Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Problém s rozšiřujícímy kurzy



Petr - 14.8. 2010 19:05
Dobrý den měl bych dotaz ohledně rozšiřujících kurzů. Nedávno jsem dodělal rekvalifikační kurz a rovnou se se přihlasil na rozšiřovací kurz baňkování a medové masáže, ale dnes mi bylo řečeno od velice dobrého masera s dlouholetou praxi, že tyto rozšiřovaci kurzy nelze užívat veřejně například je mít v ceníku nebo na plakátu, jinak bych mohl mít veliké problémy hlavně s hygienou. Nevíte někdo něco o tom pravdy, nebo neslyšeli jste někdo o tomto problému???



Jana - 14.8. 2010 19:28
Co je to za hloupost? Řádně jsi jsi absolvoval rekvalifikační kurz, na který si můžeš otevřít živnost. Další, doplňkové kurzy jsou jen ve prospěch klientů a hygieně do toho noc není. Máš snad platné certifikáty z dalších kurzů? Máš... Tečka.



Petr Němec - 14.8. 2010 19:45
Ahoj, taky v tom nevidím problém. Máš-li vystaven ŽL, můžeš absolvovat kolik kurzů chceš. Není ovšem pravda, že do toho hygieně nic není. Všechny nabízené procedury by měly být v provozním řádu, kde třeba musí být uvedeno jak dezinfikuješ baňy atd. .Je to ale spíš formalita a většinou to ani nikdo nekontroluje.



Petr - 15.8. 2010 14:48
Právě taky sem si to taky myslel bylo mi ale řečeno že když tyto zajmové kurzy nejsou akreditované ministerstvem zdravotnictví a i když mam na ně diplom tak bych je neměl nikde nabízet



Martina - 18.8. 2010 07:37
Myslím si, že je to informační šum. Před třimi měsíci jsem si nechávala schvalovat provozní řád, ve kterém mám uvedené : medovku, baňkování, čokoládouvou masáž atd. Hygieně stačilo uvést všeobecnou desifenkci. Schválila to bez protestů...



machy - 26.9. 2010 17:48
Taky si myslím, že hygienu hlavně bude zajímat jak mawsér dezinfikuje stůl a masérnu, takže se Petře moc neboj



Božena Straková - 18.5. 2011 13:04
Problém by mohl nastat s metodami, při kterých je narušována integrita kůže, jako je třeba krvavé baňkování, kdy je potřeba mít garanta nebo řádné oprávnění k takovému zásahu nebo při metodách, které vyžadují lékařské nebo jiné zdravotní vzdělání. Zda neprovádím aplikace s narušením integrity kůže mi kontroloval i Živnostenský úřad. Zkoumal metody, které mám uvedené v ceníku.



Kamila - 15.10. 2011 19:11
Krvavé baňkování nesmí provádět člověk bez lékařského vzdělání. Hygiena by mohla řešit ten med, to by mne taky zajímalo.



Lukáš - 16.3. 2017 19:00
Dobrý den, asi se ptám polopaticky, ale znamená to, že když jsem absolvoval rekvalifikační kurz maséra, smím v rámci tohoto oprávnění nabízet i jiné masáže? Tedy Bowen, Dornovu, SM, a mnohé další, pokud jsem absolvoval patřičný kurz? Nebo je zde kromě "krvavých" nějaké omezení? Děkuji



Allen - 20.3. 2017 16:48
Ahojte všichni!
Nedávno jsem absolvovala rekvalifikační kurz na masáže, tj. sportovní masáž. Masírování se už ale věnuji řadu let a naučila jsem se např. reflexní masáže. Na ty však nemám zatím žádný certifikát. Zajímá mě, zda tyto masáže mohu oficiálně nabídnout svým klientům či nikoli? Z rekvalifikačního kurzu budu moci provádět masáž zad a šíje, hlavy, dolních a horních končetin, hrudníku a břicha. Jenomže třeba ty dolní končetiny by mně osobně podle těchto technik neuspokojily. Jsem si jistá, že i klienti si představují spíše reflexní masáže plosek, které jsou doopravdy příjemné a hlavně diagnosticky zaměřené (né snad, že bych chtěla nahrazovat lékaře, to ani náhodou, ale pomáhá mi to zjistit, na kterou oblast je třeba se zaměřit...). Poradíte mi prosím, jaké máte zkušenosti? Opravdu musí být na každý druh masáže certifikát nebo stačí schopnosti? Děkuji :).



Čiko - 4.4. 2017 00:54
Ahoj Allen.
Podle metodických pokynů ministerstva školství musíš mít na každou doplňkovou masáž, kterou děláš, certifikát. Mně to tak teda přijde správné... I kdyby ti přišla kontrola, může chtít doložit certifikáty k masážím, které nabízíš. Nesprávným používáním třeba Dornovky, baněk, nesprávnou lymfodrenáží se dá i velmi ublížit.



Pavla Linhartova - 27.6. 2017 01:48
Všechny masážní metody jsou pro hygienu po předložení certifikatu o absolvování kurzu v pořádku . Jedinou výjimkou je reflexní masáž . Tu smí provozovat jen zdravotní personál. Takže abychom ji mohly obejít a přitom nabízet máme ji psát do ceníku jako: STIMULACE AKUPRESURNICH BODŮ. Pak je to v pořádku a nevadí to ani hygieně ani živnostňáku.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj