Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Na masáž s atopickým ekzémem?



Neznámá... - 5.11. 2010 14:17
Dobrý den všem masérům a masérkám, měla bych takový choulostivý dotaz. Jsem alergička a v poslední době se mi zhoršil atopický ekzém ve formě lehké vyrážky a suchých míst hlavně v oblasti ramen a zad. K tomu také trpím na blokaci krční páteře a ráda bych si někdy zašla na masáž, jenže se svým "atopákem" se stydím kamkoliv vyrazit.
Máte v péči i klienty s atopickým ekzémem nebo je pro tyto osoby masáž jaksi vyloučena, pže by to bylo např. nehygienické, neestetické, prostě by bylo blbé přijít k masérovi se zády v ekzematickém stavu.
Děkuji za případnou odpověď.



Petr Němec - 5.11. 2010 14:56
Hezký den neznámá, na masáž si určitě zajděte. Mám několik klientů, kteří touto diagnózou trpí a chodí docela pravidelně. K masáži používáme konopný olej, který pokožku zklidňuje a revitalizuje. Jinak na projevy atopie velmi dobře zabírají přípravky z léčivého konopí firmy Cannaderm. Máme s nimi u atopiků (a nejen u nich) velmi dobré výsledky. Příjemnou masáž přeje Petr



Jan Samiec - 10.11. 2010 11:03
Dobrý den připojuji se k doporučení pana Němce. Masáže by mohly pomoci od bolesti krční páteře, nicméně musím zároveň nesouhlasit, protože atopický ekzém nevyřeší. Otázkou zůstává že když je vám to blbé jít k masérovi s ekzémem. Můžu vám poradit jednoduchou věc. Líná huba holé neštěstí. Když se budete objednávat anebo obvolávat maséry, stačí se zeptat, zda by jim nevadilo, že máte atopický ekzém. Pokud nebude, tak můžete mít klidnou hlavu a vybalit na něj svá atopická záda bez jakýchkoliv výčitek svědomí. Prostě na to přistoupil a finíto.

Konopný olej mi přijde, podle toho jak funguje, spíš že na atopický ekzém není vhodný vůbec, byť má zklidňující účinky a může obnovovat tkáně, nicméně je vhodnější na mastnou pokožku, která je postižená vlivem zanášení porů zvenčí vlivem čeho se vytváří akné, a rozhodně v tomto smyslu může pomoci, nicméně pokožku taktéž vysuší a účinné látky obsahuje opět jen některé a některé, které by mohly pomoci právě od atopického ekzému neobsahuje vůbec.

Atopický ekzém vzniká ze zcela jiných důvodů. I refexní zona oblasti lopatek od ramen po krční páteř by také odpovídalo vašim potížím. A raději než masáž bych začal regenerovat vaše tělo zevnitř. Sám se věnuji regeneraci v pentagramu a mám vynikající zkušenost s přípravky firmy Energy, kdy po šesti třítydenních cyklech užívání a týdnem vysazení bylinného extraktu Regalen - výluh 16-ti bylin v třetihorní vodě z Podhajské složením jako voda z Mrtvého moře ( a nemusíme chodit pryč z našeho podnebného pásu), který se užívá v podobě kapek, v kombinaci s Fytomineralem na podporu tvorby nových tkání ( mimo jiné vynikající na opary - zinkovou mast zahoďte) , a krémy Droserin, Protektin a Ruticelit, atopický ekzém, který měla klientka na krku, rukách a kolem očí v takové míře, že se odlupovaly vysušené šupinky kůže s neutichajícím svěděním, naprosto zmizel.

Kožní problémy nejsou výsledkem nedostatečnosti kůže, jak se mohou navenek tvářit, ale důsledkem nedostatečné funkce vnitřních orgánů. Produkty energy nejsou ani parafarmaka či farmaka vyráběná chemickou cestou, jejich učinky jsou velmi pozvolné, s velmi častými reverzními reakcemi přechodného zhoršení stavu. Nicméně kdo se bojí nesmí do lesa. Každý přípravek z krémové a extraktové řady je výsledkem dlouhodobého bádání zkoušení a kombinování účinků jednotlivých bylin. Každýá přípravek obsahuje bylin 16 každá bylina obsahuje cca 10 účinných látek. Takže aromaterapie jistě ano, ale nepřesvědčila mně o tom, že by obsahovala vše.

Častým dotazem je, zda když se přestanou přípravky užívat jestli se problémy znovu neobjeví. I to je možné, a zcela jistě z toho důvodu, že se nebraly dostatečně dlouho na to, aby se tělo vyčistilo, postižené tkáně a orgány naprosto zregenerovaly a vytvořily přirozenou schopnost fungovat bez podpůrných prostředků. Každý organismus to umí, ale vlivem toho jak s ním zacházíme dávno na své ignorované zdraví zapoměl. Jedno čínské přísloví praví, že na to aby se problém odrstrnil je zapotřebí minimálně 20-ti procent času z času po který vznikal. Jednoduchá matemetika. Každopádně je náprava možná.

Takže vám doporučuji paní neznámá obrátit se ve vašem okolí na někoho z poradců či distribučních center Energy, nejlépe se nechat před tím ještě proměřit přístrojem Supertronic - měření dostatečnosti funkce jednotlivých orgánů v těle následkem čeho se nechat zasvětit do bylinných přípravků této firmy, na které nenechám dopustit. Upozorňuji, že léčba není levný špás, ale stojí za to a funguje.



Petr Němec - 10.11. 2010 14:16
Dobrý den pane Samiec, nevím zda jsem já, nebo Vy nepochopil dotaz pisatelky neznámé. Podle mého výkladu se dotaz týkal pouze možnosti úlevy od bolesti krční páteře a ne léčby atopického ekzému. Proto nechápu tuto obsáhlou reklamu na firmu Energy (neberte to negativně, některé výrobky mají skvělé, třeba zmiňovaný Regalen, nebo třeba Audiron). Co se týče Vašeho komentáře ke konopnému oleji, tak s Vámi nemohu souhlasit. V žádném případě pokožku nevysušuje. Nějaké takovéto informace sice publikovány byly, nicméně klinickými studiemi bylo toto vyvráceno. Konopný olej je také vhodný i k mírnění projevu atopie. Nepoužívá se čistý (100%) olej, ale jako nosič v kombinaci třeba s levandulí, arnikou, allantoinem, pantehnolem atd. . Jinak 100% souhlasím s tím, že atopický ekzém má původ uvniř těla. Hezký den Petr Němec



machy - 21.5. 2014 19:34
Zdravím neznámá, nás učili, že různé neduhy jako např. vyrážky, ekzémy jsou kontraindikace klasické masáže, takže by to mělo být jasné.



Šimonka - 25.5. 2014 23:39
také masíruju klienty s ekzémem a používám konopný olej Cannaderm, poslední dobou se mi ovšem osvědčil kokosový olej Bio - Saloos , je to čistá surovina a je vhodný i na citlivou a alergickou pleť a pokožku.





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj