Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - patni ostruhy



sarka - 10.3. 2010 15:03
dobry den otec trpi patnimy ostruhy tlakova vlna nezabrala. existuje nejaka masaz ktera by mu pomohla dekuji Sarka



ivaa - 11.3. 2010 10:07
Ta vlna se jmenuje rázová vlna, je to nyní hit na ostruhy a jiné problémy v chodidle a je pravda, že to v mnoha případech má velmi dobré výsledky. Dejte si to do vyhledávače a počtěte. Je u toho i mnoho diskuzí co komu pomohlo i nepomohlo. Problém s rázovou vlnou je ten, že se jedná o službu placenou a jedno sezení nepomůže, ale efekt je tak po třech až 5ti procedurách.



Eva - 13.4. 2010 16:48
zkuste na hrube kolečka nakrájenou cibuli,přiložit na ostruhu převázat a nechat celý den. Několikrát opakovat třeba i týden ,14dnů.Toto je s té alternetívní medicíny.Jinak účinější než rázová vlna je ultrazvuk.Ve většině případů je úspěšný.



Zuzka - 8.8. 2010 08:32
Na patní ostruhy jsem vyzkoušela ultrazvuk, ozažování i lejzr a nezabralo ani jedno řekla bych, že je to spíš horší než lepší. Takže bych zkusila tu rázovou vlnu, ale nevím kde je nejblíže v našem okrese, poradíte někdo?



Petr Němec - 8.8. 2010 16:12
Zuzko, zkuste napsat z jakého okresu jste, pak se možná někdo ozve. Doporučoval bych Vám navštívit i někoho, kdo dobře ovládá reflexní terapii. Příčina Vašich problémů totiž může být někde jinde. Petr



Milada Sv. - 17.8. 2010 08:51
Souhlasím s Petrem, vyhledejte někoho, kdo pracuje s reflexkou a umí řešit i myofasciální poruchy.



Martina - 17.10. 2010 22:07
Známím pomohlo ozařování,rázová vlna,v počátku i kostival nebo větší dávky Brufenu,ale to chce RTG paty a návštěvu lékaře.Brufen zabere pokud je výrůstek ve stádiu zánětu.Mně osobně pomohla homeopatie.Poradí v lékárně.Snědla jsem asi 5 balení a bolest přetrvávala.Vzdala jsem to a najednou bylo po bolesti.Chce to též pohodlné boty a opatěnky /k dosažení ve zdravotních potřebách/.



smetajana - 4.4. 2011 13:10
zdravím. Mám v patě bolest,ale na povrchu není nic vidět. Dost to bolí spíš pálí,jsou to ostruhy? Otéká mi i kotník patří to k tomu? Děkuji



Lenka - 19.4. 2011 14:13
po peti letech se me vratila bolest v pate mam tam dost velke ostruhy vyzkousela jsem ozarovani ultrazvuk i laser ted jsem po razove vlne tyden a stale to boli nemohu chvilkama doslapnout uz jsem zoufala dekuji



Pavel - 20.4. 2011 15:42
Je si třeba uvědomit, že rázová vlna nerozdrtí výrustek na patě kterému se říká patní ostruha. Ale pouze pomáhá řešit zánět, který výrustek vyprovokuje. Je zapotřebí nejenom léčit zánět (rázová vlna, protizánětlivé léky ,injekce apod), ale i správné postavení nohy (rehabilitací, masáží) a vhodnou obuv.



Zdeněk - 21.4. 2011 11:20
Vím o čem to je, zvláště po ránu je to velmi bolestivé. Problém mně byl léčen od roku 2005 těmito metodami: vložky na míru, ultrazvuk 10*, laser 10*, obstřiky 5*, rázová vlna 6*. Dočasně zabrala rázová vlna, problém se však vrátil. Nakonec jsem si zadělal na trombozu. Zbývá ozáření, prý by mělo pomoci.



Jolana - 3.5. 2011 12:22
Jsem majitelkou ostruhy. Dost to bolelo, však to znáte. Zkusila jsem ultrazvuk i alternativu. Při té příležitosti jsem se dostala ke knížce Co nám tělo říká a našla tam ostruhu, zamyslela se, přehodnotila některé věci ve svém životě. Ostruhu mám stále, ale vůbec ji necítím a nic nebolí. Beru ji jako kontrolku - zlobí jen když se nechovám pěkně. Každá nemoc se dá léčit, ale někdy je těžké najít postup - 90% je v psychice. Držím ostatním palce - hledejte svoji cestu.



Bohdana - 23.6. 2011 14:59
Jako první pomoc pro okamžitou úlevu mi na rehabilitaci poradili v podstatě cviky na protahování lýtek. Lýtkové svaly jsou upnuté na patu a s pomalým protahováním lýtka se mi vždycky od akutní bolesti ostruhy ulevilo. Jako prevenci doporučuju všechny boty, které používáte na pevné podložky (nebo na sport, při kterém se doskakuje) vybavit gelovou podpatěnkou. Mooooc dobrá věc! Ale je pravda, že tu ostruhu mám podle všeho takové koťátko, nic vážného...;o)



Slávek Merta - 15.2. 2012 14:49
V případě akutního stavu je důležité nohu odlehčit (berle, Nordic Walking hole atd.), prochlazovat, podpatěnka. Akutní stav znamená vždy přebytek energie. Ostruha vzniká pžetížením úponu na patní kost. Obzvlášť je riziko u lidí s plochou nohou. Nejdůležitější je se vyhnout chronickému stavu neřešením problému v akutním stavu.



Míša - 13.12. 2012 22:29
Dobrý večer,
mám klientku,kterou také trápí patní ostruhy,vyzkoušela různé lékařské zákroky,nosí ve všech botách podpatěnky a problém zůstává. Chci se zeptat,zda by na odlehčení nepomohl kineziotejp. Nemáte někdo zkušenost?
Děkuji.



Hana - 29.12. 2012 10:37
Na ostruhy pomáhají zábaly z nahrubo nakrájené cibule.Přikládat na ostruhy a zafačovat.



Pavla - 16.1. 2013 10:53
Dobrý den, moje teta tím taky trpěla až do doby kdy jsem na ni uplatnila Dornovu metodu.Helem Pracuj proti jsem zjistila že měla ,,povysunutouˇˇ patní kůstku.po dornovsku jsem jí jí zatlačila zpět.Mimo jiné jsem jí ale srovnala také kyčle atd.Pokud nic nepomáhá zkuste někoho kdo se zabývá dornovkou.Nic na noze ani jinde nevyroste jen tak samo.



Mona - 15.4. 2013 20:26
Dobrý den, nejlepší je na to skutečně cibule: nakrájen na kolečka položit na patu,dát okolo igelit a navlect ponožku či obvaz.Tohle dělat měsíc až měsíc a půl.Kdo není liný tak před aplikací cibule namočit na 20 minut nohu v solné roztoku. Tohle pomohlo mojí babičce mě a mé kolegini v práci mohu jen doporučit protože babičce taky nic nepomáhalo až ta cibule



Duri - 15.4. 2013 21:10
Sadnúť na stoličku a pod jednu nohu podložiť malú loptičku a asi 1 min.gúľať chodidlom po dlážke. Nohy vymeniť a druhou to isté. Uvoľní to plantárnu fasciu, ktorá ak je napätá sa podieľa na vzniku ostrohy.Uvoľniť treba zároveň aj achillovku (masážou a strečingom).



Pavla Talpová - 7.7. 2013 14:34
Hezký den přeji, docela zajímavé výsledky odstranění potíží s ostruhou mám se Stimulátorem start JL technologie a použitím náplastí JL.



Lenka J. - 8.7. 2013 13:35
Mohla by jste paní Pavlo prosím sdělit něco více o Stimulátoru kolik stojí a kde se dá zakoupit
děkuji



Pavla Talpová - 8.7. 2013 14:36
Hezký den Lenko, můžete se podívat na mé stránky tady - Alternativ Pavla Talpová a Václav Nedělka.



imrich - 31.10. 2014 14:14
Na ostruhu mi dost pomáhá kazdodenni koupel.Stonek i s kvety Vratiče obecneho.Prevarit tak čtyři kousky nechat 10minut louhovat.Koupel tak max.20min. Vážně super je to silně protizánětlive.



Masáže Madoka - 4.11. 2014 12:41
Dornovka je určitě velmi hodná - už proto, že patní ostruhy se většinou neobjeví primárně samy o sobě, ale až jako důsledek chybné celkové stability těla (nejčastěji je to problém kyčlí a různě dlouhých nohou, tělo se snaží s touto nestabilitou vyrovnat a v důsledku toho vznikají obtíže jako jsou halluxy, ostruhy patní kosti atd.).

Proto si myslím, že Dornovka je velmi vhodným řešením - vyřeší podstatu problému (celkový problém statiky) a nejen jeden z důsledků (ostruhy).



Marcelka - 25.2. 2017 09:20
Nejlepší na jakékoli vyrůst kdy je přeslička !!!
Dvě hrstě přeslička na 2 litry vody.Voda se musí vařit a přesličku tam hodíte a necháte mírně povarit 10. min. Poté machame 20-30 min .To děláme 14.dni Výrůstek se rozpustí . Po koupeli je vhodné promazat místo trezalkovym olejem , klidně i na noc udělat trezalkovy zabal .100% úspěšnost !!!



Lucie Palowská - 22.3. 2017 23:59
Dobrý den, na patní ostruhy pomáhá list zelí přiložený na ostrohu a zavázaný obvazem. Osvědčená metoda.



Pavla Linhartova - 27.6. 2017 01:33
Já doporučuji na patní ostruhu spokojený sex. A to jak mužům tak ženám. Dle TČM jsou právě na patě místa týkající se pohlavních orgánů a jiných orgánů z okolí pánve. Pokud tato oblast bude v napětí můžeme předpokládat bolesti v kyčlích a tvrdý dopad na patu. V opačném případě tedy pokud budou svaly a šlachy v oblasti pánve uvolněné bude nášlap měkčí a tedy minimální možnost vzniku ostruhy. Pro akčnější jedince bych pak doporučila břišní tance nebo alespoň cvily na pánevni dno. Opět pro uvolnění. Uvedené metody jsou příjemnější než razove či ulzrazvukové vlny. Kdo jede na dovolenou k vodě ať hodně plave styl prsa.



Radana - 16.7. 2017 21:53
Rozvolnit -roztlačit chodidla-do hloubky. Dost to bolí. A pak baňkovat a baňkovat paty,kotníky co se do nich vleze. Ať se ty paty vyčístí od soli,acetonu,močoviny,žlučových toxických kyselin.Podívat se na výživu organismu co ten dotyčný do sebe láduje.A podpořit psychiku dotyčného ať si to tak nebere.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj