Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Autorská práva fotografií a textů o masážích



Nikola - 22.1. 2009 15:06
Dobrý den,

mám dotaz. Sice se netýká masáží, ale myslím, že je to důležité. Vytvořila jsem si www.stránky, kde mám i fotografii staženou z netu. Byla jsem nařčena z porušení autorských práv. Vy kteří máte www.stránky a máte tam "zkrášlovací obrázky nebo fotografie", kde jste k nim přišli. To jste si najali někoho, kdo Vám udělá profesionální foto nebo jste našli fotku jiným způsobem? Dík za odpověď.



Vladka - 22.1. 2009 15:12
Ahoj Nikol, ja jsem si udelala fotky sama sveho pracoviste. Je to pravda ze se muzes dostat do problemu kdyz pouzijes fotky nekoho jineho bez jeho souhlasu.



Administrátor - 22.1. 2009 16:13
Pro Nikolu: Ano, z porušení autorských práv jste byla nařčena oprávněně.
Nejlepší je nafotit si fotografie sám, případně, pokud Vám někdo dělá stránky profesionálně a vy chcete mít "zkrášlovací ilustrativní obrázky", tak se dají za cca 20 Kč/kus zakoupit ve fotobankách - poradí Vám autor Vašeho webu.



Administrátor - 22.1. 2009 16:14
Ještě doplním, že autorská práva se samozřejmě také týkají různých textů popisujících masáže, apod.



Nikola - 23.1. 2009 13:43
Děkuji za odpověď.



KATY - 11.7. 2009 18:48
Jednoduché je si prostě napsat kratší články o masážích sama, foto je lepší autentické z vašeho salonu, než z fotobank, působí to pak více důvěrně...



Lucka - graficka - 31.7. 2009 00:58
To mi reknete z jake fotobanky cerpate ze 20 kc za kus? ja znam fotobanky kde se cena fotky pohybuje v tisicích korun.(jsem graficka a weby delam i kdyz ted uz min protoze vlastne i masiruji).Nejlepsi je si opravdu foto nafotit od profi fotografa nebo alespon profi fotakem aby to k necemu vypadalo.Web ma pak taky uplne jinou energii nez kdyz tam naflakate fotky z netu. Nicmene se to dela protoze ne kazdy chce do toho investovat penize aby si to zaplatil.Poradim vam to, ze stahujte foto jen ze zahranicnich webu na googlu. kdyz stahnete foto z webu ktery ma sidlo nekde napr. v japonsku urcite vas za to nebude zalovat, pokud ale stahujete z ceskyho webu je jasny ze vas ten clovek napadne.taky by se mi to nelibilo kdyby me nekdo kopiroval.a clanky? ty si napiste sama...kopirovat clanky se nevyplati...nejlepsi je mit hodne clanku a byt originalni...to se ceni.zkopirovat to umi kazdej ale napsat nejaky clanek ze sebe to uz je tezsi...)hlavne vam tam pak bude chodit vic lidi...delejte stranky pro lidi a ne pro svuj busines i kdyz tam mate svoji nabidku sluzeb web muze byt i pro lidi...rozhodne to zvysi klientelu...podivejte se na masaze info kolik lidi sem chodi a proc asi? protoze to je web pro lidi...kdyby tu mel admin nabidku masazi dvere se mu nezavrou...)



Administrátor - 31.7. 2009 07:51
Pro Lucku: Z placených za cenu okolo 1 USD za foto napr. www.istockphoto.com , pak velká spousta neplacených s menší nabídkou, např. www.sxc.hu . Vše v angličtině, pravda.



Dante - 23.10. 2012 23:32
Ahoj vsem..Rad bych reagoval na www.sxc.hu o kterém je tu zménka. Je to welmi dobry a kvalitni web, ovsem i přes to ze stahnete fotku za kterou zaplatite, nejsem si jisty, ze tim ziskavate opravneni pouzit fotografie k obchodnimu ci komercnimu vyuziti. Peru se s tim uz dlouho. Autorum se neda dopsat a o licenci jsem zminku taky nenasel. Pokud mate tedy nekdo aktualnejsi informace o tom ,jak to na tom webu s temi fotkami skutecne je,tak mi prosim napiste..Dekuji





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj