěhotněla a nezjistila to hned?! Přeci jen, člověk ten test nedělá pořád :-)Určitě bych hned po zjištění přestala. Nemáte někdo zkušenost?! Díky za názor.



Zuzka - 16.4. 2012 20:10
Lymfatické masáže bych dělala pouze těhotným, které chodili už před těhotenstvím. Při lymfodrenáži se tělo čistí a látky vyplavené do krve by mohly ovlivnit plod.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj