Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Uplatnění a náklady na studio



Zuzanka - 14.3. 2009 23:24
Ahoj všichni, asi se budu opakovat. Takových dotazů tady je nepočítatelně, ale i přesto mě zajímá aktuální stav u nás. :) Rozhodla jsem se, že si udělám rekvalifikační kurz a budu se věnovat masážím. Zatím jsem ve fázi zjišťování informací. Myslím, že už jsem rozhodnutá pro masérskou školu V. Němečka. Ráda bych, aby moje kvalifikace měla dobrý základ a myslím, že toto by mohla být správná volba. Následně bych chtěla absolvovat kurz aromaterapie. Velmi mě zajímá i technika masáže lávovými kameny, baňkování a reflexní terapie. A teď k věci. Zajímá mě, jak velké bych mohla mít uplatnění po absolvování základního kurzu a posléze doplňkových kurzů. Nejsem si jistá, jestli by mi u nás na vesnici prosperovalo masážní studio a zase se necítím na to, hned s cerstve obdrženým certifikátem otevírat vlastní studio. Jediná možnost, která mě napadá, je utéct do Prahy, kde bych se třeba uchytila v nějakém zavedeném studiu. Jenže tady mám zase obavy z toho, e mě jako čerstvého absolventa nebudou chtít.
No a když už by došlo na vlastní studio, tak kolik tak stojí zařízení? Za stůl bych byla ochotná dát tak kolem 10000Kč, ať už za něco stojí. Potom je asi taky potřeba mít dobrou zásobu masážních olejů apod. Vůbec nemám představu, jak to může být cenově. Takhle mi to přijde být docela sranda, ale ono to asi nebude tak, jak to vypadá. Doma máme volnou místnost, kterou nazýváme pokoj pro hosty, je tam vchod přímo z haly, ale není u toho hned wc a sprcha. Ta je u kuchyně, tak nevím, jestli by i toto byl problém. I když jak říkám, tak si myslím, že tady by se asi masážní salon neuživil.
Děkuju všem za rady a postřehy. :)



Hanka - 15.3. 2009 10:18
Ahoj Zuzanko!Odborné rady nechám na zkušenějších, já v dubnu končím s rekvalifikačním kurzem, ale přesto Ti napíšu pár postřehů ze své krátké činnosti:-) Bohužel jsem rekvalifikační kurz nevybrala dobře, tudíž jsem se musela doučovat z knih (např.Masáže od A do Z od Jana Sedmíka)+ sbírání informací na internetu + stále trénuji na svých známých. Nyní mám za sebou i pár doplňkových kurzů a jsem opravdu nadšená ze školy MICHALA DUSILA (www.masaze-kurzy.cz). Tam bych Ti doporučila ten rekvalifikační kurz (nejvíc si chválí Karla Jíru a nějakého Honzu - ani jednoho neznám, ale ke Karlovi jdu na doplňkový kurz na konci května, tak pak můžu poreferovat:-) ).Na doplňkové kurzy je potřeba se přihlásit s velkým předstihem, je značný zájem.Jinak od června budu mít při práci také svou provozovnu - takže se toho neboj. Jen je potřeba vedle dobře naučených hmatů znát i teori - anatomii,kontraindikace...abys klientům neublížila. No a samozřejmě je při masážích potřeba věnovat se lidské dušičce - nehrát si na psychologa, ale navodit atmosféru a tzv. se "napojit" na klienta.Jinak jako nováček mám dotaz na letité maséry. Jaké cvičení či sport provozujete, abyste byli v kondici a nebolelo Vás tělo a jaké "rituály" provádíte po masážích - zda si protahujete tělo, případně jak nebo rovnou "hupsnete" na dalšího klienta a cvičíte až večer nebo ráno. Slyšela jsem, že na tohle je dobré Reiky, Pět Tibeťanů, cviky podle Mojžíšové, plavání...? Ještě jeden dotaz - potřebuji se ještě více ponořit do tajů lidského těla - neznáte nějaké dobré přednášky pro veřejnost?Nejlépe Liberec nebo pak Praha.Díky za Vaše postřehy a přeji všem mnoho štěstí a radosti!!!



Vladka - 15.3. 2009 15:48
Ahoj, Janko
Na tvuj dotaz jakym cvicenim se uvolnuji po masazich = rano se trosku protahnu na to je dobre tech 5tibetanu jak jsi jiz zminila a jinak me osobene velice pomaha joga :).
Preji obema hodne zdaru .
Vladka



Hanka - 16.3. 2009 14:45
Děkuji, Vlaďko!



Irena - 31.7. 2012 20:04
Ahoj Zuzko,
v té místnosti na masáže...umyvadlo je potřeba,soc.zařízení a sprcha hned v jejím sousedství...
Irena





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj