Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Vedlejší podnikatelská činnost



Jirka - 25.1. 2011 09:30
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, pokud masáže budu mít jako vedl. podnikatelskou činnost, jak je to se zdravotním a sociálním? nevíte někdo kolik si musím platit, pokud už zaměstnavatele mám a chci k tomu podnikat? Děkuji všem za odpovědi



Lenka - 6.3. 2011 16:45
Nemusí se platit nic, ale musí se nahlásit na sociálce a ZP, že to máš jako vedlejší činnost, že hlavní činností je tvoje zaměstnání. Určitě tam zajdi, hlavně sociálka ráda dává penále za neuhrazení měsíční platby. Jakmile si uděláš ŽL, oni se to dozví a automaticky ti nabíhá, že máš platit sociální.



Marie - 9.3. 2011 16:08
mám dotaz.Jsem OSVČ na vedlejší PČ.
Přestupovala jsem z jednoho zaměstnání do druhého vloni v květnu.A jelikož bylo prvního v sobotu dostala jsem prac. smlouvu od 3.5.2010. Dnes jsemse dozvěděla na OSSZ, že musím doplatit celé měsíční pojistné jako kdybych byla OSVČ na plný úvazek, proto, že jsem 2 dny byla nezaměstnaná (so+ne).
Je toto možné? Nikde jsem se nedovolala, prostě to musím zaplatit včetně penále samozdřejmě.



Jirka - 23.3. 2011 14:28
Mě řekli, že se ten den co jsem bez hlavního zaměstnání (i kdyby jen jediný den) tak ten den se musí doplatit. Ale určitě vám řeknou víc.



Jana - 12.10. 2011 09:41
pracuji jako zapisovatelka u okresního soudu. Mohu vykonávat vedlejší činnost,např. soudci nemůžou nebo pracovníci finančního úřadu. Jak to je?





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj