Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Psychická reakce po masáži lávovými kameny



Jana - 20.9. 2010 14:51
dnes jsem se dozvěděla od paní,co ke mně chodí na masáže, že její kamarádka po absolvování masáže kameny u mně se sesypala psychicky. Vybavili se ji vzpomínky z dětství atd. Pry z toho byla hodně špatná a strašně brečela.
Ted jsem z toho špatná já a pořád nad tím přemýšlím. Co jsem udělala špatně ?



Petr Němec - 20.9. 2010 15:37
Dobrý den Jano, všechny masáže působí i na emocionální úrovni. Byla-li Vaše klientka třeba v dlouhodobém napětí, mohla masáž působit jako spouštěcí mechanismus k psychickému uvolnění. Věřím že vy jste nic špatného neudělala. Máte-li pochybnosti, zkuste zjistit jak se pani cítí nyní. Mě se jednou klientka po masáži lávovými kameny také rozbrečela. Sedli jsme si a probrali její problémy. Sice jsem s ní strávil víc času než bylo mojí poviností, ale věřte že pani to pomohlo a stala se z ní má stálá klientka. Masér musí být i tak trochu psycholog. Na tyto reakce buďte připravena. Nestává se to často, ale stát se to může. Držím palce. Petr



Jana - 20.9. 2010 20:30
děkuji moc Petře za vysvětlení...Já bohužel s paní ve spojení nejsem. Od její kamarádky jsem se dozvěděla, že na masáže zanevřela :-(. Prý ani v lázních si je nedopřála. Předtím ke mně chodila na různé druhy masáží a byla spokojená, až ty kameny ji rozhodily.



machy - 23.1. 2014 22:24
Souhlasím, že masér by měl být také psycholog, ale myslím si, že masáž nemá vliv na momentální psychický stav klienta. Podle mě ta paní se chtěla asi jenom svěřit, to je normální situace člověka, který má nějaké problémy.



Jitka - 24.1. 2014 12:11
Od toho masáže jsou, aby uvolnily psychické napětí. Mě masáž kameny udělala velmi dobře na duši, cítila jsem, že masérka ze mě "odebrala" všechny negativní zážitky z minulých let. Ovšem musí to být kvalitní masáž od empatické masérky. Jinak je to o ničem.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj