Vyber region:
Vyhledávání:

Diskuzní fórum - Suché či vlhké teplo na záda při potížích



Ji. - 29.5. 2012 14:41
Zdravím. Dnes jsem četla článek na téma: Bolesti hlavy, migrény - ale dáno do přímé souvislosti se zatuhlinami na zádech (CP) a masáž jako významná součást léčby. V článku je podrobně popsáno, kde se myogelozy na zádech, trapézech a CP zpravidla nacházejí, jakou technikou a jak často masírovat. Až jsem narazila na odstaveček, který mě "odzbrojil"... "VLHKÉ TEPLO NA ZÁDA, NIKDY NE SUCHÉ TEPLO! Už vůbec ne v akutním stádiu. Použít ručníky namočené v horké vodě, do nich lze vložit léčivky."
Vždycky jsem dosud slýchala, četla, že při namožených či zatuhlých svalech aplikovat suché teplo. Doma osprchovat teplou vodou (žádné horké koupele ve vaně!), navléci se do teplého oblečení, tedy žádoucí je suché teplo. Obecně se při potížích na zádech doporučuje nahřívání lampou, případně náplasti, klient tak může i sám v domácích podmínkách, v salónu používám lampu Solux. Ale jde mi o tu podstatu věci - zatvrdliny na zádech, intenzivní častější promasírovávání a kdy jaké teplo?
Prosím kolegy maséry, aby mi "otevřeli oči". Jsem masérka a svoji práci chci dělat co nejlépe, bez chyb... minul mě dosud nějaký důležitý poznatek? Dosud jsem se domnívala, že v tomhle mám jasno, ale jsem si vědoma, že se stále máme co učit. Ještě podotknu, že s migrénami sama nemám nejmenší zkušenosti, ale pochopitelně se zajímám kvůli klientům, které často trápí. Děkuji za jakékoliv odpovědi k tomuto dotazu.



Libor Koutný - 24.1. 2013 17:45
Pakliže se nejedená o nějaký zánět např. artritida atd. nebo nachlazení, pak na běžně zatuhle svaly-spazmy a myogelozy lze použít SUCHÉ teplo posléze masírovat - tlaková masáž, dále PIR nebo pasivní strečing, lepší je použít spíš hřejivé přípravky, at se daří ;)



Hana - 25.1. 2013 14:00
Já osobně jsem také pro suché teplo.také ho doporučuji svým klientům.Těžko říct kde autor článku čerpal.mnoho zdaru





Nový příspěvek:

Vaše jméno: 
Text: 
Ochrana proti spamu. Kolik je čtyřikrát čtyři?

 

 

Hlavní město Praha Středočeský kraj Zlínský kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Kraj Vysočina Královéhradecký kraj Jihočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj