Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - zdravotní a sociální pojištění



Lucie - 29.5. 2009 11:53
Dobrý den, ráda bych se zeptala,do kdy musím nahlásit započetí živnosti. Mám již vydaný živnostenský list, ale ještě jsem nezačala s podnikáním,jelikož čekám na schválení od hygieny a hasičů. Na živnostenském úřadě mi řekli, že až začnu, tak si mám vyřídit sociálku, zdravotní a finanční úřad a že na to žádná lhůta není. Dnes jsem volala na finančák a tam mi řekli, že to musí být měsíc od vydání živnostenského listu.



Iva 1 - 29.5. 2009 22:49
Přihlášení se na sociálním a zdravotním nemá nic společného s vydáním živnostenského listu, protože ten můžete mít, dokonce jich můžete mít víc a na uvedeném nemusíte být přihlášení vůbec. podstatné je, zda na něj pracujete, pak se musíte přihlásit mám pocit do osmi dnů od zahájení čínnosti. Ale zase pozor, pokud nemáte jiný pracovní poměr tyk byste se mala přihlásit k platbě zdravotního pojištění. Jsou však podmínky, kdy nemusíte, ale to je složitější na vypsání zde.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj